- 19 Mayıs 2020
- 46.420
- 207.616
Çim suyunun faydalarını okuruz artık haberlerde.Seçimden önce kendimizi parçaladık burada ama "gerekirse ot yerim yine oy veririm" diyenler bugün pişmanlığını dile getiriyor çok etkilendim doğrusu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çim suyunun faydalarını okuruz artık haberlerde.Seçimden önce kendimizi parçaladık burada ama "gerekirse ot yerim yine oy veririm" diyenler bugün pişmanlığını dile getiriyor çok etkilendim doğrusu
A haber gururla sunar.Çim suyunun faydalarını okuruz artık haberlerde.
Merak ettim bak şimdi, durumunuz ne acaba?Tabii ki Cumhur İttifakı... Terörist sevicilerle işim olmaz
Vatanı kurtarmanın gururuyla oturuyordurMerak ettim bak şimdi, durumunuz ne acaba?
Yiyecek ekmeği varsa tok ve gururludur, akşama yemeği yoksa tüh ne yapacağız gururu vardır.Vatanı kurtarmanın gururuyla oturuyordur
Size sonuna kadar katılıyorum ya geçen 2 kilo pişmiş tavuk incik sorduk 900 tl getirme dedim bu ne millet tavuk da mı yemeyecek Allah bildiği gibi yapsın bunlarıYiyecek ekmeği varsa tok ve gururludur, akşama yemeği yoksa tüh ne yapacağız gururu vardır.
Ben anlamıyorum anlayamıyorum benim mi algılarım kapalı karşı tarafın mı bilmiyorum. Ancak bu ne bilinçsizlik, artık kendi hayatımız zaten heba oldu. Ama neden geleceğimize çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmıyoruz. Neden insanlar et yemek varken, envai çeşit yemekler varken, bir kuru fasulyeye ki içine et koyamıyorlar, makarnaya pilava tamam diyor?
Neden turistler gibi bizim milletimiz Antalya'da 5 yıldızlı otelde tatile gidemiyor?
Bir kız çıktı Fransa'da yaşıyor oy kullanmaya gelmiş video çekiyor " arkadaşlar patates soğana oyunuzu satmayın" dedi. Arkadaşlar onun tuzu kuru. O Euro ile alışveriş yapıyor. Orda kiko en dandirik ruj iken burada bir çok genç bunu alamıyor. Bir patates bir soğan dediler, biberin kilosu dün 50₺ idi.
Et zaten yiyemiyorlardı, tavuk yiyemez oldular, neyse olsun aç kalalım vatan bizim olsun dediler bize terörist dediler vatan haini dediler. Şimdi patates biberde yiyemiyorlar.
Seçim günü ben CHP'ye oy verdim diye bana nasıl koyduk diye dalga geçen akrabalarım bu günlerde benden borç istiyor çünkü geçinemiyor.
Benim vicdanım çok rahat, bu vatan sadece AKPlilere ait değil. Bizimde vatanımız bizimde milletimiz. Halkı halka düşürdüler, yeri geldi askeri polise düşürdüler. Keşke biraz gözler açılsa. Keşke biraz 10 sene sonra evladım geçinebilecek mi diye sorulsa.
Bundan 20 30 sene önce insanlar 1 maaşla evde 7 8 kişi geçinebilirdi. Hayat kalitesi sayesinde 2 maaşla aile geçinemiyor.
En basiti.. 2021de evlenirken benim masraflarım düğünüm mobilyam takım herşey toplamda Max 150 bine anca geldi. Şuan 150 bine sadece beyaz eşya ve koltuk alınabilir. Oda belki son fiyatları bilmiyorum. 4 bine aldığım TV 35 bin olmuş. Şok oldum.
Ben mi yanlış düşünüyorum inanın artık bilmiyorum ama pahalılık algımı yitirdim. Bir yere gidiyorum uyduruk beyaz tişört 250 lira alıp eve geliyorum. Alırken diyorum ki iyi ya ucuzmuş. Ama hatırlıyorum ki asgari ücrete göre günlük kazancının yarısından fazlası 1 tane tişörte gitmiş. Eve mutfak masrafı yapmak imkansız hale geldi. Hastane masrafları, bebek masrafları, bezi maması kreşi okulu. Bel bükecek seviyede. Şu son yüz yılın belki en berbat dönemini yaşıyoruzdur. Durduramıyoruz, çünkü durdurmak istediğimizde kendi vatanımızda vatan haini ilan ediliyoruz.
