Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
İttifakta doğru karar veremediğin gibi burada da yanıldın maalesef,bu saydıklarının hiçbiri yok bende,22yıllık öğretmenim,senden daha tecrübeliyim geçmişe dair diyelim, en azından bana benzemeyeni yaftalamayacak kadar,size de başarılar diliyorum tabi ,bu bir yarış aday bulabilirseniz umarım
Emeğinizin karşılığını almak istemiyor musunuz?
22 senelik öğretmenim demişsiniz, ne zaman emekli olacaksınız, o maaşla geçinebilecek misiniz?
Maddi olarak sırtınızı güvenle yasladığınız yatırımlarınız var mı?
Evladınız varsa onlar için endişe içinde değil misiniz?
Eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel donatıları açısından yeterli desteği sağlayıp, güvenle geleceklerini düşünmeden sokağa salabiliyor musunuz?

Ooo piti piti piti karameli sepeti yapmayı düşünüyorum hangisi denk gelirse her türlü moka sardı ülke

Doğru bilinen yanlışlar vol.1
A) Millet İttifakı Hdp ile yakın ilişki içinde
Bugün duyurdukları üzere seçime kendi adaylarıyla girecekler, demek ki Altılı Masa’da bulunmuyorlar. Bu konuyu kafaya takanlar için engel kalktı, gönül rahatlığı ile oy verebilirsiniz.
B) Millet İttifakı’nın adayı yok
Millet İttifakı’nın bir adayı var. Seçim tarihi kararlaştırılmadan duyurmayacaklar. İmamoğlu’nun adaylığının dedikodusu varken kendisine yapılan haksızlığı hepimiz gördük. Beğenirsiniz beğenmezsiniz size kalmış ama içinde azıcık ilahi adalete inancı olan kişinin yargılamanın adil olmadığını görebileceğine inanıyorum.
C) Ekonomi tüm dünyada kötü
Evet, pandemide güzel gezegenimizde iyi şeyler de oldu ama ekonomik kriz bunlardan biri değil. Her ülke krizden etkilendi ama kimse bizim kadar etkilenmedi. Geçmişteki geçici refaha bakıp suçu pandemide atamayız. O refahın sebebi özelleştirmeler, el altından gelenler, biz sizin için mültecileri ülkemizde tutuveririz diye alınan yardımlar vs kaynaklıydı. Birileri zengin olana kadar tarım ürünleri yurt dışından gümrüksüz, özel teşvikli geldi. Tarım, hayvancılık bitti. Bunu uyuşturucu müptelası yapılana kadar bedava mal verip sonra fahiş fiyatlı satışlara benzetiyorum. Eh, aynı sayılır zaten. Hala Avrupa’da et x euro yeğenim diyenlere big mac endeksini araştırmalarını öneririm.
D) FETÖ, Kandırıldık, Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Khk’lılar Meselesi
Bu fetöcülerden biz çok çektik. Ama nedense hiç kandırılmadık. Sanırım annem beni iki yaşına kadar emzirdiği için beynimin mantık kısmı çok gelişmiş. Hayır kuzum siz kandırılmadınız, çıkarınız öyle icap etti. FETÖ geçerli akçeyken de yaptıkları ortadaydı ama kimse durup “Ulan bunlar dindar adamlar, kul hakkı yiyorlar” demedi. A, pardon. Türkiye İslamiyetle yönetilmeyen bir ülke olduğu için haklarıydı değil mi? Askeri okullardan bunların eziyetinden tazminat ödeyemeyecekleri için kaçmak intahar eden, çalıntı sorularla memur olanların yanında atanamadığı için inşaatta çalışırken düşüp hayatını kaybedenler kandırılamayacak kadar akıllı oldukları için bedel ödediler. Khk ile işten atılanların geri alınması konusunda durum şu; araya kaynatılan ve bu oluşumla hiçbir alakası olmayanlar var. Onlar için konuşuluyor bu, fetö ile alakası yok. Kaynak sorarsanız birincil kaynaktan aldığım bilgi diyebilirim.
E) İbb, Abb konser yapıyor, zam yapıyor
Benzine, doğalgaza… Her şeye zam geliyor, başkanlar cebinden mi alacak benzini?
Konser, sosyal etkinlikler sosyal belediyecilik anlayışının temelidir. Size küçücük bir belediyenin Ramazan etkinlikleri için kıytırık bir sanatçıya 4 yıl önce ödediği bedeli yazsam dudağınız uçuklar bunlara kafayı takıyorsanız.
Bknz: Bakanlıklarda bulunan zırhlı araçlar
Ek Bknz: Passat
Özet olarak;
Avrupa bizi kıskanmıyor, hiçbir ülke nedense pandemiden bizim kadar etkilenmedi, ülkemizde çok üzülerek söylüyorum ki adaletin, eğitimin, dinin, aklınıza gelebilecek her erdemin temeline konulan dinamitler patladı gitti. Umarım yalnız ve güzel ülkem 100 yıl önce ayaklarının üzerinde duran bir ülke haline geldiği gibi bir kez daha sırtındaki yükleri atarak geleceğe umutla koşar hale gelir.
(İmla hatalarım, cümle düşüklüklerim varsa affola. Saat malum, konu hassas. Çok uzun yazdım, okuyan hakkını helal etsin.)

