Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Nereden biliyorsunuz ki aynısı olacağını? Jenerasyon değişti, düşünceler değişti bazı şeylerden ders alındığına adım kadar eminim. O korkudan oy verenler 5 lt yağın 200 lira olduğunun farkında mı acaba?

Zihniyet ayni cunku.. bu benim fikrim tabii..

Varsayım veyahut değil, böyle bir şey olmayacak tontriko.
Ve inan hiçbir seçmeninin başörtüsü yüzünden verdiğine inanmıyorum.
Diğer söylemlerine, kim tepedeyse asansör gibi çevresiyle yükseldiğine hemfikirim lakin kadınlar üzerinden bir ülke yönetilemez.
Eğer hala gerçekten bunu düşününler var ise, kendi baş örtüsü sebebiyle hak hukuk ekonomi adalet eğitim vb her şeyden geçebiliyorsa diyebilecek söz de kalmıyor.
Tek sebep bu degil tabiiki ama buyuk bir kesim var, bu inkar edilemez. Ha evet nesil degisti gorecegiz Z kusagiyla neler degisecek

Tek sebep bu degil tabiiki ama buyuk bir kesim var, bu inkar edilemez. Ha evet nesil degisti gorecegiz Z kusagiyla neler degisecek
Örtü, siyasi değil dini bir meseledir.
Bunun cevabı siyasette olamaz, olmamalı.
Şu son 15 seneye kadar kimin ne olduğu bilinmezken çeşit çeşit kapanmalar türedi.
Kendi siyasi görüşlerini, bağlı oldukları tarikatları vs göstermek adına yok boyundan yok şurdan, değil mi?
Arkadaşım örtü kimlik değildir.
İnanan takar, buna da bir Allahın kulu karışamaz ama sen bunu zaten bir zümreye aitliğini göstermek adına kullanırsan ve bu doğrultuda da ülke yönetimi için dini inancını öne sürersen balık baştan kokuyor işte.
Bana ne yahu kimin ne taktığından, bana ne öbürünün inancından?
Dünyevi meseleye dini karıştırmak çok alçakça değil mi?

Ne kadar yanında olan varsa bir o kadar da inancı gereği karşı olan var bu duruma.
Kadın islami öğretilerle yaşıyor ama biliyor onun örtüsünü kimsenin ağzına alamayacağını, kimsenin ona nasıl yaşaması gerektiğini dayatamayacağını.

Tabii ki millet ittifakı.

Bir yerler de millet ittifakı için terör seviciler diyen olmuş klasik akpli ağzıyla. İstanbul seçimlerinde terörist başı öcalan dan medet umup, kırmızı bültenle aranan kardeşini devlet tv'si koskoca TRT'ye çıkarıp mektup okutanlar millet ittifakı mıydı? Ne güzel kandırılan seçmenlersiniz sorgulamadan araştırmadan düpdüz oy veriyorsunuz. Bu konuda sizlere yazılacak o kadar şey var ki aslında. Ama sizlerle tartışmak kısır döngü sadece. O yüzden akp yetkilileri bile diyor ya uzaya 3 şeritli yol yapacak desek inanacak seçmen kitlemiz var.. Burada bazı yorumlara bakınca onlara kesinlikle hak veriyorum 😬

Örtü, siyasi değil dini bir meseledir.
Bunun cevabı siyasette olamaz, olmamalı.
Şu son 15 seneye kadar kimin ne olduğu bilinmezken çeşit çeşit kapanmalar türedi.
Kendi siyasi görüşlerini, bağlı oldukları tarikatları vs göstermek adına yok boyundan yok şurdan, değil mi?
Arkadaşım örtü kimlik değildir.
İnanan takar, buna da bir Allahın kulu karışamaz ama sen bunu zaten bir zümreye aitliğini göstermek adına kullanırsan ve bu doğrultuda da ülke yönetimi için dini inancını öne sürersen balık baştan kokuyor işte.
Bana ne yahu kimin ne taktığından, bana ne öbürünün inancından?
Dünyevi meseleye dini karıştırmak çok alçakça değil mi?

Ne kadar yanında olan varsa bir o kadar da inancı gereği karşı olan var bu duruma.
Kadın islami öğretilerle yaşıyor ama biliyor onun örtüsünü kimsenin ağzına alamayacağını, kimsenin ona nasıl yaşaması gerektiğini dayatamayacağını.
Iste sorunda burda.. hemsericilik vardir ya, onun gibi iste.. ortusu olana torpil gecersen adaletsizlik olur. Ayni sekilde ortuyle okula neden giremesin kadinlar mesela?

