Selam verenin ikinci lafı bebek var mı ?

çok güzel söledin böle sölemek en güzeli sanırım.

Ben de bu konuda muzdaribimmm2 yıl bitti herkesin dilinde..k.validem de baskı yapıp durdu bu zamana kadar.başka şeyler için de yaptığı yetmez gibi..en son şunu söylüyor:komşuları beni soruyormuş napıyor diye o da iyi demiş,bebek yokmu daha !!!diyor(hala yapamadılar mı)diyor k.validem de yok deyince o size alışamadı biliyor musunuz demiş.nasıl sinir oldum anlatamam....yeni evliyken de 1 aylık falan buarada yeni dediğim,kaynım çok özeniyormuş bebeğe durmadan öyle diyordu biz de herhalde ayyyy yazık bak çok özeniyormuş bir tane yapıverelim diyecektikk

Üniversite de okuyorum diyene hangi bölüm diye sorulur ya, sormadan edilmez ya hani,
evlenmişe de hani çocuk demek adettendir olmuş. Nasılsın iyi misini sormak gibi.
Sorma gerekliliği hissi refleksi.

...........................

Üniversite de okuyorum diyene hangi bölüm diye sorulur ya, sormadan edilmez ya hani,
evlenmişe de hani çocuk demek adettendir olmuş. Nasılsın iyi misini sormak gibi.
Sorma gerekliliği hissi refleksi.

işte sanırım onlar gibi olmayan bunu kendine sorun ediyor sanırım ben gibi.. kimseye sormam bebek varmı . cinsiyeti ney. kaç yıldır evlisnz neden bebek yok düşünmüyormusunz. sonuçta tamam merak ediilir..etmiyorum desem yalan olur. ama asla sormam . belki olmuyordur bebeği yada istemiyordur şimdi . sonuçta banane..

ben 39 yaşındayım, sorana bizim fabrika çalışmıyor diyorum, önce afallıyorlar, sonra gülüp geçiştiriyorum. zaten bir daha da sormuyorlar bu lafın üzerine

22 yaşında evlendim en az 25 ten önce evlenmem diyen biriydim:) neyse bu kadar erken evlenince aynen şu soruyla muhatap oldum:hayırdır 25'ten önce evlenmem diyordun yoksa sende eltin gibi hamile kalıp evlenmek zorunda mı kaldın?(eltim 5 aylık hamileyken k.biraderime söylüyor ve bir sürü olaylarla evleniyorlar)..tabii bu soru karşısında önce şok evresi geçirip sonra gereken cevapları verdim..

sonra 2 yıl çocuk istemedik tabii soranlar oldu ve istemediğimizi söyledik.2 ylı geçince hamile kaldım ve bebeklerim ikizdi ama gelişmedikleri için 6 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.bu sefer sorular şu yönde oldu:sen çok zayıfsın ikizleri taşıyamadın herhalde(o zamanlar 42 kioluydum)..neyse bu laflar üzerine çok üzülüp ağladım ve kilo almaya karar verdim.şimdi 55 kiloyum:)

sonra aradan 2 yıl daha geçti ve çocuğumuz olmayacağını,tedavi olmamız gerektiğini öğrendik.evleneli 4 yıl olmuştu ve gören herkes çocuk olayını soruyordu.olmuyor yerine istemiyoruz daha diyorduk,yaşım küçük diyordum falan..ama sorular gittikçe artıyordu.hatta sevgili k.validem daha evliliğimin 1.yılından itibaren benim tedavimi gördüğümü söylemiş herkese ki bunu geçen sene öğrendim orası da ayrı bir olay:)

neyse tedavi olduk,ikizlere hamile kaldım.bu sefer başka sorular gelmeye başladı:bunları nasıl taşıyacaksın,sen minyonsun erken doğmasınlar,bebekler doğunca öğretmenlikten istifa mı edeceksin,cinsiyetleri ne ve en merak edilen soru tabii tedaviyle mi oldular?SİZE NE YAHUUUUUU!

doğdular,ikiside erkek oldu bu seferde ee bunlar biraz büyüsün bir tanede kız yaparsın değil mi?soruları geliyor...ee artık ben daha ne diyim millete,onlar bizim adımıza kara veriyor zaten bize ne hacet?

bende bu sorudan muzdaribim. yaşım 27 hatta 28ime gircem, 2 yıl oldu evleneli. kendi annem ve kardeşim dahil olmak üzere gelen giden soruyor. eğitimli eğitimsizde fark etmiyor, o derece. bebek isterim ama astımım sürekli rahatsız ediyor, herkezde bildiği halde sormaktan vazgeçmiyor. astım kontrol altına almaya başarsam ve ilaç kullanmasam bebek istiyeceğim. ama beklemem lazım. millete de anlatamıyorum. geçiştiriyorum.

