Arkadaşlar hayretlerle okuyorum bazı yazılanları. Yahu bu insanlar elbetteki gönlümüzden geçen unicornlar değiller. Bence en iyi cumhurbaşkanı benim kocam olur mesela
burada en iyisini seçme gibi bir lüksüm yok. Mesela danimarka da isveçte norveçte yaşasaydım dediklerinize de hak verirdim. Benim gönlümden bu geçiyor diğeri şunu şunu yaptı, oy vermem derdim. Ama burası köprüden önce son çıkış ülkesi. Yok adayım sırma saçlı, ahu gözlü olsun diye küsecek bir durumumuz yok bence.
İnsanlar aç. Dolar 19 da zar zor tutunuyor ki seçim sonrası kim kazanırsa kazansın tutulamayacak diyorlar. Ama şimdikiler kazanırsa inanılmaz artacak diyorlar. Çocuklar üni okumakta zorlanıyor, kazandıkları 3kuruş. Araba ev almak çok zor. Ekonomist olduğunu iddia edenler ülkenin ekonomisini mahvetti.
Hadi benim tuzum kuru ben zenginim diyorsanız da hukukun yok edilmesine nasıl vicdanınız el veriyor yahu. Hukuk hepimiz için elzem. Olmazsa olmaz. Bugün bizden diye güvenilmeyecek kadar önemli. Sevmediğiniz adamları hukuksuz yıllardır içeride tutuyor diye mi sesiniz çıkmıyor? Bence terörist diye bir şey olamaz. Kanıt vereceksiniz. Yoksa ya da sizin kanıtlar hukuksuz tırtsa bu adamlar içeride tutulamaz. Şimdi herkesin hayatı bir adamın iki dudağının arasında yahu.
Hadi ben bunlardanım bana dokunmazlar dediniz. Çocuklarınız çok rezil bir eğitim alıyor buna da mı itirazınız yok? Onda da benim param var özel okulda aldırırım diyorsunuz herhalde.
Bu ülkeye çok çok yazık oluyor. Neymiş kemal kılıçdaroğlu da düzeltemezmiş
arkadaşlar ekonomi bakanı 2 gün yoktu bu ülkede ve boş koltukla ekonomi iyileşti. Yani birilerinin bir şeyleri iyi yönetmesi gibi bir amaç değil, bu devletin 20 yıldır aynı odaklar tarafından (güç yozlaştırır, mutlak güç mutlaka yozlaştırır) yozlaştırılmasını durdurmak için oy vereceğiz. Bunları yolladıktan sonra uzun süre iktidarda kalamayacakları için beğenmediğiniz adayı bir sonraki seçimde çok rahat değiştirirsiniz. Yani amaç, devleti her yerden ele geçirmiş, hukuku kendine bağlamış, bürakratları kendi atamış, memur olmak için bile onların adamlarının mülakatından geçmek gerektiği, iş bulmanın bile ilçe parti başkanlıklarından geçtiği, eğitimli insan bunlara oy vermiyor diye eğitimin baltalandığı, rüşvet, ahbap çavuş ve parti devleti olma yolunda ilerleyen bu Türkiye cumhuriyetinin başına gelmiş en kötü şey olan partiyi yollamak. Daha kötü partiler olmuş olabilir ama hiçbiri bu kadar uzun kalmadığı için bu kadar yozlaşma yoktu.
Ben kemal kılıçdaroğlunun da 20 yıl kalmasını asla ama asla istemem. Dediğim gibi güç yozlaştırır. Bir de nasıl olduysa bu ucube başkanlık seçimiyle mutlak güç verdi bu halk. İnanılmaz korkunç bir olay.
Arkadaşlar aklınızı başınıza alın. Yok hdp pkk dışardan destek veriyormuş da bilmemne. Hdp dediğiniz parti ülkenin %10unun oy verdiği bir parti. Bir ülkenin %10 u mu terörist (hoş hükümete göre zaten akpli olmayan herkes terörist de). %10 oy olmadan seçim meçim kazanamazsınız. Körlerle sağırlar birbirimizi ağırladık yıllardır sonuç 20 yıllık akp iktidarı. Artık yeter!
Saadet maadet, hdp yok akp eskileri vs bizim böyle lükslerimiz yok. Köprüden önce son çıkış. Akp kazanmak için hüdapar ve yeniden refah gibi kadın düşmanı partilerle de işbirliği yaptı yahu. Oy için oy. %1-2 mi gelir? Hdp dediğiniz parti %10. Ki baba sırsanız hüdapar mı hdp mi gelsin diye hiç düşünmeden hdp derim. En azından kadın erkek eşitliğine inanan, seküler bir parti.
Lütfen norveçte yaşamadığınızın farkına varın. Oyları ona göre verin.