• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam verenin ikinci lafı bebek var mı ?

Sorarlar tabi
çünki evlenmek bebek sahibi olmak ile eşleştiriliyor.
Yalnızca ezber düşünenler sorar habire niye hala gebe değilsin sorusunu.
Neden istemiyorsun ki yi soran kişi seni anlamak istiyordur,
fikrini samimi olan ile, seni anlamak isteyen ile paylaşmak ister insan.

Bana da bir akrabamiz sordu ayni seyi napcaksin dedim. O da dedi ki sevecem napcam. Ben de dedim ki senin kizin dogurdu git onu sev sanki benim cocumu bulup da sevebileceksin dedim. O da cenesini kapatti. :20:

işte ne yapcan desem hmmmm verdiği cevaba bak.. falan diyecekler...:)

Kimsenin dediğini takma daha gençsin. Daha yeni evli sayılırsınız üstelik. Hem evliliğin oturması açısından, hem de maddi ve manevi olarak hazır olmak çok önemli. Çocuk bu sonuçta, büyük sorumluluk. İnsanlar çocuğun olsaydı da söyleyecek bir şeyler bulurlardı. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 sene iş aradım ve bu süre zarfında çevremdeki herkes nasılsın, iyi misin, iş buldun mu diyorlardı. İlk başlarda çok takıyordum ağlıyordum sinirden ama sonraları duymamazlıktan geldim, kısa cevaplar vererek fazla konuşmadım, mesafe koydum. Öylelikle biraz kurtuldum. Garip insan çok maalesef...

32 yaşında evlendim 33 yaşında anne oldum. Etrafındakilerin bebek yok mu deyip durmalarının ve kafanı boş hurafelerle doldurmalarının nedeni malesef çevrendekilerin genelde eğitimsiz kesimden oluşuyor olması canım.O yüzden herkes sana öyle düşünüyor gibi geliyor ama sadece senin çevrendekiler öyle düşünüyor yani eğitimli şehirli insanlar genelde böyle düşünmez. Bunları susturmanın yolu da bir kadın doğum uzmanından randevu alıp gitmek ve korunmak çocuk riskini azaltır mı veya hangi yaşa kadar çocuk sahibi olmak biyolojik açıdan idealdir gibi soruları yöneltmektir. Aldığın cevapları da konunun uzmanına danıştım böyle dedi diye anlatırsın alır cevaplarını otururlar bir daha da birşey diyemezler.Cehaletin karanlığını aydınlatmakta bilimin ışığını kullan canım:)

canım söledğin konularda kendim araştırmalarım ve eşim sağlıkçı olması sebeyle bilgiliym.. Allahtan ondan yana bir sıkıntım yok.. ama ne yazıkki evet eğitmsizlikten ve geçmişten günümüze kadar gelen o yıkılamayacak olan düşünceleri varki onlardan asla vazgeçiremessiniz... ama ben kadın doğum uzmanına kontrol için gitmek isterim.. hani gebe kalmakta herhangi bir sorun varmı yokmu bunları öncesinden bilmek ona göre davranmak daha mantıklı değilmi acaba.. ne dersinz.. ne gibi testlerden geçirilirim...

canım söledğin konularda kendim araştırmalarım ve eşim sağlıkçı olması sebeyle bilgiliym.. Allahtan ondan yana bir sıkıntım yok.. ama ne yazıkki evet eğitmsizlikten ve geçmişten günümüze kadar gelen o yıkılamayacak olan düşünceleri varki onlardan asla vazgeçiremessiniz... ama ben kadın doğum uzmanına kontrol için gitmek isterim.. hani gebe kalmakta herhangi bir sorun varmı yokmu bunları öncesinden bilmek ona göre davranmak daha mantıklı değilmi acaba.. ne dersinz.. ne gibi testlerden geçirilirim...

Ben gecen hafta gittim. Alttan bakti sonra bir aletle bakti oraya ultrasonla bakcam dedi ama alttan bir seyle bakti. Parca almis ordan smear testi icin. Sonra tahlil yazdilar. 5 tup kan aldilar benden sonuclar cikti ama hicbirsey anlamadim. Doktara gidip gostermem gerekiyor. Muayenede canim cok acidi bunu soyliyim, regl gunumun yaklasmis olmasindan olabilir.

Sorarlar tabi
çünki evlenmek bebek sahibi olmak ile eşleştiriliyor.
Yalnızca ezber düşünenler sorar habire niye hala gebe değilsin sorusunu.
Neden istemiyorsun ki yi soran kişi seni anlamak istiyordur,
fikrini samimi olan ile, seni anlamak isteyen ile paylaşmak ister insan.

ya tabi derin düşünce eşleştirmek evet bu kabullenilebilir birşey çocuk evliliğin meyvesi derler...evin neşesi... soran bi kere sorsa bidaha sormasa .hamile olsam 1 kişinin duyması yeterli zaten.. ama yok her seferinde sorcaklar.. ilk kim duyarsa hediye var sanki. :)

Tabi ki git hiçbir zararı olmaz faydası olur hem genel bilgi almak için hem de genel kontrol ve bir sorun olup olmadığını öğrenmek için geldim dersin. Ayrıca bunları sen biliyorsun ama bildiğin halde sor ki çevrendekiler ancak o zaman ikna olurlar.

