• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şekere hayır diyemiyorum nasıl zayıflayacağım...

konu sahıbı merhaba kaç kılosunuz??yasınız kac??

nıye bu kadar kafaya taktınız..ben sekersız cay kahve tuketmeye basladım..kahveyı tuketebılıyordumda cayı ıcemıyorum sekersız..çözümü doğadan bergamot aramolı cayda buldum bu cayı tadından mıdır nedır sekersız ıcebılıyorum..ayrıca dıyet yaparak kılo vermeye ınanmıyorum bu kendı fıkrım..dıyete bugun baslanır bır sure sonra pes edılır..saglıklı beslenıcem uzun omurlu saglıklı olucam seklınde dusunme tarzımı değiştirdim..beyaz ekemk yerdım..tam bugday kepek ve cavdar seklınde cesıtlı yıyorum artık..

fıkır ıstersenız kendı yaptıklarımı yazarım.bılır kısı degılım ama saglıklı yasamaya gayret gosterıyorum..kafaya takmak stres de bır hastalık getırır unutmayın..

tarcın tatlı ıstegını hafıfletıyor bılgınız olsun..tatlı ıstegım olunca tatlı yıyorum ama serbetlı kızartılmıs olmayanları..

Şekeri ve şekerli yiyecekler karın tokken alınırsa daha iyi. Yemek üzerine tatlı en çok kilo aldıran kombinasyonların başında geliyor.

merhaba kızlar...(26.03.2012)

fazla kilolarımla başım dertte..

hemde göbeğimde yağlanmış durumda..

aslında çok yiyen biri değilim ama şekeri tatlıyı bırakamıyorum..

çay kahve tüketimim de çok..

göbeğimdeki kilolardan dertliyim..

üstelik tüylenme de olmaya başladı göbeğimde..

karbonhidratı kes şikayetlerinden kurtulursun diyorlar..

gerçekten kurtulabilir miyim yağlanmadan ve tüyden...

karbonhidratı keserek..

ama ben şekeri bırakamıyorum..

bnm gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar birlikte çözüm bulalım mı...
(02 Ekim 2013)

konuyu açalı 1yılı aşkın zaman olmuş arkadaşlar ama maalesef........
şekeri bırakamadım.......:ssz:
ama eskisi kadar da tüketmiyorum.......
birlikten kuvvet doğar...düşüncesiyle.....
yeniden bana eşlik edecek varsa şekere savaş açıyorum.....:9:

şimdi son şekerli kahvemi yudumlayacağım.............:9:

sonrasında da mücadele başlıyor....
bana katılanların adını 1.ci sayfaya yazacağım......
katılımları bekliyorum.....:4:
saat 23:00 itibari ile başlıyorum...
hadi bakalım...:9:

Şekeri bırakmak inan ki çok zor değil bende çok tatlı ve çikolata düşkünüydüm ama canan karatay ın söylediklerini uyguluyorum şuan canım hiç istemiyor.
Ne yapıyorsun dersen;
ilk olarak beyaz ekmek i çıkardım hayatımdan, kola ve meyve suyu içmiyorum, pirinç pilavı ve makar na da yemiyorum
Canan karatayın dediği gibi bunlardan yavaş yavaş değil birden kurtulacansın.
İnanır mısın geçen sabah kahvaltı da çayıma 1 çay kaşıyı şeker attım biran öylesine atayım dedim ve o çayı içemedim
vücuda bu kadar zarar veren birşeyi bırakmak inan hiç de zor değil, birazcık sabrett

Ben beş ay önce evlendim düğünden önce de biraz kilo almıştım, düğüüne bir ay kala tesadüfen Canan Karatay videosu izledim o kadar mantıklı geldiki 1 ay boyunca uyguladım ve sonuç 69 dan 66 a düştüm hiç de spor yapmamıştım daha doğrusu düğün telaşından yapamamıştım.

Tabi düğünden sonra balayına gittik orda o kadar güzel şeyler vardı ki orada kendimi durduramadım ve 70 e çıktım iki haftadır dikkat ediyorum 68 e düştüm ve inan hiç tatlı yemiyorum Sadece geçen hafta biraz makarna yedim

Tabi düğünden sonra balayına gittik orda o kadar güzel şeyler vardı ki orada kendimi durduramadım ve 70 e çıktım iki haftadır dikkat ediyorum 68 e düştüm ve inan hiç tatlı yemiyorum Sadece geçen hafta biraz makarna yedim

canım hayırlı olsun evliliğin...
şeker tüketmeyince bir enerji hissettin mi kendinde...
bende dikkat ediyorum bakalım fark edecek mi....:16:

Son düzenleme:
canım hayırlı olsun evliliğin...
şeker tüketmeyince bir enerji hissettin mi kendinde...
bende dikkat ediyorum bakalım fark edecek mi....:16:

