ŞEKERSİZ BESLENME için birbirimize destek olalım

ALLAH kısa zamanda nasip etsin ..
her gün yiyebilirsin enerji de verir zaten spor yapıyorsun. gebelik düşündüğün aman karın çalışmak yerine uzun yürüyüşler ve squat yapabilirsin. her alandan birilerinden bilgi almaya çalıştım bana yaramadı umarım başkalarına yarar bu bilgiler .
Amin, isteyen herkese hayırlısını versin rabbim..

hamile kaldığım anda diyetisyene başlamak istiyorum ve tabii sporumu da ona göre şekillendireceğim, şartlarım müsait olursa hamile pilatesi olabilir ya da dediğiniz gibi yürüyüş olur.

özel olmazsa sizin nasıl bi probleminiz var bebek için (cevaplamak zorunda değilsiniz)

Amin, isteyen herkese hayırlısını versin rabbim..

hamile kaldığım anda diyetisyene başlamak istiyorum ve tabii sporumu da ona göre şekillendireceğim, şartlarım müsait olursa hamile pilatesi olabilir ya da dediğiniz gibi yürüyüş olur.

özel olmazsa sizin nasıl bi probleminiz var bebek için (cevaplamak zorunda değilsiniz)
amin canım .
doğru beslenme şeklini biliyor gibisin aslında diyetisyen farklı şeyler sunabilecek mi ?
yumurta kalitesizliği denildi canım en son

Bende Özge bezirci ile başladım şekersiz beslenmeye. Uzun zamandır çayı kahveyi şekersiz içiyordum. Simdi 21 gun sekersiz e basladik. Pazartesi gunu. 3 gündür uyguluyorum bende 🥰

Bende Özge bezirci ile başladım şekersiz beslenmeye. Uzun zamandır çayı kahveyi şekersiz içiyordum. Simdi 21 gun sekersiz e basladik. Pazartesi gunu. 3 gündür uyguluyorum bende 🥰
Ben sanırım 12-13 yıldır şekersiz içiyorum her şeyi, cola meyvesuyu gibi şeyler de hiç içmem.
Benim beslenmem her zaman şekersize yakın olduğu için kilo kaybım olmuyor böyle programlarla aslında ama yine de motive oluyorum.
Sizin ilkse kilo kaybınız da olur güzel olur :KK37:

Bence kendinizi şartlandırıyorsunuz. Nisa'nın konusuna bakın boş vaktiniz olursa. 1 koli çikolatayı oturup yiyebilen hatun.

O yaptıysa herkes yapar. Olay iradede bitiyor, vücudun tepkisinde değil. N nscckts
sagol canım benım
aynen kızlar seker yumagının ıcınde yasayan bırıyım 2 senedır seker ekmek ve turevlerı kızartılmıs urunler asla tuketmıyorum
ketejonık beslenme karatay arası bır yerdeyım
104 kılodan 60 kıloya 6 ayda kendı kendıme dustum

hergun 1 kg dondurma kolı kolı cıkolata 1 tepsı baklavayı tek oturusta yıyebılen bırıydım yersem yıne aynı sekılde yerım ıstahlı bırıyım ama 2 senedır oyle glutenden ve sekerden uzak yasıyorum kı vucuduma tek 1 pırınc tanesı gırse dokunuyor artık bana :) yemezsem bayılırdım elım ayagım tıtrerdı sımdı tam aksıne yersem bayılırım okadar agır gelıyor artık

canınız tatlı ıstedıgınde tatlı yemek zorunda degılsınız ya susuz kalmıssınızdır ya cınkosuz vıtamınsız ondan canınız tatlı ıstıyor
badem yıyın
yok krız gecırıcem yemezsem savas bıle cıkarırım durumuundaysanız eger 2 kuru hurma 3 cevız toz kakao rondodan cekın yuvarlayıp yıyın bıldıgınız cıkolata...
yada kecıboynuuzu pekmezı kakao hındıstan cevızı fındık bunları rondodan gecırın yuvarlayın elınızde

sekersız unsuz tarıflerım var ısteyene hersey kolay bahaneler uydurmamak gerek ıstıyorsanız gercekten uzak duruyorsunuz

aynen, yapılamaz sanıyorsun ama şekerle ekmeği aynı anda kesmek lazım. Çünkü anca böyle yaptığında o şeker isteği köreliyor. Ben 1 ay sonunda şekerli hiç bir yiyeceği gıda olarak bile algılamıyordum. Pastanın alası önüme gelsin, bir strafor parçasından farkı yoktu benim için.

Ayıp olmasın diye içtiğim seyreltilmiş meyve suyu, az kala salonun ortasına kusmama sebep olacaktı.

