Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Öyle desenizde Muharrem İnce CHP'nin adayı olmuş olsaydı Ona oy verecekti yine bugün Onu eleştirenler. Geçmiş seçimde de çoğu CHP seçmeni koltuğu bırakmadığı için eleştiriyordu, başarısız buluyordu Kılıçdaroğlunu.Ama bugün en doğru kişinin O olduğunu düşünüyor.
Durumlar birbirinden çok farklı, o gün de çoğulcu demokrasi için oy verdim bu gün de aynı şey için oy veriyorum. Çok umutlanmıştık o seçimde ama maalesef adam kazandı deyip kayboldu, gerçek yüzü göründü bu sayede. Şu an chpnin adayı olsa ve yine bu ittifak olsa çoğulcu demokrasi için yine oy veririm ama güvenemem. Ben kkya değil ittifakın adayına oy veriyorum, o aday kim olursa olsun ona oy verecektim. Mansur olsa mutlu olurdum, ama şu an da naifliğine ve aklı selimliğiyle birlikte ittifak kararlarına da güvenerek oy vereceğim. Partiyi bırakmamalarından rahatsızız evet ama şu koşullara bakarak incenin chp başkanı olmasını da kaldıramazdım. Olması gereken kişi imamoğlu, sıra onda. Hayat stabil değil, koşullar değiştikçe görüşler de değişir. Eldekinin en iyisini değerlendirmeye çalışıyoruz.

Hiç kusura bakma,kendini kandırıyorsun.Mütevazilikmiş hikaye bunlar.Ben de yılların bürokratı, milletvekili evine ,eşine , çocuklarına doğru düzgün bir yaşam alanı dahi oluşturmamış,tüm ülkeye mi verecek ailesine veremediklerini diyorum.Benim babam emekli maaşıyla yaptı, annemi mutlu etmek için.Değer vermektir bu.
Herkesin öncelikleri farklı, dolaplar kırılıp dökülmediyse kullanışlıysa değiştirilmiyor her evde. Kimse şikayetçi değil demekki ki böyle kalmış. Ülkeye bakmakla mutfak dolaplarını birbirine bağlamak akla hayale sığmayacak kadar saçma.

Hiç kusura bakma,kendini kandırıyorsun.Mütevazilikmiş hikaye bunlar.Ben de yılların bürokratı, milletvekili evine ,eşine , çocuklarına doğru düzgün bir yaşam alanı dahi oluşturmamış,tüm ülkeye mi verecek ailesine veremediklerini diyorum.Benim babam emekli maaşıyla yaptı, annemi mutlu etmek için.Değer vermektir bu.
yok artık ya ne yani burokrat olmaları şatafat içinde yaşayacakları anlamına gelmez.
dolapla sandalyeyle lüks bardakla mutluluk aramıyor bazı insanlar.
sizin bahsettiginiz tüketim çılgınlıgı diderot etkisi.
sizin bahsettiğiniz şeye göre evinde her şeyi son model olan insanların hepsinin refah,mutluluk vs vs. içinde yaşaması lazım.
belki adam ihtiyacı görenı kadarını kullanıp geri kalanını cocuklarına gelecek olarak değerlendıriyordur kalkinma planı olarak olamaz mı?
etrafımız son model telefonu, lüks kiyafetleri olup evine 1 kilo et alamayan insanlarla dolu ya.
bu kadar materyalist olmayın bence

Yeliz, eşim üzerinden yola çıkarak bir şey sormak istiyorum.
Eşimi tanıdığımda sağcı muhafazakardı. Yıllarca öyle yaşadı. Siyasi düşüncelerimiz hep zıttı.
Akpye oy veriyordu. Şimdi de millete oy vermeyecek. Sebebi ise hdp-chp işbirliği durumları vs.
Eşime şunu sordum.

Akp çözüm sürecine girdiğinde yapılan ilk seçimde akpye oy verdin mi? Hani derdin vatansevgisi, terör vs ya.

Dedi ki: akp çözüm sürecine girene kadar onkara veriyordum ama o dönemden sonra tek bir oy bile vermedim. Şimdi de millete aynı sebeple vermeyeceğim. Cumhura da vermeyecek bu arada.

Bu şekilde düşünenler bana samimi geliyor. Yani bir kişi hdp var diye millete oy vermiyorsa ve aynı sebeple zamanında da çözüm sürecinde akpye oy vermemişse bu oldukça anlaşılır bir durum. Bu insanların gerçekten derdi bellidir ve kararlarında tutarlılık vardır.

Ama ben bu forumda eşime sorduğum soruyu kime sorsam cevap alamadım. Derdim kime oy verdiğinizi sorgulamak değil. Ama çözüm sürecinde de akpye oy verip şimdi hdp var diye millete oy vermem demek de samimiyetsizlik değil mi? Hdp meclise nasıl girdi ilk kez hepimiz biliyoruz.

