- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.014
Katı ya da duygusuz olunduğunu kim söyledi?Gücümüzün olmadığının farkındayım aslında, üzülmek çok insani bir şey, o kadar katı olmayı anlayamıyorum sadece.
Bunun katı olmakla bir ilgisi yok. Keşke böyle soykırım olmasa hiç kimse bu duruma sevinmiyor. Ama elimizden bir şey gelmeyen ve sorumlusu olmadığımız şeyler için kendimizi kahretmeyelim. Bu dünya var olduğundan beri soykırımlar savaşlar yaşanıyor çocuklar ölüyor ve böylede devam edecek.Gücümüzün olmadığının farkındayım aslında, üzülmek çok insani bir şey, o kadar katı olmayı anlayamıyorum sadece.
Sadece buradakilerden yola çıkarak söylemedim onu, gerçekten katı olanları gördüm. Ona hayret ediyorum doğrusu.Katı ya da duygusuz olunduğunu kim söyledi?
İzlediği filme ağlayan insanlarız yahu biz toplum olarak, genetik kodumuza aykırı.
Lakin…
Evet ölen bebekler…
Burada boykot etmenin, ahlanmanın faydası?
Hayır yok.
Ama yakınımızda, ulaşılabilir durumda yaşam savaşı veren bebekler var değil mi?
Sağlık, ailesel, ilgisizlik, maddi birçok boyutta yitip gidenler var.
İnsanlığa sığmaz bir savaşta öldürülmüyorlar diye canları daha mı değersiz?
Bir şey değiştirmek, yaraya merhem olmak istiyorsak elimizin altındakinden eyleme geçmek gerek.
Birilerinin acısını görmediğimiz için yaşanmadığını varsayamayız.
Amaç ‘yaşam hakkı’ ise bu ülkede başlanacak başta sma lı bebekler olmak üzere o kadar çok şey var ki…
Üzülüp kahredip lanetleyip değiştiremeyeceğin şeyler için gününü aklını ruhunu mahvedip oturmak mı yoksa bu enerjiyi faydaya çevirecek alanlara yönelmek mi?
Savaşın destekçisi olanın insanlığı sorgulanır ama savaşta fiilen bulunmayanların bunu yaşıyormuşcasına hayatına sokması da sağlıklı değil.
O sebeple diyorum, gençsin diye.
Keşke. İnanın ben katı bi insan değilim, insanları asla yargilayan biri de değilim, ama başka ülkenin meselesi olarak göremiyorum sadece. İnsani olarak bakıyorum, ne bileyim. Başka ülkenin meselesi olarak baksam da bunu içimde tutarım diye düşünüyorum, üzüldüğüm nokta buydu.Bunun katı olmakla bir ilgisi yok. Keşke böyle soykırım olmasa hiç kimse bu duruma sevinmiyor. Ama elimizden bir şey gelmeyen ve sorumlusu olmadığımız şeyler için kendimizi kahretmeyelim. Bu dünya var olduğundan beri soykırımlar savaşlar yaşanıyor çocuklar ölüyor ve böylede devam edecek.
Bu yaşananlar bizleride sevindirmiyor. Keşke elimizde sihirli değnek olsada bu soykırımlara son verebilsek. Ben katı bir insanım. Herkes olaylara aynı tepkiyi veremez kimileri daha üzüntüsünü haykırarak yaşar kimileri umursamaz.Keşke. İnanın ben katı bi insan değilim, insanları asla yargilayan biri de değilim, ama başka ülkenin meselesi olarak göremiyorum sadece. İnsani olarak bakıyorum, ne bileyim. Başka ülkenin meselesi olarak baksam da bunu içimde tutarım diye düşünüyorum, üzüldüğüm nokta buydu.
Bir sabah geleceğiz mercedeslerimizleTamamdır, o zaman özellikle iktidara ve ittifak olan siyasilere de söyleyin bindikleri araç markası bugün İsrail’e bağışını açıklamıştır.
Acı yarıştırılmaz da 6 şubat dediğin için söylemeden edemedim.Sadece buradakilerden yola çıkarak söylemedim onu, gerçekten katı olanları gördüm. Ona hayret ediyorum doğrusu.
Doğru tabi ki sürekli bir şeyler izleyip, akşama kadar ağlayarak elimize hiçbir şey geçmez, bunun bilincinde olduğum için toparlanıp tekrar ders çalışmaya başladım. Suriye, Filistin vs diğerleri gibi olmamak için gençlerin çabalamasi, kendini geliştirmesi gerekiyor. Deprem ülkesiyiz, 6 şubatta elimden hiçbir şey gelmedi, elimden bir şey gelsin diye çabalıyorum. İnşallah bir daha böyle depremler yaşamayız.
Ben üzülüyorum, kahroldum, kınadım. Ama ders de aldım olanlardan. Tabi asiri üzüntü konusuna çare bulamıyorum o ayrı, biraz da benimle alakalısadece uzak duruyorum gündemden.
Geçen anneme de söyledim, belki de dünyada gördüğümüz çoğu savaştan daha fazla kayıp verdik diye. Çoğu il hâlâ çok kötü durumda. Ki bizim burada ağır hasarlilar yeni yeni yikildigi için her semtte enkaz görüyoruz. Bu bile ağır geliyor insana bazen.Acı yarıştırılmaz da 6 şubat dediğin için söylemeden edemedim.