Doğru bilinen yanlışlar vol.1
A) Millet İttifakı Hdp ile yakın ilişki içinde
Bugün duyurdukları üzere seçime kendi adaylarıyla girecekler, demek ki Altılı Masa’da bulunmuyorlar. Bu konuyu kafaya takanlar için engel kalktı, gönül rahatlığı ile oy verebilirsiniz.
B) Millet İttifakı’nın adayı yok
Millet İttifakı’nın bir adayı var. Seçim tarihi kararlaştırılmadan duyurmayacaklar. İmamoğlu’nun adaylığının dedikodusu varken kendisine yapılan haksızlığı hepimiz gördük. Beğenirsiniz beğenmezsiniz size kalmış ama içinde azıcık ilahi adalete inancı olan kişinin yargılamanın adil olmadığını görebileceğine inanıyorum.
C) Ekonomi tüm dünyada kötü
Evet, pandemide güzel gezegenimizde iyi şeyler de oldu ama ekonomik kriz bunlardan biri değil. Her ülke krizden etkilendi ama kimse bizim kadar etkilenmedi. Geçmişteki geçici refaha bakıp suçu pandemide atamayız. O refahın sebebi özelleştirmeler, el altından gelenler, biz sizin için mültecileri ülkemizde tutuveririz diye alınan yardımlar vs kaynaklıydı. Birileri zengin olana kadar tarım ürünleri yurt dışından gümrüksüz, özel teşvikli geldi. Tarım, hayvancılık bitti. Bunu uyuşturucu müptelası yapılana kadar bedava mal verip sonra fahiş fiyatlı satışlara benzetiyorum. Eh, aynı sayılır zaten. Hala Avrupa’da et x euro yeğenim diyenlere big mac endeksini araştırmalarını öneririm.
D) FETÖ, Kandırıldık, Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Khk’lılar Meselesi
Bu fetöcülerden biz çok çektik. Ama nedense hiç kandırılmadık. Sanırım annem beni iki yaşına kadar emzirdiği için beynimin mantık kısmı çok gelişmiş. Hayır kuzum siz kandırılmadınız, çıkarınız öyle icap etti. FETÖ geçerli akçeyken de yaptıkları ortadaydı ama kimse durup “Ulan bunlar dindar adamlar, kul hakkı yiyorlar” demedi. A, pardon. Türkiye İslamiyetle yönetilmeyen bir ülke olduğu için haklarıydı değil mi? Askeri okullardan bunların eziyetinden tazminat ödeyemeyecekleri için kaçmak intahar eden, çalıntı sorularla memur olanların yanında atanamadığı için inşaatta çalışırken düşüp hayatını kaybedenler kandırılamayacak kadar akıllı oldukları için bedel ödediler. Khk ile işten atılanların geri alınması konusunda durum şu; araya kaynatılan ve bu oluşumla hiçbir alakası olmayanlar var. Onlar için konuşuluyor bu, fetö ile alakası yok. Kaynak sorarsanız birincil kaynaktan aldığım bilgi diyebilirim.
E) İbb, Abb konser yapıyor, zam yapıyor
Benzine, doğalgaza… Her şeye zam geliyor, başkanlar cebinden mi alacak benzini?
Konser, sosyal etkinlikler sosyal belediyecilik anlayışının temelidir. Size küçücük bir belediyenin Ramazan etkinlikleri için kıytırık bir sanatçıya 4 yıl önce ödediği bedeli yazsam dudağınız uçuklar bunlara kafayı takıyorsanız.
Bknz: Bakanlıklarda bulunan zırhlı araçlar
Ek Bknz: Passat
Özet olarak;
Avrupa bizi kıskanmıyor, hiçbir ülke nedense pandemiden bizim kadar etkilenmedi, ülkemizde çok üzülerek söylüyorum ki adaletin, eğitimin, dinin, aklınıza gelebilecek her erdemin temeline konulan dinamitler patladı gitti. Umarım yalnız ve güzel ülkem 100 yıl önce ayaklarının üzerinde duran bir ülke haline geldiği gibi bir kez daha sırtındaki yükleri atarak geleceğe umutla koşar hale gelir.
(İmla hatalarım, cümle düşüklüklerim varsa affola. Saat malum, konu hassas. Çok uzun yazdım, okuyan hakkını helal etsin.)
Bütün ülkeler ABD de dahil karşılıksız para basarak enflasyon yarattılar suçu pandemiye savaşa attılar. Ekonomileri güçlü ülkeler yani yatırımlarını ,teknoloji ye bilime yatiranlar sallansa da yikilmiyor bizim gibi üretmeden tüketen ihracattan çok ithal eden parayı petona gömenler ise enflasyon ile boğuşmak zorunda, dış ülkede enflasyon var diyen bacılar evet var ama %8, bizde %64 oda resmi rakamlara göre halkın enflasyonu %150 aradaki farkı biri bana açıklasın ikna etsin 20 yıldır vermedigim oyu vereceğim Cumhur ittifakına 😅 şaka bir yana kim gelirse gelsin ülke üç beş sene çok acı çekecek seçim sonrası bu günleri mumla arayacağız resesyona girecek ülke benden küçük birde tavsiye fizikilerinize sahip çıkın ..ytd