Kimsenin dediğini takma daha gençsin. Daha yeni evli sayılırsınız üstelik. Hem evliliğin oturması açısından, hem de maddi ve manevi olarak hazır olmak çok önemli. Çocuk bu sonuçta, büyük sorumluluk. İnsanlar çocuğun olsaydı da söyleyecek bir şeyler bulurlardı. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 sene iş aradım ve bu süre zarfında çevremdeki herkes nasılsın, iyi misin, iş buldun mu diyorlardı. İlk başlarda çok takıyordum ağlıyordum sinirden ama sonraları duymamazlıktan geldim, kısa cevaplar vererek fazla konuşmadım, mesafe koydum. Öylelikle biraz kurtuldum. Garip insan çok maalesef...

kesinlikle öyle

ya tabi derin düşünce eşleştirmek evet bu kabullenilebilir birşey çocuk evliliğin meyvesi derler...evin neşesi... soran bi kere sorsa bidaha sormasa .hamile olsam 1 kişinin duyması yeterli zaten.. ama yok her seferinde sorcaklar.. ilk kim duyarsa hediye var sanki. :)

Bu sürekli sorup duranlara da kendinden emin bir şekilde sürekli sormanıza gerek yok ben hamile kalırsam haber veririm de. Devam ederse bu sefer lütfen sormayın ben haber veririm dedim ya de. Seni rahatsız eden insanlara bu konularda cevabını vermezsen tepene çıkarlar canım. Diğer konularda güleryüzünü esirgeme iyi davran ama rahatsızlık verilen konuda kırmızı çizgini göster.

ben 29 yaşında evlendim hemen çocuk istedik biz üçüncü ayda hamileydim bu seferde herkes yanlışlıklamı oldu diye sormaya başladılar yani hep soracak bişeyleri vardır herkesin takma boşver sen

sizde benim gibi yapın bu durumlarda çok net ve kısa ama bi o kadarda etkili bi kelime var
- sana ne???
zaten karşı tarafta soğuk duş etkisi yaptığı için daha da uzatamıyolar
mecbur muyum insanlara açıklama yapmaya:19:

Ben gecen hafta gittim. Alttan bakti sonra bir aletle bakti oraya ultrasonla bakcam dedi ama alttan bir seyle bakti. Parca almis ordan smear testi icin. Sonra tahlil yazdilar. 5 tup kan aldilar benden sonuclar cikti ama hicbirsey anlamadim. Doktara gidip gostermem gerekiyor. Muayenede canim cok acidi bunu soyliyim, regl gunumun yaklasmis olmasindan olabilir.

alttan muayene istemiyorum işte :( acımasından korkuyorum..

Tabi ki git hiçbir zararı olmaz faydası olur hem genel bilgi almak için hem de genel kontrol ve bir sorun olup olmadığını öğrenmek için geldim dersin. Ayrıca bunları sen biliyorsun ama bildiğin halde sor ki çevrendekiler ancak o zaman ikna olurlar.

tabi oda doğru canım.

sizde benim gibi yapın bu durumlarda çok net ve kısa ama bi o kadarda etkili bi kelime var
- sana ne???
zaten karşı tarafta soğuk duş etkisi yaptığı için daha da uzatamıyolar
mecbur muyum insanlara açıklama yapmaya:19:

valla açıkcası en güzel cevap bu olurdu ama lanet olsun içimdeki insan sevgisine :)

Aynen ben de bu konuda muzdaribim:47::47:herkesin dilinde 2 sene bitti bizim..kayınvalidem herşeklde laf sokuşturup durdu..en son dediği şu oldu:komşuları sormuş beni napıyor diye.k.validem iyi demiş.bebek yokmu daha!!!!!demiş(daha diyor olmuyormuş gibi),k.validem yok demiş.o size alışamadı biliyor musunuz demiş komşu bebek yok deyince,bir de ben ona temizliğe gitmiyorum bunlara istinaden....kırmamak için uğraşıyorum ben yıpranıyorum:43::43:

Aynen ben de bu konuda muzdaribim:47::47:herkesin dilinde 2 sene bitti bizim..kayınvalidem herşeklde laf sokuşturup durdu..en son dediği şu oldu:komşuları sormuş beni napıyor diye.k.validem iyi demiş.bebek yokmu daha!!!!!demiş(daha diyor olmuyormuş gibi),k.validem yok demiş.o size alışamadı biliyor musunuz demiş komşu bebek yok deyince,bir de ben ona temizliğe gitmiyorum bunlara istinaden....kırmamak için uğraşıyorum ben yıpranıyorum:43::43:

Back