Undan ve şekerden beraber vazgeçince vücud arınıyor. Inanmayan kendi deneyip görsün 3 hafta.
cok dogru kesınlıkle ıkısını aynı anda kesmek gerekıyor
cayda sekerı kes ama ekmegı yemeye devam et hıc bır faydası yok hala vucuda seker gırmıs oluyor cunku
kanda sekere donusen herseyı komple kesmek gerek kesmezsek ıstek devam edıyor hatta artıyor

Ben sanırım 12-13 yıldır şekersiz içiyorum her şeyi, cola meyvesuyu gibi şeyler de hiç içmem.
Benim beslenmem her zaman şekersize yakın olduğu için kilo kaybım olmuyor böyle programlarla aslında ama yine de motive oluyorum.
Sizin ilkse kilo kaybınız da olur güzel olur :KK37:
Bende uzun zamandır kola meyvesuyu hiç içmem. Ama hamur işi yapmayı severdim onu bıraktım. Benim kilo vermem durdu. Birde ınsulin direnci var bende. Çok yavaş kilo veriyorum. Gebelik için biraz daha vermem gerekiyor. 5 6 kilo fazlam var. 67den 62 ye düştüm. Ilk hedefim 56 😁

sagol canım benım
aynen kızlar seker yumagının ıcınde yasayan bırıyım 2 senedır seker ekmek ve turevlerı kızartılmıs urunler asla tuketmıyorum
ketejonık beslenme karatay arası bır yerdeyım
104 kılodan 60 kıloya 6 ayda kendı kendıme dustum

hergun 1 kg dondurma kolı kolı cıkolata 1 tepsı baklavayı tek oturusta yıyebılen bırıydım yersem yıne aynı sekılde yerım ıstahlı bırıyım ama 2 senedır oyle glutenden ve sekerden uzak yasıyorum kı vucuduma tek 1 pırınc tanesı gırse dokunuyor artık bana :) yemezsem bayılırdım elım ayagım tıtrerdı sımdı tam aksıne yersem bayılırım okadar agır gelıyor artık

canınız tatlı ıstedıgınde tatlı yemek zorunda degılsınız ya susuz kalmıssınızdır ya cınkosuz vıtamınsız ondan canınız tatlı ıstıyor
badem yıyın
yok krız gecırıcem yemezsem savas bıle cıkarırım durumuundaysanız eger 2 kuru hurma 3 cevız toz kakao rondodan cekın yuvarlayıp yıyın bıldıgınız cıkolata...
yada kecıboynuuzu pekmezı kakao hındıstan cevızı fındık bunları rondodan gecırın yuvarlayın elınızde

sekersız unsuz tarıflerım var ısteyene hersey kolay bahaneler uydurmamak gerek ıstıyorsanız gercekten uzak duruyorsunuz
Konunuza denk geldim geçen gün, hatta içimden takdir etmiştim haddim olmayarak.
bi sonraki levelim belki de sizinki gibi olur..
Şuanki durumu bi basamak olarak görüyorum.

cok dogru kesınlıkle ıkısını aynı anda kesmek gerekıyor
cayda sekerı kes ama ekmegı yemeye devam et hıc bır faydası yok hala vucuda seker gırmıs oluyor cunku
kanda sekere donusen herseyı komple kesmek gerek kesmezsek ıstek devam edıyor hatta artıyor

100% katiliyorum- ben ketojenik beslenirken (senenin 3-4 ayi) sogan bile yemiyorum (seker orani yüksek)
ilk haftalar zor oluyor ama sonuclar mükemmel

Konunuza denk geldim geçen gün, hatta içimden takdir etmiştim haddim olmayarak.
bi sonraki levelim belki de sizinki gibi olur..
Şuanki durumu bi basamak olarak görüyorum.
aslında bır sonrakı level dersenız bu yolda sadece kendınızı yormus olursunuz mesela ılk gun 2 dılım ekmek 1 muz yemıssınız baya seker almıssınız gunde 2 meyve hakkı var demıssınız kurallarda
profosyonel sporcuysanız, temızlık sırketı calısanı veya ınsaat calısanı gıbı agır ısteysenız 1 meyve yemek hakkınız varken 2 meyve zaten cok agır . kurumus meyveler normal meyveden daha cok seker ıcerır onuda 3 olsun demıssınız :) bunlar normalde yemememız gerekırken sekersız beslenmede asla yerı olmaması gerek. meyvedekı tum vıtamınlerın hepsı sebzelerde de var.