Tabi olmaz mı, Önceden işten eve gittiğimde uykum gelirdi çok halsiz olurdum ne zaman şekeri bıraktım yediklerime dikkat ettim daha dinç oldum sabahları kendiliğimden uyanıyorum artık ve kendimi çok hafif hissediyorum son zamanlarda eve kondisyon bisikleti aldıım günlük 20 dakika yapıyorum

Şekerli gıdalar ve unlu mamüller vücudu gerçekten yoruyo zarar veriyor ve artık elimden geldiğince fabrikasyon ürünler kullanmamaya çalışıyorum
Bir de önceden aldığım şeylerin kalorisine bakmazdım artık bakıyorum :1: o eti brovniler küçücük şeyler 500 küsür kalori ben onu yakmak için yarım sat koşmam lazım buna hiç gerek yok yemem daha iyi :1::1::1::1:

Tabi olmaz mı, Önceden işten eve gittiğimde uykum gelirdi çok halsiz olurdum ne zaman şekeri bıraktım yediklerime dikkat ettim daha dinç oldum sabahları kendiliğimden uyanıyorum artık ve kendimi çok hafif hissediyorum son zamanlarda eve kondisyon bisikleti aldıım günlük 20 dakika yapıyorum

canım çok mutlu oldum yazdıklarını okuyunca...:9:

benimde enerjiye ihtiyacım var...

üstelik şekerin zararlarını okuyunca vücudumdaki herşeyin sorumlusu şeker gibi geliyor bana...

ben başladım arkadaşlar bana katılmak isteyenler olursa bekliyorum...
bakalım ne gibi değişimler olacak buradan paylaşacağım...
:16:
bama katılmak isteyen olursa 1.sayfada adını yazacağım...
birbirimize destek olalım diye..........:7:

evet ısrarla devam ediyorum ve enerjiyi yavaş yavaş hissediyorum...

Canım aynı problem bende de vardı. Hatta doğru düzgün yemek yemeyip onun yerine tatlı ile karnımı doyuruyodum. Baktım olacak gibi değil zayıfım ama bacaklarda kalınlaşma oldu popom büyüdü acil fren yaptım. Peki ne yaptım?

Tatlıyı sabah yemeye başladım bir dilim kek olur birkase sütlaç olur kahvaltıda onu yedim.
Sabahları metabolizma çok hızlı olduğu için o yediğim şekeri de kolaylıkla yaktım. Ancak akşam tatlı yemedim. Taze ve kuru meyvelerle isteğimi bastırdım.
Düzenli yürüyüş, spor vb aktiviteler iştahı kapatıyo. Kesinlikle sadece şekeri bırakmakla olmaz düzenli sporu da hayatıma soktum.
Çay ve kahve için ise tatlandırıcı olarak sakarin kullanmanı öneririm. Vücuda zararlı değil bunun için günde 800 tane tablet kullanmış olmak gerek ve bu da mümkün değil.
Tatlıyı kesersen psikolojin bozulur sana tatlıyı bırak diyemem ama nacizane sütlü tatlılara yönelmeni ve bunları da sakarinle yapmanı öneririm. Olmadı sütü light seçebilirsin veya yarı süt yarı su koyabilirsin kısaca malzemeden çalmadan olmuyo :)
Sakarin kullanmak ise sınırsız tatlı yiyeceğimiz anlamına gelmiyo, ancak birporsiyondan neredeyse yarısı kadar kalori almayı sağlayarak uzun vadede kilo vermeni sağlar.

Umarım basarırsınız :)

Canım aynı problem bende de vardı. Hatta doğru düzgün yemek yemeyip onun yerine tatlı ile karnımı doyuruyodum. Baktım olacak gibi değil zayıfım ama bacaklarda kalınlaşma oldu popom büyüdü acil fren yaptım. Peki ne yaptım?

Tatlıyı sabah yemeye başladım bir dilim kek olur birkase sütlaç olur kahvaltıda onu yedim.
Sabahları metabolizma çok hızlı olduğu için o yediğim şekeri de kolaylıkla yaktım. Ancak akşam tatlı yemedim. Taze ve kuru meyvelerle isteğimi bastırdım.
Düzenli yürüyüş, spor vb aktiviteler iştahı kapatıyo. Kesinlikle sadece şekeri bırakmakla olmaz düzenli sporu da hayatıma soktum.
Çay ve kahve için ise tatlandırıcı olarak sakarin kullanmanı öneririm. Vücuda zararlı değil bunun için günde 800 tane tablet kullanmış olmak gerek ve bu da mümkün değil.
Tatlıyı kesersen psikolojin bozulur sana tatlıyı bırak diyemem ama nacizane sütlü tatlılara yönelmeni ve bunları da sakarinle yapmanı öneririm. Olmadı sütü light seçebilirsin veya yarı süt yarı su koyabilirsin kısaca malzemeden çalmadan olmuyo :)
Sakarin kullanmak ise sınırsız tatlı yiyeceğimiz anlamına gelmiyo, ancak birporsiyondan neredeyse yarısı kadar kalori almayı sağlayarak uzun vadede kilo vermeni sağlar.

