Selen sınıfta yalnız kaldı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
  • CAN YÜCEL

Engeli nedeniyle okuldan uzaklaştırmak istenilen Selen'e okulu ve sınıf öğretmeni sahip çıkarken veliler utanç verici bir eyleme imza atarak dün çocuklarını okula göndermedi

Antalya'da yüzde 30 bedensel engeli bulunan ve özel eğitim verilmesi gereken Piri Reis İlkokulu 2'nci sınıf öğrenci Selen Sargın ile ilgili sorun yeni bir boyut kazandı. SABAH Akdeniz'in konuyu gündeme taşımasından sonra toplumun büyük bir kesiminden tepki çeken olay sonrası okul yönetimi ve sınıf öğretmeni Selen'e özen gösterdi, arka sıralarda oturan çocuk ön sıraya oturtuldu. Bu olumlu gelişmeye karşı diğer öğrenci velileri olaya özenle yaklaşmak yerine çocuklarını okula göndermeme eylemine başladı. Duyarsız toplum örneğinin ortaya konulduğu okulda küçük Selen yalnızlığa itildi.

OKUL İLGİ GÖSTERDİ

SABAH Akdeniz'de dün 'Selen'e göre eğitim şart' başlığı ile yayınlanan haberin ardından küçük Selen'in en ön sıraya alındığını belirten baba Cevat Sargın ise, "Kızımın eğitimi artık yakından takip ediliyor ve gerekli ilgi gösteriliyor. Keşke bunlar daha önce olsaydı. Selen çok çabuk tepki verebilen bir çocuk. Kendisine gösterilen ilgiyi fark edince onun da azmi arttı" dedi.

SINIFTA YALNIZ KALDI

Yaşanan olumlu gelişmelere rağmen diğer öğrenci velilerinin davranışlarında bir değişiklik olmadığını aktaran Baba Sargın, "Diğer öğrenci velileri durumu protesto ettikleri için çocuklarını okula göndermediler. Selen şu an sınıfta yalnız. Selen'i okuldan alıncaya kadar diğer veliler çocuklarını okula göndermeme kararı almışlar. Sınıfta şu an yalnızca Selen ve öğretmeni var" ifadelerini kullandı.

KONU TAKİP ALTINDA
Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Selen Sargın olayı ile ilgili ilk kez konuştu. SABAH Akdeniz'in sorularına cevap veren İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, "Arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyorlar. Hem Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) uzmanları hem de müfettişlerimiz konuyu inceliyorlar. Onların hazırlayacakları raporlara göre hareket edeceğiz. Hiçbir konu çözümsüz değildir. Bütün çözümsüzlüklerin çözüm noktası eğitimdir" ifadelerini kullandı.
Selen'e her konuda sahip çıkacaklarını aktaran Gülay, "Çocuk bizim çocuğumuz, okul bizim okulumuzdur. Öğretmenimiz çocuklara sahip çıkacak ve onların sorunlarını eğitim sistemi içinde çözecektir. Böyle bir sorun okul, öğretmen, aile ve velilerin işbirliği ile çözümlenir. Şu anda Muratpaşa Kaymakamımız veliler ile görüşmelerini sürdürüyor. Mutlaka bir çözüm bulunacaktır. Ancak velilerin çocuklarını topluca okula göndermemeleri yanlıştır ve suçtur. Herkes çözümü eğitimin içinde aramalıdır" diye konuştu.

içim acıdı ya. o kızın psikolojisini düşünemiyorum. bedensel engelli diye dışlamış veliler. nasıl bu duruma geldik biz. inanılır gibi değil.
Kesinlikle kiza yazik ya kendi cocuklarina bole yapilsa ortaligi dagitirlar
ya konuyla alakasiz ama site cok yavas kazeni etiketleyerk konuya yazdim ama bisi degismedi sen bisi yapamazmisin ?

Kesinlikle kiza yazik ya kendi cocuklarina bole yapilsa ortaligi dagitirlar
ya konuyla alakasiz ama site cok yavas kazeni etiketleyerk konuya yazdim ama bisi degismedi sen bisi yapamazmisin ?
ben bir şey yapamamam. maalesef. kazen özel mesajlarına baktığında gerekeni yapar. yalnız bende de mesaj yazıyorum yolluyorum. bir anda bomboş bir sayfayla karşılaşıyorum.

Hayret yahu ne kadar şımarık insanlar neye güveniyorlar , bir kaza esnasında seninde veya çocuğunda böyle bedensel engelli olmayacağı ne malum , sonuçta zeka yerindeymiş bu çocuğun , nasıl bir toplum bir de müslümanız derler

Bu haberi başka bir haber ajansında okudum, veliler Selen'in çocuklarına zarar verdiğini iddia edip okuldan alınmasını istiyorlarmış, bu yüzden de çocuklarını okula göndermiyorlarmış, ne olursa olsun Selen 8 yaşında bir çocuk, o veliler kendilerini Selen'in anne babasının yerine koysunlar, bu yavrucak engelli, herkes gibi eğitim alma hakkı var, onlarında çocukları engelli olabilirdi ki unutmamak lazım hepimiz aslında birer engelli adayıyız, Selen bu şekilde dışlanmak yerine kucaklanmalı, hem bunlar nasıl veliler ki bu protestoyla çocuklarını da Selen hakkında olumsuz etkiliyorlar, yarın öbürgün aynı sınıfta okumaya devam ederlerse o çocuklar Selen'i dışlayacak, hem o çocuklara hem Selen'e yazık değil mi?
Daha bacak kadar çocukları önyargılı yetiştirmeye ne kadar meraklılar.