sekerı ve kanda sekere donusen herseyı komple kesmek gerek yoksa baslar yorulur pes eder bırakırsınız cunku seker ıstegınız asla azalmaz bu sekılde

bunu sey gıbı dusunun yasaklı madde veya zararlı alıskanlık gıbı aynı sekılde dırek kesmek gerek

zaten kılo vermıssınız ıradelı bırısınız ben sızın bunu yapabılecegınıze ınanıyorum

işte ben dönemsel değil hayatımın her döneminde uygulayabileceğim bir beslenme şekli istiyorum, en azından rafine şekersiz.....
tamam ıste bızde onu dıyoruz :) omrumuzun sonuna kadar unlu mamuller ve seker kanda sekere donusen herseyı kestık kesıyoruz bız . sekersız beslenme bunu gerektırır. donemsel yapmadık zaten omur boyu surecek dırek komple kesmek ve bunu surdurmek . farzedelım kı colyak hastasıyız veya seker hastasıyız her meyveye ekmege baktıgımızda aklımıza bu gelmelı

Bence ekmeği kesmeyin, günlük iki hak verin kendinize.
Mesela sabah 1 dilim tam tahıllı ekmek, öğlen de yine 1 dilim tam tahıllı ekmek ya da bulgur pilavı yiyebilirsiniz.
Ekmeği kesmek kastan kaybetmenize sebep olabilir.
Göbekten kurtulmak için egzersiz yapmalısınız.
hayır boyle bırsey yok :)
karbonhıdrat sadece ekmekte yok tum sebzeler aynı zamanda 0 karbonhıdrat grubundadır en guzel karbonhıdrat kabak,havuctur . ekmek yemek yerıne 2 tabak salata yıyın ıcınde 2 havuc dograyarak .

Merhabalar,

Daha önce burada kalori sayarak 10 kgdan fazla vermiştim.. Ve o gruptan yanıma hem -10 kg hem de 2 tane şahane dost kar kalmıştı :KK25:

3-4 yıldır da verdiğim kiloyu koruyor sayılırım..

Şuandaki durumum şekersiz beslenmeye çalışmak, bunun için instagramdaki bazı diyetisyenlerin postlarını baz alıyorum.
Dün yeni bi sürece başladım.. Burada hem birbirimize destek olalım istiyorum hem de belki yeni arkadaşlıklar gelişir :KK25:
Başlangıç kilom: 53 kg
Birlikten kuvvet doğar diyerek genel kuralları ve detayları aşağıda paylaşacağım.
Bu program 21 gün yapılıyor fakat ben süre koymak istemiyorum.
Her gün burada yediğimi içtiğimi paylaşacağım ayrıca..

Program Diyetisyen Özge Bezirci'den alıntıdır.

GENEL KURALLAR
✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍭 Her gün 2-2,5 litre su içiyoruz!
🍭Her gün 30-45 dakika kadar spor yapıyoruz! (Yürüyüş, koşu, dans, yüzme yada başka bir egzersiz olabilir)
🍭Yapay şeker içeren her türlü besinden ve paketli ürünlerden uzak duruyoruz! (Çikolata,bisküvi,cips,tatlı gibi)
🍭Şeker ihtiyacımızı doğal kaynaklardan karşılıyoruz. Meyve, kuru meyve ve tam tahıllı ekmek tüketiyoruz.
🍭Günde 2 adet meyve hakkımız var. (1 adet taze meyve yerine 3 adet kuru kayısı/kuru erik/hurma da kullanabiliriz.)
🍭Günde 2 dilim tam tahıllı ekmek hakkımız var. (1 dilim ekmek yerine 3 yemek kaşığı kadar bulgur/buğday/karabuğday/kinoa/yulaf/tahıllı makarna kullanabiliriz.) (Eğer 90 kg üstündeyseniz günlük ekmek hakkınız 3-4 dilim olabilir.)
🍭1 tatlı kaşığı kadar doğal olduğuna güvendiğimiz bal tüketebiliriz.

