- 19 Ekim 2016
- 3.047
- 7.266
6 Cumhurbaşkanı teklifi mi varmışMas
Masaya gelen yeni tekliflerden haberiniz yok galiba
Çok uzadı aslında bu polemik,keşke fırsatımız olsa uzun uzun sohbet edebilsek ,diğer arkadaşların da hepsine ayrı ayrı cevap yazamadım ,şimdi tabiki Erdoğan tercihimin tüm nedenlerini burada anlatamam.Ülkede yaşanan sıkıntıların farkında olmadığımızı mı zannediyorsunuz.Hayata hiç öyle at gözlüğüyle bakmadım, elbette hayat pahalılığı var,tüm dünyada var deyip geçmiyorum,belki bizi daha çok etkilemiş olabilir onda da haklı olabilirsiniz ama sanıyor musunuz ki bizi bu durumdan Kılıçdaroğlu kurtarır ,kazansa bıraktığında 80küsur yaşında olacak,Bıden gibi burnunun ucunu göremeyecek,o mu getirecek mutluluk,huzur.Eşimle ikimizde öğretmeniz aile desteği olmadan birisi hobi bahçesi,üç ev iki arabamız var,üç çocuk var,ikisi özel okulda, kesinlikle yanlış anlamayın lütfen övünmek için söylemiyorum örnek olarak verdim.Erdoğan dan önce mümkün müydü memurların ev sahibi olması.Geçen 35yıllık bir hocamız yeminle yıllarca limon sattım ben , şimdi son model arabaya biniyorum dedi,sizin görmek istemediğiniz bu.Bugün yaşanan bu sorunları yine Erdoğan la aşacağımıza inanıyorum, üzgünüm Kılıçdaroğlu size çok parlak görünüyor olabilir ama bana değil.Tekrar sevgiler ,artık yazamam cidden .Ülkenin biçare durumundan siz sorumlusunuz hanfendi. 20 yıldır yaşanılan herşeyden siz ve sizin gibi bunu bile bile oy verenler sorumlu. Mülteci sorunundan da ekonomik çöküşten de eğitimin tamamen bitişinden de siz sorumlusunuz. 20 yıldaki ahlaki çöküşün müsebbibi kim? Kiranın min. 5 bin oldugu yerde 8 bin işçi maaşıyla insanlara bu hayatı reva gören kim? Neye göre oy veriyorsunuz ki?
Yatırıp kesseler o adama oy vermem, "adam kazandı" cümlesini ömrüm boyunca unytmayacağım. Benim memlekete gelmiş geçenlerde, basına yansımadı ama kordonda yürürken rezil etmişler adamı, bizi nasıl yüzüstü bırakabildin diye. İnşallah millet ittifakı öyle bir hata yapmayacak, bağımsız aday olarak çıkarsa da avucunu yalar. Ben o gece sabaha kadar televizyonun başında oturdum, bir tek kelime söylediğini duymak için. Siyasetin gerçek yüz karasıdır o, hala nasıl devam etmeye çalışıyor anlayamıyorum.Kazanabilecegini bilsem Muharrem Ince'ye verirdim sanirim, ama su durumda oyum Millet Ittifaki'na olacak. Gerci eski akplilerin de oldugu masadan nasil bir aday cikar, bilemiyorum. Umarim 2. bir Ekmeleddin vakasi yasanmaz.
