Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Hiç kusura bakma,kendini kandırıyorsun.Mütevazilikmiş hikaye bunlar.Ben de yılların bürokratı, milletvekili evine ,eşine , çocuklarına doğru düzgün bir yaşam alanı dahi oluşturmamış,tüm ülkeye mi verecek ailesine veremediklerini diyorum.Benim babam emekli maaşıyla yaptı, annemi mutlu etmek için.Değer vermektir bu.
Mutfağı evi şato gibi mi olması lazım değer veriyor olması için
Değer vermeyi fazlasıyla maddiyata bağlayan halkımız keşke kendisine verilmeyen değeri sandıkta gösterse o zaman

Mutfağı evi şato gibi mi olması lazım değer veriyor olması için
Değer vermeyi fazlasıyla maddiyata bağlayan halkımız keşke kendisine verilmeyen değeri sandıkta gösterse o zaman
Güldürmeyin insanı, maddiyat önemli değilmiş öyle mi,para da para muhabbeti yapan sizlere hiç yakışmıyor bu söylem.

Güldürmeyin insanı, maddiyat önemli değilmiş öyle mi,para da para muhabbeti yapan sizlere hiç yakışmıyor bu söylem.
Para da para mı?
Hükümet değişsin yeni hümümet bize havafan bedavadan her ay 100 bin versin diyor sanki millet.

Pahalılıktan şikayetçi. Paradan değil. Çarpıtmayın

Hiç kusura bakma,kendini kandırıyorsun.Mütevazilikmiş hikaye bunlar.Ben de yılların bürokratı, milletvekili evine ,eşine , çocuklarına doğru düzgün bir yaşam alanı dahi oluşturmamış,tüm ülkeye mi verecek ailesine veremediklerini diyorum.Benim babam emekli maaşıyla yaptı, annemi mutlu etmek için.Değer vermektir bu.
Bişey sorcam ya. Hani sizinkilerin iddiasına göre SSK’yı dolandırmış ya. Nasıl oluyor da böyle bir evde yaşıyo?

Para da para mı?
Hükümet değişsin yeni hümümet bize havafan bedavadan her ay 100 bin versin diyor sanki millet.

Pahalılıktan şikayetçi. Paradan değil. Çarpıtmayın
Karı(!) gibi mutfaktan çıkmıyor diyenlerle aynı safta olanlar değer vermekten bahsediyor…

Şu ortadoğu tacir xihniyetiniz hiç değişmeyecek değil mi size çalıp çıroan milletin sırtından geçinen lazım
Gemicikler alan lazım
Kamyonlarca para kaçıran lazım
Emekli maaşıyla almış mış
Hadi hesaba vur
Aç kalmadan doğru düzgün bir hayat yaşayan biri kaç ev kaç araba alsbilir
Sİz hepiniz inanan insanlarsınız
Ülkede bu kadar aç bu kadar muhtaç insan varken
1000 odalı saraylarda yaşayan lider
Ancak halkı koyun düşünemeyen insanlara yakışır
Biri sırf iktidara yakın diye devletten karı koca 6 7 maaş alırken
Ülkedeki bu kadar namuslu birini eleştirmek size mi düşer
Yanlışlar eleştirilir doğrular değil
Sizin haddinize de değil
Önce kendi ahlak anlayışınızı sorgulayın
Delirmemek işten değil

Konuşmalarınızın elle tutulur tek yanı yok.
Para da para demiyoruz insanlık İçin pahalılıktan bahsediyoruz
Bizim bahsettiğimizde sarayın ihtişamını aynı kefeye koyuyorsanız fazla söze gerek yok size.

Ben de bunu anlamıyorum zaten.
Misal, seçmen olmanın bir prosedürü olmalı.
Akıl ve ruh sağlığı en başta olmak üzere küçük bir zeka testine tabi olmalıyız.
Bu vatandaşları görünce eskiden gülerdim, artık üzülüyorum.
Olabilir çünkü hastalık olabilir, doğuştan gelen bir gerilik olabilir, kaza geçirmiştir, evet toplumun her alanında görevleri olmalı çok doğru lakin toplumsal boyutta karar verecek yetiye sahipler mi, tartmak lazım.
Cezai ehliyet ayrı bir durum, kendisi dışında başka bir sorumluluğu üstlenip sonuçlarını herkesin paylaşması apayrı.
En basiti benim babam yani, geçirdiği rahatsızlıklar dolayısı ile beynin bir bölümü zarar gördü.
Sinir, algı, yakın hafıza sorunları yaşıyor ama oy kullanacak.
Hak mı yani bu?
Geçmiş olsun canım

Mutfağın neyi düzgün değil ya illa altın varaklı mı olması gerekiyor 😄

Altın varaklı, sizin şatafat dediğiniz benimse gözüme çirkin, ucube gözüken mutfağı, mobilyası mı olmalı size zengin gözükmesi için? Oturdukları verane evlerden saraydakine alkış tutana da hep gülmüşümdür, ona sarayları altınları hak görüyor, kendilerinin hâl ahvâl ortada.

