- 5 Aralık 2011
- 1.677
- 25
- 158
- Konu Sahibi mutlubirisi
-
bizi bize bırakmıyorlar ne kötü değil mi...
24 yaşındayım,2 senelik evliyim.
Akla hayale gelmeyecek sorularla muhattabım,defalarca cevabını vermeme rağmen hala sorarlar.
Eşimin anneannesi 73 yaşında o bile bizim derdimizde.
-çocuklar bebek yok mu hala
-yok anneannecim herşey kısmet
-aaa olur mu ama ben senin yaşındayken 2 evlat doğurdum.
-hımm,sizin şartlar öyleymiş demek ki..
-bana bakın bakim,yoksa siz tembel misiniz yapmıyorsunuz?
-off anneanne off ama ya
-tamam tamam ben anladım sizde iş yok az daha bekleyin ben doğurucam sizin yerinize
-ben şok durumda,ne diyeceğimi bilemediğim yerin dibine girme modunda
Evet aramızda geçen sürekli diyalog maalesef böyle,biz insanları susturmanın bir yolunu bulamadık.
Söylenmemiş sözüm olduğunuda düşünmüyorum,aslında edep sınırlarımı zorlasam biliyorum susacaklar ama kendime yakıstıramıyorum.
Takmıycam desemde üzülüyorum yinede,hele birde tedavi sürecindeseyseniz daha çok yara alıyorsunuz.:26:
ben 7 senelik evliyim çocuğum yok daha.abim askere gitti annem de mevlüt yapmak istedi bende gittim tabi.işte yakın komşular erken geldi.benden sonra evlenen bi bayan ayağında çocuğunun sallıyo uyutmak için.bi tanede yaşlı teyze var.o teyze bana dediki '' beceriksiz seni bi çocuk yapmayı beceremedin bak kız hemen yaptı'' diye o kadını gösterdi.kadında '' sen ne diyosun teyze allah vermedikten sonra nız napabilir ki lafını bil '' diye teyzeye söylendi bende ''öle tabi nasip''deyip çıktım ağladım geçen sene oluyo bu olay ilk defa bebeğim olmadı diye ağladığım bu olaydır yani..sen benim ne çektiğimi bilmeden nasıl böyle konuşabiliyosun ya bu hakkı kendinde nasıl buluyosun.bu insanları anlamak gerçektende çok zorçıkmak bile istemiyorum ben allah herkesin yardımcısı olsun
ay vallahi insanlar o kadar cahillllll kiiihayırlısı olsun diyecekleri yerde sanki her evlenenin çocuğu olmak zorunda..kesinlikle olmama gibi bişey yok.......allah verirse olurr ama onu düşünen yokkk .olmuyor diye kendimizi ne yapmalıyız acaba herşeyin hayırlısı hiç üzülmeyinnnn demek zamanı var daha
ben 7 senelik evliyim çocuğum yok daha.abim askere gitti annem de mevlüt yapmak istedi bende gittim tabi.işte yakın komşular erken geldi.benden sonra evlenen bi bayan ayağında çocuğunun sallıyo uyutmak için.bi tanede yaşlı teyze var.o teyze bana dediki '' beceriksiz seni bi çocuk yapmayı beceremedin bak kız hemen yaptı'' diye o kadını gösterdi.kadında '' sen ne diyosun teyze allah vermedikten sonra nız napabilir ki lafını bil '' diye teyzeye söylendi bende ''öle tabi nasip''deyip çıktım ağladım geçen sene oluyo bu olay ilk defa bebeğim olmadı diye ağladığım bu olaydır yani..sen benim ne çektiğimi bilmeden nasıl böyle konuşabiliyosun ya bu hakkı kendinde nasıl buluyosun.bu insanları anlamak gerçektende çok zorçıkmak bile istemiyorum ben allah herkesin yardımcısı olsun
İşte bu tarz düşünceye sahıp olanları ben artık adlandıracak sıfat bulamıyorum.
Sanki herşey bizim istememizle oluyormuş gibi konuşmuyorlar mı deli oluyorum.
Ne durumda olduğumuzu,hangi aşamalardan geçtiğimizi,acılarımızı biz biliriz.
Onlar da kanatır dururlar işte böyle...
Mümkün olduğunca bu tıplerle görüşmüyorum,insanlardan kaçar olduk resmen.
.ok sağolun .yani biz eşimle öyle çok yoğunlaşmamıştık zaten bebek işine hani tüp bebek olsun aşılama olsun daha yeni yeni yaptırmaya karar verdik ama etraftaki insanlar bunaltıyolar.benim annende kayınvalidemde tek kelime laf etmiyolar başka insanlar bunu kendilerine vazife ediniş gibi..bi tane arkadaşım var onunda olmuyo bebeği soranlara bi fırça kayıyo kimse soramıyo artık bizde mi öle yapsak ne
Ben şimdi 5 ay sonra falan hamile kalsam diyecekler ki hani istemiyodun noldu kazayla kaldın dimi
Arkamdan laf çıkıcak.İstemeyerek hamile kaldı,o çocuğu istemiyo diyecekler.
Konuşmaya laf çok milletin ağzı torba değil şekerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?