Selam verenin ikinci lafı bebek var mı ?

mutlubirisi

RABBİME EMANET SEVDKLERİM
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2011
680
132
123
merhaba ablalar arkadaşlar... BENİM BİR DERDİM VAR . daha doğrusu DERT EDİNMEME SEBEP olanlar var... ben 1 yıllık evliyim.. beni gören insanların %97 si bebek varmı diye soruyor ve bunu huy edindiler nasılsın ne yapıyorsun bebek varmı diye.. çok sıkıldım bu sorudan ... kıramıyorumda hem kırsam elime ne geççek... sonuçta.... biz eşimle bebek düşünmüyoruz erken diye... he ilerde istersek allah kısmet edermi etmezmi allah bilir... tabi onun için her seferdinde soranlarada bebek istemiyorum demek ters geliyor bana hani sanki benm elimdeymiş gibi konuşutuğumu hissediyorum üzülüyorum ama tabi hep diyorm içimden allah kısmet ederse diye..... . soranlar sormakla kalsa ii bugün mesela bi komşumu gördüm kapıda nasılsın iimisin hamilemisin dedi.komşum büyük annem yaşlarında.. yok dedim. nie olmuyormu 1yıl oldu gibiisnde sualler sormaya başladı.sonra korunuyormusunz dedi evet dedim şimdi düşünmüyoruz falan dedim.. bu sefer böyle söyleyence millet başlıyor aaa korunmayın sonra olmaz bebek diyorlar beni sitrese sokuyorlar korkuyorum.. bu sefer kuruntulara giriyorum allah korusun ya olmassa diye korunuyorz diye.. ki hapla korunmuyorum.onun için rahatm ama bak olmazsa sonra olmaz diyorlar .. kuruntuya giriyorum..e diyemiyorumda ben değil kocam korunuyor her birine her sorana .. sonra kadın hamile olduğunu duymuştm kimden duydum diyorum birinden diyor. ağzımdan laf alıyordu belkide.. hey allahım.. nedir bu merak... ki ben komşularımla içli dışlı değilmdir gidip gelmem hiç .. sadece ilçede kaldğmz için tanıyoruz birbirmzi o kadar....kızlar beni biraz ikna edin bu konuda.. çünkü ben bebek çok seviyrum ama korkuyorum büyük bir sorumluluk eşimde korkuyor.. ve bir çok sebepte var aslında o sebeptende biraz korkuyorz. e evlilik desen daha oturmamıştır diye düşünüyorum. çünkü tartışmalarmz oluyor her evlilikte olduğu gibi... bu süreçte hamile olmak istemiyorum aslında sebepleri sayarsak şöyleee eşimin atanma başka yere gitme durumumuzda var sonra ben bu sene 2 yıllık aöf okuyorum o bitsin diyorum yaşım bu arada 23 .yaşım genç diyorum .buarada çalışmıyorm .. ama insanlar böyle konuşunca kendime dikkat ediyorumda eşimde suç aramaya koyuluyorum iiçimden neden istemiyor diye şimdi oysa eşim şimdi istese ben kendim hazır değilm ben istemem... onuda biliyorum... sizce doğru değilmi kararım en azında gideceğimz yer belli olsa sonra benm 1 yılım bitse derslerim otursa . 1yıl 2yıl geçse evliliğimz daha yerine otursa daha iyi değilmi.. sonra düşünsek olurmu uygunmu değilmi diye.... çünkü yaşımda küçük diye sorun etmiyorum ama işte çok sıkıyorlar. he hemen hamile kalııp genç yaşta bebk sahbi olmak güzel tabi...buda beni cezb ediyr.. ama evliliğmizn oturmasını istiyorum. vs vs... YARDIMMMM EDİN.. YORUMLARINIZA İHTİYACIM VAR...

Yüzüğünüz yoksa, "hayatında biri yok mu" derler..
Yüzük takarsınız, düğün ne zaman derler..
Düğün olur, çocuk ne zaman derler..
Çocuk olur, ikinci ne zaman derler..
Derler de derler..
Desinler için mi yaşayacağız?

kocamla birbirimize doyamadık de olsun bitsin, arkandan ne edepsiz gelin derler ama asıl onların yaptığı edepsizlik ben yatak odamı kamuya açmak zorundamıyım yawww

bende geçenlerde buna benzer bi konu açtım aynen bende rahatsızım biz 3 yıl oldu bizi nerdeyse ksır ilan etçekler aslında öle diyenlere pat diye cvp verceksin sonra benim gibi sinir olursun takma kafana daha erken sizi ilgilendirmez bakımını sizmi üstlenceksiniz de otursun yerine söleyen...