22 yıllık öğretmen olmanız hiç birseyi değistirmez zira parti tabanında her meslek grubundan insan var bu bir kriter degıl. 22 yıl hele hiç değil.Saptamalarımın net bir şekilde dogru oldugndan hiç şüphem yok.Bana benzemeniz mevzu değil ama aynı oranda ve cesaretle vatansever olmanızı isterdim ne çare🙁
Daha fazla polemik yapmak istemiyorum ama 10 dan fazla seçim kaybetmiş bir insana her defasında oy verdiniz hatta genel başkanınızın deyimiyle tıpış tıpış Erdoğan taklidi Ekmeleddin e bile evet dediniz ama ne ilginçtir ki koyun size göre hep başkası değil mi.Genel başkanınız Akşenerden icazet alabilirse yine buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla pek çoğunuz istemeden oy verecek.Ben şimdiye kadar beğenmediğim ve sevmediğim bir adaya asla oy vermedim ,vermem de. Vatanseverlik olayına girmiyorum bile,benimle aynı partiye oy vermiyor diye kimseye böyle bir damga vuramam.Bana göre kendini bu ülkeye ait hisseden herkes vatanseverdir, farklılıklar güzeldir ayrıca.Sevgiler

Bütün ülkeler ABD de dahil karşılıksız para basarak enflasyon yarattılar suçu pandemiye savaşa attılar. Ekonomileri güçlü ülkeler yani yatırımlarını ,teknoloji ye bilime yatiranlar sallansa da yikilmiyor bizim gibi üretmeden tüketen ihracattan çok ithal eden parayı petona gömenler ise enflasyon ile boğuşmak zorunda, dış ülkede enflasyon var diyen bacılar evet var ama %8, bizde %64 oda resmi rakamlara göre halkın enflasyonu %150 aradaki farkı biri bana açıklasın ikna etsin 20 yıldır vermedigim oyu vereceğim Cumhur ittifakına 😅 şaka bir yana kim gelirse gelsin ülke üç beş sene çok acı çekecek seçim sonrası bu günleri mumla arayacağız resesyona girecek ülke benden küçük birde tavsiye fizikilerinize sahip çıkın ..ytd
fizikilerinize sahip cikin derken ne demek istediniz 🙄

fizikilerinize sahip cikin derken ne demek istediniz 🙄
Altın gümüş tarzında dünya ekonomisi malesef kötüye gidiyor. internetten bakın çoğu ülkenin merkez bankaları jeopolitik nedenlerden altin topluyor, Türkiye Çin katar ,savas çıkma durumu yani. altın gibi metaryaller fiyatlanacak gibi duruyor 😊