Çok uzakta değil maalesef anlattığım insanlar. Oy zamanı eşimle sülaleden uzaklaştık, çünkü tüm sülale çok ağır ak partiliydi. Sürekli baskılar, hakkımızı helal etmeyiz, sizi eve kilitleriz, bi sizin oyunuzla ne olacak ki..Size sonuna kadar katılıyorum ya geçen 2 kilo pişmiş tavuk incik sorduk 900 tl getirme dedim bu ne millet tavuk da mı yemeyecek Allah bildiği gibi yapsın bunları
Müslüman olan böyle yapmamalı halkını düşünmeli halkın bu durumda iken Araplara Togg hediye etmek nedir bu kadar mı düştün sen yakında Iha Siha da hediye ederler yok bilmem kaç ihracat varmış yahu bu kadar ihracat var da ekonomi niye yükselmiyor dogalgaza yapılan zam ne olacak bu kış millet odun kömüre donecekÇok uzakta değil maalesef anlattığım insanlar. Oy zamanı eşimle sülaleden uzaklaştık, çünkü tüm sülale çok ağır ak partiliydi. Sürekli baskılar, hakkımızı helal etmeyiz, sizi eve kilitleriz, bi sizin oyunuzla ne olacak ki..
Bizim oyumuzla çok şeyler olacaktı, Suriyelilere vatandaşlık verip oy kullanmasalardı, Almanya'da Fransa'da yaşayıp ak Parti'ye oy kullanmaya gelmeselerdi.. kendi vatanımız için çırpındık, onlar hala olsun en azından başımızda müslüman var diyor. Sanıyorlar ki karşıt düşünceli herkes din düşmanı.
En çok kızdığım şey.. siyaset ile dini birbirine karıştırmak.
İnan ki Niloya içimde o kadar çok birikmişlik var ki. Anlatsam burda çok kişiler linçleyecek. O tayfa da belli.Müslüman olan böyle yapmamalı halkını düşünmeli halkın bu durumda iken Araplara Togg hediye etmek nedir bu kadar mı düştün sen yakında Iha Siha da hediye ederler yok bilmem kaç ihracat varmış yahu bu kadar ihracat var da ekonomi niye yükselmiyor dogalgaza yapılan zam ne olacak bu kış millet odun kömüre donecek
Bizim buradaki özel hastanelerde doğum ucreti o kadar yüksek değil Bursa merkezde özel bir hastanede kardeşim sezaryen doğum yaptı 15 bin ama gerçekten fiyatlar berbat bizim de durumumuz çok şükür iyi ama iyi olduğu halde gecen gün şehir merkezinde otopark ücretlerini görünce şok olduk bu nedir ya saati 70 artı 1 saat üstüne katlıyor lanet olsun dedim iki seferdir merkeze taksiyle gidiyorum 3 km ye 73.5 ödedim yemin ediyorum ben asgari ücretliyi düşünüyorum artık bizim tuzumuz kuru ama ben de cocugumun geleceğini düşünüyorum biz böyleysek asgari ücretli napsin babamın evi var orayı depo olarak kullanmayı düşünüyorum vallahi kiracıya çık demeye yüzüm yok diyemem bu piyasa fiyatlarında nereden ev bulacak bu fiyatlarda evler karaborsa olmuşİnan ki Niloya içimde o kadar çok birikmişlik var ki. Anlatsam burda çok kişiler linçleyecek. O tayfa da belli.
Günümüzde kimse kolay bir şekilde ev alamıyor, altın satıp araba almak hikaye oldu. Ben rahattım, evlendiğimde evimde arabamda hazırdı Allah razı olsun kayınpederimden. Geçmişte tek başına çalışıp 4 ev yapıp 4 çocuğuna verdi. Hadi şuan yapalım eşim çalışsın 4 tane ev yapsın.
