Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Olay olduktan 2 saat içinde ne taraftan kimlerin yaptığı zaten biliniyordu.
Rahmetli bekliyormuş, sonunu biliyormuş.
Eğer sevenleri, yoldaşları uğraşmasa bu kadar gündem bile olmayacaktı, ne yazık…
ben teee Mehmet Gül'ün ocak başkanı olduğu zamanları (12 eylül öncesi) filan dinleyerek büyüdüm, öyle bir evdik bu son dönemlerdekileri bilmem etmem. aslında tanımam. ama adam zerre kadar hazzedeceğim bir çizgiden gelmiyor neticede.

fakat içim sızladı be

38 yaşında daha benden küçük minicik 2 çocuğu var, sen ömrünü bir ideolojiye vakfet. uğraş, ocak başkanlığı yap. 2 müptezele sokak ortasında sıktırsınlar ve dava arkadaşların (!) bir başın sağolsun diyemesin, bir kuru taziye mesajı yayınlayamasın.
yazık ki nasıl bir yazık.

ama dediğin gibi sevenleri çok rahatsız diyorlar. la ben burdan rahatsız oldum sinir oldum, o davanın içinde bir insan olsam dellenirim herhalde. e bir zahmet yani...

umarım seçime kdar daha böyle şeyler olmaz, beni çok geriyor. 2015'i Ankara'nın göbeğinde geçirmiş bir insan olarak.

Söylenecek çok şey var ama var...
Yeni kan lazım değişim şart
koltuk sevdasına son vermeleri lazım

Kk yine bildigimiz gibi.. oturup objektif bakmaya niye kimse yanasmiyor, anlamsiz..

Yani gercekten balik hafizaliyiz, burda yazilan seylerde ispati…90 larda bir basortu zulmu oldu mu? Oldu.. o zaman gercekten insanlr kapaliydi ama.. simdiki gibi ikoncanlar gibi degil..simdikilere cok rahatlik verildigi icin mokunu cikardilar, cunku zorluk yasamadilar..yasayan insanlar korkuyolar tekrar o gunlerin gelmesinden, insanlari korkulari var diye suclayamayiz dimi? Insanlarin bu zayif yonu yeri gelince kotuye kullanildi mi? Bence evet.

Ha biri yazmis biri gelip basortumu mu cekecek diye.. evet aynen oyle olacak.. simdi bile bazi (!) yerlere gittiginizde laf atan hakaret eden kisi/ler olacaktir ki bunu haberlerdede gorduk kac keZ. Gecen gun kizin birinin videosunu izledim kafenin birinde nerdeyse kovmuslar kapali olduklari icin. Yani bu bu yil oluyor 20 yil once degil. Chp gelse hepsi yine gelecek emin olabilirsiniz.. cunku ozgurluk dusmani bunlar. Carsaf yirtanda bunlar carsafliyla poz verende..kisaca menfaati nerdeyse oraya..

Burda hep demisimdir kotunun iyisiydi ak parti, o da erdogan yuzundendi.. siz saniyor musunuz
Millet ak partiye bayiliyor? Feto olayi patlayinca istifa etmesi gerekirdi o ayri..

Daha onceki postumda yazdim guc degistiren taraf degisiyor, tek fark bu. Ak parti belediyesinj kendi adamlariyla doldurdu chp yapmadi mi? Yapti yani hem adami ise aliyolar belediyede hemde 10 tane uye bul bize diye darliyorlar.. Hepside kendi menfaatine gore hareket ediyor, hortumluyor torpil yapiyor, gucunu kotuye kullaniyor. Akp li yapiyor chp li yapmiyor mu acaba? Siyaset hic bir yerde duzgun degil, siyaset kirli istir
Ama Turkiyede siyaset mide bulandirici.

Millet ittifakına vereceğim oyumu.
Ama maalesef bu Eyt ile yine çok oy topladılar gibi. Onlar gitmezse ben ülkeyi terk edeceğim. Çocuklarımın Suriyelilerle, Afganlarla büyümesine razı gelemem.
+1
Gitmeme ihtimallerine karşı yurtdışı girişiminde olan o kadar çok insan var ki.
Her yerdeler, bakkalda markette hastanede otobüste okulda her yerdeler. Ben medeniyetsizliğin ve çirkinliğin bağrından kopup gelmiş insanlarla aynı toplumda yaşamak istemiyorum ya.

Önceki sayfalarda bir üye yazmış. Bu kadar sevilmeyenleri var ama nasıl her seçim kazanıyorlar diye. Çünkü adil dövüşmüyorlar.
Görmeyenler vardır belki. Vatandaşlık verilen Suriyeliler için Akp nasıl oy vereceklerine dair Arapça video hazırlamışlar.
Bu durumda insan nasıl umut taşıyabilir ki?

Diyecek tek kelime yok.

