- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
peki ne kadar kullandı ve geçti tüm yaralar.yada ne kadar zamanda etki etmeye başladı
Merhaba,
7 yıldır doktorların bir türlü tam tanı koymadığı kırmızı beneklerle yaşıyorum. Bazıları PLK bazıları sedef bazısı mf dedi. Cildiyenin duayenlerini buldum gittim. 6 ay UV B fototerapi gördüm. Yani uzuuun yıllar beneklerime uzuuun zaman ayırdım. Sağolsunlar onlar da beni hiç terketmediler. Kortizonlu ve bitkisel ilaçlar kullandım. Ama hiçbirinden fayda görmedim. Vucudumun %80 i benek ve yama lezyonlarla doluydu. Doktorlara göre benim gibisi fazla yokmuş yani ben özel bir hastaymışım.:) Neyse sonra tesadüfen kardeşim Coresatin'i duymuş. Abla bi dene dedi. Ben pek umudum olmamasına rağmen kullandım. (Çünkü her denemem hayal krıklığıyla neticelenmişti). O da ne ilk hafta itibariyle beneklerim de çok ciddi azalma ve cildim de yenilenme fark ettim. Kullanmaya devam ediyorum ve bu kremi yapanlara dua ediyorum.
Mutlaka deneyin. Bir tavsiye de nemlendirici olacak. Hergün cilt bariyerini korumak ve sağlamlaştırmak için nemlendirici kullanmak lazım.
Çok önemli bir başka tavsiyem de bu tip cilt hastalıkları bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olan başka hastalıların da neticesi oluyormuş. Örneğin bende gluten hassasiyeti var.
Allah dermansız dert vermesin. Hepinize geçmiş olsun diyorum ve mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Merhaba arkadaşlar ben yıllardır sedef hastasıyım ve uzunca bir süre de burayı takip ediyorum benim de vücudumda ve saçımda var vücudumdakiler bayağı kötü olmuştu doktora gitmiştim 3 tane ilaç yazmıştı (losyon,yağlı krem ve yağsız krem olmak üzere) ve ilaçları düzenli olarak 1 ay kullandım dün doktora gittim ve doktor vücuduma baktı şok oldu çünkü hepsi geçti saçımında sadece ufak bir bölgesinde kaldı :) doktor müthiş sonuç almışsın dedi ve bana yazdığı ilaçları ben kortizonlu sanıyordum meğer kortizonsuzmuş duyunca çok mutlu oldum :) ayrıca ben çok sabırsız bir insandım herşey pat diye olsun bitsin isterdim hastalığımda da öyle bir ilaca başladığımda 3 gün falan kullanıyordum geçmiyor falan diye bıraktığım ilaçlar oluyordu yani kısaca ilaçları kullanırken hemen sonuç beklemeyin birazcık sabırlı olun herşey pat diye olacak değil :/
Arkadaşlar ben 8 senedir sedef hastalığıyla uğraşıyorum ve bi sonuç alamadım.Bu hastalıktan kurtulan biri varsa yada etrafınızdaki kişilerden buna çözüm bulan varsa lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız
geçmiş olsun yalnız doktor size hangi ilaçları vermişti?
canım eczanelerde ingiliz aspirini diye satılan "asinpirine" tablet var. kayınpederim de sedef hastası her gece yatmadan önce bir tane içiyor, bunu her gece tekrarlıyor şu anda gayet iyi. yalnız aspirine duyarlıysan bu senin için çözüm olmaz. umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun, çok geçmiş olsun ^^
Nurcannur ne zamandır suskunsun canım durumun nasıl merak ediyorum seni?