• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şekere hayır diyemiyorum nasıl zayıflayacağım...

Galiba sen de ne yapması gerektiğini bilen, hatta plan-program yapan fakat bir türlü uygulayamayanlardansın? :34:

Ben öyleyim de... :52:

Şekere başladık bakalım o devam ama gün içerisinde başka şekilde şeker alıyorum yine ondan vazgeçemedim, neyse yavaş yavaş. :)

Spor konusunda çok haklısın kesinlikle, mesela ben geçen yıl yediklerime hiç dikkat etmezdim ama sürekli hareket halindeydim. Bu yıl ise dikkat ediyorum ama çok az hareket ediyorum spor da yapmıyorum... Ve kilo aldım. :5:

Oturarak başarı elde eden tek varlığın tavuk olduğunu bir kez daha anlayarak, nerede hareket orada bereket diyorum. :52:

aynen oyleyim. ne yapmam gerektigini bilirim ama bir turlu harekete gecemem.:27: ama harekete gecince de tam gecerim.
gece oglusu 2 de uyutmayi basarmis olsam bile 30 dk bisiklet surmeden yatmiyordum bir zamanlar.
bir keresinde 70 li rakamlari ilk gordugumde yeni yila zayif giricem diyip 1 haftada lahana corbasi diyetiyle 3 kilo vermis ve onu da korumayi basarmistim.
gel gelelim oistek ve kararlilik gelmiyor su an. bi baslasam gerisi gelecek de...

caya seker atmayi birakinca bende de olmustu o, yani baska sekerli seyler tuketme istegi. esim de sigarayi birakinca ickiyi arttirmisti. :53:

bu aksam yemekten sonra 1 saat yuruyus yaptim nihayet. mutlu ve guruluyum diyemiycem cunku cayla beraber biskolata pia yedim portakalli. bu ara ona takmis durumdayim. markete gidince illa alir oldum. oysa zararli atistirmaliklari almiyordum uzunca bir suredir. en azindan cikolatasi incecik ve bitter. avuntuya bak pöfff. almiycam bundan sonra. hatta markete esimi gondercem.:34:

Camomile, gecmis olsun, insallah sonucun iyi cikar.

bizim ailede var seker gecmisi. hatta ablam ve ben de hamilelik sekeri cikti. diyetle hallettik cok sukur. insuline gerek kalmadi.

cayi bir birakabilsem. bagimlilik gibi. icmeyince kendime gelemiyorum..
diger bitkisel caylarin yaninda bisey yeme ihtiyaci duymuyorum ama siyah cay da illa o istek cikiveriyor ortaya.

aliskanliklari birakmak da cok zor. mesela 2 gundur sabah bir kase yulaf ezmesi+süt yiyorum. ama kendimi kahvalti yapmis gibi hissetmedigimden cay demleyip yaninda biseyler yiyorum.:2:

hatta bazen caydan tad almasam da illa yapip iciyorum. kendime acidim simdi:50:

benim bir ugras bulmam sart. bari dansla gobek eriteyim 2 mesaj once verdigim linkteki gibi.

bende aynen bu durumdayım! şekersiz çikolatasız yapamıyorum. bi dönem azmedip aylarca hiç şeker çikolata yememiştim. 7 kilo verdim ama göbeğim spor yapmadığım için hep yağlı kaldı. yani göbek eritmek için spor şart :56:

Sekere dayanamayanlardanim :) ozellikle cikolata ve tatli abur cubur vs. bi kac gun yemiyorum sonra midem bulanana kadar yiyorum :( seker konusu sanki irademin disinda gibi gecen kis 8 kilo verdim ama hep kacamaklarim oldu tatli konusunda....
Gerci cayi kahveyi sekersiz iciyorum .5 sene oncesine kadar sekerli icerdim .tek seker yarim ceyrek derken bitirdim.cayin yaninda kuru uzum,hurma yedim bi muddet. Sonra tamamen alistim..eger benim gibi birden birakamiyorsaniz azaltarak birakmanizi tavsiye ederim.simdi tek sekerli cay bile serbet gibi geliyo :) ama tatli konusunda maglesef irademe hakim olamiyorum.aslinda ailede seker hastaligi vs. yok ama bu kadar cok yeme istegi neden onu bilmiyorum...? 21 gun hic cikolata yemeden durabilecekmiyim denicem :))

Bu bir makine.Araştırın ve görün sigaradan zayıflamaya,korkulardan depresyona bir çok şeye faydası var.Sağlık bakanlığı yan tıp olarak onaylı.Türkiye de bir çok şehirde merkezleri var.Ben ve çevrem tarafından denenmiş yüzde yüz faydasını görmüş biri olarak yazıyorum.Çukulataya şekere neye hayır diyemiyorsanız onu vucudunuza tanıtıyor veee canınız istemiyor.Sadece tadına bakıp yeter diyebiliyorsunuz.Kilo derdinden de kurtulmuş oluyorsunuz.Ağrı sızı,stres ilaç vs kesinlikle yok.Deneyin görün çok insanın duasını aldım.