Doğru mutlaka parlamenter sisteme dönmeliyiz, masada biri hayır derse kesinlikle hiç bir karar alınamamalı,ne güzel yönetilir ülke değil mi, zaten bize bir cumhurbaşkanı az geliyor en az altı olmalı,pardon biri başbakan olacaktı hakkını yemeyelim şimdi
Hanımefendi siz parlamenter sistemin ne olduğunu bildiğinize emin misiniz?
Yasama, yürütme, yargı denen olgulardan haberiniz var mı?

Parlementer sistemin bazı konularda tıkandığını düşünmekle ve mevcut sistemin hızlı karar alabilme mekanizması olduğuna katılmakla beraber -misal siz şimdi Erdoğan’a bu konuda güveniyorsunuz ya- bu yetkilerin yarın belkide ülkenin başında hiç görmek istemediğimiz birinin eline geçtiğini, veya bu yetkilerin despotik olarak kullanıldığını gördüğünüzde ne yapacaksınız mesela?
Kaldı ki 15 temmuz döneminde ohal ilan edildiğinde çıkan khklardan haberiniz var mı? Yok.
Anayasaya göre ohal ne için ilan edildiyse Khk sadece o mevcut durumla ilgili çıkabilir. Gidin bir bakın bakalım ohal döneminde başka hangi konularla ilgili khklar çıkmış..

Bakacağınızı da hiç sanmıyorum ya neyse.

Kazanabilecegini bilsem Muharrem Ince'ye verirdim sanirim, ama su durumda oyum Millet Ittifaki'na olacak. Gerci eski akplilerin de oldugu masadan nasil bir aday cikar, bilemiyorum. Umarim 2. bir Ekmeleddin vakasi yasanmaz.

Doğru mutlaka parlamenter sisteme dönmeliyiz, masada biri hayır derse kesinlikle hiç bir karar alınamamalı,ne güzel yönetilir ülke değil mi, zaten bize bir cumhurbaşkanı az geliyor en az altı olmalı,pardon biri başbakan olacaktı hakkını yemeyelim şimdi
6 Cumhurbaşkanı mı 🥹🥹

Daha fazla polemik yapmak istemiyorum ama 10 dan fazla seçim kaybetmiş bir insana her defasında oy verdiniz hatta genel başkanınızın deyimiyle tıpış tıpış Erdoğan taklidi Ekmeleddin e bile evet dediniz ama ne ilginçtir ki koyun size göre hep başkası değil mi.Genel başkanınız Akşenerden icazet alabilirse yine buradaki yorumlardan anladığım kadarıyla pek çoğunuz istemeden oy verecek.Ben şimdiye kadar beğenmediğim ve sevmediğim bir adaya asla oy vermedim ,vermem de. Vatanseverlik olayına girmiyorum bile,benimle aynı partiye oy vermiyor diye kimseye böyle bir damga vuramam.Bana göre kendini bu ülkeye ait hisseden herkes vatanseverdir, farklılıklar güzeldir ayrıca.Sevgiler
Hangi başarılı politikasından ötürü oy vereceksiniz peki?

