• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şekere hayır diyemiyorum nasıl zayıflayacağım...

kızlar ben uzun süredir şekere dikkat ediyorum...
ve inanılmaz değişimler oldu bedenim de...
meğer beni yağlandıran şekermiş...
cildim bile güzelleşti...

Merhaba,

Ben de abur cubur ve tatlı bağımlısı olarak bu bağımlılığımdan kurtulmak istiyorum. Bunun için sadece sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde bal tüketip, günün kalan kısmında tatlı hiç bir şey yemeyeceğim.

Bugün sözümü tuttum!

Başarımın 1. günü. :)

canım tarçın çayı da iyi geliyor...
şeker dengesini sağladığı için biraz da sabırlı olunca canın çekmiyor abur cubur...

merhabalar kızlar bende şeker düşkünü birisiydim gerçi hala seviyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum kendimce mesela 4 yada 5 yıldır fln çayı kahveyi şekersiz içerim hemen kezsemedim ben çayımdan azar azar kıstım mesela son zamanlarda çok az atmama rağmen tamamen kesince ilk zamanlar çok zorlandım ama şimdi damak tadım alıştı ve şekerli çayı kesinlikle içmemem buda şunu gösteriyor aslında şeker ihtiyacı birazda damak tadı alışkanlığımızdan kaynaklanıyor
bunun dışında eskiden abur cuburu sevemn ve tüketen birisiydim ve eşimde ben gibiydi şimdi eve sokmuyorum o tarz şeyleri kesinlikle eğer ilinin altında yoksa zaten tüketemiyorsun otomatik olarak ama yinede arada da olsa kaçamak yapmıyor değilim ama bunu da belli bir oran ve sınırın içinde yapıyorum
inanın şeker bir alışkanlık miktarını azalttıkça eskisi kadar ihtiyaç duymuyorsun çünkü şeker bağımlılık yapıyor şeker yedikçe vücut daha da çok şeker yemek istiyor birde benim en sevdiğim şey trabzon hurmasıdır :)
şu sıralar mevsimi zaten canım çikolata şeker istediğinde 1 tane yiyorum tadı nı zaten çok severim benim şeker isteğimi bastırıyor şeker ihtiyacını meyvelerden karşılamak daha sağlıklı biraz uzun oldu ama kusuıra bakmayın artık :)
katılıyorum canım Trabzon hurması süper...
ben başlarda zorlandım çünkü bildiğin şeker bağımlısıydım ama sabırla vücut alışıyor.hersey alışkanlıkla alakalı...:36:

katılıyorum canım Trabzon hurması süper...
ben başlarda zorlandım çünkü bildiğin şeker bağımlısıydım ama sabırla vücut alışıyor.hersey alışkanlıkla alakalı...:36:

aynen canım şeker resmen uyuşturucu gibi bağımlılık yapan birşey yedikçe vücut dah çok istiyo en iyisi ya tamamen kesmek yada en azından çok az tüketmek

Kızlaarr az önce dolaptaki pasta için büyük bir sınav verdim. Yesem mi yemesem mi diye ve yemedim! Canım çok istiyor ama yemiycem. Şimdiden yazıyorum;

Bugün abur cubursuz gecen 3. günüm. :45:

aynen ben de deliriyorum tatlı şeyler için

halbuki diyabete meylim var 2 cay kasıgı bal yesem elim ayağım titrer, bayılacak gibi olurum buna rağmen hala yemekte ısrarlıyım

Az önce her şeyi bir kenara atıp, dolaba tatlı bir şeyler yemek üzere gittim. Allah'tan çikolata-pasta filan kalmamış. Bu sayede bu günü de atlatmış oldum.

Başarımın 4. günü!

Şekere veda- bağımlılıktan kurtulmak için kaldı 17 günüm.:45:

Az önce her şeyi bir kenara atıp, dolaba tatlı bir şeyler yemek üzere gittim. Allah'tan çikolata-pasta filan kalmamış. Bu sayede bu günü de atlatmış oldum.

Başarımın 4. günü!

harikasın...
21 gün tamamlanınca bambaşka hissedeceksin kendini..

Başarımın 4. günü!

canım en iyisi bu tip ürünleri evinde bulundurmamak yoksa dayanamaz yersin ailende bu konuda anlayışlı olup sana destek olmalı bir müddet eve şekerli gıda girmesin en azından sen alışana dek

selam arkadaşlarr bende aynı durumdayım abur cubura dayanamam yerim de ama şu çaya şeker koyma durumum yok mu öldürüyo ama çayı fazla içmem sadece sabah kahvaltıda belki misafirliklerde falan filan ona rağmen çok şeker koyarım içerdim ama şimdi şekeri azalttım eskiden bi bardak çaya 7 8 tane şeker atarken şmdi 2 tane atıyorum ve yeternce tatlı geliyor nasıl içermişim o kadar şekerli diye şmdi yanıyorum kendime ama insan bi süre sonra alışıyorr emin olunn

selam arkadaşlarr bende aynı durumdayım abur cubura dayanamam yerim de ama şu çaya şeker koyma durumum yok mu öldürüyo ama çayı fazla içmem sadece sabah kahvaltıda belki misafirliklerde falan filan ona rağmen çok şeker koyarım içerdim ama şimdi şekeri azalttım eskiden bi bardak çaya 7 8 tane şeker atarken şmdi 2 tane atıyorum ve yeternce tatlı geliyor nasıl içermişim o kadar şekerli diye şmdi yanıyorum kendime ama insan bi süre sonra alışıyorr emin olunn

ben mesela 5 senedir fln şekersiz içerim çayı önceden bende şekerli içerdim ama şimdi asla içemem şekerli çayı çünkü artık damak tadım alıştı şekersiz içmeye zamanla seninde alışır

foruma bakmayalı hayli zaman olmuş.....
şekere veda edişim...
:kkk:

aynen ben de deliriyorum tatlı şeyler için

halbuki diyabete meylim var 2 cay kasıgı bal yesem elim ayağım titrer, bayılacak gibi olurum buna rağmen hala yemekte ısrarlıyım

aynen ben......:1:

bizamanlar öyleydim..........

Başarımın 4. günü!

canım nasıl gidiyor.......
iyice alıştın mı şekersiz yaşamaya.....:14:

Şekere kesinlikle hayır demen lazım. zaten bir süre şekersiz beslendiğin zaman direkt alışıyorsun mesela bende çikolatasız yapamazdım 1 ay yemedim sonra baktımki o kadar fazla da istemiyor canım. Yani tamamen seninle alakalı bi durum.

Şekere kesinlikle hayır demen lazım. zaten bir süre şekersiz beslendiğin zaman direkt alışıyorsun mesela bende çikolatasız yapamazdım 1 ay yemedim sonra baktımki o kadar fazla da istemiyor canım. Yani tamamen seninle alakalı bi durum.

evet canım haklısın......
şekeri bırakınsa belli bir süre sonra zaten kendiliğnden kilo veriyor insan.....

ben bayağı vermiştim.....

ama hareketsizlikten yine aldım kilo......:5:

Back