Selam verenin ikinci lafı bebek var mı ?

Bana yeni evlendiğimde yapmıyor musunuz diye sorarlardı.
O ne biçim soru öyle hiç hoşdeğil.
derdim.Karşımdaki bir daha ağzını açamazdı bu konuda.
Bencce sende öyle yap
Uzun uzun açıklama yapma sonu gelmez yoksa.

Bu benim özel hayatım kusura bakmassanız sormanızı istemiyorum rahatsız oluyorum demelisinn.Ben evli değilim ama sorsalardı öyle derdim

bugün ayni seyi baska topic de vazmistim gicik oluroum nasilsin iyi misinden sonra bebek var mi ?? bu ne yaaa ne kadar merakli bu millet anlamiorum.belki olmuyo ne die soruosun ki gerci bebek olsa bu seferde ikinciyi soracaklar...bitmez bu sorular

Bebek icin henuz cok gencsin, bence hic takma kafana..bak ben 36 yasindayim yine de takmiyorum :) hersey zamani gelince olur, baskalarinin fikirlerinin ve israrlarinin hayatimizi yonlendirmesine izin vermeyelim lutfen! ama istiyorsan o baska elbette..

aman canım takma kafana o konu ıle bende cok karsılasıorumkı 4 yasında bı kızm var yasım 23 uyuz oluorum artık careyı buldum soranlara ıste kızn arkadas ıster yapsana dıyenlere ben ıstesem bugun on tane dogurumda gelıp bakıcakmısn yada ozel okularda okutucakmısn dıorum sesını kesıorlar:d

kaygana bana dediki senin yaşındakilerin çocuğu var bende dedimki senin yaşındakilerde mezara girdiler (şaka tabi)
ama bu cümleyi söylemeyi o kadar çok istedimki inşallah bi gün densizin birine söylerim. benim eşim tek çocuk ben onun sorusuna cevap vermeden sen kocama kardeş yapsana bi tane dedim oturdu kaldı bi daha da soramadı.ama tabi dışardakilere laf anlatmaktan yoruldum.

Bizi bize bırakmıyorlar ne kötü değil mi...

24 yaşındayım,2 senelik evliyim.

Akla hayale gelmeyecek sorularla muhattabım,defalarca cevabını vermeme rağmen hala sorarlar.

Eşimin anneannesi 73 yaşında o bile bizim derdimizde.

-Çocuklar bebek yok mu hala

-Yok anneannecim herşey kısmet

-Aaa olur mu ama ben senin yaşındayken 2 evlat doğurdum.

-Hımm,sizin şartlar öyleymiş demek ki..

-Bana bakın bakim,yoksa siz tembel misiniz yapmıyorsunuz?

-Off anneanne off ama ya

-Tamam tamam ben anladım sizde iş yok az daha bekleyin ben doğurucam sizin yerinize

-Ben şok durumda,ne diyeceğimi bilemediğim yerin dibine girme modunda

Evet aramızda geçen sürekli diyalog maalesef böyle,biz insanları susturmanın bir yolunu bulamadık.

Söylenmemiş sözüm olduğunuda düşünmüyorum,aslında edep sınırlarımı zorlasam biliyorum susacaklar ama kendime yakıstıramıyorum.

Takmıycam desemde üzülüyorum yinede,hele birde tedavi sürecindeseyseniz daha çok yara alıyorsunuz.:26:

valla bende aynı durumdayım çok sıkıldım artık....
bide önceden çok istemem rağmen artık eşimin tavırları fln beni korkutmaya başladı...
sanırım istemiyorum artık

