Çok özür diliyorum ama bir şey sormak istiyorum sadece meraktan, bunu da belirteyim.
Chp yi hdp hatta terörizm ile ilişkilendirip iktidarı savunuyorsunuz da bunca zaman iktidarın verdiği sözlerle parti kurduklarını, açılımları, faili meçhul cinayetlerin yargılamalarını, kürtçe kanalları neden saymıyorsunuz?
Şimdi kürt türk meselesi başka, terörizm başka.
Eğer ki chp teröristlerle işbirliği içinde ise 22 senedir vaadedilen her şeyin gerçekleşmesi bu iktidar partisi sebebiyle oldu, onlar sözlerini tuttu da biz bugün bunları konuşuyoruz.
Bunlar teröristse ulusal kanalda ne işleri var, değilse chp neden terörist, açıklayabilir misiniz?
Turk halkinin bugune kadar hicbir etnik kimlikle ya da dini mezheple sorunu olmamistir. Maras katliamini eseleyince altindan cikan kim ise Madimak’i eseleyince altindan cikanin ayni dis yapilar oldugunu gorursunuz. “Our boys did it”. Yoksa farkli irk ve dini inanca sahip ya da dinsiz komsularla oturuyor olamazdik. Abim emniyet amiri, yengem sark hizmetinde tanistigi Kurt. Canimiz, cigerimiz. Benim flortlerimden biri Anadolu Alevisi, bir digeri Kurt idi. Su an Makedon kokenli birisiyle evliyim. En yakin dostum Hatay’da yasayan bir Arap Alevisi. Ne yengem, ne exler, ne esim ne de en yakin dostum bugune kadar terorden beslenen kurt siyasalina tek bir oy vermemistir. Onun icin milliyetcilik baska, terorizm baska.
Kurt siyasalinin mecliste ilk temsili 1990’da kurulan ve SHP ile ittifak kurarak 1991 secimlerinde 19 MV ile ittifaktan meclise giren HEP ile baslar. Yani sandiginiz gibi meclise sokan Ak Parti degildir olamaz da zira kurulmasina yaklasik 10 sene vardir. Surec icinde alfabenin farkli 3, 4, 5 harfiyle olusan yeni parti isimleriyle ya da bagimsiz olarak yola devam ederler. Cozum sureci 2013’de basladi.
PKK silah biraksin, baris yeniden hakim olsun diye baslatilan cozum sureci PKK’nin silahi birakmamasiyla 2014’de sonlandirildi. Bu surecte hukumet kimseyle secim ittifaki yapmadi. Aksine “Birlikte iyi salladik” diyerek emanet oy verenlerin meclise yeniden orgutlu girebilmelerine katki saglayanlari kim oldugu ortada.
Hukumet yengemin (dayimin esi) de icinde oldugu daha nice sehit anasi olmasin diye cozum surecini baslatti. He bakti ki it itliginden vazgecmiyor surec sonlandirildi. Surec sonlanmasina ragmen sureci baltalayanlarin avukatligini terorist cenazelerinde aglayan milletvekilinin ismini ve partisini zikretmek istemiyorum.
“Bir zamanlar siz de ey eleydiniz” diyenler ittifaki mesru gostermeye calisanlardan baskasi degil. “Biz sirtimizi Kandil’e dayadik” diyenleri hukumet hapse atarken, hangi partinin yeniden meclise sokmak icin isbirligi yaptigi ortada.
Bana Ak Parti’nin herhangi bir seciminde Turkiye’nin herhangi bir il ya da ilcesinde aday gostermeyip “Bize degil HDP’ye oy verin” diye bir yonlendirmesi oldu diyebilir misiniz? Ya da HDP’nin “Kurdistan (!) bizde ama Bati’da kazanamayiz aday gostermeyecegiz onun icin oyunuzu AK Parti’ye verin” dedi mi?
Ak Parti Kurt secmenle ittifak yapti, yapiyor, teror orgutuyle degil. Yapmis olsa su an Gabar’da oldugu bilinen Sehit Aybike ogretmenin isminin verildigi dunya enerji piyasalari haberlerinde bir numarali konu olan petrol kuyulari devreye alinmamis olurdu.
Ozetle; once barisalim dendi. Barisirim deyip kalleslik yapanlar sari torbaya girdi ve girmeye devam edecek.
Yukarida yazdigim emniyet amiri abim gencecikken Gaffar Okkan’in ekibindeydi. Vatan askiyla gorev yaptigi icin 3 defa sark hizmeti yaptirildi. Bir cogunuzun alti ustu bir haber gordugu, okumadigi cozum surecidir, hendek olaylaridir haberlerinde o silahli catismadaydi, gorevde olan karakol bombalandi. Tum bunlara ragmen oyunu Cumhur İttifaki’ndan yana kullanacaksa bu konuda murekep yalamis biri olmasam bile cocukken tanistigim ve terorun her halinden nasibini alan aileme vefa borcu olarak oyumu yine Cumhur İttifaki’na verirdim.