Ben seçme nedenlerinizi değil de bunun için nasıl birikim yaptığınızı merak ettim, onu da açıklarsanız hala kirada olup ay sonunu zor getiren memur kardeşleriniz faydalanır belki.Eşimle ikimizde öğretmeniz aile desteği olmadan birisi hobi bahçesi,üç ev iki arabamız var,
Maltepe'de ki mitingine gitmiştim inanılmaz bir coşku vardı. Söz verdi orda bize sandıkların başından ayrılmayacağım çaldırmayacağım diye... Aynen bende oturdum belki çıkar bir açıklama yapar diye sabaha kadar tv başında bekledim sonuç hüsran oldu. Ekrem İmamoğlu seçim zamanı hep tv deydi hep açıklama yaptı kendi seçim grubunu kurdu sandıkları boş bırakmadılar helal olsun diyorum kendisine.Yatırıp kesseler o adama oy vermem, "adam kazandı" cümlesini ömrüm boyunca unytmayacağım. Benim memlekete gelmiş geçenlerde, basına yansımadı ama kordonda yürürken rezil etmişler adamı, bizi nasıl yüzüstü bırakabildin diye. İnşallah millet ittifakı öyle bir hata yapmayacak, bağımsız aday olarak çıkarsa da avucunu yalar. Ben o gece sabaha kadar televizyonun başında oturdum, bir tek kelime söylediğini duymak için. Siyasetin gerçek yüz karasıdır o, hala nasıl devam etmeye çalışıyor anlayamıyorum.
Ben de çok merak ettim çevremde ki ve ailemde ki öğretmenlerden nasıl bir farkınız var da bu dediklerinizi 2 öğretmen maaşı ile yapabilmişsiniz.Ben seçme nedenlerinizi değil de bunun için nasıl birikim yaptığınızı merak ettim, onu da açıklarsanız hala kirada olup ay sonunu zor getiren memur kardeşleriniz faydalanır belki.
Özel ders parasıyla okutuyorsunuz sanırım çocuğunuzu özel okulda hocam. Mal mülk de oradan gelmiştir. Zira bizim maaş ve ek derslerle mümkün değil. 18 yıllık öğretmenim bir ev bir arabayı zor aldım, kimseden desteğim yok, çocuğumu özel okula gönderecek param da hiç olmadı. Kredi, bakıcı, yol parası derken evimizi ancak döndürdük. ÖMK bile bunlara oy vermemek için yeterli, 10 yılın altındaki öğretmenin maaşı ne halde haberin var mı, o rezil sınava girerken utanmadın mı kendinden, 22 yıllık öğretmenin uzmanlığını ölçmeleri zoruna gitmedi mi? Ver sen oyunu, emekli ikramiyen ve maaşın kuş gibi düşünce önüne görürsün gününü.Çok uzadı aslında bu polemik,keşke fırsatımız olsa uzun uzun sohbet edebilsek ,diğer arkadaşların da hepsine ayrı ayrı cevap yazamadım ,şimdi tabiki Erdoğan tercihimin tüm nedenlerini burada anlatamam.Ülkede yaşanan sıkıntıların farkında olmadığımızı mı zannediyorsunuz.Hayata hiç öyle at gözlüğüyle bakmadım, elbette hayat pahalılığı var,tüm dünyada var deyip geçmiyorum,belki bizi daha çok etkilemiş olabilir onda da haklı olabilirsiniz ama sanıyor musunuz ki bizi bu durumdan Kılıçdaroğlu kurtarır ,kazansa bıraktığında 80küsur yaşında olacak,Bıden gibi burnunun ucunu göremeyecek,o mu getirecek mutluluk,huzur.Eşimle ikimizde öğretmeniz aile desteği olmadan birisi hobi bahçesi,üç ev iki arabamız var,üç çocuk var,ikisi özel okulda, kesinlikle yanlış anlamayın lütfen övünmek için söylemiyorum örnek olarak verdim.Erdoğan dan önce mümkün müydü memurların ev sahibi olması.Geçen 35yıllık bir hocamız yeminle yıllarca limon sattım ben , şimdi son model arabaya biniyorum dedi,sizin görmek istemediğiniz bu.Bugün yaşanan bu sorunları yine Erdoğan la aşacağımıza inanıyorum, üzgünüm Kılıçdaroğlu size çok parlak görünüyor olabilir ama bana değil.Tekrar sevgiler ,artık yazamam cidden .
