Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Bu konuda haklısınız mültecileri alması hataydı ama ekonomik çıkarlar bir yana insanlık namına din karderimizi kaderlerine mi terk etseydik

Bakis açımız çok farkli siz kendi penceresinden bakarsini ben kendi çerçevemden oy hakkı da düşünce özgürlüğüde kişiye özel dilediğiniz kişiye oy berebilir dilediğinizi düşünebilirsiniz bana karışamazsiniz bende size karisamam :)

Bu konuda haklısınız mültecileri alması hataydı ama ekonomik çıkarlar bir yana insanlık namına din karderimizi kaderlerine mi terk etseydik
Söyle bakiim o din kardeşlerinin kaç tanesini tanıyosun,kaç tanesiyle din kardeşisin. Öyle din kardeşi demekle bitmiyo

Suriyeli misiniz? Yazım yanlışlarından o vaybı aldım da.

Peki bizim terk edildiğimiz kaderi neden birileri düzeltmiyo? Zaten zamanında demeseydi biz suriye sorununu halledeceğiz diye,oraya da sokmasaydık burnumuzu,ne mülteci sorunu vardıı ne de savaş.

Peki bizim terk edildiğimiz kaderi neden birileri düzeltmiyo? Zaten zamanında demeseydi biz suriye sorununu halledeceğiz diye,oraya da sokmasaydık burnumuzu,ne mülteci sorunu vardıı ne de savaş.
. İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batiralim bizim vatandaşımızda hiç mi suc yok Cumhurbaşkanı asgari ucrete zam yapıyor esnaf geri kalıyor mu ? Bireysel olarak insanlarımıza sıkıntılı gerci bu konuda yöneticiler ciddi yaptırım uygulama işler belki değişir ama orada da siyaset devreye giriyordur muhalefet muhalefet olsa iktidarı eleştiri yapacagina çözüm önerisi sunsa muhalefetligini yapabilse airun kalmazdı zannımca

Suriyeli misiniz? Yazım yanlışlarından o vaybı aldım da.
:) Bu iyiydi telefonumun tuşları iyi basmıyor ekranıni gorseniz Çarşamba pazarı gibi 10 senedir memur olmak için kpss denilen sınav varta ona uğraşıyorum ozellikle bu sene gece gunduz iki küçük cocugu ihmal etme pahasina çalıştım hala atanamadim şimdi bende suçu kimde arayayım suçlu iktidar mi sınava şike karıştıran muhalefet mi yoksa Suriyeliler mi :)

Sınava şike karıştıran mı?

Ben eminim şu an size laf anlatmaya çalıştığım için günaha giriyorumdur ama yazacağım. Şimdi hanfendi,benzine gelen zamlar tüüüm zamların başını çekiyor. Ayrıca o kadar çözüm önerisi sunuluyor hangisi kabul ediliyor ki muhalefete laf söylüyorsunuz. İstanbul sözleşmesi neden onaylanmadı? Bir kadın olarak en çok da bizim çıkarımıza olan bir sözleşme sırf muhalefet tarafından gündeme geldiği için tarihten silindi. Yok çuvaldız yok iğne böyle laflarla bir şey demiş olmuyorsunuz. Azıcık düşünün ya. Ben sizin kararınızı değiştirmek istemiyorum ama siz birazcık düşünce tarzınızı iyileştirseniz emin olun hayatınızın birçok alanında faydasını göreceksiniz. Kaç insan intihar etti,kaç insan sokak röportajında geçinemiyoruz diye ağlıyor. Bunları görnüyür musunuz? Görüyorsunuz da anlamak işinize mi gelmiyor. Yıllar önce maaşlar çok düşüktü alım gücü yoktu,şimdi maaşlar eskiye nazaran çok yüksek ama alım gücünde bir tık ilerleme yok. Bu maaşlar düşüktü şeysini babamın maaşı için söyledim. Benim çocukluğumda birçok çocuğa göre normal olan şeyler benim için imkansızdı. Çok şükür babamın maaşı arttı,normal seviyeye geldi,çat diye zamlar da gelmeye başladı. Hani tam anlamıyla normal ekonomik seviyeyi yakalayamıyoruz. Ben 23 yaşında yaşadığım,yaşanılan şeylerden bu çıkarımı yapabiliyorsam,benden yaşça büyüklerin çat çat konuşması gerekiyor. Eminim benden yaşça büyüksünüz ama yaşadığımız olaylardan çıkardığımız şeyler çok farklı. İzlediğiniz haber kanalını değiltirmek bile size bir şeyler katacaktır, öyle umut ediyorum.

Sınava şike karıştıran mı muhalefet? Ablacım siz niye böylesiniz ya.