aman konuşup dururlar, takmayın siz.

ben çok şanslıyım demekki , 4,5 yıllık evliyim şumduye kadar kimse sormadı:)) hatta aman daha bekle yapma çocuk çok zor derlerdi

evet dimi olmuyorsa kişi ne diyecek...uğraşıyoruz uğraşıyoruz olmuyor diyecek herhalde.biz ilk bir sene korunduk sonra bıraktık korunmayı.ozaman herhangi bir sorun varmı bebeğimiz olmaması için diye kontrole gttik yani daha hiç denemeden...ve hiç bir engel olmadığını söyledi doktor eşimin de sayımı yapıldı ona da aynı şeyi söyledi. Sadece stres yapmayın dedi.şimdi 1 senedir de korunmadığımız halde sinirimden herhalde yok ama ben kimseye diyemiyorum olayın bu şekilde geliştiğini.şimdi desem mesela k.validem başlar biz size dedk baştan istemeynce sonradan olmuyor bilmem ne diye...bide k.validem milletle kafayı bozmuştu beni gazlamak için habire bilmem kim baştan istemedi şimdi olmuyor doktor doktor geziyorlar,bilmemkimn gelini baştan istememiş bilmem kaç sene sonra olmuş diye diye eleştirdi milleti.şimdi aynısı bzim başımızda aslında..herhalde millet beyanat verecek biz şukadar zamandr uğraşıyoruz ama olmuoyr...tabiki düşünmüyoruz diyecek tıpkı benim gibi.....ben olmuyor diye çok fazlada üzülmüyorum doğrusu..belki zamanı değil yada allah böyle uygun görüyor kimbilirr...

hep aynı değil miyiz ben de 6 aylık evliyim daha ilk adetimdi kayınvalidem olmuyo ki ne yapalım diye ah vah diyodu kardeşine hem de yanımda yahu daha 15 gün olmuş sakin olun demiştim Allahım sen sabır ver dedim her tel eden bebek diyor benim ailem dışında herkeste bir meraktır gidiyordu böyle böyle 6 ay oldu işte baktık olmuyo gittik dr meer eşimle ilgili sorunlar varmış hadi dedim içimden buyurun şimdi sorun yine ben salak bilen biliyo bilmesi istenmeyene de migren tedavim var deyip geçiştiriyorum bi şeyin üstüne ne kadar gidilirse o kadar tersi oluyor bence gencim kariyerim felan demeyin gidin dr testleri yaptırın sağlıklı iseniz bir ohh çekin ve keyfini çıkarın evliliğinizin nasıl olsa bi gün gelecektir ufaklık

çok iyi anlıyorum.çünkü bende çok çektim..ilk evlendiğimizde biz korunduk erken diye.sonra 2 sene olmadı..tedavi falan gördüm ama herkese biz istemiyoruz diyorduk..en sıonunda mucizeme kavuştum.ama laflar bitmez..bana hemen aaaa çocuk yok mu diye sorarlardı..yok deyince de olmuyor mu siz mi istemiyosunuz diyorlardı..artık delirecek durumdaydım.telefon çaldı bi sabah uzaaaaaak bi akraba günaydın dedi hemen arkasından da bebek yok mu dedi ya...yok deyince de yapın artık zamanı geldi diyo birde ya sabııır..artık özel hayatımıza bile karışılıyor yani..kısacası takılmamak en iyisi zor olsa da en iyisi bu

Son düzenleme:
Aynı sorun bizdede var.. Bende 2 yıllık evliyim yaklaşık ve yüzümüzü gören bebek soruyor. Anlttığın tüm sözlere maruz kalıyoruz.. Yok korunmak iyi değil sonra çocuk olmazmış... Bi tane olsun ikincisinde düşünürmüşüsüz... Artık zamanı gelmişmiş... Yoksa olmuyor muymuş.... Neyi bekliyormuşuz.... Vs. Vs. Benim böyle konuşanlara cevabım bakacaksanız yapim hemen diyorum. Anne yok kayınvalide yok yanımızda, tek maaşla ev kira geçim çok zor...madem çok istiyorsunuz bizim bebeğimiz olsun gelin destek olun bize canım
Ilk zamanlar çok sıkıntı çektik eşimle birbirimize alışma sürecinde.. Yeni yeni aşıyoruz bazı şeyleri...artık bizde isteriz çocuğumuz olsun ama koşullar elvermediği sürece darlık ve sıkıntı içinde, ben çocuğuma istediğimi alıp, istediğim gibi yetiştiremedikten sonra ne anlamı var yahu.. Her şeyin bi zamanı vardır.. Inşallah allah doğru zamanda ve sağlıcakla nasip eder yavrularımızı.