Son düzenleme:
ben çayı bıraktım kızlar. (daha doğrusu o beni bıraktı, midemi yakıyor, zevk almaz oldum çaydan)
biskolata pia yı da bıraktım.
bir ara oğluşun pinguinlerine dadandım. baktım yedikçe yiyorum. onu da bıraktım.
artık eve bitterden başka çiko girmeyecek.

şimdi yeşilçay ve kahve içiyorum. (aynı anda değil tabi :))) )
hurma yiyorum..
lahana+soğan+maydonoz kaynatıp bol pulbiberli ve greyfurtlu yiyorum.
bi de spora başlayabilsem özellikle basen odaklı. tam süper olacak :32:

siz ne alemdesiniz? şekersiz çaya geçiş yapabildiniz mi?

Bende eskiden yemezdim tutardım kendimi sonra gidip ne kadar tatlı çikolata bulursam yerdim. Artık gayet düzenli besleniyorum. Sanırım alışkanlıkla ilgili birşey. Mesela aklıma hayatta oturup ekmeğe sürülen çikolatalardan yemek gelmez hatta artık özel günlerdeki krizler hariç yiyemiyorum bile çok tatlı geliyorlar. Birde şunu önericem eğer canınız tatlı isterse ve açsanız gidip biraz yemek yiyin yada elma falan. Yarım saat bekleyin. Eğer hala istiyorsanız o zaman tamam yiyin diyorum. Ben böyle yapınca genelde tatlı isteğim gidiyor.

şekeri kesemiyorsan şekerle birlikte proteinli veya yağlı birşey bir arada yeme.
şekerli yediğin herşeye biraz tarçın serpiştir fakat günlük kullanım miktarı 1 çay kaşığını geçmesin yani hergün kullanacaksan.
yemeklerden yarım saat önce çörek otu çiğne yut. böylece şekerin fazla oynamayacak dolayısı ile de zayıflayacaksın

merhaba kızlar...

fazla kilolarımla başım dertte..

hemde göbeğimde yağlanmış durumda..

aslında çok yiyen biri değilim ama şekeri tatlıyı bırakamıyorum..

çay kahve tüketimim de çok..

göbeğimdeki kilolardan dertliyim..

üstelik tüylenme de olmaya başladı göbeğimde..

karbonhidratı kes şikayetlerinden kurtulursun diyorlar..

gerçekten kurtulabilir miyim yağlanmadan ve tüyden...

karbonhidratı keserek..

ama ben şekeri bırakamıyorum..

bnm gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar birlikte çözüm bulalım mı...

aynı sorun bende de var ben zayıfım gerçi ama şekere aşırı düşkünüp küpşekerleri yürütüyorum habire masadan

aynı sorun bende de var ben zayıfım gerçi ama şekere aşırı düşkünüp küpşekerleri yürütüyorum habire masadan

@ hannah cnm bana mail adressini veya sana ulasa bilmem icin baska bir yol suna bilirmisin, ozel mesaj atamiorum daha :( :D o yuzden sorunu cvpliyamadim kusura bakma cnm

selam kizlar bende $eker bagimlisiyim :( yani birakacagimdan hiç umudum yok imkansiz bazen diyorumki içimden bu $eker seni öldürecek bir gün ama sonra içimden bir ses ölürsemde $ekerden öleyim diyor resmen..çayima $êker kullanmiyorum rahatca içiyorum çayi çok seviyorum ama ira tatliya abur cubura gelince kendimi tutamiyorum..mutlu olunca stresli olunca sinirli olunca tek yardimcim nutella veya çokokrem.. bir ara sigaraya ba$lamaya karar verdim, içtim hatta bir tane ama evde kimse içmedigi için ailem illaki farkeder diye biraktim bu ya$tan sonra annem babam beni öldürürdü...yani umutsuz vakayim, her$eyi denedim ama olmadi, tarçini hurmayi, meyveyi, ye$il çayi ama yok yok yok olmayinca olmuyor bunlari yedikten içtikten sonta yine tatliya saldirdim...

siz ne durumdasiniz bu i$in sirrini çözen varmi?

konuyu açalı 1yılı aşkın zaman olmuş arkadaşlar ama maalesef........
şekeri bırakamadım.......:14:
ama eskisi kadar da tüketmiyorum.......:16:
birlikten kuvvet doğar...düşüncesiyle.....
yeniden bana eşlik edecek varsa şekere savaş açıyorum.....:16:

şimdi son şekerli kahvemi yudumlayacağım.............:2:

sonrasında da mücadele başlıyor....:32:
bana katılanların adını 1.ci sayfaya yazacağım......
katılımları bekliyorum.....:4:

bu mücadelede yalnızım anlaşılan.....
üzüldüm şimdi.......