Ben de modern ve lüks bir mutfak tercih ederim, ettim de;ama insanlar mütevazi yaşamayı tercih edebilir. Bazı insanlar paradan bağımsız gerçekten bu tarz şeylere değer vermiyor ve para harcamıyor.

Bizimkilerin inşaat sektöründen mütevellit maddi durumları iyi;ama baba evimizdeki mobilyalar 50 senelik, evdeki her şey benden büyük, konsol var, vitrin var, şamdanlar var; tencereler fii tarihinden kalma babamın evlenirken aldığı çelik tencereler, yoğurt mayaladığımız bakraçları var annemin hiçbirini atmıyor attırmıyor. Hiçbirini değişmeye de yanaşmıyor. Kıyafete de lükse de para harcamaz, hep biz alırız, aldığımıza kızar gereksiz pahalı ne gerek var der. Annem hayatı boyunca birikim yaptı. Eşyaya, kıyafete vermediğini arsaya, altınlara verdi. Ailesini kalkındırdı. Komik gelecek ama siyasi olsa yine harcamazdı. Kısaca bazı insanlar böyledir.

Bundan kurduğunuz bağlantının sığlığı komik, düzgün yaşam alanı oluşturamamış ne demek? Salonları gayet güzel, mutfakta da her şeyleri tam da işte eski bir ev eski bir mutfak. Beslemiş büyütmüş okutmuşlar pırlanta gibi evlatlar yetiştirmişler, askere de göndermiş, mürüvvetini de görmüşler. Özür diler artık sizden mutfağı için.

Altın varaklı, sizin şatafat dediğiniz benimse gözüme çirkin, ucube gözüken mutfağı, mobilyası mı olmalı size zengin gözükmesi için? Oturdukları verane evlerden saraydakine alkış tutana da hep gülmüşümdür, ona sarayları altınları hak görüyor, kendilerinin hâl ahvâl ortada.

Ben de modern ve lüks bir mutfak tercih ederdim;ama insanlar mütevazi yaşamayı tercih edebilir. Bazı insanlar paradan bağımsız gerçekten bu tarz şeylere değer vermiyor ve para harcamıyor.

Bizimkilerin inşaat sektöründen mütevellit maddi durumları iyi;ama baba evimizdeki mobilyalar 50 senelik, evdeki her şey benden büyük, konsol var, vitrin var, şamdanlar var; tencereler fii tarihinden kalma babamın evlenirken aldığı çelik tencereler, yoğurt mayaladığımız bakraçları var annemin hiçbirini atmıyor attırmıyor. Hiçbirini değişmeye de yanaşmıyor. Kıyafete de lükse de para harcamaz, hep biz alırız, aldığımıza kızar gereksiz pahalı ne gerek var der. Annem hayatı boyunca birikim yaptı. Eşyaya, kıyafete vermediğini arsaya, altınlara verdi. Ailesini kalkındırdı. Komik gelecek ama siyasi olsa yine harcamazdı. Kısaca bazı insanlar böyledir.

Bundan kurduğunuz bağlantının sığlığı komik, düzgün yaşam alanı oluşturamamış ne demek? Salonları gayet güzel, mutfakta da her şeyleri tam da işte eski bir ev eski bir mutfak. Beslemiş büyütmüş okutmuşlar pırlanta gibi evlatlar yetiştirmişler, askere de göndermiş, mürüvvetini de görmüşler. Özür diler artık sizden mutfağı için.
Bir gün çok zengin olsam bile sade ev ve mobilya tercih edeceğim, herkes şatafat sevmiyor ki. Bunu değer olarak görmesi de ironik .

Günaydınnnnnn
Ümit hoca yine bildiğimiz gibi :KK53:

Ahahah saydığı devletlerin bi dünya sömürgesi vardı zaten, pastadan payı almışlardı, sanayi inkılabını yaşadılar, yıkılmadılar kabuk değiştirdiler, biz yalın ayak başı kabak çıktık savaştan be, elimize geçeni kâr saydık, yok olacaktık yokkk. Ay sinirim bozuldu.

Bu ne şimdi? Bu nasıl sığ bi bakış açısı. Babanız annenizi ancak öyle mutlu edebilmişse o babanızın sorunu.Hay allah ya cidden şu mesajınızı ss alıp sagda solda okutmak istiyorum insanlar ibret almalı.

X