Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 805 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.348
Bu yüzden riske atmaya gerek yok. Şimdi bunun sırası değil, herkesin gönlüne göre oy kullanabilmesini isterdim;ama şu anki sistem sıkıntılı. İlk etapta en mantıklı olanı yapmalıyız, gönlümüze göre olmasa da. Biz bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy CHP’ye şeklinde oy vereceğiz. En mantıklı senaryo hangisiyse ona göre yol almalı.
Aynen, bunca zaman chp'ye verdik. Şimdi macera aramanın sırası değil.

Durun yahu daha kaç seçim göreceğiz inşallah :nazar::nazar::nazar:

Ama gerçekten hem siyasilerde hem halkta bir siyaset adabı vardı, benim kız 3-4 yaşındaydı yerel seçimler olacaktı, ilçemize seçim arabaları geliyordu her birinde şarkılar türküler, belediye başkan adayları otobüslerden herkesi selamlardı, hiç bağırarak çağırarak rencide ederek atılan sloganları yoktu, halk da öyle taşlayayım hakaret edeyim kovayım demezdi, seçimler hiç abartmıyorum bayram havasında geçiyordu zira bu bir seçimdi savaş değildi, hiç unutmuyorum kızımı dışarı çıkardığım bir gün parka mı götürüyorum artık orasını net hatırlamıyorum, her seçim konvoyunda benim kız oynuyordu 😂 en çok sevdiği şarkı Ali Büdüt Tuna’nın seçim otobüsünde çalıyordu, galiba Ali beyin ismi de hoşuna gitmişti, dili dönmediği için Ali bey kızım için Ali Büdüt Tuna’ydı :)))

Bunu neden anlattım, desteklemediğimiz bir belediye başkan adayıyla ilgili anılarımızı dahi gülümseyerek anlatabiliyoruz çünkü siyasi nezaketin olduğu bir dönemde seçme ve seçilme nedir, halkın demokratik hakkına saygı nedir bilinen bir dönemi gördük bizler, seçim anılarımız bile güzel, düzeyli.

Bugün geldiğimiz noktada seçim demek sanki her an bir yerde bir olay yaşanacakmış da birileri zarar görecekmiş korkusu yaşatıyor halka.

Kültürümüz vardı bizim, evimize, mahallemize, ilçemize, şehrimize gelen misafiri buyur eder saygıyla ağırlardık, taşlamazdık, geçmişten bugüne baktığımda kültürümüzü kaybettiğimizi görüyorum hem de her anlamda.
Bu seçim bambaşka oldu,nefret dili planda ağızdan dökülüyor nedense.
80'li yılları hatırlayınca sokak çatışmalarını filan,siyasi liderler bir gün olsun böylesine iğrenç komplolar kurmadılar.
Kimse kimsenin sözünü kesmeden medenicetartışaırlardı,şimdiye bakıyoruzda ağıza alınmayacak laflar ediliyor.
İş var oluş savaşına döndü ablacım, kıldan ince kılıçtan keskin. Türkiye tarihi de böyle seçim görmemiştir zaten.
Kesinlikle görmedi böylesine ucuz siyaseti.

İngiliz merkezli Economist dergisi “bu seçimin ne denli önemli olduğunu, Erdoğan’ın gitmesinin demokrasi açısından gerekliliğini, Türk parasının aşırı değer kaybettiğini” yazmış. Herkesi oy vermeye davet etmiş 👍🏻

Eklentiler

• 5903933E-E84F-4612-87EE-930A130B9EB3.jpeg
    5903933E-E84F-4612-87EE-930A130B9EB3.jpeg
    90,2 KB · Görüntüleme: 23
  • 4CDCE426-25A0-4A04-A65F-7751D10F2277.png
    4CDCE426-25A0-4A04-A65F-7751D10F2277.png
    321,7 KB · Görüntüleme: 26
Arkadaşlar,seçime gidiyoruz cenge değil
Bu topikde hangi düşünceden olursa olsun paylaşılan her düşünceye saygı duyarım
Sadece gençleri ve çocuklarımızı düşünerek oy kullanın,ülkemizin geleceği onların elinde bunu unutmayın
Bence bu aynı zamanda cenktir silahsız ama yetimin hakkıyla sehitin kaniyla

Burdan bakınca tam tersi görünüyor

Başka bir yer olsa başörtülü küçük kızımıza yapılanı ayıplardım ama spor müsabakalarının kuralları vardır. O yüzden bilmediğim bir konuda yorum yapamam. Olay başörtüsü olmayabilir belki boynunun açık olmamasının ona vereceği bir zarardan ötürü mesuliyet almak istememiş olabilirler.

Ben bu üst düzey ilişkileri lgbt olarak değerlendirmiyorum (İstisnaları vardır elbette, bilemem). Cinsel eğilim olan ve bizim saygı duyduğumuz durum başka; güç zehirlenmesi, parayı nereye harcayacağını bilememek, doyumsuzluk, sapıklık bambaşka bir şey.
Kesinlikle...

Ben de ekleme yapayım: mazbata verilip, mecliste ant içme töreni yapılana kadar herkes her yerde yazdığına, çizdiğine, paylaştığına dikkat etsin. Çünkü resmî olarak Cumhurbaşkanı hala RTE olacak. Seçim günü yine hatırlatıcam ama ban yemiş olursam siz birbirine hatırlatın, etrafınızdakileri falan uyarın.
Tüm ülkelerin olağan kabul ettiği bir şey hükümet değişikliği.
Halimize bi bakın ya. Çirkinliğe,ihtimallere bi bakın.😡

Başka bir yer olsa başörtülü küçük kızımıza yapılanı ayıplardım ama spor müsabakalarının kuralları vardır. O yüzden bilmediğim bir konuda yorum yapamam. Olay başörtüsü olmayabilir belki boynunun açık olmamasının ona vereceği bir zarardan ötürü mesuliyet almak istememiş olabilirler.
Geçen gün seyrettim videosu vardı,bayan jimnastikcilerin giydiği mayodan sütyen askılarının gözükmemesi gerekiyormuş.
0 puan aldı onu protesto etmek içinda diğer yarışmacılar atlayış yapmadı.
Her sporda kurallar var elbette,konunun başörtüsü olduğunu bende zannetmiyorum burada.

Ben bu üst düzey ilişkileri lgbt olarak değerlendirmiyorum (İstisnaları vardır elbette, bilemem). Cinsel eğilim olan ve bizim saygı duyduğumuz durum başka; güç zehirlenmesi, parayı nereye harcayacağını bilememek, doyumsuzluk, sapıklık bambaşka bir şey.
Hiç kimsenin cinsel tercihi bir başkasını ilgilendirmez. Dört duvar arasında herkes istediğini yaşamakta özgürdür. Ama başımıza ahlak bekçiliği yapıp, iki yüzlü bir hayat yaşayan hangi konuda dürüst olabilir ki?

İşte bu yüzden orduyu da kendilerine bağladılar.artık her şey o anda var olan hükümetin elinde. Seçim sonuçları açıklandığında hükümetin hükmü kalmamış olacak ama bakalım bunu gerçekten uygulayabilecek güç ve bilinçte kaç insan var. Devlet görevlisi olduklarının bilincinde olmaları çok önemli.
Kılıçdaroğlu uzun zamandır o kişilere boşuna çağrı yapmıyor. Hatta söylediğine göre olumlu geri dönüşler de almış, ben o kadar da kötü bir senaryo düşünmek istemiyorum. Biz kazanacağız hükümet değişecek ve gidecekler.

X