Aynen öyle, imamoğlunun o geceki çabasını görünce öyle üzüldüm ki anlatamam. Buydu yani, sandıkların başından ayrılmayın diyecek, kaybedecekse de onuruyla kaybedecek bir yiğit lazım.Maltepe'de ki mitingine gitmiştim inanılmaz bir coşku vardı. Söz verdi orda bize sandıkların başından ayrılmayacağım çaldırmayacağım diye... Aynen bende oturdum belki çıkar bir açıklama yapar diye sabaha kadar tv başında bekledim sonuç hüsran oldu. Ekrem İmamoğlu seçim zamanı hep tv deydi hep açıklama yaptı kendi seçim grubunu kurdu sandıkları boş bırakmadılar helal olsun diyorum kendisine.
Sizde ülkeyi yanlış kalarlarla felakete sürükleyen Parti'ye 10 yıldır oy veriyorsunuz, bütün kurumların içini boşaltan çürüten.sağlık ekonomi tarım hukuk bir tane düzgün işleyen yapı yok bu kurumların hangisinden memnunsunuz ?Daha fazla polemik yapmak istemiyorum ama 10 dan fazla seçim kaybetmiş bir insana her defasında oy verdiniz hatta genel başkanınızın deyimiyle tıpış tıpış Erdoğan taklidi Ekmeleddin e bile evet dediniz ama ne ilginçtir ki koyun size göre hep başkası değil mi.Genel başkanınız Akşenerden icazet alabilirse yine buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla pek çoğunuz istemeden oy verecek.Ben şimdiye kadar beğenmediğim ve sevmediğim bir adaya asla oy vermedim ,vermem de. Vatanseverlik olayına girmiyorum bile,benimle aynı partiye oy vermiyor diye kimseye böyle bir damga vuramam.Bana göre kendini bu ülkeye ait hisseden herkes vatanseverdir, farklılıklar güzeldir ayrıca.Sevgiler
anladim, o zaman yarimlik bozdurup şarjli supürge alma fikri çık aklımdanAltın gümüş tarzında dünya ekonomisi malesef kötüye gidiyor. internetten bakın çoğu ülkenin merkez bankaları jeopolitik nedenlerden altin topluyor, Türkiye Çin katar ,savas çıkma durumu yani. altın gibi metaryaller fiyatlanacak gibi duruyor
Dolar altını geçer dediler diye dolar alıyordum ben.anladim, o zaman yarimlik bozdurup şarjli supürge alma fikri çık aklımdan
bizde malum gecim derdinden birikim falan hak getire, düğünümden ve kizin doğumundan bişeyler kaldı iste az cok .Dolar altını geçer dediler diye dolar alıyordum ben.
Ben elime geçeni atıyorum köşeye, bin lirayı geçince üstünü kartla tamamlayıp altın ve dolar almaya çalışıyorum. Benim geçim baba üstünden olunca harçlıklara falan ufak bir şeyler alabiliyorum.bizde malum gecim derdinden birikim falan hak getire, düğünümden ve kizin doğumundan bişeyler kaldı iste az cok .
ama yatirimcilar genelde hepsinden alir, yani biraz altin biraz dolar biraz euro gibi
Konu dağılacak ama sen ünv hazırlanıyordun, hangi bölüm oldu. Uzun zamandır görmemişim seniBen elime geçeni atıyorum köşeye, bin lirayı geçince üstünü kartla tamamlayıp altın ve dolar almaya çalışıyorum. Benim geçim baba üstünden olunca harçlıklara falan ufak bir şeyler alabiliyorum.
Yanlış hatırlıyorsun galiba. Sınava hazırlanan ben değildim. Ama o topikte hazırlanan birisi vardı ama nickini hatırlamıyorum.Konu dağılacak ama sen ünv hazırlanıyordun, hangi bölüm oldu. Uzun zamandır görmemişim seni
Sakın haaaanladim, o zaman yarimlik bozdurup şarjli supürge alma fikri çık aklımdan
İkisi aynı oranda yükselicek.altınin iki bacağı var biri Fed yani ABD kaynaklı yükselecek faizler düşünce, dolarda iç piyasada yükselicek iktidar tutmayı bıraktığı zamanDolar altını geçer dediler diye dolar alıyordum ben.