Canım bende nerdeyse 2 yıllık evliyim yasım 24.Banada yapıyorlar aynı muhabeti.Benim cevabım fiks "30 umu görmeden doğrmam" ondan sonra başlıyorlar saatlerce 30 çok geç bir yaş o yaştan sonra çocugun olmaz doğumda ölürsün vs vs...Bence cevap vermek yerine bakıyoruz,düşünüyoruz diye geçiştirmek lazım da..Çene işte bu çene durmuyor ki .....
Bence çok rahatsızsan,sana bu muhabeti yapanlardan ayağını kes...Görüşmeyiver.

hiç söleme canım.. ama dikkat ediyorum da dedğim gibi eşimde suç arama düşünceleri seziyorum kendimde... bu beni üzüyor... valla bitmez soruları doğru ben bakıcam diyen dengesizler bile var ya .. tabi tab diyorum.. sonuçta insanın annesi bile 1 hafta gelir bakar gider ..bütün sorumlluk sende ..

canımm bu dert değil.kendini bilmez insanlar senin moralini bozmaya çalışıyor.sen her sorana düşünmüyoruz herşey bir rayına otursun.okulum var de bizim komşumuzda herkese böyle diyordu.6 yıllık evli aöf 4 yıllık okuyordu bu sene bebek sahibi oldu.böyle söyle bence.bunu anlamıyorlarsa da yuh...

Ben de 1 yıllık evliyim, benzer soruyla çok muhatap oluyorum..

İlk cevabım, "Henüz düşünmüyoruz.." şeklinde..

Karşımdaki "Aa neden düşünmüyorsunuz" falan gibi daha da sorgularsa, "Henüz yeni evliyiz" deyip geçiyorum..

Daha da haddini aşanları, "Bak benim kaynımın bacanağısıgil de korunuyordu,sonra çocuk yapmaya çalıştılar daha da olmadı.. Allah belanızı verir" vs tarzı ileri gidenleri de gördüm, onlara dille değil bakışımla cevap verdim. Pişman oldular..

Son düzenleme:
kocamla birbirimize doyamadık de olsun bitsin, arkandan ne edepsiz gelin derler ama asıl onların yaptığı edepsizlik ben yatak odamı kamuya açmak zorundamıyım yawww

zaten öyle 1yıl nasıl geçti anlamadm.. çok evlilikte olduğu gibi bazen çok kavgalı bazen deli dolu aşkla.. evliliiğimzn oturmasını istiyorum...yaşım 23 . 30unda bebek getirenler var ..hele bu zaman çocuk yetiştrmk çooooook zoor. Allah herkesin çocuğunu kötü insanlardan korusun.. ..

söledğin gibi şeyler söylemeye yelteniyorum bazen ama söyleyemiyorum ne yazııki.. aslında herbirine bir kere sölesem bidaha sormazlar ... korunma korunma olmaz bebk diyip duruyorlar . yoksa kurursunuz falan :) gülüyorum.ama bazende acaba öle bişey varmıdır demeden geçemiyorum.. hap kullandığımı söylesem topa tutarlar beni.. oysa doğum kontrl haplarının bile öyle bir etkisi yok.. ama bunu asla kabullendiremezsin.. onlara...

Son düzenleme:
Kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki..
Densizlik edip soranlara da düşünmüyoruz dersiniz geçersiniz.
Sebep sorarlarsa da niye merak ettiniz dersiniz..

benim şefim 36 yaşında evlenmiş 37'sinde doğurmuş niye ölcekmişsin mal bu insanlar yaa valla mal, milletçe insanların uçkuru bizi geriyo, mahallede açlıktan ölen olur dönüp bakmaz ama camdan bacadan sarkar kim eve kaçta gelmiş kiminle gelmiş ne zaman evden çıkmış hepsini bilir

banada ne zaman evleneceksin diye soruyorlar hep , sizene diyorum.Onlara neyse , milletce herseye karismayi , insanlarin ozel hayatlarini sorgulamayi cok seviyoruz.

