şekere hayır diyemiyorum nasıl zayıflayacağım...

hareketsizlik çok önemli en azından günde 1 saat tempolu yürüyüş!!

1 saat ayıramıyorum malesef....

ama 4 gündür ip atlıyorum......

oda etkili......8-20 mesai işteyim masa başında.....

ayaklarım ödem yapıyor o kadar yani......

bacaklarımda uyuşma ve karıncalanma oldu.....

doktora gideceğim.......

demir b12 eksikliğindendir diye ihmal ettim bir süredir.......

ip atlamakta iyidir kardiyo mutlaka yapılmalı diye düşüüyorum.. benimde demir b12 eksikliğim var :)

ip atlamakta iyidir kardiyo mutlaka yapılmalı diye düşüüyorum.. benimde demir b12 eksikliğim var :)
canım sendede bacaklarda ayakta uyuşma karıncalanma gibi şikayetler oluyor mu.......

halsizlik yorgunluk.........

ilaç kullanıyorsan olmaz gerçi......

ben 1 sene önce falan ilaç kullandım ama bıraktım öylesine :)) şuanda sadece biraz halsizlik var :)

anladım canım bu sorunları yaşayan tek benim galiba tehlike çanları çalıyor gibi.....:26::26::26::26:

doktora gidiciğim ptesi......

anladım canım bu sorunları yaşayan tek benim galiba tehlike çanları çalıyor gibi.....:26::26::26::26:

doktora gidiciğim ptesi......

Bende 1 sene önce bile hiçbir şey yoktu canım hatta doktor dedi bana halsizlik yorgunluk falan olur diye..bir de çay, kahve falan çok içme dedi. Zaten gün içerisinde çok fazla tüketince direkt baş ağrısı,halsizlik yapıyor..Sendede ondandır belki?

evet iş yerinde sürekli çay kahve içiyorum.....

kötü bir alışkanlık.......

bakalım dua et bana......

ptesi tahlil yaptıracağım.....

Merhabalar,
Konuyu baştan sona okudum. Tanrım ne kadar tanıdık bilemezsiniz!!!!
Ben de bir zamanlar kendimin çukulata canavarı olduğunu zannetmiştim:)))))). Sonra bir hekim olarak araştırdıkça bakın neler çıktı???
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=727338 elimden, dilimden geldiğince paylaşıyorum. Sizleri de görmek isterim.
Sevgiler
Selen

merhaba selen hanım sayfanızı takip edeceğim......
ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.....
özellikle son günlerde bacaklarımda karıncalanma ve uyuşmalarım var.....
yıllarca b12 ilacı kullanmış biri olarak yine benzer sebeğtendir ve işlerimde yoğun diye ihmal ettim doktora gitmeyi......
ptesi önce aile hekimime gideceğim......
siz bu şikayetlerim için ne dersiniz......ne olabilir......:26:

Aile hekimizin bir seri tahlil isteyeceğini tahmin ediyorum. Özellikle vitamin düzeylerinize, ferrinin ve bakır düzeylerinize bakılmasını önerirdim.
B12 kullanırken kontrolleriniz yapıldı mı? Ağızdan alım bazen yetersiz olabiliyor. Ya da kullandığınız bazı ilaçlar vitamin emilimini azaltıyor veya engelliyor olabilir. Lütfen hekiminize bunları danışınız.

Sağlıkla
Dr Selen

öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.....
b12 kullanırken kontrollerim yapıldı,değerler normal hale gelmişti....ancak bu eksikliği dönem dönem yaşıyordum......yaklaşık 6 aydır hiç tahlil yaptırmadım......amcam da doktor ve başka bir şehirde Dvitamini eksikliğininde yorgunluk yapacağını söylemişti....sanırım dediğiniz gibi rutin kan değerlerime bakılması gerekiyor.....teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.....

Başarılar....
Sevgiler.......

Son düzenleme:
gerçekten şekerin bağımlılık yarattığı doğru ben hala vazgecemedim. ..

sekeri azaltmadan kilo veremezsiniz spor yapmak da fayda etmez zaten bu tur seylerin cok buyuk yuzdesi yediginiz besinler 3 gunde bir sadece bi cay kasıgı recel yiyebilir sonra bu sureyi 4-5 ya da bir haftadan haftaya uzatıbilirsiniz agzınıza recel attıktan sonra cayı sekersiz için boyle boyle bırakırsınız yavastan tabiki hep bırakmak en iyisi ama insanız canımız cekiyor onemli olan saglıklı bir duzen oturtup arada kacamak yapmak tamamen kısıtlamak daha cok istemeye yol acar
ben caya surekli seker atıp her gun cikolata yiyen biri olarak bıraktım istedikten sonra bırakılıyor ve sonra sekerli seyleri bi kasıktan fazla yiyemiyorsunuz içinizi yakıyor:)

şekerden uzak durabilmek için öncelikle metabolizmanızdaki düzensizliklerin ve bozukluklarının saptanması gerekmektedir. Beslenme tarzınızın , alışkanlıklarınızın doğru olup olmadığı incelenmelidir. Bununla birlikte doğru beslenmeyi öğrenerek saptanan olumsuzlukların olumlularla değiştirilerek istenilen sonuca metabolizmanızı yavaş yavaş hazırlayarak ulaşılmalıdır. benimde bu şekilde şeker düşkünlüğüm vardı. doğru beslenme ve sağlıklı yaşam programına katılarak şekeri hayatımdan çıkardım. hem kilo sorunumdan kalıcı olarak kurtuldum hem de doğru beslenme ile daha fit sağlıklı zinde mutlu bir hayata merhaba dedim :)))

Şekeri bi faydası olduğunu hi düşünmüyorum aksine hiç bişey yemeden extra kalori eskiden bende cikolatasiz duramazdim ama artık midemi bulandirio şekeri bırakmak için en başta çaya attığım şekeri minumum a indirerek başladım ya yarim küp şeker yada bir çay kaşığı atıyorum cayima önceden 3 felan atardım düşündükçe midem bulanio. Ama gün güne az şekerli çay içe içe alıştım şimdi tatli bile istemio canım.

reçeli hiç düşünmemiştim güzel bir alternatif teşekkür ederim

ne kadar güzel. ..haklısınız birden kesilmiyor. ..bende eskiye oranla azalttim ama tamamen kurtulmak istiyorum. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…