şekeri bırakınca zayıflayan olmuştur mutlaka değil mi.....
bende zayılamak istiyorum inşallah.........

bu arada şekere hayır dememiz için 66 neden.......
lütfen okuyun........
1. ŞEKER YEMEMEK İÇİN 66 NEDEN..:

1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir.
2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.
3. Şeker vücudunuzun mineral dengesini bozabilir.
4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzluğa sebep olabilir.
5. Şeker çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir.
6. Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir.
7. Şeker trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir.
8. Şeker bakteri enfeksiyonlarına karşı savunma sistemini zayıflatabilir.
9. Şeker böbreklere hasar verebilir.
10. Şeker krom eksikliğine yol açabilir.
11. Şeker bakır eksikliğine yol açabilir.
12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller.
13. Şeker meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir.
14. Şeker kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir.
15. Şeker safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir.
16. Şeker gözleri bozabilir.
17. Şeker serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir.
18. Şeker Hipoglisemiye sebep olabilir.
19. Şeker midenin asidik olmasına yol açabilir.
20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir.
21. Şeker koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.
22. Şeker ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir.
23. Şeker alkol bağımlılığına yol açabilir.
24. Şeker diş çürüklerini artırabilir.
25. Şeker kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir.
26. Yüksek miktarda şeker yemek Crohn's hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır.
27. Şeker kireçlenmeye sebep olabilir.
28. Şeker astıma sebep olabilir.
29. Şeker mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir.
30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açabilir.
31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açabilir.
32. Şeker iskemik kalp hastalığına yol açabilir.
33. Şeker apendisite yol açabilir.
34. Şeker Multipl Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirebilir.
35. Şeker dolaylı olarak hemoroide yol açabilir.
36. Şeker damarlarda varise yol açabilir.
37. Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunabilir.
38. Şeker salya asiditesine katkıda bulunabilir.
39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olabilir.
40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur.
41. Şeker büyüme hormonunu azaltabilir.
42. Şeker toplam kolesterolü artırabilir.
43. Şeker sistolik kan basıncını artırabilir.
44. Şeker gıda alerjilerine sebep olur.
45. Şeker diyabet oluşumuna katkıda bulunabilir.
46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol açabilir.
47. Şeker çocuklarda egzama oluşuma katkıda bulunabilir.
48. Şeker kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir.
49. Şeker DNA yapısını bozabilir.
50. Şeker katarakta sebep olabilir.
51. Şeker amfizeme sebep olabilir.
52. Şeker ateroskleroza sebep olabilir.
53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep olabilir.
54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür.
55. Şeker karaciğer hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür.
56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırabilir.
57. Şeker karaciğerde patolojik değişimlere yol açabilir.
58. Şeker pankreasa zarar verebilir.
59. Şeker kabızlığa sebep olabilir.
60. Şeker miyopluğa sebep olabilir.
61. Şeker hipertansiyona sebep olabilir.
62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş ağrılarına sebep olabilir.
63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır.
64. Şeker depresyona sebep olabilir.
65. Şeker hormonal dengesizliğe sebep olabilir.
66. Şeker Alzheimer's hastalığı riskini artırabilir
:36:

ben şekeri bıraktım sayılır sadece haftada bir kez bitter çikolata tüketiyorum.Bence zor değil başlayınca alışıyorsunuz sadece ilk zamanlar vucüt biraz şeker istiyor,krizlere giriyor ama atlatınca sorun yok.

ben şekeri bıraktım sayılır sadece haftada bir kez bitter çikolata tüketiyorum.Bence zor değil başlayınca alışıyorsunuz sadece ilk zamanlar vucüt biraz şeker istiyor,krizlere giriyor ama atlatınca sorun yok.

inanıyorum bende bunu başaracağıma....
şekerin zararları malum.......kriz yaşadığınızda yaptığınız bişey var mı.....

canım birde bişey merak ediyorum....
şekeri bırakınca vücudunda ne gibi değişiklikler oldu......
mesela zayıfladın mı....
enerji verdi mi.
cildinde değişim oldu mu...vs....:7:

Back