Değil 4 ev, ikimiz ömür boyu çalışsak eve zor kalkardık. Allah sonumuzu hayır etsin. Ancak bu aralar eşimle aradığımız tek çare yurt dışı. Eşimin Rusyaya gitme gibi bir durumu var iş için. İnşallah diyorum. Kendi vatanımızdan kaçacak duruma getirdiler. Çünkü artık yaşayamıyorum. Hep düşünce, Allah'a çok şükür yarabbim güzel kazanıyorum güzel geçiniyorum. Ama yarın çocuk olduğunda bu imkanlarım bitecek ve ne hale geleceğim bilmiyorum. Bebeği kaybettikten sonra yenisine cesaretim yok
Sadece doğum 60 bin olmuş. İstersen verme, devletteki istisnai durumlar dışında çalışanların hastalara bakış açısı malum. Yada ben öylesine denk geldim kimseyi suçlayamam.
Masraflar bitmeyecek en kötüsü de maaş artsa bile alım gücümüz çok daha fazla düşecek.
Orası öyle ama tartışmalarımızı duyan dinleyen var mı maalesef yok. Bizim insanımız böyle din vatan demeye devam ettikçe bu tartışmaları çok yaparız ama maalesef bir sonuca ulaşamayızAsıl şimdi tartışmamız lazım, takım tutar gibi parti tutan insanlar yüzünden hayatımız Rus romanlarına döndü
Vatan dediği Suriye Afganistan galibaVatanı kurtarmanın gururuyla oturuyordur
Seçimde Erdoğan a oy verdim,hiç pişman değilim.Bugün olsa yine aynı oyu kullanırım.Seçimden önce kendimizi parçaladık burada ama "gerekirse ot yerim yine oy veririm" diyenler bugün pişmanlığını dile getiriyor çok etkilendim doğrusu
Bizzat benim mesajıma yazmışsınız ancak beni alıntılama gereği duymamışsınız ben üstüme alınarak cevabını vereyim. Hanımefendi, olay siz değilsiniz ben değilim. Siz geçiniyorsunuz ben geçiniyorum. Geçinemeyenlerin hakkını kim savunacak ?Seçimde Erdoğan a oy verdim,hiç pişman değilim.Bugün olsa yine aynı oyu kullanırım.
Buraya seçimden beri girmiyordum,şimdi farkettim.Cevap olarak da üşüşürsünüz ama dönemem çoğunuza.
Seçimden önce ben az çok doların fırlayacağını ,zamların geleceğini tahmin ediyordum zaten,bana sürpriz olmayan eminim size hiç olmamıştır.Kolay günlerden geçmiyoruz tabi ki.Belki üç dört yıl sürecek ama atlatacağız.Pandemiydi ardından depremdi kolay şeylerde yaşamadık.Bu yükü devlet tek başına omuzlayacak,biz hiç elimizi taşın altına koymayacak mıyız.Bana dokunmasın ama Memura versin,emekliye versin işçiye versin,asgari ücretliye versin.Depremzedelere baksın,onlara hemen ev yapsın versin.Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz,karunun hazinelerini paylaştık da ben mi duymadım.
Yok millet et yemiyormuş yok tatil yapmıyormuş.Hayır bunu da eee ben iyi kazanıyorum diyenler araya sıkıştırıyor.Millet etini de yiyor ,tatilini de yapıyor.Biz bile öğretmen maaşlarıyla geçen ay yurtdışına çıktık gezmek için.Cebinizden çıkandan bahsediyorsunuz ,girene gıkınız çıkmıyor.2020 de şu kadara mobilya almış muhabbeti var.2020 de benim maaşım iki bindi şimdi 40 a yaklaştı.Ne zaman takdir etmeyi de bileceksiniz.Evet hayat pahalı,evet enflasyon var ama kriz yok emin olun.Millet çatır çatır hala alışveriş yapıyor.
Ayrıca iktidara saydırdığınız kadar hali tel tel dökülen muhalefetinize azıcık saydırsanız,belki umut olacak kişileri bulursunuz.kim kimin kuyusunu kazıyor;kimin eli kimin cebinde belli değil.Sizinkiler bağırıyor hatta "iyiki kazanamamışsınız "diye.Daha gelmediği makamın koltuklarını gizli anlaşmalarla dağıtan dedenizden de kurtulamıyorsunuz.Hiç kusura bakmayın böyle muhalefete bu iktidar fazla bile.Kalın sağlıcakla.
Size banlanmadn cevap verebilmem mümkün değil. Bir depremzede olarak size ve güruhunuza hakkımı helal etmiyorum bu kadar.Seçimde Erdoğan a oy verdim,hiç pişman değilim.Bugün olsa yine aynı oyu kullanırım.