Ay ne kadar benzer şeylere maruz kalıyomuşuz meğer :) Ben 2,5 senelik evliyim 27 yaşındayım.
Eski komşum bigün bana bi tabakla yemek getirdi.Kapıda ayak üstü hemen soruverdi.Bebek varmı,bi tane doğur olsun sonra düşünmezsin,ne zaman düşünüyonuz,hemen yapın,benim bi tanıdık var korundu olmadı,sakın hap içme vs vs
istemiyorum şu an hem kim bakıcak ben çalışıyorum dedim.bakılır bakılır diyo.Sanki çocuk kendi kendine bakıcak :)))

Halamlarda geçen dedi ki "artık yeter yeter artık ben sıkıldım soranlara yok demekten.zamanı geldi artık yap bak yaşın geçiyo olmazsa görürsün." Kim soruyo dedim,soruyolar diye mi doğurucam be siz mi bakacaksınız sanki dedim.Daha 3 -4 sene düşünmüyorum dedim iyice sinir oldular :)) halbüse bu sene nisanda çalışmalara başlamayı düünüyorum ama herkese daha 2 senem var diyorum :)

allah analı babalı büyütsün canm.. desene 9tane erkekte getirsen sölenecek bişey buluyorlar..:)

aslında binevi doğru eğitimli eğitimsiz farketmiyor.. okumuşuda öyle dolaylı soruyorki biri hamilemisin dedi yok dedim kilo almışsın dedi..mesela...benm annemde der yapın bi çocuk sıkılmassın diyor.eşimle bir tartışmamıza şahit olduğu için der ..bebkle uğraşmaktan eşinle tartışamazsın diye....ama böyle bin defa onbindefa demez..yok derim susar anacığım.. allah var kayınvalidemde öyle .ki annemin ve kayınvalidemin sorması beni irite etmiyor belki olmaz sonra duygusu ile değilde bizim için istedikleri duygusunu aldığım için olsa gerek..

ben çok şanslıyım demekki , 4,5 yıllık evliyim şumduye kadar kimse sormadı:)) hatta aman daha bekle yapma çocuk çok zor derlerdi
ne güzel valla. :) en doğrusuda bu.

bende düşündüğümzde bu şeyleri yaşamktan çekinip öncesinde muayene olmak istiyorum ama alttan muayene beni korkutuyor..ki eşime bir kere söledim çok gerek duymadı şimdi tekrar sölesem onun yerine deneyip görelim der.onla uğraşacağımıza diye düşünüyorum:)

evet bunu yapmayı çok istiyorum...

işte ben bu sebepten yakın akrabalarımdan bile soyutlandım muhabbetlerinin 2sinden 1.5 u bebek. .

e bana doğru bakıcaz diye ciddi ciddi söleyenler bile var... :) deli oluyorm şaka gibi.. beni kandırmayamı çalışıyorlar ne elime çikolata verip...:)))

hakkınzda hayırlısı .. ..allah kısmet eder inşallah..... hamile kalmadan hatta doğurmayana kadar sölememek lazım ki çatlasınlar.. aa ama neyse sölmek daha ii sonra çocukları olmuyordu evlatlıkmı aldınız derler valla ne me lazım.. anonsla duyurmak lazım..valla..hamile olduğunu ..

kesınlıkle katılıyorum.
kımın ne dedıgı nıcın bu kadar onemlı .
onemlı olan sızın ne ıstedıgınız ne hıssettıgınızdır.
baskaların dedıgını bu kadar onemsemeyın .cevap vermekte zorunda degılsınız.
cogu merak ettıgı ıcın de degıl,maksat muhabbet olsun da torba dolsun.

Ben şimdi 5 ay sonra falan hamile kalsam diyecekler ki hani istemiyodun noldu kazayla kaldın dimi
Arkamdan laf çıkıcak.İstemeyerek hamile kaldı,o çocuğu istemiyo diyecekler.
Konuşmaya laf çok milletin ağzı torba değil şekerim

henüz çocuk düşünmüyorum dediğinde ise madem çocuk düşünmüyordun ne diye evlendin diyenler var ya :) çoğu evlenen genç kız çocuğu hiç hesaba bile almazlar tek istekleri sevdiğiyle evlenmektir.. sonrasında da isterse çocuk yapar istemezze yapmaz yani... millete ne ama yoookkk. niye etmiyorsun olmuyor mu düşün bitane et olsun bişe olmaz... dünyaya gelen büyür.. aman çocuk etmessen kocan seni aldatır diyenine bile rastladım :) mantığa bak ya çocuk yok diye aldatan çocuk varkende aldatır aldatacaksa... amaaaannn tersle bence :) en iyi si bu.. bana da ilk yıllarım da bi tane et diye ısrar eden bi komşuma iyi bu akşam kocama filanca kişi çok istiyo nolur çocuk yapalım dicem dedim sustu :)()))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…