Kekler - Pastalar Şeker hamur kaplamalı 2 katlı pasta (resimli)

Freegril

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
1.727
23
683
İstanbul
Şeker hamur kaplamalı pasta

Bir gece önceden mashmalowlarınızdan şeker hamurunuzu hazırlayın.Pandispanyanızı yapın.

26 cm lik Kelepçeli kalıp için
5 adet oda ısısında yumurta(Oda ısısında ve taze olmasına dikkat etmelisiniz)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un,1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

20 cm lik Kelepçeli kalıp için:
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un,1/2 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya

Kaplama için: Mashmalow (bimde satılanlardan), Pudra şekeri , tuz

Krema için : 1 paket çikolatalı cremole (cremole: pudink gibi hazır paketlerde ve pişirilmeden sütle çırpılarak hazırlanan tatlı)
istediğiniz oranda damla çikolata

Her kalıp için verdiğim ölçüleri farklı kaplar içinde önce yumurta ve şekeri mikserle beyaz köpük köpük olana kadar çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip tekrar çırpıyoruz ve yağladığımız kelepçeli kalıplarımıza koyup önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda pişiriyoruz.
•Pandispanyalarımız piştikten sonra streçfilmlere sarıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Pastayı hazırlamaya başlamadan önce ara kremamızı ve üzerine süreceğimiz kremaları pişirip soğumaya bırakıyoruz.
•Pandispanyalarımızı ortadan 2 ye kesiyoruz her katını sütle ıslatıyoruz.İlk önce alt katından başlıyoruz yani kakaolu olanını hazırlıyoruz kekimizin 1. katına hazırladığımız çikolatalı kremolemizi sürüp damla çikolata serpiyoruz ve 2. katını üzerine kapatıyoruz. Üzeri için hazırladığımız kremadan ince bir tabaka pastamızın her yerine sürüyoruz ve 20-30 dakika dolapta bekletiyoruz kremamızın biraz sertleşmesi için.

Şeker hamurlarımızı pudra şekeriyle ayrı ayrı pastalarımızın boyutunda açıyoruz.Pastalarımzın üzerine yerleştirip fazlalıklarını kesiyoruz.Şeker hamurundan farklı farklı şekiller yapıp pastamızın en üstüne koyuyoruz.Süsleme tamamen kişiye özeldir:)Şeker hamurunun pastaya rahat yapışması için ıslattığımız fırçayı süslerimize sürüp pastaya yapıştırıyoruz.Afiyet olsun.

Marshmallowda şeker hamuru hazırlanması : Bimden alınan 175 grlık Mashmallowdan 20 adet beyazı borcam bir kaba koyup mikro dalgada 20 sn. (600 derecede) eritiyoruz.20 saniya sonra çıkarıp kaşıkla karıştırıp tekrar mikro dalgaya 30 snliğine koyuyoruz.Yine çıkarıp kaşıkla iyice bastıra bastıra eritiyoruz. Sonrasında 1 yemek kaşığı suyu mashmalowun üzerine döküp karıştırmaya devam ediyoruz.1 çimdik tuz atıp 250 grlık pudra şekerinin yarısınından fazlasını döküyoruz.Bu aşamalarda karıştırma işini hep kaşıkla yapıyoruz.Çünkü çok yapışkan bir dokusu oluyor elinize aşırı derecede yapışır.Karıştıra karıştıra 250 gr.Pudra şekerini bitiriyoruz.Artık ellerinizle hamurun kıvamınıda anlamak için yoğuruyoruz.Halen elinize yapışıyorsa biraz daha pudra şekeri koymaya devam edin.Hamur kıvamına getirdiğiniz mashmalowların üzerine elinizle az sıvı yağ sürüp hava almayacak şekilde streçliyoruz. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Not : Pasta tarifi Pastacı Kızın sitesinden alınıp yapılmıştır.
Not: Pudra şekerinide BİMden alın.Hem daha ucuz hemde nişanta oranı daha düşük olduğu için şeker hamurunuzun kıvamı daha iyi oluyor.

Eklentiler

• $DSC01925.jpg
    43,6 KB · Görüntüleme: 1.837
Son düzenleme:
ya su marshmallowlari mikrodalga da degil de firinda erite bilirmiyiz:26:

Fırında derken ocakta benmari usuli yani bir tencerenin içine su koyun , başka daha küçük bir tencereyede mashmalowları (ama sakın içine başka birşey katmayın) koyun.Suyu dolu tencerenin içine mashmalowlu tenceremizi oturtalım.Alttaki su kaynadıkça üstteki mashmalowlar sıcaktan eriyecek.Alttaki suyun üstteki tencerenin içine kaçmaması lazım ozaman tutmaz.Ara ara kaşıkla üzerlerine bastıralım.Karıştırmaya çalışmayın sadece bastırın.Kısa bir sürede eriyor.Kalan işlemleri aynen yukarıdaki tarife göre devam edebilirsiniz.:13:

cevabiniz icin tesekkurler ama sizden cevap gelmeyince ben de yaptim cok guzel oldu

cevabiniz icin tesekkurler ama sizden cevap gelmeyince ben de yaptim cok guzel oldu

Kusura bakma aslında hergün burdayım ama konuma cevap gelince bildirim yapılmadığı için (varsada ben bilmiyorum) tesadüfen sorunuzu gördüm.Özelden yazanlar oldu hemen döndüm.Ama yapmana ve güzel olmasına sevindim keşke foto koyabilseniz.Fikir olurdu arkadaşlara...

kıs azerin seni arayıp arayıp buluyom valla bak yine entereksan bi topik

Çok guZel görünüyorlar Canim ellerine saglık kesinlikle denicem:) özellikle seker hamurunu mutlaka denicem :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…