Peki siz tutarlı ve samimi misiniz? Çözüm sürecinde de akpyi eleştirdiniz mi?
Çözüm süreci neredeyse 7 yıl oldu biteli o dönemin şartlarında yapılan en büyük yanlışın kürt vatandaşlarının insani haklarını önemsemek ve vermek için örgüt yoluyla pazarlığa gidilmesi olarak görüyorum... Her ne kadar sözde toplumun %70'inin bu konuya destek verildiği söylense de benim fikrim o dönem için bu işin yürümeyeceği idi... Ama bu bir siyasi girişimdi, ve umudum birçok Dünya devletine bu sorunun belki de örnek olabileceği idi o yüzden o dönem destek vermiştim.. Ne akil heyeti ne de şimdiki ittifakta bulunan babacan'ın tekrar dile getirdiğini belirtse bile ,sürece olan inancı benim için hiçbir şey ifade etmedi...
Ve ben tepkimi 2019 yerel seçimlerinde ve önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin herhangi bir teşkilatını desteklememekle açıklayabilirim bu konuda kararlıyım... Şu anki desteğimin nedenini hemen açıklayayım dediğim gibi Kürt vatandaşlarının insani haklarını değerlerini kültürlerini önemseyen bir kişiyim.. ve bu hakların siyasi yoldan değil de çünkü merkeziyetçiliğe bu bakış açısıyla karşıyım daha çok bireysel yerel sosyolojik olarak o kişilerin yaşam süreçlerini cumhuri ittifakı'nda bulunan her bir kadro için desteklendiğine ve bu desteğin güvenilirliğini esas alarak oyumu veriyorum ...
Bu bu başlık altında karşılaştığım benim için hem güzel hem de çok anlamlı bir soru sordunuz teşekkür ederim...

Çözüm süreci neredeyse 7 yıl oldu biteli o dönemin şartlarında yapılan en büyük yanlışın kürt vatandaşlarının insani haklarını önemsemek ve vermek için örgüt yoluyla pazarlığa gidilmesi olarak görüyorum... Her ne kadar sözde toplumun %70'inin bu konuya destek verildiği söylense de benim fikrim o dönem için bu işin yürümeyeceği idi... Ama bu bir siyasi girişimdi, ve umudum birçok Dünya devletine bu sorunun belki de örnek olabileceği idi o yüzden o dönem destek vermiştim.. Ne akil heyeti ne de şimdiki ittifakta bulunan babacan'ın tekrar dile getirdiğini belirtse bile ,sürece olan inancı benim için hiçbir şey ifade etmedi...
Ve ben tepkimi 2019 yerel seçimlerinde ve önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin herhangi bir teşkilatını desteklememekle açıklayabilirim bu konuda kararlıyım... Şu anki desteğimin nedenini hemen açıklayayım dediğim gibi Kürt vatandaşlarının insani haklarını değerlerini kültürlerini önemseyen bir kişiyim.. ve bu hakların siyasi yoldan değil de çünkü merkeziyetçiliğe bu bakış açısıyla karşıyım daha çok bireysel yerel sosyolojik olarak o kişilerin yaşam süreçlerini cumhuri ittifakı'nda bulunan her bir kadro için desteklendiğine ve bu desteğin güvenilirliğini esas alarak oyumu veriyorum ...
Bu bu başlık altında karşılaştığım benim için hem güzel hem de çok anlamlı bir soru sordunuz teşekkür ederim...

Ben uzun uzun açıkladığınız için teşekkür ederim😇

Haberler trajikomikmiş abla, eğlendim okurken 😄 Şimdi böyle haber yapılsa Silivri soğuktur derler, eskiden eleştirmek de serbestmiş. Rahmetli demirelin doğduğu eve gitmiştik İslamköy’e Isparta’ya, birçok gazete kupürü vardı. Hepsinde de dönemin tüm siyasetçileri ile ilgili mizahi resimler, nüktedan sözler vardı. Demirel hakkında da o kadar çok dalga geçilmiş ki, dava açmamış gazetecilere bunlar için. Yaygınmış böyle şeyler. Şimdi hep kavga gürültü, alaya vurulmuyor hiç. Mutlaka bir taraf kızıyor, gerçek hayatta siyaset konuşulmuyor herkes çok ciddi
Türkiye nin geçmiş siyasi dönemine bakmak için en güzel yol mizah dergilerine bakmak. Mesela Akbaba, 1922-1977 yılları arasında yayımlanmış haftalık siyasi mizah dergisi. Bir dönem sadece muhalefeti eleştirdiği için okur kitlesi çok azalmış ve dergi bunun farkına varıp tekrardan iktidarı da eleştirmeye başlamış.