KULLANACAĞIMIZ KAHVALTI SEÇENEKLERİ
✨✨✨✨✨
🍳1.SEÇENEK: 1-2 adet yumurta (haşlanmış/omlet/menemen olabilir)+ 1 dilim peynir çeşitleri+ Sınırsız domates, salatalık, dereotu, maydanoz gibi yeşillikler+ 5-6 zeytin veya 1/2 avokado+ 1 dilim tam tahıllı ekmek+ Çay/Bitki çayı
🍳2.SEÇENEK: 2 dilim peynir çeşitleri+ 1 dilim tam tahıllı ekmek+ 1/2 avokado veya 5-6 adet zeytin+ Domates, salatalık ve yeşillikler sınırsız, Çay/Bitki çayı
🍳3.SEÇENEK: 1 bardak (200 ml) süt/ yoğurt + 3 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi/ müsli/ granola+ Toz tarçın ve 1 adet meyve = Hepsini karıştırın!
🍳4.SEÇENEK: 2 dilim tam tahıllı ekmek ile hazırlanmış peynirli ve bol yeşillikle sandviç+ Çay/ Bitki çayı (Gün içindeki ekmek haklarınızı kahvaltıda kullanmış oluyorsunuz)
🍳5.SEÇENEK: 2 adet yumurta+ 2 dilim ananas+ 2 tam ceviz+ Yeşillikler+ Bitki çayı
🍳6.SEÇENEK: 200 gr (1 kase yoğurt veya süt) + 1 avuç kadar taze meyve+ 10-12 adet çiğ badem/ fındık (Pratik bir seçenek)
🍳7.SEÇENEK: 1 orta boy meyve (1 avuç kadar)+ 2 dilim peynir+ 1 dilim tam tahıllı ekmek+ Yeşillikler+ Çay/ Bitki çay ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🎈NOT: Miktarlar kişiye göre değişmektedir, arttırılabilir yada azaltılabilir. Örnek bir beslenme planı olması niteliğinde paylaşıyorum😍Diğer öğünlere de örnekler vereceğim.
🎈Peynir ve zeytinleri mümkün olduğu kadar tuzsuz tercih edin, ödem şikayetlerinizi azaltmış oluruz.

KULLANACAĞIMIZ ÖĞLE ve AKŞAM YEMEĞİ SEÇENEKLERİMİZ
✨✨✨✨
🍗1.SEÇENEK: 4-5 köfte kadar kırmızı et (köfte de olabilir) + 1 kase salata (çok az zeytinyağı, bol limon ve sirke) +1 kase yoğurt(200 gr)
🍗2.SEÇENEK: 1 porsiyon (7-8 yemek kaşığı) zeytinyağlı sebze yemeği (taze fasulye/kabak/patlıcan/brokoli/karnabahar/ıspanak/pırasa gibi)+ Salata+ 1 kase yoğurt+ İhtiyaç olursa 1 dilim tahıllı ekmek
🍗3.SEÇENEK: Doyana kadar çorba (unsuz ve kremasız olmalı) (etli ve sebzeli çorbalar, mercimek çorbası, yoğurtlu çorbalar olabilir) (Soğuk ayran aşı çorbası da olabilir) + Salata ve 1 kase yoğurt
🍗4.SEÇENEK: 1 porsiyon ızgara yada fırında tavuk + Salata+ Yoğurt/Ayran
🍗5.SEÇENEK: 1 porsiyon balık yada ton balığı (ortalama 150-200 gram) + Salata+ İhtiyaç olursa; 1 dilim tam tahıllı ekmek
🍗6.SEÇENEK: 6-7 yemek kaşığı kadar yeşil mercimek/ nohut/ kuru fasulye+ Salata+ 1 kase yoğurt
🍗7.SEÇENEK: 4-5 yemek kaşığı kadar haşlanmış kinoa yada karabuğday yada bulgur yada tahıllı makarna + Salata+ 1 kase yoğurt ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🎈NOT: Öğle-akşamı yer değiştirerek kullanabilirsiniz. Her iki öğün de aynı veya farklı olabilir. Aynı günde hem öğle hem akşamda kırmızı et tüketmezseniz daha iyi olur☺👍
🎈NOT: Genellikle öğle yemeği et ağırlıklı oluyorsa, akşam yemeğinde sebze olmasında fayda var.
🎈Örnek olarak miktarları belirttim ancak miktarlar kişiye göre değişmektedir.