amanınnnn muhabbete bakk

ben 7 senelik evliyim çocuğum yok daha.abim askere gitti annem de mevlüt yapmak istedi bende gittim tabi.işte yakın komşular erken geldi.benden sonra evlenen bi bayan ayağında çocuğunun sallıyo uyutmak için.bi tanede yaşlı teyze var.o teyze bana dediki '' beceriksiz seni bi çocuk yapmayı beceremedin bak kız hemen yaptı'' diye o kadını gösterdi.kadında '' sen ne diyosun teyze allah vermedikten sonra nız napabilir ki lafını bil '' diye teyzeye söylendi bende ''öle tabi nasip''deyip çıktım ağladım geçen sene oluyo bu olay ilk defa bebeğim olmadı diye ağladığım bu olaydır yani..sen benim ne çektiğimi bilmeden nasıl böyle konuşabiliyosun ya bu hakkı kendinde nasıl buluyosun.bu insanları anlamak gerçektende çok zorçıkmak bile istemiyorum ben allah herkesin yardımcısı olsun

ay vallahi insanlar o kadar cahillllll kiiihayırlısı olsun diyecekleri yerde sanki her evlenenin çocuğu olmak zorunda..kesinlikle olmama gibi bişey yok.......allah verirse olurr ama onu düşünen yokkk.olmuyor diye kendimizi ne yapmalıyız acabaherşeyin hayırlısı hiç üzülmeyinnnn demek zamanı var daha

.ok sağolun .yani biz eşimle öyle çok yoğunlaşmamıştık zaten bebek işine hani tüp bebek olsun aşılama olsun daha yeni yeni yaptırmaya karar verdik ama etraftaki insanlar bunaltıyolar.benim annende kayınvalidemde tek kelime laf etmiyolar başka insanlar bunu kendilerine vazife ediniş gibi..bi tane arkadaşım var onunda olmuyo bebeği soranlara bi fırça kayıyo kimse soramıyo artık bizde mi öle yapsak ne

Sakin baski altinda onun bunun lafiyla cocuk yapmayin.
Güya iyiliginiz icin söylüyorlar ama hic kimse evli insanlarin dört duvar arasinda neler yasadiklarini bilemez.
Evlilikler oturmadan cocuk yapmayin sakin.

Burda hic ne aglanacak, nede üzülecek bir durum var, Allah herkese layigini veriyor.
Ben ve esim ikimizde cocuk istemedik ve dünyanin en mutlu ciftlerindeniz, yani sirf cocuk mutlulugu getirmiyor bunu demek istiyorum.
Herkes kendi kararini vermeli ne zaman hazir olduguna dair.
Öyle kadinlar varki benim gibi hic hazir hissetmiyorlar kendilerini, ama yinede cok mutlular hayatlarinda, illaki cocuk olacak diye bir mecburiyet yok.

İşte bu tarz düşünceye sahıp olanları ben artık adlandıracak sıfat bulamıyorum.

Sanki herşey bizim istememizle oluyormuş gibi konuşmuyorlar mı deli oluyorum.

Ne durumda olduğumuzu,hangi aşamalardan geçtiğimizi,acılarımızı biz biliriz.

Onlar da kanatır dururlar işte böyle...

Mümkün olduğunca bu tıplerle görüşmüyorum,insanlardan kaçar olduk resmen.

evet arkadaşım ya insanlardan kaçar olduk gerçekten..

benim en başta kvalideme yetti tasası hem de 1 haftalık falan evliyken başlamıştıkaynım çok özeniyormuş diye hem deesonra baktılar zaman ilerliyor ama hala ses yokkk bu sefer döndü bilmemkimn olmuyormuş baştan istemediler ya olduuben de aaa bak görüyormusun baştan düşünmeynce olmuyormuş deyip bebek yapıvereceğim herhalde ..2 sene geçip daha da olmayınca artık susmak zorunda kaldılarr...

Kız üzüldüğün şeye bak. Oyuncakçıdan mini mini 2 oyuncak bebek al. Biri kız biri erkek.
Sana "bebek yok mu?" diye soran olursa, "olmaz mı" deyip tutuştur eline bebeği. Boşver ya keyfine bak. Onların surat ifadeleriyle eğlen gitsin.

AYNEN ÖYLE DERLER.. yani bu işin sonu yok.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…