• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz çay içip samimiyetle lezzetli diyen var mi

Bende şekeri bırakınca çayı sevmeye başladım.Şeker kullanırken sanki şekerli su içiyor gibiydim ve çayı hiç sevmiyordum ama şimdi tiryaki oldum nerdeyse.Ve tadı Harika içtikçe içesim geliyor. Hem sağlık için hem de tadı için şiddetle tavsiye ederim.Ama tabiki alışmak zaman alıyor biraz pes etmemek lazım. Ben şekerli çayı bırakalı nerdeyse 15 yıl oldu şimdi kahveyi ve diğer sıcak içecekleride şekersiz içiyorum.

Ben bir cay bardagina 3 seker atiyorum bazen 3,5 oluyor:))serbet iciyosun diyenler olcak ama cayin tadi bana gore boyle akibinde tatliyla aram hic yok sadece cayda cok seviyorum cevremdekiler ya sekeri birakti yada azallti bana da tavsiye ediyorlar azaltmayi .Deniyorum ama cayin tadini hic alamiyorum .Ben ve cayim boyle mutluyuz:21:

Bende cayi da kahveyi de sekersiz iciyorum. Cay da sekeri yeni biraktigimda esim ikimize cay doldurmustu ve kendince bana bir iyilik yapip cayimin icine seker koymustu hani sekersiz cay icmek zor geliyor saniyordu. Ayy bir ictim o cayi serbet gibi geldi. Artik baya baya demli cayi da sekersiz icebiliyorum bildigin hardcore benim hosuma gidiyor yani

Şeker koyarsan çayın da kahvenin de faydasından çok zararı olur. Ben de kahveyi şekersiz içemiyorum, ama kendimi zorluyorum alışmak için.

Bende sekersiz icemeyenlerdenim bir cay bardaginin icine 3-4 tane atmadan o cay tatli olmadan icemiyorum :)

1 aydır deniyorum hiç lezzet namına bir şey yok. Tatlandırıcı kullanıyorum onun da fazlası zarar. Cidden alışıp seviliyor mu bu, yoksa katlanılır bi hal alıp öylesine mı içiyorsunuz?
İnsan içtiği çaydan zevk almazsa muhabbetin de tadi olmuyor ki.
epeydir şeker kullanmıyorum ve evet dha lezzetli. çnkü şekerin o yapay tadı yerine çayın gerçek tadı geliyor. alışmak için limonla dene

Bir hafta denedim,öyle mutsuz agresif oldum ki,enerjim yerlerdeydi resmen,moralim sıfırdı,sonra amaan başlarım zararına dedim attım şekeri çayıma,ohhh ben ben oldum valla,neşem geri geldi..

Ay çok hoş konu ya.
Şekersiz çay içmek bence işkence gibi birşey. Yani yeşil çay falan tamam da bizim Türk çayı şekersiz içilebilecek bir şey değil. Ben çayı şekerli içerim kahveyi ise şekersiz. Zevkler renkler meselesi tabi ama buruk tadı olan çayı şekersiz seven bir insan nasıl kahve gibi gayet aromatik bir içeceğe şeker koyar anlamış değilim. zırt pırt üff canım kek çekti çikolataçekti, öff bir pasta olsa da lüpletsem deyip tatlıyı götürürken çayı şekersiz içmek ve bunu herkese duyurma da bizim Türk kadınlarınaözgü bir karizma. Ha bir de mangalda iki gıdım yiyip ay fazla geldi deyip durmak da var ama onu başka bir konuda tartışırız.