Umarım basarırsınız :)

sağol canım tavsiyelerin için......

merhaba arkadaşlar bir süredir sabırla şekerden uzak durmayı başardım...
1.5 aydır yaklaşık 4 kilo verdim...
kendimi başardığım için mutlu hissediyorum ve daha enerjik :9:
kurtuldum bu şeker zehirinden...

merhaba arkadaşlar bir süredir sabırla şekerden uzak durmayı başardım...
1.5 aydır yaklaşık 4 kilo verdim...
kendimi başardığım için mutlu hissediyorum ve daha enerjik :9:
kurtuldum bu şeker zehirinden...

Canım azmini tebrik ederim.Ha gayret daha da verebilirsin pes etmek yok:)
Ben de senin gibiydim ama inan bir kere kafanda bitirdin mi ve hiç yemedin mi bir daha canın yemek istemiyo bu da vücudumuzun böyle bi güzelliği..
Başarılarının devamını diliyorum, sevgiler:54:

Merhaba,

Ben de abur cubur ve tatlı bağımlısı olarak bu bağımlılığımdan kurtulmak istiyorum. Bunun için sadece sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde bal tüketip, günün kalan kısmında tatlı hiç bir şey yemeyeceğim.

Bugün sözümü tuttum!

Başarımın 1. günü. :)

valla canımın istediği şeyi yememek işkence gibi birşey. ama herşeyin sınırı olduğu gibi bunun da sınırı olmalı tabi. hani kalıplaşmış bir laf var ya "az az ama sık sık yiyin" diye o daha mantıklı geliyor bana. çünkü açlık ve tatlı krizleri insülin seviyesindeki değişimlerle alakalı, istesek de bu alışkanlığı bıçak gibi kesip atamayız. bu kurala ne kadar uyarsak o kadar az tatlı isteği duyarız. tutup da bir büyük paket çikolatayı dakkasına götürüyorsanız önce bunu sınırlamakla başlayın :) kilo almanın en büyük tetikleyicisi hareketsizlik ve işsizlik. bir meşgalen olacak ki kafan sürekli yemeğe gitmesin. yazın uğraşacak birşeyler buldum, sadece yürüyerek ve abur cuburu keserek 4 kilo vermiştim. çok kilolu değilseniz diyet yapmayın bence. yapmanız şartsa veya yapmalıyım diye düşünüyorsanız da mutlaka diyetisyene danışın. vücudun çok hassas bir mekanizması var bir kere dengeyi bozarsanız toparlayamazsınız. 5 kilo verirsiniz belki ama sonrasında 10 kilo almak var. :52:

merhabalar kızlar bende şeker düşkünü birisiydim gerçi hala seviyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum kendimce mesela 4 yada 5 yıldır fln çayı kahveyi şekersiz içerim hemen kezsemedim ben çayımdan azar azar kıstım mesela son zamanlarda çok az atmama rağmen tamamen kesince ilk zamanlar çok zorlandım ama şimdi damak tadım alıştı ve şekerli çayı kesinlikle içmemem buda şunu gösteriyor aslında şeker ihtiyacı birazda damak tadı alışkanlığımızdan kaynaklanıyor
bunun dışında eskiden abur cuburu sevemn ve tüketen birisiydim ve eşimde ben gibiydi şimdi eve sokmuyorum o tarz şeyleri kesinlikle eğer ilinin altında yoksa zaten tüketemiyorsun otomatik olarak ama yinede arada da olsa kaçamak yapmıyor değilim ama bunu da belli bir oran ve sınırın içinde yapıyorum
inanın şeker bir alışkanlık miktarını azalttıkça eskisi kadar ihtiyaç duymuyorsun çünkü şeker bağımlılık yapıyor şeker yedikçe vücut daha da çok şeker yemek istiyor birde benim en sevdiğim şey trabzon hurmasıdır :)
şu sıralar mevsimi zaten canım çikolata şeker istediğinde 1 tane yiyorum tadı nı zaten çok severim benim şeker isteğimi bastırıyor şeker ihtiyacını meyvelerden karşılamak daha sağlıklı biraz uzun oldu ama kusuıra bakmayın artık :)

Omega 7 iğde ağacı özlüdür, içindeki omega 7 yağ asitleri vücutta insülin dengesini kurduğu için kilo vermek daha kolaylaşır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back