1 yıl önce vitiligo olduğumu öğrendim. Ama ne kabuk ne ağrı ne kaşınma hiçbir şey yok. Sadece renk açıklığı var. Çok çeşitli bir hastalık vitiligo. Doktor kafana takma dedi cidden takmadım hatta o kadar takmadım ki kremimi bile sürmüyorum. Hatta kendime isim bile buldum, viti :)) kendimle alay eder oldum. Stres çok tetikler dedi doktor, stresten uzak dur dedi ama duramıyorum maalesef. Ve 1 yılda neredeyse 3 katına çıktı lekeler, ilerleme bu dönemde azaldı. Annemin ısrarları üzerine kremimi sürüyorum adı elidel. ılerleme hızlanınca doktorum meladinin verdi. Bır hafta kadar uyguladım. Yavaşlaması ondan sonra oldu gibi geldi bana yada krem etkisini gösterdi bilmiyorum. Dün tesadüf eseri bir botanik hocasıyla (profesör) tanıştım bana meryem ana dikenini tavsiye etti, vitiligonun karaciğerden kaynaklı olabilecğini söyledi. O anda hastalığımın sebebini anladım. Sıvilcelerim yüzünden roaccutane kullandım. Bu ilac karaciğere etki eden bir ilaç. ılacı kullandığım süre içinde kolumdaki et benim küçülmeye başladı ve altından beyaz bir deri gözüktü. O bölgede beyazlamalar arttı ve ardından teşhis konuldu. Şimdi karaciğer enzimlerimi güçlendirmem gerekiyor bu yüzden doktorumada danışarak meryemana dikenini deneyeceğim, tek derdim daha fazla dağılmasın. Bence tedavinin en büyük aşaması hastalığın nedenini bulmak ve ona uygun bir yöntem aramak, hepimize Allah acil şifalar versin