Ekonomiye bilime gelince avrupayla kiyas cok, hadi bunuda kiyas etsin herkes. Hatta bu kadar geriden geliyordu turkiye yani. O kadar trajikomik ki.. bunu siyasi birsey gormekte sacma, siyasi bir sembol haline getirip kullanmakta.. bizim insanimizin mentalitesi degismez, ben bu konuda inancimi yitirdim. Koskoca adamlarin meclisteki
Kavgalarini filan izleyince birbirlerine attiklari laflari duyunca ne kadar hakli oldugumu
Anliyorum.

Senin kucuk gordugun sorun yuzunden(de) millet oy veriyor diyoruz.. benim varsayimim degil bu..
kİm başörtüsü diyorsa artık ona sözüm
Ülkede bu kadar sorun varken başörtüsü için endişelenen ahmaktır net
ÜLkede düşünen eğitimi olan kendine güvenen kaçıp gidiyor
Ülkede beyin göçü var bunu düşünün
Senin benim vergilerizle okuyan eğitim gören emeğimiz evladımız gidip başkasına çalışıyor
Minareden minareye atlayabilirsin bürsürü cami var ama İçi boş
İmamlar siyasi iktidarın sözcüsü
Kimse mağduriyeti kullanmasın artık ciddi anlamda kimse kimsenin yaşam biçimine giyimine karışmayacak topluma zarar vermediği sürece
Geçmişin mağdurları bugün en büyük mağduriyetlerin sebebi oldular
Hatılıyor musun bir konuda küçük yaşta evliliğe izin konusunda bir polemik yaşamıştık
Sen yok öyle birşey demiştin
Bende ben içindeyim biliyorum var demiştim
Varmıymış
Her dindar bunu kabul eder bu böyledir diye bir kanun yok
Ama bunu benimseyen doğrulığunu kabul eden topluluklar var
bu toplulukların daha fazla olmasını istermisiniz
Bu iktidar bu yapıların oluşmasına güçlenmesine
Devlet yönetiminde kadrolaşmasına izin veriyor
Korkuları bu yapıların kısıtlanmasına dairse haklı olabilirler
Lakin kimse artık inancı gereği örtüğü örtüye ne el uzatabilir nede dil

Iste sorunda burda.. hemsericilik vardir ya, onun gibi iste.. ortusu olana torpil gecersen adaletsizlik olur. Ayni sekilde ortuyle okula neden giremesin kadinlar mesela?

Ekonomiye bilime gelince avrupayla kiyas cok, hadi bunuda kiyas etsin herkes. Hatta bu kadar geriden geliyordu turkiye yani. O kadar trajikomik ki.. bunu siyasi birsey gormekte sacma, siyasi bir sembol haline getirip kullanmakta.. bizim insanimizin mentalitesi degismez, ben bu konuda inancimi yitirdim. Koskoca adamlarin meclisteki
Kavgalarini filan izleyince birbirlerine attiklari laflari duyunca ne kadar hakli oldugumu
Anliyorum.
Eskiden mecliste böyle kavgalar olmazdı, oldu mu vekillik düşerdi.
Şuan adam öldürüyorsun 3 sene yatarın anca var, sonra aftan çıkıyorsun.
Çok örneklendirilir de neyse.
Doktor kalmadı, mühendisler kaçıyor, hukukçular yandaş, eğitim desen 250 ünisiyle dünyada ilkiz.
Kadro desen aynı adam 4 farklı pozisyondan maaş alıyor, karısına da aldırıyor.
Sahte çalışanlar var her yerde.
Mahvolduk bittik ya.
Yollarımız var, araba alamıyoruz, aldık diyelim benzin koyamıyoruz.
Köprümüz var, geçemiyoruz.
Camileri yaptık sokak aralarına kaçar tane, cemaati yok dolduramıyoruz.
Her yere üni diktik, çıkan adama iş veremiyoruz.
Her yer ev dükkan ama kirasını karşılayamıyoruz.
Şehir hastaneleri diktik, muayene olmaya gün bulamıyoruz.
E kime yapıldı bunlar, halka mı şimdi, e ben halkım neden faydalanamıyorum, gücüm neden yetmiyor?
Birilerine rant uğruna mı yaptırıldı acaba?

10 sene önceye gitmek için 50 yıl geri gitmemiz lazım bizim, o derece bir girdabın içindeyiz.