Aysun Kayacı ablamızı saygıyla anıyoruz.
Bizim ülkemizde sözümona kendini aydın zannedenlerin son 200 yıldır içine düştüğü girdaptan kurtulamamalarının en büyük sebebi bu kendini beğenme,kibir ,kendisi gibi düşünmeyenleri aşağılama maalesef,sorarsan en insalcıl hümanist geçinenler de bunlardır.Sonra benim oyum nasıl çobanınkiyle eşdeğerdir kafasında kahrolur durular,hayat size zor cidden

Bizim ülkemizde sözümona kendini aydın zannedenlerin son 200 yıldır içine düştüğü girdaptan kurtulamamalarının en büyük sebebi bu kendini beğenme,kibir ,kendisi gibi düşünmeyenleri aşağılama maalesef,sorarsan en insalcıl hümanist geçinenler de bunlardır.Sonra benim oyum nasıl çobanınkiyle eşdeğerdir kafasında kahrolur durular,hayat size zor cidden
Ülkenin biçare durumundan siz sorumlusunuz hanfendi. 20 yıldır yaşanılan herşeyden siz ve sizin gibi bunu bile bile oy verenler sorumlu. Mülteci sorunundan da ekonomik çöküşten de eğitimin tamamen bitişinden de siz sorumlusunuz. 20 yıldaki ahlaki çöküşün müsebbibi kim? Kiranın min. 5 bin oldugu yerde 8 bin işçi maaşıyla insanlara bu hayatı reva gören kim? Neye göre oy veriyorsunuz ki?

Suriyeliler çeteleşiyor haberiniz var mı? Zaten etnik bi örgütlenmeyle yıllar yılı savaşan ülkemiz, şimdi Suriyeliler gibi hem sosyoekonomik hem de sosyokültürel olarak oldukça geri bir milletin durmaksızın üremeleriyle ve çeteleşmeleriyle nasıl savaşacak?

Bende vazgeçmem o işin esprisiydi lakin ne olacak bu işin sonu
Bu adam birde kıdemli bir kolluk gücü
Bu böyleyse kime güvenecek bu millet
Böyle biriyle karşılaştığını düşün seni götürebilir emiyete suçsuzken suçlu durumuna düşebilirsin
Ülkedeki tüm birimlerde
Tez zamanda iyi bir temizlik lazım
Genel olarak fikirlerinizi bildiğimden ironi yaptığınızı anladım lakin ciddiye alıp kıyafetle tacizi ilişkilendirenler olabilir diye ürktüm açıkcası :))
Tacizci sapıklar hangi meslekten olursa olsun gerçekten ayıklanmalı hatta bence her gün rezil edilmeli.

Tabii ki hiçbirimizin başına gelmesin, ki paylaştığınız haberdeki görüntü tüm taciz olaylarındaki gibi çok rezil, utanç verici, eskiden akıllı telefonlar, internet, sosyal medya vs imkanları yoktu, kadınlar tacize uğrayınca bunu ispat dahi edemiyordu, günümüzde hala eski düşüncelerin kalıntıları olsa bile eskiden kadınların çoğu da maalesef tacize uğrayan kadını haksız buluyordu, bugün o düşünceler biraz değişti, kadınların çoğunluğu tacizi kadının suçu değil erkeğin karaktersizliği olarak görüyor çok şükür ve sosyal medyanın gücüne inanıyorum, şayet habere konu olan sapık gerçekten bir emniyet mensubuysa bile görüntüleri internete düştü, ağzıyla kuş tutsa aklayamaz kendisini, kadınlar artık tacizcisini görüntüleyip sosyal medyada rezil rüsva ediyor, ki söz konusu sapıklık taciz olunca bunlar yakalanmadıkları sürece aslan, yakalanınca kuyruğunu kıstırıyor bir çoğu, o yüzden kadınların ya beni suçlu çıkarırlarsa korkusuyla susup bastırılmamaları lazım.

X