Ülkenin yarısının diğer yarısına karşı sanki bir, nasıl diyeyim banlanmadan bilmiyorum ama benim kendimce tespitimdir bu bi eziklik psikolojisi var, anlamını da kökenini de bilmiyorum ama okuduklarımdan, dinlediklerimden bunu görüyorum.
Başörtüsü diyorlar, işte siz bizi okutmadınız filan. Ya RTE nin kızları amerikada okudu, tamam başörtüsü filan falan da oğlanlarında mı başını açıyorlardı, onlar da avrupada amerikada okudu.
Bu arada biri yazmıştı başörtülüye çevirmenlik verdi RTE diye, o çevirmen kadın merve kavakçının amerikan vatandaşı kızıdır, yani sıradan, halktan bir kadın değildir.
Beni alaydı madem başörtülü iken çevirmen olarak? Dişlerimle tırnağımla kazıya kazıya öğrenmiştim ben ingilizceyi. Babam anam yoktu benim arkamda, kendi azmimle başarmıştım?
Var mıymış bu ülkede azmi ile başaranlara yol açan iktidardan birileri?
Başörtülüyken vakti zamanında, beni belediyeye bile almadılar, Bunlar akp belediyesi bu arada ! Yok başörtülülere şans vermişmiş.! Ya arkadaş uyanın ya hu! Sıradan vatandaş onların umrunda değil. Varsa yoksa kendi çevresi, akrabası dostları!
Bizim kasımpaşada ihya olmayan karadenizli kalmadı ya hu! Tek tüktür kalan varsa da . Hepsi nemalanıyor hepsi! Benim ailemde bile var işe giren bunlar sayesinde.
Yok yani öyle sıradan aile çocuklarına yol açılması filan. O en son Atatürk Türkiyesinin yurtdışında okutup nobel kazanmasına vesile olduğu Aziz Sancar hocanın jenerasyonu ile bitti, haber vereyim dedim!