Şehir değişikliği

Sevdikleriniz yanınızda olunca yaşadığınız şehirin ne önemi varki
Bence boşyere üzüyorsunuz kendinizi :işsiz:

Evet bi önemi olmamalı.. fakat insan alışkanlıklarını kolay değiştiremiyo..istanbul dışında başka hiç bir şehirde yaşamadım..burada bi aitlik hissedemiyorum..bana ait hiç bişey yok ailemin dışında..

6 yıldır ıstanbuldayım .
Artık o kadar bunaldım kı şu lanet trafikten :KK14::kusmuk:
Siz hangi şehirden geldiniz...ben trafiğine bile razı durumdayımo kadar seviyorum o şehri..evim maltepede işim gebze organizedeydi, bir gün bile trafikten şikayet etmedim..insan sevince herşeyine katlanıyo demek ki..burda deniz bile olmaması benim için bi sıkıntı..sıkıcı geliyo, havası bi garip..alışamadım 1 senede..

Serdivan güzeldir aslında, sakin, çocuk yetiştirmek için ideal.
Ayrıca Sakarya İstanbul'a 1,5 , Ankara'ya 2 saat. Kocaeliye keza yarım saat. Bolu, Zonguldak vs dibinizde. Gezilecek çok yer var. Havası suyu da çok temizdir. Bence iyi bir seçim yapmışsınız.

Bazen içten içe eşime kızıyorum, neden burda iş kurdun diye..eşim inşaat işleri ile uğraşıyor..malum istanbul bu konuda doymuş olduğu için o da mecbur hissetti bu taraflara gelmeyi..alışmak nasıl olacak hiç bilmiyorum..umarım kendimi burda mutlu hissederim..

adamın sizin hayatınıza garezi olmadığına göre en doğru düşündüğü kararı vermiş.

ben de İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Ayvalık gibi bi yere taşındık gel gelelim ne iş var doğru düzgün ne de insan. Yer çok güzel ok denizi var vs ama benim ruhuma iyi gelmedi ya da insanlardan dolayı bilmiyorum. Aşırı yalnız kaldım, kurslara filan kaltıldım, bana mısın demiyor ruhum daraldı...

ben de İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Ayvalık gibi bi yere taşındık gel gelelim ne iş var doğru düzgün ne de insan. Yer çok güzel ok denizi var vs ama benim ruhuma iyi gelmedi ya da insanlardan dolayı bilmiyorum. Aşırı yalnız kaldım, kurslara filan kaltıldım, bana mısın demiyor ruhum daraldı...

Siz ne kadar zamandır orada yaşıyorsunuz..bence sorun metropol bi şehirden küçük şehirlere gitmekte..herşeyi onunla kısaylıyosunuz..keza benim için durum öyle.. aile, arkadaşlar, anılar vs yıllarımın geçtiği bi şehirden ayrılmak banada çok zor geldi..napcaz bilmiyorum hiç

Annemler oturuyo orda..hemen hemen her hafta sonu gidiyoruz..eşim istediğin zaman gidicez der hep..1.5 saatte maltepede oluyorum..baktığınızda yol olarak bişey yol, istanbulda bir semtten diğerine gitmek içinde bu süreleri harcıyoruz ama istanbulun işte bi çekiciliği var..burda kendimi bi garip hissediyorum, bana ait olmayan bi şehirde misafir gibiyim resmen.. napcam bilmiyorum hiçsiz şuan doğudamısınız..
Evet. Beterin beteri var deyip avutun kendinizi. :)
Sık gidiyormuşsunuz zaten. Sakarya’da yaşam koşullarınız da iyi anladığım kadarıyla. Yakınlarınızda da çok güzel yerler var, keşfedin.

Siz ne kadar zamandır orada yaşıyorsunuz..bence sorun metropol bi şehirden küçük şehirlere gitmekte..herşeyi onunla kısaylıyosunuz..keza benim için durum öyle.. aile, arkadaşlar, anılar vs yıllarımın geçtiği bi şehirden ayrılmak banada çok zor geldi..napcaz bilmiyorum hiç

22 senem İstanbul'da geçti. 2012'den beri Ayvalık gibi bi yerde yaşıyorum, sevemedim bi türlü ruhum daralıyor...

Sizin alismaya pek niyetiniz yok gibi geldi bana, hic sevmeye cslismamissiniz cunku.

O zaman bence istanbuldaki evinize geri donun, sakaryada da belki daha kucuk bir eve gecebilirsiniz. Sizin calismadiginiz donem sakaryada kalmaya devam edin, cumadan istanbuldaki evinize gecin, pazartesi sabah donersiniz. Siz calismaya baslayinca da is yeriniz istanbulda olursa direk sakaryadaki evi kapatirsiniz.