Güldürmeyin insanı, maddiyat önemli değilmiş öyle mi,para da para muhabbeti yapan sizlere hiç yakışmıyor bu söylem.
Size göre Sadece para için mi yani, siz olayı anlamamışsınız sanki. Bu işin çok fazla ayağı var, para da var bu ayaklar içinde ama sadece o değil konu. Asgari ücretli soğan fiyatından şikayet etmesin, kemal dede parasıyla mutfak dolaplarını değiştirsin, bürokrasideki iş bilmezler yüzünden insanlar göçük altında ölsün, sağ kalanlar çadırsız aç kalsın... birilerinin çöreği bütün dursun. Demokrasi böyle bir şey değil üzgünüm, yaptığı işi beğenmediğime oy falan vermem. Yıllardır da beğenmiyorum. Ayrıca bundan önceki iki seçim de şaibei, çoktan gidecekti bunlar bu koltuktan

Tabiii Recep Tayyip Erdoğan,Emine hanıma çok değer verdiği için saraylarda yaşatıyor.Ben de kınadım şimdi Kılıçdaroğlu'nu,insan bir altın yaldızlı çeşme koydurur oraya,altın varaklı mobilyalar alır.Bu ne vizyonsuzluktur arkadaş🤨(!).

Tabiii Recep Tayyip Erdoğan,Emine hanıma çok değer verdiği için saraylarda yaşatıyor.Ben de kınadım şimdi Kılıçdaroğlu'nu,insan bir altın yaldızlı çeşme koydurur oraya,altın varaklı mobilyalar alır.Bu ne vizyonsuzluktur arkadaş🤨(!).
Emineye gelene kadar bizleri 2+1 apartman dairesinde oturtup değer vermeyen kocalarimiza bakalim.🤣🤣🤣

Güldürmeyin insanı, maddiyat önemli değilmiş öyle mi,para da para muhabbeti yapan sizlere hiç yakışmıyor bu söylem.
Biz paraya ve güce tapmiyoruz hanımefendi,paraya ve güce tapanlarin ise kim oldukları ortada.Bu saltanat yıkılacak diye de ödleri kopuyor.Ev kiraları olmuş 10.000 lira,yakında birçok insan evsiz barksiz kalacak.Yeterli ve dengeli beslenemiyoruz.Bunlar gayet insanı ihtiyaçlar.Siz nerede yaşıyorsunuz Allah aşkına?

Bu dediğiniz çok saçma bir düşünce. Tüm dünya için geçerlidir ki, iktidardakiler ne kadar lüks içinde yaşarsa halk o kadar fakirleşir. Zengin ülkelerin liderlerine bakarsanız mütevazi bir hayatları vardır. Çünkü o makamın sadece halka hizmet için bir devlet memurluğu olduğunu bilirler. Kendilerine yazlığı kışlığı ayrı saraylar yaptırmazlar. Halk tepki gösterir. Sen benim vergilerimle kendine saray yaptıramazsın der. Protesto eder. Bizim dedelerimiz nenelerimiz zamanında saraya karşı kurtuluş savaşını tekrardan biri gelsin padişah gibi yaşasın halkı yoksul bıraksın diye vermemiş. Lider dediğin mütevazi yaşar aldığı maaş bellidir. Tek amacı halkını zenginleştirmektir.

Aynen öyle, hafızamız mı zayıf yoksa bizler de siyasiler gibi mi olduk anlamıyorum gerçekten.
Kaynakları da paylaşırım gerekirse ama bir hatırlayalım bugünlerdeki gibi bir kaset skandalı patlamıştı Deniz Baykal’ın.
Cumhurbaşkanı o zaman başbakandı, bunlar özel değil genel genel demişti, Rahmetli Baykal Cumhurbaşkanını suçlamıştı, aradan birkaç yıl geçti Deniz Baykal ve Cumhurbaşkanı dış işleri konutunda görüştü, bu görüşmeler birkaç kere yaşandı diye hatırlıyorum, telefon trafiği de oldu hafızam beni yanıltmıyorsa.

Davutoğlu başbakanken Kılıçdaroğlu için neler neler söyledi, Kılıçdaroğlu aynı sertlikte cevaplar verdi şimdi ittifak ortağı oldular.

Hdp ile Akp çözüm sürecinde görüştü, 63. Hükümette hdplilere bakanlık verildi, sonra galiba geçen seneydi hdp ve akp yine bir araya geldi hatta mhpde görüşmeye destek verdi, yeni bir çözüm süreci mi diye manşetler atıldı.

Bugün gelinen noktada akp hdp hakkında bambaşka açıklamalar yapıyor.

Seçim bitecek yine hepsi bir araya gelecek görüşecek, meclis dışında arkadaşlıklar yapacaklar, onlar meclis lokantasında pilavlı kuzu kavurmayı 30 liraya yerlerken, insanlar patatesi taneyle almaya devam edip birbirine girdiğiyle kalacak.
ne guzel anlatmissin abla ya 🩶

X