Son düzenleme:
Eskiden mecliste böyle kavgalar olmazdı, oldu mu vekillik düşerdi.
Şuan adam öldürüyorsun 3 sene yatarın anca var, sonra aftan çıkıyorsun.
Çok örneklendirilir de neyse.
Doktor kalmadı, mühendisler kaçıyor, hukukçular yandaş, eğitim desen 250 ünisiyle dünyada ilkiz.
Kadro desen aynı adam 4 farklı pozisyondan maaş alıyor, karısına da aldırıyor.
Sahte çalışanlar var her yerde.
Mahvolduk bittik ya.
Yollarımız var, araba alamıyoruz, aldık diyelim benzin koyamıyoruz.
Köprümüz var, geçemiyoruz.
Camileri yaptık sokak aralarına kaçar tane, cemaati yok dolduramıyoruz.
Her yere üni diktik, çıkan adama iş veremiyoruz.
Her yer ev dükkan ama kirasını karşılayamıyoruz.
Şehir hastaneleri diktik, muayene olmaya gün bulamıyoruz.
E kime yapıldı bunlar, halka mı şimdi, e ben halkım neden faydalanamıyorum, gücüm neden yetmiyor?
Birilerine rant uğruna mı yaptırıldı acaba?

10 sene önceye gitmek için 50 yıl geri gitmemiz lazım bizim, o derece bir girdabın içindeyiz.
Bence artik degismeli iktidar, ama durumlarin daha iyiye gidecegini dusunmuyorum. Kim gelirse gelsin

Bence artik degismeli iktidar, ama durumlarin daha iyiye gidecegini dusunmuyorum. Kim gelirse gelsin
Zaten mevcut durumu biraz daha yaşanır hale getirmeleri bile zaman alacak orası belli
Ama daha da kötüye gitmeyeceğine inancım tam

kİm başörtüsü diyorsa artık ona sözüm
Ülkede bu kadar sorun varken başörtüsü için endişelenen ahmaktır net
ÜLkede düşünen eğitimi olan kendine güvenen kaçıp gidiyor
Ülkede beyin göçü var bunu düşünün
Senin benim vergilerizle okuyan eğitim gören emeğimiz evladımız gidip başkasına çalışıyor
Minareden minareye atlayabilirsin bürsürü cami var ama İçi boş
İmamlar siyasi iktidarın sözcüsü
Kimse mağduriyeti kullanmasın artık ciddi anlamda kimse kimsenin yaşam biçimine giyimine karışmayacak topluma zarar vermediği sürece
Geçmişin mağdurları bugün en büyük mağduriyetlerin sebebi oldular
Hatılıyor musun bir konuda küçük yaşta evliliğe izin konusunda bir polemik yaşamıştık
Sen yok öyle birşey demiştin
Bende ben içindeyim biliyorum var demiştim
Varmıymış
Her dindar bunu kabul eder bu böyledir diye bir kanun yok
Ama bunu benimseyen doğrulığunu kabul eden topluluklar var
bu toplulukların daha fazla olmasını istermisiniz
Bu iktidar bu yapıların oluşmasına güçlenmesine
Devlet yönetiminde kadrolaşmasına izin veriyor
Korkuları bu yapıların kısıtlanmasına dairse haklı olabilirler
Lakin kimse artık inancı gereği örtüğü örtüye ne el uzatabilir nede dil
Hatirlamiyorum hangi konuydu..iktidarda olanlar nasil insanlarin inancini yasamasina etki ediyor, neden yani? Bu sacma zaten. Kim gelirse gelsin anayasada kisinin dini ozgurlugune karisilmamasi gerektigi yazmali, zira bu da demokrasinin bir parcasi bana gore…dayatmak guzel birsey degil ki.. dayatacakasaniz birseyleri, insanlarin kurallara uymasini dayatin..yasama yurutme yargi(!) isini iyi yapsin. Farkli birseyi savunmuyoruz aslinda ama ben hic bir partinin isini iyi yapacagini dusunmuyorum. Fark burda..

Yukarda yazdim ama
Kim gelirse gelsin bu koskoca insanlarin degisecegine mentalitenin degisecegine inanmiyorum asla.

Bak buna ben de inanmıyorum.
Hiçbir vaatle de ilgilenmem.
Amma velakin, ekonomi ve istihdam alanında çalışmalar yapılarak piyasa rahatlatılabilir dolayısıyla vatandaş nefes alır.
Vergi konusu zaten büyük bir mesele, o konuda düzenleme yaparak belli ürün ve gelir grubu bundan çıkarılabilir.
Ziraate yeteri önem gösterildiğinde kalkınma sağlanabilir, bak bunların hepsi küçük küçük şeyler ama birleştiğinde olumluya doğru yol alırız.
Bunlarla beraber yargı bağımsızlığını, kadın haklarını, özel sektör çalışanları yasal düzenlemeleri ve doktorların da haklarını geri kazandığımızda bir aracın 4 patlak tekeri olup yerinde sayacağına 2 patlak tekerle yalpalayarak gidecek.