Durumun metropolle ya da küçük şehirle falan alakası yok bence. İlk defa bilmediğin bir şehre gitmişsin. İstanbul dışına ilk defa kalıcı çıkmışsın. Özlemen de araman da çok normal. Hele ki deniz görmek istemen... Ben 5 sene kaldım İstanbul'da. İlk 2 senem deniz özlemiyle geçti. Sıkılırsam deniz kenarına iner beşiktaştan ortaköye ya da ortaköyden kabataşa doğru yürürdüm vs. Çok iyi anlıyorum yani. Ama sabretmeye çalış, eşine de yazık. Git gel yapmak, ayrı kalmak vs çok zor. Bir süre sonra alışırsın, kendine zaman tanı biraz.

Siz hangi şehirden geldiniz...ben trafiğine bile razı durumdayımo kadar seviyorum o şehri..evim maltepede işim gebze organizedeydi, bir gün bile trafikten şikayet etmedim..insan sevince herşeyine katlanıyo demek ki..burda deniz bile olmaması benim için bi sıkıntı..sıkıcı geliyo, havası bi garip..alışamadım 1 senede..
İzmir den geldim . Benım için çok zor oldu . 6 yıl oldu hala alışamadım . alışağımızda sanmıyorum . Ki ben toplu ulaşım hiiç kullanamam. Heralde bıde onu kullansam ölürüm .
Allah yardımcıları olsun valla çok zor .

Liseye kadar İstanbulda merkezi bir semtte cadde üstünde yaşadım. Trafik, insanlar, bir sürü mağaza.. alıştığım ortam böyleydi.
Ama gel gör ki lise ortamları için hiç iyi şeyler duyulmuyordu, radikal bir kararla Anadolu yakasında İstanbulun ucu diyebileceğimiz buraya taşındık. İstanbulla alakası yoktu resmen (tabi şuan bir gelişti ki sormayın)
Ben depresyona girdim ciddi ciddi. Yemek yemiyordum, sadece kitap okuyordum geceleri bile uyumadan okuyordum. Her gün annemlere burdan nefret ettiğimi köye geldiğimizi söylüyordum.
Şimdi mi? Eski oturduğumuz yerle bağlantımız olduğu için yılda 1 gideriz. İyi ki burdan taşınmışız diyorum yoksa ben nefes alamazdım heralde. Burası da cadde üstü filan ama orası neydi öyle ya.. izdihamdı.
Velhasıl, zamanla alışacaksınız siz de. İstanbulun kargaşasına, hareketliliğine alışan biri ilk başta boşluğa düşüyor

Merhaba arkadaşlar..canım çok sıkkın..1 yıl önce istanbuldan serdivan/sakarya ya taşındık, eşimin işinden dolayı..ama ben buraya bir türlü alışamıyorum.. sürekli aklım istanbulda..eşim 4 yıldır, git gel şeklinde çalışıyodu burda, kendi işi.. bende çalıştığım için çok sıkıntı olmuyordu farklı şehirlerde olmamız.. şimdi kızımız olup, ben iş hayatına ara verincede neden taşınmayalım dedi ve geldik buraya..hemen hemen hergün eşimle bu konu açılıyor aramızda, alışamıyorum bi türlü, sürekli herşeyi istanbulla kıyaslıyorum.. bazen eşiminde canına tak edip taşınalım istanbula diyor, ama ben sadece hafta sonu gelebilirim diyor..burda güzel bir evde villada yaşıyorum, konforum vs güzel..beni mutlu etmek, iyi hissetmem için elinden geleni yapıyor.,ama bi türlü istanbuldaki hayatımı unutamıyorum, sürekli orda olmak istiyorum..ne yapıcam, bi fikir verin allah aşkına..
Smdi sana istanbula tasin desek olmaz sadece haftasonlariyla evlilik yurumezki cocukta babayi ozler esinizin isi istanbulda olmuyosa mecbur alimask zorundasnz

Liseye kadar İstanbulda merkezi bir semtte cadde üstünde yaşadım. Trafik, insanlar, bir sürü mağaza.. alıştığım ortam böyleydi.
Ama gel gör ki lise ortamları için hiç iyi şeyler duyulmuyordu, radikal bir kararla Anadolu yakasında İstanbulun ucu diyebileceğimiz buraya taşındık. İstanbulla alakası yoktu resmen (tabi şuan bir gelişti ki sormayın)
Ben depresyona girdim ciddi ciddi. Yemek yemiyordum, sadece kitap okuyordum geceleri bile uyumadan okuyordum. Her gün annemlere burdan nefret ettiğimi köye geldiğimizi söylüyordum.
Şimdi mi? Eski oturduğumuz yerle bağlantımız olduğu için yılda 1 gideriz. İyi ki burdan taşınmışız diyorum yoksa ben nefes alamazdım heralde. Burası da cadde üstü filan ama orası neydi öyle ya.. izdihamdı.
Velhasıl, zamanla alışacaksınız siz de. İstanbulun kargaşasına, hareketliliğine alışan biri ilk başta boşluğa düşüyor

İnşallah alışabilirim bende sizin gibi..belki çalışmaya başlayınca biraz bu şehirde olduğumu unuturum..

