Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
anam ben de kendimi abartıyor sanırdım daha neleri varmış yok daha neler evlenememek bu aids frengi mi ki bekar kalınsın sanki korulunulacak uzak durulacak bir şey mi ayol ablanı sen kolundan tut bir an önce dr ya da psikologa götür profesyonel yardım alsın zaten üzüldükçe hastalık atak dönemine giriyor benım hem de genıtal bolgemde var evliyim de çok şükür
bende söylüyorum ama yinede o hep farklı düşünüyor bulaşıcı olmasa da rahatsız ediyor onu senin sadece genital bölgndemi var?
arkadaşlar benim de saçlarımda yıllardır kaşıntı ve kabuklanma vardı ben hep kepektir diye düşündüm. 1-2 yıldır dizimde de bir kabuklanma oldu. ama önemsemedim. 3 ay kadar önce cildiyeye gittim sedef olduğunu söyledi. daha sonra bir yıldır geçmeyen ayak ağrılarım için doktora gittiğimde sedeflerimi de görünce benim sedefli artrit yani psöriatik artrit hastası olduğuma karar verdi kurul.
şu an salazoprin tedavisi görüyorum. yaklaşık bir senedir hatta daha fazla yürümekte zorluk çekiyorum bazen işe eşim bırakıyor bazen geceleri emekleyerek tuvalete gidiyorum. gerçekten çok zor ve ağrılı bir hastalık. sedef hastalarının % 10 unda artrit görülülebiliyomuş kızlar.
bunu söylemediki amacım sizleri korkutmak değil sadece eklemlerinizde ağrı hissettiğinizde bunu önemseyin ve geç kalmadan bi romatoloji uzmanına görünün.
ve kesinlikle stresten uzak durun.
selam arkadaşlar, benim annem 18 yaşından beri sedef hastası şu an 55 yaşında evliydi de (ben doğdum : )) )
hastalığı o kadar ileriydi ki vaka olarak üniversite hastahanelerinde resimlerini bile çektiler, şimdi hastalığı yok denecek kadar az; nasıl olduğunu anlatacağım;
1- romatizmal sedef harici TÜM sedef türleri ağrı kesici kullanmamaları gerekiyor, atakları artırıyor
2- stresten uzak durulacak (en azından kafanıza takmayın)
deniz ve güneş en büyük ilacı, annem o kadar utanıyordu ki hani hayatta denize girilmeyecek kayalıklar vardır kimse onu görmesin diye hala oralarda denize giriyor (mesela bunu bile kafaya takmamalı) havuza girmiyordu çinki insanlar bulaşıcı mı der diye üzülüyordu, siz takmayın aynen deniz güneş..
kışın D-vit3 ampulu 2 haftada 1 1bardak suya katıp içiyor (güneş yok ya)
şu balıklı göl işe yaramıyor sadece kabuğu soyuyor, onu kökten çözmek lazım.. ilaç olarak blue cap (sanırım ispanyol malı, hiçbir sağlık kuruluşu ödemiyor ithal ve pahalı, ama annemde sedef yok artık etkili bir ilaç; sprey sürmeli ilaçlar falan hap değil)
kimileri puva işın vb. tedaviler öneriyor, onlar da geçici...
haftada bir dark bira tüketiyor (bir arkadaş bira mayası demiş o da olabilir nereden bulunur bilemem)
kafada olanlar için büyük kozmetik shoplarda ısırgan otlu şampuan satılıyor, kafa derisindeki kepeği önlemekte birebir, banyodan önce dermovate losyon (sıvı olan) geceden sürün yatın sabah bu şampuanla banyo, bende de kafa derisinde egzama vardı artık yok..novocrin firmasının SÜLFÜR isimli şampuanı da çok başarılı şahsen bunu da tavsiye ederim
yıkanmak için ise sülfürlü zeytinyağı sabunu (naturel ürünler satan yerlerde bulunur)