- 9 Nisan 2010
- 63
- 0
Arkadaşlar bundan 3 yıl öncesine kadar bendede vardı bu hastalık ama sadece saçlı deride vardı kollarımda yada yüzümde olmadı hiç.Ama nasıl felaketti anlatamam size.kafam taş gibiydi öyle bir kabuk vardı ki elimi kafama atsam saç derimi hissetmiyodum düşünün.yapmadığım şey,gitmediğim doktor kalmadı hep stresten dediler bir sürü şampuan ilaç kullandım banamısın demedi.En sonunda istanbula gidip adam gibi bir doktora göstermenin zamanı geldi dedim ve gittim.Bana özel karışım bir ilaç yazdı bunu güvendiğiniz bir eczanede yaptırın dedi.Malum herşeyin gramına göre konulması gerekir.Hemen çok güvendiğim bir eczaneye verdim ve yaptırdım ilacı.Doktor geçme süresiyle alakalı kesin bir şey konuşmadı 1 ayda etkisini gösterir dedi ama ne 1 ayı 15 günde kafam tertemiz oldu.Alttan çıkan derim kırmızı olduğu için onada bir ilaç verdi ve kafa derim tamamiyle 15 günde pırıl pırıl oldu ve odur budur böyle bir şeyi asla yaşamadım.Mesela bazen kafamda hafif kepeklenme hissederim hemen o ilacı yaptırıp sürerim kafama 2 güne yine pırıl pırıl.Yanlız ilaç resmen soba isi gibi kokan ve yağlı bişey ama herşeye değerdi inanın sedef hastalığımdan bu sayede kurtulmuş oldum..
Darısı sizlerin başına ...:teselli:
kızlr bende bu hastalıkla 10 yıldır uğraşıyorm
her türlü kremi kullandım sonra hacettepe has. gittim nede olsa üns. hastanesidir diye
gitemz olaydım bide uzamn hekim olcak kişi sibel hanımsayesinde verdiği neo tigason diye bi ilaç yüüznden daha berbatım nasıl mı ban ialcı kullnırsam
yaralrın iyleşeceğini ve bi dha çıkmaycağını söyledi ama dah evli değilsin nasıl 2sene cocuk sahibi olmıcaksın yok alkol alma kan verme dedi bende bu nitelikleri kabul ettim daha evliklik aklımdan geçmediği için neyse 1 sen boyunca hem puva hemde ilaç tedavivisine başaldım herşey çok güzle gidiyo du ii olmuştu vücudum sonra puvada yardım sağlık memuru aman dikkat ett derin iice incelmiş yırtıklar olabilir dedi tabi ne demk istediğini anlamadım vücutta yıtık nedir bilemm .. neyse onunn demesini 2. günü karın bölgem bacak aram kollarım sanki parça parça doğranmış gibi oldu
noldu diye gtiim bune böyle diye dokorun dediğ cevap aa ben sna söylemedim mi böyle komplikler olabilir buna göre o ilacı iç diye demedi allhın belası suan ne vucutum o yarıklardan kurtulabildim ne yaralr geçti bu duruma üüzlünce yaralar yeniden arrtı şimdi ne güneşe çıkabliyorum ne kolarımı acabiliyorum haytımı bitirdi sedefe üzülürken şimdi tedavsi olmayan başka bişeyle karşılaştım daha 24 yaşındayım kendime olan güvenim sıfır o yüzden de bi tedaviye başlarken lütfen ii araştırın sadece kendinize inannın başka hiç kimseye değil ....
merhabakızlar benim bi tanıdığımın sadece yüzü ve elleri dışında heryerinde sedef wardı.hem de yıllardır bu hastalıkla uğraşıyodu.hiç bi ilaç çare olmadı.eczaneden bitkisel ,bi ilaç aldı.şu anda ne yarası ne de zerre kadar izi war.tertemiz oldu cildi.isteyene yazabilirim ilacın adını.ayrıca kortizonsuzmuş.bence mutlaka deneyin.bu zamana kadar o ilaçla iyileşmeyen olmamış.
merhaba bayanlar,uzun uzun yapılan yorumları okudum.. 3 sene evvel diz kapağımda bir gece de pullanmalar oldu dizimin tamamını kaplamıştı.ve saç diplerimde kepekli tabakalar oluşmuştu. o sene yaşadığım sitresle alakalı olarak üstünde çok durmadım.diz kapaklarım hemen geçti kendiliğinden(cildimin çok kuru olduğuna yormuştum)ama saçlarım hiç geçmedi.çokta önemsemedim bunu,yalnız son 1 haftadır diz kapaklarımda tekrar pullanmalar oldu ve geçmedi halen duruyor.ayak baş parmağımın tırnağında çukurlar var.ve hemen hertarafım kaşınıyor.kolumun zirseğinde kırmızılık ve egzama vari bir görünüm var , ve göbek etrafında sivilce şeklinde.
doktora gitmedim,açıkcası koyacağı teşhisten korkuyorum sanırım.allahtan tüm şifaya muhtaç insanlar için şifa diliyorum..sizce sedefmiyim? :sinifsinif: :Saruboceq: :1no2:
Arkadaşlar ben 8 senedir sedef hastalığıyla uğraşıyorum ve bi sonuç alamadım.Bu hastalıktan kurtulan biri varsa yada etrafınızdaki kişilerden buna çözüm bulan varsa lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız