Sedef hastalığı olup çare bulan var mı?

peki ne kadar kullandı ve geçti tüm yaralar.yada ne kadar zamanda etki etmeye başladı

sanırım arkadaş gördüğü bir yorumu alıntı yaparak aktarmış kendi deneyimi değil. ama denemesi zor bir yöntem değil. kendimiz de tecrübe edebilirz.serenyonca arkadaşıma da teşekkür ederim böyle bir paylaşımda bulunduğu için

coresatini çok iyi diyorsunuzda biz 10 tane kullandık geçmedi bir haftada geçti diyenlere şaşıyorum

Benim de ellerimde parmak aralarımda var, tırnaklarımda da şekil bozukluğu var sedef yüzünden. Bu coresatin isimli ilacı denemek istiyorum ama tırnaklarıma da fayda eder mi acaba, nasıl kullanmalıyım ki tırnak bölgesine? Tecrübe eden arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi?

coresatin bende tamamen geçirmedi. ten rengine döndü fakat hala pürüzlü üstleri. düzenli süremedim son zamanlarda ve tekrar eski güçleriyle bütün vucudumu sardılar yine

ayrıca çok küçük bi tüp olduğu için yetmiyor. umutlanmıştım ama geçen yerlerde izleri de kalmıştı.

neyse ben bu baklayı çok yerden duydum. mevsimi geçmiş dondurulmuş baklaya başladım. suna dumankaya 4 bakla tanesini geceden birbardak kaynar suya atıp sabah aç karnına içilmesini söylüyor. başladım, dua edelim bunun bari yararı olsun bakla ekeriz heryere...

yoksa methotrexate da geçtiği için ustenimab a başlıcam...

Sedefle 10 senedir ugrasıyorum seftalının cekırdegnın ıcı ıyı gelıyor dedıler careszım onu denıcem gecırıyor dedıler

slm arkadaşlar ben 4 hafta önce sizin sitede duymuştum corasetin isimli ilacı mavi olanını kullandım
çook memnun kaldım hepinize çook teşekkür ediyorum.site yönetimi de başta olmak üzere vesilje oldunuz iyileşimi yaşama
nasıll kullandığımıda anlatayım 1.hafta akşamları sardım sabah duş alıp expertiv üre%5 olanını kullandım1saat sonra coresatini sürdüm.2.hafta sarmadaım sabah duştan sonra yine nemlendirdim ve coresatin yine akşamlarıda sürdüm şuanda sadece akşamları sürüyorum maaşallah ,iyi gidiyor bakalımm inşallah böyle devam eder çook memnunum çok şükür

bende el ve ayak tırnaklarında var..kortizon işe yaramıyor.öyle çirkinleştiler ki sürekli ojeli dolaşıyorum artık.tırnaklar için kullanıp fayda gördüğünüz bişey var mı?

Merhaba arkadaşlar ben yıllardır sedef hastasıyım ve uzunca bir süre de burayı takip ediyorum benim de vücudumda ve saçımda var vücudumdakiler bayağı kötü olmuştu doktora gitmiştim 3 tane ilaç yazmıştı (losyon,yağlı krem ve yağsız krem olmak üzere) ve ilaçları düzenli olarak 1 ay kullandım dün doktora gittim ve doktor vücuduma baktı şok oldu çünkü hepsi geçti saçımında sadece ufak bir bölgesinde kaldı :) doktor müthiş sonuç almışsın dedi ve bana yazdığı ilaçları ben kortizonlu sanıyordum meğer kortizonsuzmuş duyunca çok mutlu oldum :) ayrıca ben çok sabırsız bir insandım herşey pat diye olsun bitsin isterdim hastalığımda da öyle bir ilaca başladığımda 3 gün falan kullanıyordum geçmiyor falan diye bıraktığım ilaçlar oluyordu yani kısaca ilaçları kullanırken hemen sonuç beklemeyin birazcık sabırlı olun herşey pat diye olacak değil :/

geçmiş olsun yalnız doktor size hangi ilaçları vermişti?

canım eczanelerde ingiliz aspirini diye satılan "asinpirine" tablet var. kayınpederim de sedef hastası her gece yatmadan önce bir tane içiyor, bunu her gece tekrarlıyor şu anda gayet iyi. yalnız aspirine duyarlıysan bu senin için çözüm olmaz. umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun, çok geçmiş olsun ^^

geçmiş olsun yalnız doktor size hangi ilaçları vermişti?

Teşekkür ederim :)

Psorcutan solüsyon (saç için)
Elosalic Merhem (kabuklu yaralar için)
Psorcutan Krem (kızarıklıklar için)

Doktorun bana verdiği 3 ilaç bunlar.

//Umarım ilaç isimleri vermek forum kurallarına aykırı değildir :/

Son düzenleme:

bu ilacı her gece içiyor demişsiniz.vücudunda hiç bir yara ya da kızarıklık yok mu şimdi bu ilaç sayesinde?

Öncelikle geçmiş olsun
benim dayımda sedef hastası hemde koplik lekeler degil bildiginiz kabuklu yaralar oluşmuştu sanki kimyasal yanık gibi hatta ögretmenlerim bile şaşırmıştı fotografını gösterince doktora ve bir hocaya gitti sanırım ve soğan sarımsak tuz ve yağlı yiyecek yemedi ve her akşam yaralı bölgenin üzerine havlu koydu ve orayı ütüledi gerçekten yaralar döküldü hayret ettim şu an daha iyi sanırım

ne duyduysam denedim corasatin dahil... ama ben çok sabırsız bir insanım hemen kurtulmak isterken dahada yoğunlaşıyor sedefim şimdiki aklıma yatan iki şeyi deniycem bakla sebzesi ve hacamat tedavisi bakalım bunlarla sonuç nasıl olacak????

Kollarımda ve bacaklarımda geniş alanlara yayılan sedeften oluşan yaralar vardı.Coresatin diye bir kremi doktorum önerdi ve 1 haftadır kullanıyorum sonuçtan çok memnunum.Sedef döküntülerim gözle görülür şekilde azalmaya başladı, kızarıklıkların rengi açılmaya ve cildimin görünümü eskiye oranla iyi bir şekilde düzelmeye başladı.Sonuçları sizlere yazmaya devam edicem.

5 yaşından beri az az bu hastalık ortaya cıkıyodu ama egzama sanıyolardı geçen yaz 1 ay içinde aşırı stressden bütün vücudumda çıktı ellerim kollarım başım göğsüm bacaklarım karnım sırtım yüzüm yani gerçekten heryerimde ve bunun yaza denk gelişi çok kötü bişey havuza falan almıyolardı sonra bide bulaşıcı olmadığını inandırmaıyosun kimseye neyse ben hiç umut yok diyodum hiç geçmiceğini sanıyodum sonra ankraya taşındık bide ankarada doktora gidelim dedik ilk defa sedef tanısı konuldu ve bana 2 hafta için 10 tüp ilaça verdi ilacın adı psorcutan beta ben onu kullanmak istemiyodum ilaçlar işte diye sonra her akşam annem neredeyse yarım tüp ilaç bitiyodu yani bu ilacı bol bol sürdük sonra ben 1 ay içinde farkı gördüm inancım geldi ve kendim istekli sürmeye başladım ve 1 ay sonrasında bütün kabuklar gitti sadece kollarımda sedef olduğu yerde beyaz izler kaldı oda kendi deri rengim oda güneşte dura dura geçiyo yani belki kullanmışssınız bu ilacı işe yaramamıştır bilmiyorum ama her doktora güvenmeyin doktor, tanı, ilaç çok önemli ve lütfen yaraları tabi hastalık bu ama cok takmayın dahada büyümesine neden olur ve daha kötüsünü düşünün yani benim eski halim çok vahimdi neyse sağlıcakla geçmiş olsun

Nurcannur ne zamandır suskunsun canım durumun nasıl merak ediyorum seni?

evet canım bu ara herkez bir susukunlaştı bende dahil...bendeki durumlar bir iyi bir kötü,bu ara görünen yerlerimde çoğalmaya başladı özellikle ayaklarımda eskiden saklardım ama artık saklayamıyorum..o yüzden napıcamı şaşırdım (sürekli araştırma içindeyim şimdik ilk işim bakla ve kudret narı tedavisi birde hacamat yaptırmak.evde kocaman bir çanta içinde eczaneden ve aktardan alınan birsürü ilaçlar ve karışımlar,kısacası çantanın içi gibi karışık bende durumlar ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…