Toplam 2 dakika içinde, bir savaşta verilmeyen kayıpları verdik.
Kendi ülkemizin şehirlerine 2 gün sonra ulaştık.
Hala maalesef cenaze çıkıyor.
‘Ölüsünü verin bari’ diye ağlayan bir babanın acısıyla bebeğinin bedenini çöp poşetinde taşıyanın acısı farklı mıydı?
Bizim ülkemizde çernobil olmadı bakın içiyoruz diye çaylar reklamlandı, sularımız temiz dendi, bak karadenize kanserden gitti çoğu ve etkileri bitmiş değil.
Biz insanız, sadece insan.
Bu duyarlılıkta yaşarsak 1 saat sonrayı göremeyiz, akıl alır yürek taşır şeyler değil.
Mesela çocukluğumda hafızama kazınan kundakta başından vurulmuş bir bebek, teröristler tarafından.
Yapabileceğimiz şey inançlı isek dua okuyup yaradandan çare istemek tevekkül etmek, değil isek üzüntüyü yaşayıp, fikirlerimizi beyan edip hayatımıza bundan dediğin gibi ders çıkararak devam etmek.
Hah, geldik mi mesafeye?Geçen anneme de söyledim, belki de dünyada gördüğümüz çoğu savaştan daha fazla kayıp verdik diye. Çoğu il hâlâ çok kötü durumda. Ki bizim burada ağır hasarlilar yeni yeni yikildigi için her semtte enkaz görüyoruz. Bu bile ağır geliyor insana bazen.
Üzerinde durmadan yapamayacağım, özellikle Hatay tamamen unutuldu.
Ki bugün Gazze'ye üzülüp, kendi ülkesinde yaşananlara üç maymunu oynayanlarin yaptiklari ikiyüzlülükten başka bir şey değil. Yakinindakine merhem olamayıp, ses olamayıp yalnızca uzaktakine ağlıyorsa, bağırıyorsa, sadece çığırtkanlık yapıyordur.
Hah, geldik mi mesafeye?
Kim evini açtı, kim iş verdi?
Kim evlat edindi, kim yardıma koştu ohoo sormakla bitmez.
Çok azdınız başınıza geldi diyen biri bugün bana Filistin diyor.
İnsan olsan ne Filistin dersin ne Hatay dersin ‘can bu can’ der, cansuyu vermeye uğraşırsın değil mi?
Bizden ölünce takdiri ilahi, Filistinde ölünce kahrolsun şu bu.
Kahrolsun tabii ama o müteahhit de ona izin veren de, belediyesi de, onu denetlemeyenin denetlemeyeni de.
Ah black ah, biz çok el iyisiyiz işte…
Ya siz kemdi içinizde ne yaşıyorsunuz Allah aşkına bu ülkede bi insan müslümümanım diyorsa yada sizin diğerlerinize fikirleri uymuyorsa illa akp li sanıyorsunuz. İçiniz rahat edecekse söyliyim bütün siyasi oluşumlardan nefret ediyorum temiz olan tek bir parti yok. Sığ beyinlisiniz. At gözlüklerini çıkarın artık.Tamamdır, o zaman özellikle iktidara ve ittifak olan siyasilere de söyleyin bindikleri araç markası bugün İsrail’e bağışını açıklamıştır.
Arkadasin yazısını iki kere daha okudum.hic öyle bir iddiada bulunmamış.Ya siz kemdi içinizde ne yaşıyorsunuz Allah aşkına bu ülkede bi insan müslümümanım diyorsa yada sizin diğerlerinize fikirleri uymuyorsa illa akp li sanıyorsunuz. İçiniz rahat edecekse söyliyim bütün siyasi oluşumlardan nefret ediyorum temiz olan tek bir parti yok. Sığ beyinlisiniz. At gözlüklerini çıkarın artık.
İdda da bulunmadı imada bulundu.Arkadasin yazısını iki kere daha okudum.hic öyle bir iddiada bulunmamış.
Size ,hic birsey yapmamak birsey yapmaktan iyidirler için seçenek sunmuş hatta.
Peki!İdda da bulunmadı imada bulundu.
İnsanın aklı ile dalga geçmeyin lütfen
Uyku kaçtı gittiBeni de çocuğumun okul çantası okulda yırtılmış muziplik olarak paylaştım linci görmeliydin insanı hayata küstürür bu linççiler
Ne gözardısı be işine geleni iyi görüyo.Ayyynen hsgsjshs ya of niloya bizi göz ardı etmişti inş açıp okur bunları jagsjshsjsv
Nerden ekmek çıkacaksa ona göre hareket ediyor o zamanNe gözardısı be işine geleni iyi görüyo.
VijjjdansızmışımValla derler huç şaşırmam. Ama merak ettim ne dediler
Kimi linçlemişim ekran görüntüsü atsana bak gözardı idin başkasının alıntısında gördümBunun öncesinde kendisi bir başkasını linclemisti pasta paylaştı diye
Değişik bir kafa.Ya siz kemdi içinizde ne yaşıyorsunuz Allah aşkına bu ülkede bi insan müslümümanım diyorsa yada sizin diğerlerinize fikirleri uymuyorsa illa akp li sanıyorsunuz. İçiniz rahat edecekse söyliyim bütün siyasi oluşumlardan nefret ediyorum temiz olan tek bir parti yok. Sığ beyinlisiniz. At gözlüklerini çıkarın artık.