Doğru bilinen yanlışlar vol.1
A) Millet İttifakı Hdp ile yakın ilişki içinde
Bugün duyurdukları üzere seçime kendi adaylarıyla girecekler, demek ki Altılı Masa’da bulunmuyorlar. Bu konuyu kafaya takanlar için engel kalktı, gönül rahatlığı ile oy verebilirsiniz.
B) Millet İttifakı’nın adayı yok
Millet İttifakı’nın bir adayı var. Seçim tarihi kararlaştırılmadan duyurmayacaklar. İmamoğlu’nun adaylığının dedikodusu varken kendisine yapılan haksızlığı hepimiz gördük. Beğenirsiniz beğenmezsiniz size kalmış ama içinde azıcık ilahi adalete inancı olan kişinin yargılamanın adil olmadığını görebileceğine inanıyorum.
C) Ekonomi tüm dünyada kötü
Evet, pandemide güzel gezegenimizde iyi şeyler de oldu ama ekonomik kriz bunlardan biri değil. Her ülke krizden etkilendi ama kimse bizim kadar etkilenmedi. Geçmişteki geçici refaha bakıp suçu pandemide atamayız. O refahın sebebi özelleştirmeler, el altından gelenler, biz sizin için mültecileri ülkemizde tutuveririz diye alınan yardımlar vs kaynaklıydı. Birileri zengin olana kadar tarım ürünleri yurt dışından gümrüksüz, özel teşvikli geldi. Tarım, hayvancılık bitti. Bunu uyuşturucu müptelası yapılana kadar bedava mal verip sonra fahiş fiyatlı satışlara benzetiyorum. Eh, aynı sayılır zaten. Hala Avrupa’da et x euro yeğenim diyenlere big mac endeksini araştırmalarını öneririm.
D) FETÖ, Kandırıldık, Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Khk’lılar Meselesi
Bu fetöcülerden biz çok çektik. Ama nedense hiç kandırılmadık. Sanırım annem beni iki yaşına kadar emzirdiği için beynimin mantık kısmı çok gelişmiş. Hayır kuzum siz kandırılmadınız, çıkarınız öyle icap etti. FETÖ geçerli akçeyken de yaptıkları ortadaydı ama kimse durup “Ulan bunlar dindar adamlar, kul hakkı yiyorlar” demedi. A, pardon. Türkiye İslamiyetle yönetilmeyen bir ülke olduğu için haklarıydı değil mi? Askeri okullardan bunların eziyetinden tazminat ödeyemeyecekleri için kaçmak intahar eden, çalıntı sorularla memur olanların yanında atanamadığı için inşaatta çalışırken düşüp hayatını kaybedenler kandırılamayacak kadar akıllı oldukları için bedel ödediler. Khk ile işten atılanların geri alınması konusunda durum şu; araya kaynatılan ve bu oluşumla hiçbir alakası olmayanlar var. Onlar için konuşuluyor bu, fetö ile alakası yok. Kaynak sorarsanız birincil kaynaktan aldığım bilgi diyebilirim.
E) İbb, Abb konser yapıyor, zam yapıyor
Benzine, doğalgaza… Her şeye zam geliyor, başkanlar cebinden mi alacak benzini?
Konser, sosyal etkinlikler sosyal belediyecilik anlayışının temelidir. Size küçücük bir belediyenin Ramazan etkinlikleri için kıytırık bir sanatçıya 4 yıl önce ödediği bedeli yazsam dudağınız uçuklar bunlara kafayı takıyorsanız.
Bknz: Bakanlıklarda bulunan zırhlı araçlar
Ek Bknz: Passat
Özet olarak;
Avrupa bizi kıskanmıyor, hiçbir ülke nedense pandemiden bizim kadar etkilenmedi, ülkemizde çok üzülerek söylüyorum ki adaletin, eğitimin, dinin, aklınıza gelebilecek her erdemin temeline konulan dinamitler patladı gitti. Umarım yalnız ve güzel ülkem 100 yıl önce ayaklarının üzerinde duran bir ülke haline geldiği gibi bir kez daha sırtındaki yükleri atarak geleceğe umutla koşar hale gelir.
(İmla hatalarım, cümle düşüklüklerim varsa affola. Saat malum, konu hassas. Çok uzun yazdım, okuyan hakkını helal etsin.)