Kötünün iyisi olsaydı memleket olarak bu denli kötü durumda olmazdık diye düşünüyorum
Şuanda başörtüsü adı altında türeyen ikoncanlar da tamamen siyaseten örtünen tipler. Zamanında çok gördüm duydum çevremde malum hoca ile işbirliği içindeyken, örtünen kişilerin iş imkanları arttı altındaki arabalar jeep e döndü.
Ben dinimi kimseye alet etmek istemiyorum laik devlet olmak budur

Ayni seyi yazdim. chp ile eskisinin aynilari gelecek.. dini alet etmekse simdikilerin isi chp tam yasaklayacak, suanki gibi ozgur olmayacaklar. Ozgurluk sadece acik(!) kesime olacak bazi konularda. Bu korkularindan dolayi oy veriyorlar, bu kucumsenecek oranda degil goruldugu gibi.. jeepler baskalarinin altina gectigi icin bu rahatsizlik evet.. hak yemekse 2 tarafta ayni seyi yapiyor.

CHP ile eskinin aynıları gelecek derken başörtüsünü mü yasaklayacak diyorsun
Belli kesim korkularından dolayı veriyor evet çünkü kendini o kadar kabahatlerine rağmen pazarlıyorlar o kesime
Şuan benim için parti zihniyetinden öte demokratik bir ortamda olma isteği umudu var
O da parlamenter sistemle olacak

Evet canim aynen oyle.. yani en azindan o gunleri yasayanlar donmek istemez.. ee onlarin cocuklari oldu filan.. demokrasi kulaga hos geliyor ama chp ile cidden imkansiz

Baş örtüsü demeyin artık ya
Ülkede ne hak ne hukuk ne adalet kaldı
Ülkede ankaranın göbeğinde bir yapının başı öldürülüyor
Sokaklarda gazeteciler dövülüyor
çIplak arama diyorlar insanlar anadan üryan çıplak aranıyor baş örtüsü mağduriyetiyle milletvekili olan özlem zengin ahlaklı kadın suzmaz diyor
Bu sorunların yanında
Kim takar başörtüsü sorununu
Kimsenin sizin başörtüsüne dokunacağı yok
tArikatlerde 6 yaşındaki çocuğa babası nikah kıyıyor
Ki bu mürid değil tarikatin liderinin kızı
Dahada başörtüsü sorunu diyorlar ya

Senin kucuk gordugun sorun yuzunden(de) millet oy veriyor diyoruz.. benim varsayimim degil bu..

Evet canim aynen oyle.. yani en azindan o gunleri yasayanlar donmek istemez.. ee onlarin cocuklari oldu filan.. demokrasi kulaga hos geliyor ama chp ile cidden imkansiz
Demokrasi sadece CHP ile olmayacak diğer partilerle beraber olacak
Şimdiki gibi olmasın yeter tek temennim

Senin kucuk gordugun sorun yuzunden(de) millet oy veriyor diyoruz.. benim varsayimim degil bu..
Varsayım veyahut değil, böyle bir şey olmayacak tontriko.
Ve inan hiçbir seçmeninin başörtüsü yüzünden verdiğine inanmıyorum.
Diğer söylemlerine, kim tepedeyse asansör gibi çevresiyle yükseldiğine hemfikirim lakin kadınlar üzerinden bir ülke yönetilemez.
Eğer hala gerçekten bunu düşününler var ise, kendi baş örtüsü sebebiyle hak hukuk ekonomi adalet eğitim vb her şeyden geçebiliyorsa diyebilecek söz de kalmıyor.

Nereden biliyorsunuz ki aynısı olacağını? Jenerasyon değişti, düşünceler değişti bazı şeylerden ders alındığına adım kadar eminim. O korkudan oy verenler 5 lt yağın 200 lira olduğunun farkında mı acaba?

Bu ülkede din en çok prim yapan konu.
Ama bende senin gibi düşünüyorum. Ciddi ciddi tapan insanlar var.

Rahatsız olanlar aslında tüm tanıyanlar.
Ben gıyaben bilirim, eşimin arkadaşı idi.
Biz kardeş gibi büyüdüğü biriyle samimiyiz daha çok.
Acıları çok büyük…

İdeolojiden bağımsız, insani olarak vakıf olduklarıyla dokunduğu hayat çok imiş.
Doğru düzgün, yardımsever, çocuğun hayvanın başını okşayan, muhtaca kol kanat geren şu eski türk filmleri gibi babacan bir adammış.
Durduğu yeri bilmem, bir insan çıkar çatışmasına, gördüğü haksızlığa boyun eğmediği için, birileri rahatsız olacak diye öldürüldü mü, evet.
Muz cumhuriyetine dönmeye ramak kala, ülke yönetim gücünün ve seçim meselesinin ne kadar ciddi olduğunu anlatmaya yeter de artar merhum Sinan Ateş…
Artık parti değil, başka şeylerin savaşıdır bu, anladık onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…