Istanbuldan baska bir yerde yasayip istanbula gezmeye gelmeyi cok isterdim. Ne yazikki istanbullu oldugumuz icin birkez bile memlekete gidiyorum hevesini bile yasayamadim. Biraz cevre edinirseniz oradan cok keyif alacaginizi dusunuyorum. Istanbula da ozledikce gezmeye gelirsiniz

Istanbuldan baska bir yerde yasayip istanbula gezmeye gelmeyi cok isterdim. Ne yazikki istanbullu oldugumuz icin birkez bile memlekete gidiyorum hevesini bile yasayamadim. Biraz cevre edinirseniz oradan cok keyif alacaginizi dusunuyorum. Istanbula da ozledikce gezmeye gelirsiniz

Allahtan tek avantajı istanbula yakın ve her an gidebilme durumumun olması..başka türlü rahatlatamıyorum kendimi..evet, istanbulda yaşarken trafikti, iş yorgunluğuydu derken hafta sonu evde kalıp dışarı çıkma durumu bile olmuyordu çoğu kez..şimdi belki daha çok gezme durumum olur..ama o aidiyetlik duygusu bi başka..gitmesenizde, gezmesenizde huzurlu hissediyor olmak ayrı bi duygu..burda o duygum yok..buraya ait hissetmiyorum, insanlarıydı, kültürüydü hep bi tık geride kalıyor..tamam serdivan modern, istanbuldaki özgürlüklerim kısıtlanmadı ama şehir bana yabancı, bana uzak..

Ne kadar oldu oraya taşınalı bilmem ama bir arkadaşım yıllarca İstanbul’da yaşayıp oradan bunaldı ve radikal bir kararla Sakarya’ya tayin istedi bu yaz. Serdivan’dan ev tuttu. Tabii onun arkadaşları da var orada. Gayet mutlu. Arabanız varsa bebeğinizi de alın, Sapanca’ya falan gidin. Arabayla 10 dk Serdivan’a. Komşularınızdan çevre oluşturun kendinize. Bir arkadaşım Ormanpark’ın orada bar açtı bu yaz mesela. O da önceden İstanbul’daydı uzun yıllar. Çok da mutlu. İki tane arkadaşım, doktor, biri İstanbul’dan biri de Ankara’dan tayin isteyip gitti yıllar önce oraya. Bir arkadaşım yıllarca İzmir’de yaşayıp sonra Sakarya’ya yerleşti. Örnekleri çoğaltabilirim. Bir sürü arkadaşım var orada benim. Keşke benim de şartlarım uygun olsa da gelsem oralara.

Merhaba arkadaşlar..canım çok sıkkın..1 yıl önce istanbuldan serdivan/sakarya ya taşındık, eşimin işinden dolayı..ama ben buraya bir türlü alışamıyorum.. sürekli aklım istanbulda..eşim 4 yıldır, git gel şeklinde çalışıyodu burda, kendi işi.. bende çalıştığım için çok sıkıntı olmuyordu farklı şehirlerde olmamız.. şimdi kızımız olup, ben iş hayatına ara verincede neden taşınmayalım dedi ve geldik buraya..hemen hemen hergün eşimle bu konu açılıyor aramızda, alışamıyorum bi türlü, sürekli herşeyi istanbulla kıyaslıyorum.. bazen eşiminde canına tak edip taşınalım istanbula diyor, ama ben sadece hafta sonu gelebilirim diyor..burda güzel bir evde villada yaşıyorum, konforum vs güzel..beni mutlu etmek, iyi hissetmem için elinden geleni yapıyor.,ama bi türlü istanbuldaki hayatımı unutamıyorum, sürekli orda olmak istiyorum..ne yapıcam, bi fikir verin allah aşkına..
Bence elinizdekilerle mutlu olun..

Ne kadar oldu oraya taşınalı bilmem ama bir arkadaşım yıllarca İstanbul’da yaşayıp oradan bunaldı ve radikal bir kararla Sakarya’ya tayin istedi bu yaz. Serdivan’dan ev tuttu. Tabii onun arkadaşları da var orada. Gayet mutlu. Arabanız varsa bebeğinizi de alın, Sapanca’ya falan gidin. Arabayla 10 dk Serdivan’a. Komşularınızdan çevre oluşturun kendinize. Bir arkadaşım Ormanpark’ın orada bar açtı bu yaz mesela. O da önceden İstanbul’daydı uzun yıllar. Çok da mutlu. İki tane arkadaşım, doktor, biri İstanbul’dan biri de Ankara’dan tayin isteyip gitti yıllar önce oraya. Bir arkadaşım yıllarca İzmir’de yaşayıp sonra Sakarya’ya yerleşti. Örnekleri çoğaltabilirim. Bir sürü arkadaşım var orada benim. Keşke benim de şartlarım uygun olsa da gelsem oralara.

Ne güzel arkadaşlarınızın yerinde olmak isterdim, hepsi mutlu ve kendi istekleri ile orda..tabi çevre olması da önemli..o zaman daha kolay adapte olabilir insan..

X