Ben sade, gündemi çok takip etmeyen, siyasetten tiksinen, hiçbir parti ve siyasi tanımayan dümdüz bir insanım.
Ama bize can suyu olacak noktalar belli, sonrası zamanla ağır ağır…

9E0CBE88-8D34-47DB-AECF-EF02B1BC9D41.jpeg

YORUMSUZ

Allah cumhurbaskanimiza uzun ömür versin elbette hattari vardır ama çok şükür iktidarda olduğu sürece kendimi hep güvende hissettim en azından terör ile işbirliği yapanlarla işi olmaz
Pardon nerede güvende hissettiniz?
Karanlıkta sokakta yürüyebiliyor musunuz?
Eve gelen tüpçü sucu paketçiden korkmadan kapıyı açıyor musunuz?
Bir yere torpiliniz olmadan sıra alıp gidebiliyor musunuz?
Güvenlik güçlerine korkmadan sıkar mı döver mi diye rahatça başvurabiliyor musunuz?

Yanılmıyorsam ki yanılmıyorum :) hdp meclise akp iktidarlığında iken girdi, onların önünü açan fezdekeler akp çoğunluyla kabul edildi.
Terörist diye bahsettiğiniz kim bilmiyorum ama sayın cumhurbaşkanınız sayesinde hdp yasal bir türkiye cumhuriyeti siyasi partisidir.
Kime deniyor bu terörist arkadaş, şuan terörist ilan edilen herkesle kol kola fotoğrafları var sayın başkanın?
Daha önce bir süre ergenekon ve balyozda ilan edilenlerden ise özür dilendi vs, yani ülke gündeminde teröristler yer değiştirebiliyor.
Siz hangisini diyordunuz?

Bak buna ben de inanmıyorum.
Hiçbir vaatle de ilgilenmem.
Amma velakin, ekonomi ve istihdam alanında çalışmalar yapılarak piyasa rahatlatılabilir dolayısıyla vatandaş nefes alır.
Vergi konusu zaten büyük bir mesele, o konuda düzenleme yaparak belli ürün ve gelir grubu bundan çıkarılabilir.
Ziraate yeteri önem gösterildiğinde kalkınma sağlanabilir, bak bunların hepsi küçük küçük şeyler ama birleştiğinde olumluya doğru yol alırız.
Bunlarla beraber yargı bağımsızlığını, kadın haklarını, özel sektör çalışanları yasal düzenlemeleri ve doktorların da haklarını geri kazandığımızda bir aracın 4 patlak tekeri olup yerinde sayacağına 2 patlak tekerle yalpalayarak gidecek.

Ben sade, gündemi çok takip etmeyen, siyasetten tiksinen, hiçbir parti ve siyasi tanımayan dümdüz bir insanım.
Ama bize can suyu olacak noktalar belli, sonrası zamanla ağır ağır…
Kotunun iyisi diyorsun.. haklisin bu konuda..diyorum ya birseyler degissin bakalim firsat verilsin neler yapilacak hepimiz gorecegiz.. ama yolsuzluklar torpiller hep olacak maalesef.

Millet ittifakı
Bastakilerin ne olduğu açık net ortada değil mi? Gercekten anlamıyorum!

Kotunun iyisi diyorsun.. haklisin bu konuda..diyorum ya birseyler degissin bakalim firsat verilsin neler yapilacak hepimiz gorecegiz.. ama yolsuzluklar torpiller hep olacak maalesef.
Kötünün iyisi de değil.
Ülke şu haldeyken yöneten chp, iyi kim olursa olsun o değişsin isterdim.
Bir jenerasyon geçti, tam 20 sene!
Bunlara doğan bebekler büyüdü okul bitiriyor, meslek sahibi oluyorlar.
İmparatorluk mu la bu ölene kadar düşmüyor ünvan?
Seçilme hakkı herkese eşit değil mi, e biraz da öbürü seçilsin baktık aynı, e diğer seçimde bir diğeri vs vs.
Burası hanedanlık değil ki, cumhuriyet!
Bunun temeli de mevcut rejimlerin değişmesi, halk iradesi gerekir.
E ben istemediğim şekilde 20 senedir yönetiliyorum, şimdi biraz da diğerleri istemediği olsun.

Ben de hayalperest bir insan değilim, torpil yolsuzluk mevzularının biteceğine inancım sıfır, o yapmasa 3 altı yapar lakin bu parti değil insan yani toplum sorunu.
En basiti alışveriş yaparken bile tanıdığa gidiyoruz bize indirim yapsın, başkası kazanacağına o kazansın diye.
Bu mantalitenin değişmesi için yeni doğan bebeklerden başlamak gerek.

X