KULLANACAĞIMIZ ARA ÖĞÜN SEÇENEKLERİMİZ
✨✨✨✨
🍋1.SEÇENEK: 1 bardak süt (200 ml) (tarçınlı yada kahveli de olabilir) + 1-2 adet hurma yada kuru kayısı yada kuru erik
🍋2.SEÇENEK: 1 kase (200 gr) yoğurt (baharatlı yada tarçınlı olabilir, isterseniz sade)+ 6-7 çiğ badem/ fındık
🍋3.SEÇENEK: 1 adet orta boy meyve (1 avuç içi kadar) + 2 tam ceviz
🍋4.SEÇENEK: 10-12 adet çiğ fındık/ badem/ kaju+ 2 adet hurma/ kuru kayısı/ kuru erik+ 1 fincan bitki çayı
🍋5.SEÇENEK: 1 bardak (200-250 ml) kefir+ 1 adet meyve (Dilerseniz karıştırıp meyveli kefir gibi de yapabilirsiniz)
🍋6.SEÇENEK: 1 bardak ayran (naneli olabilir) + 2 adet salatalık
🍋7.SEÇENEK: 1 kase yoğurt+ 1 adet meyve (meyveli yoğurt gibi kendiniz karıştırabilirsiniz, marketlerdeki meyveli yoğurtları tüketmiyoruz çünkü ilave şeker var✋️)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🎈NOT: Öğün saatleri kişiden kişiye göre değişse bile, öğünlerinizin arasında 2-2,5 saat fark bırakarak beslenebilirsiniz👍❤Örneğin; 8:30 kahvaltı ise, 10:30 gibi ara öğün, 12:30-13:30 arası öğle yemeği, 15:30-16:30 ara öğün, 18:30-19:30 arası akşam yemeği ve yatmadan 2 saat öncesine kadar da (21:00-22:00 arasında) son ara öğününüzü yapabilirsiniz👍
🎈Acıkmadığınızda, ara öğün tüketmek zorunlu değildir☺
🎈Miktarlar kişiye özgüdür, örnek olarak verilmiştir. Kuruyemiş ve meyve ölçüsü ortalama 1 küçük avuç kadar uygun ölçüdür.
Ah çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederiz :)
Ben 90 kilo üstündeyim ama diyetisyen 2 dilim ekmek önerdi. Çünkü iç yağlanma çok az, aşırı ödemin var dedi. Şeker ve glutenden uzak durmaya başlayınca iki hafta sonra ayakkabılarım bile büyük gelmeye başladı. Meğer ne çok zarar veriyormuşum kendime :KK43:

Üstelik 28 günde bir adet görmeme rağmen PKOS teşhisi koyuldu. Sadece kilo versen kurtulursun dedi doktor. Ben de bugün tekrar diyete başlıyorum. İyi ki gördüm bu paylaşımı :)

aslında bır sonrakı level dersenız bu yolda sadece kendınızı yormus olursunuz mesela ılk gun 2 dılım ekmek 1 muz yemıssınız baya seker almıssınız gunde 2 meyve hakkı var demıssınız kurallarda
profosyonel sporcuysanız, temızlık sırketı calısanı veya ınsaat calısanı gıbı agır ısteysenız 1 meyve yemek hakkınız varken 2 meyve zaten cok agır . kurumus meyveler normal meyveden daha cok seker ıcerır onuda 3 olsun demıssınız :) bunlar normalde yemememız gerekırken sekersız beslenmede asla yerı olmaması gerek. meyvedekı tum vıtamınlerın hepsı sebzelerde de var.

sekerı ve kanda sekere donusen herseyı komple kesmek gerek yoksa baslar yorulur pes eder bırakırsınız cunku seker ıstegınız asla azalmaz bu sekılde

bunu sey gıbı dusunun yasaklı madde veya zararlı alıskanlık gıbı aynı sekılde dırek kesmek gerek

zaten kılo vermıssınız ıradelı bırısınız ben sızın bunu yapabılecegınıze ınanıyorum
Listeler uzman bi diyetisyenin listeleri, ben onu baz alarak yapmaya çalışıyorum..
Her uzman o kadar farklı şeyler yazıp çiziyor ki bu konularda insan ne yapacağını şaşırıyor.

Ben kilo verirken kendime hiçbir şeyi kısıtlamadım, sadece kalori saydım ve spor yaptım, yani o zamanlar pasta da yedim börek de ama hep az.. o vakitler bu kadar çok beslenme çeşidinden bihaberdim, o yüzden kalori saymıştım..
Şu an başka bakıyorum olaya ama tamamen sizin gibi olmayı da beceremiyorum..

Ah çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederiz :)
Ben 90 kilo üstündeyim ama diyetisyen 2 dilim ekmek önerdi. Çünkü iç yağlanmak çok az, aşırı ödemin var dedi. Şeker ve glutenden uzak durmaya başlayınca iki hafta sonra ayakkabılarım bile büyük gelmeye başladı. Meğer ne çok zarar veriyormuşum kendime :KK43:

Üstelik 28 günde bir adet görmeme rağmen PKOS teşhisi koyuldu. Sadece kilo versen kurtulursun dedi doktor. Ben sen bugün tekrar diyete başlıyorum. İyi ki gördüm bu paylaşımı :)
O zaman hadi bugün başlayın :KK49:
Zaten antremanlısınız, hiç zorlanmazsınız :KK5:
bizde sizden bişeyler öğrenmiş oluruz :KK200:

X