ne güzel işte bende bunu istyorum ki eşimde istiyor okumamı saolsun .2yıllıktan sonra dgs ye girmeyi düşündüğümü söledim çok şükür çok ılımlı bir çok yol gösterip yardımcı oluyor... ama ah şu dış kapının dış mandalları . huzursuzluğuma sebep oluyorlar ..... çok basit bir konu gibi bu ama sizin dışında kimse şeffaf düşüncelerle yorum yapmayacaktı biliyordum çünkü çevremde hayr bırak takma onları diyen yok herkez bebek nerde diyor.... bende bebk çok seviyrum..ama hazır değilm tabiki bunun farkındaym. milletn bebeğini alıp 5dk öpüp yerine koymak değil bu sonuçta....

işte canım bugün o komşumuzun beni kesinlikle kısır ilan etmesi olmuyormu demesi .konuyu açmama sebep oldu.... herkez aynı şeyi söylüyorsa doğruluk vardır diyorsun bian içinden.... ama düşnce saçma yok işte korunursanız olmaz sonra diyorlar.. e diyorum belki kadın korunuyor ama zaten olmyor çocuğu bilmiyor .sonra bebk düşünüyrlar olmuyr.. he ne oluyor bunlar korunuyordu ondan olmadı meselesine geliyor....böyle böyle herkez bu sebepten bence bu yorumu yapıyor.... he buda beni korkutuyor sonuçta bebek olmuyorsa erkenden bunun farkında olmak ta önemli bunun için yapılan testler nedir acaba .. çünkü ister istemez söyledikleri beni etkiledi .. muayene olayımmı sizce hani bebek olması için herhangi bir sorun varmı yokmu diye.. bak işte böyle şeyler düşünmeme sebep oluyorlar..

Bana da bir akrabamiz sordu ayni seyi napcaksin dedim. O da dedi ki sevecem napcam. Ben de dedim ki senin kizin dogurdu git onu sev sanki benim cocumu bulup da sevebileceksin dedim. O da cenesini kapatti.

canım ben kimseyle içli dışlı değilm öyle bir çevre ki merhaban olanı bile onu soruyor... ki bunları en çok soran yakın akraba.

ne kadar ayıp ya .. işte daha 1 yıl oldu bunu diyorlar 2 yıl geçerse banada bunu demelerinden korkuyorm... daha katıca olacak kesin sorular.. millet şaşırmış

Son düzenleme:
Kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki..
Densizlik edip soranlara da düşünmüyoruz dersiniz geçersiniz.
Sebep sorarlarsa da niye merak ettiniz dersiniz..

bacım hepsi hazır cevap.. birde açıklama yapmadan susarsam bire bin katarlar... büyük konuşmamak için fazla dillendirmemeye çalışıyorum bebek istemiyorum diye.. ama bu seferde olmuyormulara gidiyor iş... hayret ettim valla

32 yaşında evlendim 33 yaşında anne oldum. Etrafındakilerin bebek yok mu deyip durmalarının ve kafanı boş hurafelerle doldurmalarının nedeni malesef çevrendekilerin genelde eğitimsiz kesimden oluşuyor olması canım.O yüzden herkes sana öyle düşünüyor gibi geliyor ama sadece senin çevrendekiler öyle düşünüyor yani eğitimli şehirli insanlar genelde böyle düşünmez. Bunları susturmanın yolu da bir kadın doğum uzmanından randevu alıp gitmek ve korunmak çocuk riskini azaltır mı veya hangi yaşa kadar çocuk sahibi olmak biyolojik açıdan idealdir gibi soruları yöneltmektir. Aldığın cevapları da konunun uzmanına danıştım böyle dedi diye anlatırsın alır cevaplarını otururlar bir daha da birşey diyemezler.Cehaletin karanlığını aydınlatmakta bilimin ışığını kullan canım:)

banada ne zaman evleneceksin diye soruyorlar hep , sizene diyorum.Onlara neyse , milletce herseye karismayi , insanlarin ozel hayatlarini sorgulamayi cok seviyoruz.

ya öyle ne yazıkki banada hep sorarlardı ben 25imden önce evlenmem diyordum.. büyük konuşmamak lazım işte bu konuda çok tartışırdm milletle 25 imden sonra düşünürüm evlenmeyi derdm. herkez aaa olurmu evde kalırsın aaa bi sorun var sanırlar derlerdi.. yani bu sorular bitmez arkadaşın dedği gibi biri olsa diğerni sorarlar öyle.. neyazıkki ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…