Aylak hatun esnaf demişken,hiç esnaf tanıdığınız var mı? Mesela normal bir mağazadan,manavdan kilosunu 4 tlye aldığınız ürünü 2 gün sonra 7 tlye alınca manava demiyor musunuz, abi daha iki gün önce 4 tl idi diye. Sormuyorsanız sorun. Zamları esnaf kendisi bile isteye,fırsatçılık olsun diye mi yapıyor yoksa o da sizin gibi 2 gün önce 2 tl ye aldığı sebzeyi 4 tl ye aldığı için mi yapıyor. Biz köyde yaşıyoruz ineğimiz tavuğumuz falan var. Bir ara tereyağı satıyorduk,bıraktık. İnek yemine o kadar çok zam geliyor ki,bizim o sattığımız tereyağından kar elde edebilmemiz için tereyağına bir miktar zam yapmamız gerekiyor. Anlıyor musunuz? Yani zamları kimin yaptığını falan anladınız mı? Ufacık da olsa kafanız karıştı mı?

Atanma konusuna gelince de,bizim bir tanıdığımız 35 yaşına kadar kpss sınavına girmiş,artık pes ettirildi girmiyor. 2 sene önce konuştuk kadınla. O kadar çok sınava girdim ve o kadar güzel puanlar aldımki atanamadım,çok üzgünüm dedi. En son girdiği sınavdan 85 almış,mülakata da girmiş. Mülakatta demişler ki' akpnin bir şeylerine üye ol,gençlik bilmem neylerine git,oralarda boy göster,ancak o şekikde atanabilirsiniz.' demişler. Kadın da dedikleri her şeyi yapmış ama yine atanamayınca pes ettim diyor. Şimdi siz atanma-atanamama kısmını bırakın, kadına mülakatta ne demişler oraya odaklanın. Ben bunu birinden duysam xe böyle demişler diye inanmazdım belki. Ama kadın gözümün içine bakarak anlattı,inandım. Her atanan mı akp torpilli hayır değil ama büyük bir kısmı bu şekilde atanıyor. Ya daha bir ay önce babamın kuzeni bize geldi,oturuyoruz. Bizim yeğeni de bilmem nereye girdirdik dedi. Yani araya adam sokarak kız memur olmuş. Adam diyor 90 da aldı atanamadı,biz de usule uyduk araya adam soktuk memur oldu diyor,böbürleniyor. Bakın normal bir sohbet ortamında hiç çekinmeden anlatılıyor böyle şeyler,çok normalmiş gibi.

Ben sizin düşüncenize karışmadım, ortaya attığınız argümanla alakalı soru sordum, bilmek biraz daha anlayabilmek hatta varsa kendi hatam görmek adına.
Çünkü güven benim için çok çok önemli meseledir, hayatta kalma güdüm aşırı derece aktiftir.
Her ortama girdiğimde mesela istemsiz gözüm 5sn tarar, çıkış saklanış kaçış proglamlaması yapar.

Sadece nasıl bunu hissettiğinizi sormak istedim, cevap hakkı size kalmış.
Oy parti batsın, hepsi biz yurttaşlar için var.
Beni daha güvende daha özgür adil daha sağlıklı şekilde yaşatabilmek temel gayeleri olmalı, ben onlara gönül vermem onlar benim gönlümü fethetmeli.
Partizanlık yok yani bende:)

Kinm sorsan bahanesi hazırdır eşim esnaf oradan biliyorum iki yıl önce aldığı parçayı bugün ki piyasa fiyatı ile satıyor neden ?üstüne kârıni koy masrafını çık eyvallah ama yok bunu benim en yakınım yapıyor herkes herşeye zam yapiyor mantığı gidersek tavuk mu yumurtadan yumurta mi tavuktan meselesine döner benim demek istedigim şey herşey de devletten beklenmez ihtiyacı yok iken eşi ile gayri resmi yaşayıp babasının emekli maaşınin parasını alan kadın da bizim halkimiz cebine üç kuruş fazla girecek diye yiyeceklerin içine envayi çeşit hile karıştıran da bizim hakkımız kiracı zaten çocukları var taşınması zordur mecbur zamlı ödeyecek diyen de bizim halkımız sayısız örnek verebilirim ne demek istediğim burada saklı benim derdim siyaset değil çok da anlamam lakin bildigim bişey varsa vicdan dediğimiz şey varya işte onu herkes iyi isletse yarın mahşer gününde hesaba çekileceğini unutmasa işte o zaman belki herşey çok güzel olurdu bu arada ülkemiz güllük gülistanlık değil ama çok da güzel bir ülke yaşama şartları açısından tabi bence :)

Keşke zamanı 2 saat kadar geriye sardırma şansım olsaydı.

Ben Allah'tan başka kimseye güvenmem ki beni yardan beni zaten korur kollar mantalitesi yoksa bizi gerçek anlamda güvende hissetirme gücü hiçbir insanoğluna bahsedilmedi ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…