:KK61:Eee biz ne dediiik,biz de öyle dediiiik:cry:
Oyle dediniz de arada sekeri birakayim derken cayi biraktim, iciyorum ama lezzeti yok diyenler oldu ondan dedim. :)
Ben bir cay bardagina 3 seker atiyorum bazen 3,5 oluyor:))serbet iciyosun diyenler olcak ama cayin tadi bana gore boyle akibinde tatliyla aram hic yok sadece cayda cok seviyorum cevremdekiler ya sekeri birakti yada azallti bana da tavsiye ediyorlar azaltmayi .Deniyorum ama cayin tadini hic alamiyorum .Ben ve cayim boyle mutluyuz:21:

Bende sekersiz icemeyenlerdenim bir cay bardaginin icine 3-4 tane atmadan o cay tatli olmadan icemiyorum :)

Yok ben cok sekerli hic icemem. Sekersizi begenmeyerek de olsa iciyorum.
1 fincan( buyukce) 1.5 seker. 1 de olsa 2 de olsa lezzeti gidiyor.

Eşim yıllarca şekerli içerdi

Sonra azalttı ve o da bıraktı

Çevremdeki çoğu kişi şekersiz içiyor ve ben misafire şeker bile koymayı unutuyorum

Hatta ofise çay söylüyoruz bize şekersiz getirdikleri için misafirlere de şekersiz getiriyorlar bazen

Ay çok hoş konu ya.
Şekersiz çay içmek bence işkence gibi birşey. Yani yeşil çay falan tamam da bizim Türk çayı şekersiz içilebilecek bir şey değil. Ben çayı şekerli içerim kahveyi ise şekersiz. Zevkler renkler meselesi tabi ama buruk tadı olan çayı şekersiz seven bir insan nasıl kahve gibi gayet aromatik bir içeceğe şeker koyar anlamış değilim. zırt pırt üff canım kek çekti çikolataçekti, öff bir pasta olsa da lüpletsem deyip tatlıyı götürürken çayı şekersiz içmek ve bunu herkese duyurma da bizim Türk kadınlarınaözgü bir karizma. Ha bir de mangalda iki gıdım yiyip ay fazla geldi deyip durmak da var ama onu başka bir konuda tartışırız.
Oyle kek tatligotururkenzaten takmazdim. 1.5 sekerden sasmazdim.
Simdi cok siki bi diyetteyim. Kek borek 1 aydir agzima koymadim

Oyle dediniz de arada sekeri birakayim derken cayi biraktim, iciyorum ama lezzeti yok diyenler oldu ondan dedim. :)

Yok ben cok sekerli hic icemem. Sekersizi begenmeyerek de olsa iciyorum.
1 fincan( buyukce) 1.5 seker. 1 de olsa 2 de olsa lezzeti gidiyor.
Senin ki normal bence arkadasim

Çayımı yudumlarken yazıyorum şekersiz ve çoook lezzetli:KK50: yaklaşık 17 yıldır şekersiz içiyorum bikere yanlışlıkla ablamın çayını içtim inan midem bulandı şeker tadı geliyo komple ağzına :KK12:

Oyle kek tatligotururkenzaten takmazdim. 1.5 sekerden sasmazdim.
Simdi cok siki bi diyetteyim. Kek borek 1 aydir agzima koymadim
Kek pasta yeme , en güzeli. Çayı da 1 şekerli iç. Ben sana başka bir tavsiye vereyim bence çayı da az iç. Ben haftada 2-3 defa falan anca içerim.

Ben yıllarca çay sevmem, içmem diye dolaştım ortalıkta. Derken üniversite ortamında şekersiz içmeye başlayınca sevdim; meğer şekerli olunca sevmiyormuşum:KK70: Şimdi çay, kahve, bitki çayı vs ne bulursam şekersiz içerim.

Yarın ölmeyeceksiniz ama basit bir hesap yapsak: bir bardağa 1 kesme şeker atsanız; günde 5 bardak çay içseniz; ayda 150 kesme şeker. Tabi bir bardağa 2-3 atanlar, günde 10 bardak içenler için durum daha vahim.

Benden ne isterseniz amenna ama çayı şekersiz iç demeyin derdim hep ve o ben 1 senedir şekersiz içiyorum ben bıraktıysam herkez bırakır inanın çayı sıcak içmeyin hafif ılık için tadını alırsınız sıcak olunca içilmiyo ama hafif ılık olunca gelsin çaylar

Back
X