Bu ne ya.. yok artık. Normal her insan bir engelli adayıdır... nasl bi toplum olmuşuz.. göndermesinler çocuklarını alsın koynunda saklasınlr selen okusun... rezaletin alası... kınıyorum...

Bu ülkenin ahlak ve vicdan reformuna ihtiyacı var her şeyden önce

Aynen öyle Angry'm, valla yıllardır aklımdan çıkmayan bir çocuk var, annesiyle ve çocukla toplu taşıma aracında tesadüfen tanıştım, 8-9 yaşlarında bir erkek çocuğuydu, şimdilerde 13-14 yaşında olmuştur, çok güzel bir çocuktu, kirpiklerinin ve gözlerinin güzelliği dikkatimi çekmişti sürekli gülen gözlerle bakan sessizliğe gömülmüş bir çocuk olduğundan dikkatimi çekti, malum o çağlardaki çocuklar sessiz değildir, kalkıp yer verdim annesiyle ikisine, konuşmaya başladık, yavrum otistikmiş, annesi eğitime götürüyorum şimdi dedi, etraflarında o kadar dışlanmışlar ki, otizmi bulaşıcı hastalık sanıp ne akrabalar ne komşular çocuklarını bu yavrucakla oynatmıyormuş, yanına bile yaklaşmıyorlarmış, çok üzülmüştüm.

Çok duyarsız ve benciliz, bir başkasının yaşadığı sıkıntıları kendimizde yaşamazsak anlamaya çalışmıyoruz, birde üstüne dışlıyoruz, hayat bize hep güllük gülistanlık olacak sanıyoruz halbuki zaman ne getirecek ne götürecek bilinmez, bugün sağlıklıysak yarın hasta olmayacağımızın garantisi yok.
En kötüsü de çocuklarımızı da kendimiz gibi yetiştiriyoruz, biz neye duyarsızsak çocuğumuza da o konu da duyarsız olmayı öğretiyoruz.

Protesto eden velilerin çocukları neden okula gitmediklerini biliyorlar, gitmedikleri hergünün sorumlusu olarak Selen'i görüyorlar, kimbilir evlerin içinde neler konuşuluyor, biz böyle nesiller mi yetiştiriyoruz, çok yazık

Okula çocuklarını yollamayan veliler gerizekalı açık net!

Böyle saçmalık mı olur yahu? Siz nasıl annesiniz ne zararı var o yavrucağın da çocuklarınızı sakınıyorsunuz. Yazıklar olsun sizin gibi annelere

Valla karsidan kinamak kolay, acaba olayin icinde olsa idiniz sizler farkli mi davranacaktiniz cok merak ediyorum. Kimse cocugunun okuldan geri kalmasini istemez, heryerde engelli cocuklar var, boyle bir toplu protesto da hic gormedim, veliler tek bir firesiz hep beraber boyle bir tavir icine girmislerse vardir hakli bir sebepleri diye dusunuyorum. Herkes birden duyarsiz olacak degil ya.. Videoda anlatilanlar benim kizimin basina gelse idi ben de mutlaka bir onlem almaya calisirdim, oturup kizimin sonunda kalemle gozunun cikartilmasini veya korkudan psikolojik vaka haline gelmesini beklemezdim herhalde sorunu cozmek icin...

Ben inanamiyorum inanmak istemiyorum.Ram li,downlu,engelli ogrencilerimle cok cok daha ilgilenen bir ogretmenim.Hatta fb profilimde downli ogrencimle fotograflarim doludur.Onlar ozeldir.ellerini tutarim elele dolasirim,sarilirim,yedirir iciririm.Ogretim arka planda kalir egitim,sevgi,sevkat hepsinden ote gelir.Ozel ilgi isterler.Bunu nasil anlamazlar nasil?Hadi bitanesi gelsin de bu protestoyu yapsin bana.Yerin dibine degil itin g*tune sokmazsam o veliyi.Kusura bakmayin agzimi bozdum ama ozel ilgi grrektiren ogrencilere karsi hassasiyetim cok!!

Chelzy,
sizler gibi eğitimcilere ve bilinçli ailelere ihtiyacımız var, öğretmen olarak sen yorumla ablacım %30 bedensel engelli olduğu söylenen bir çocuğun diğer çocuklarla eğitim görmesi bir sorun teşkil eder mi veya bu yavrucağın özel eğitim veren okullarda mı olması gerekiyor?

Zihinsel engellilerin özel eğitime gittiklerini biliyorum hatta maalesef bazı vakalar özel eğitime de kabul edilmiyorlar, bir arkadaşımın yavrusu ne yazık ki doğum esnasında oluşan bir komplikasyon sonucu zihinsel engelli olarak doğmuştu, yürüyemez dediler, annesi azimli kadındı doktorların yürüyemez dediği çocuğu 3-4 yaşlarında yürüttü ama hiçbirşey bilmiyordu kuzucuk, anne bile diyemedi konuşamıyordu, açlığını tokluğunu bile bilmiyordu yavrum

koca sinif taki o kadar veli nin hepsinin mi akli kit olur
yuh diyorum baskada bisey demiyorum

o çocugun kolu yada bacagini kullanamamsi diger çocuklara nasil bi zarar verebilirkii ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…