Buraya seçimden beri girmiyordum,şimdi farkettim.Cevap olarak da üşüşürsünüz ama dönemem çoğunuza.
Seçimden önce ben az çok doların fırlayacağını ,zamların geleceğini tahmin ediyordum zaten,bana sürpriz olmayan eminim size hiç olmamıştır.Kolay günlerden geçmiyoruz tabi ki.Belki üç dört yıl sürecek ama atlatacağız.Pandemiydi ardından depremdi kolay şeylerde yaşamadık.Bu yükü devlet tek başına omuzlayacak,biz hiç elimizi taşın altına koymayacak mıyız.Bana dokunmasın ama Memura versin,emekliye versin işçiye versin,asgari ücretliye versin.Depremzedelere baksın,onlara hemen ev yapsın versin.Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz,karunun hazinelerini paylaştık da ben mi duymadım.
Yok millet et yemiyormuş yok tatil yapmıyormuş.Hayır bunu da eee ben iyi kazanıyorum diyenler araya sıkıştırıyor.Millet etini de yiyor ,tatilini de yapıyor.Biz bile öğretmen maaşlarıyla geçen ay yurtdışına çıktık gezmek için.Cebinizden çıkandan bahsediyorsunuz ,girene gıkınız çıkmıyor.2020 de şu kadara mobilya almış muhabbeti var.2020 de benim maaşım iki bindi şimdi 40 a yaklaştı.Ne zaman takdir etmeyi de bileceksiniz.Evet hayat pahalı,evet enflasyon var ama kriz yok emin olun.Millet çatır çatır hala alışveriş yapıyor.
Ayrıca iktidara saydırdığınız kadar hali tel tel dökülen muhalefetinize azıcık saydırsanız,belki umut olacak kişileri bulursunuz.kim kimin kuyusunu kazıyor;kimin eli kimin cebinde belli değil.Sizinkiler bağırıyor hatta "iyiki kazanamamışsınız "diye.Daha gelmediği makamın koltuklarını gizli anlaşmalarla dağıtan dedenizden de kurtulamıyorsunuz.Hiç kusura bakmayın böyle muhalefete bu iktidar fazla bile.Kalın sağlıcakla.
Dün avm deydim hiç de dediğiniz gibi değil bir mağazaya girdim kaç tane Arap vardı şok oldum vay be dedim bizim insanımız artık bu mağazalardan alışveriş yapamasın Araplar yapsın işte böyle dedim ben oy verdiğim için pişmanım kışın doğalgaz faturalarından anlarız seçim sonrası hemen bu zamlar gelmemeliydi seçmenini muhalefete karşı bu duruma düşürmemeliydi anca Araplara Togg hediye etsinler millet otobüs minibüs parasını hesaplasın yahu bu ekonomi niye düzelmiyor bi pazara çıkıyoruz 500 tl yetmiyor artık tamam oy verdik ama artık oyu sorgulama zamanı geldi yahu aldığım ilaç 25 e alıyordum şuan 68.5 a alıyorum bu ay henüz almadım yine zam gelmiş öff hangi biri yahu artık sorgulama zamanı belediye seçimlerinde asla oy vermeyeceğim.Millet çatır çatır hala alışveriş yapıyor.
Size katılıyorum tuzu kuru olan artık kirada asgari ücretlinin hakkını savunmalı yahu bir çikolata olmuş 10 tl bu çocuklar hiç istemeyecek mi Suriyeliler çatır çatır geziyor ülkede motosikletlerle ne motosikleti araba modelleri bile yükseldi plakalardan anlıyorum artık iktidarın savunulacak bir tarafı yok ki ee zam yaptı emekliye asgari ücretliye yahu ardından akaryakıt dogalgaz vergilere gelen zam deterejana gelen zamdan haberleri var mı pis mi gezecegiz şampuan olmuş en ucuzu 50 tlBizzat benim mesajıma yazmışsınız ancak beni alıntılama gereği duymamışsınız ben üstüme alınarak cevabını vereyim. Hanımefendi, olay siz değilsiniz ben değilim. Siz geçiniyorsunuz ben geçiniyorum. Geçinemeyenlerin hakkını kim savunacak ?
Senin benim vergimle Suriyelilerin karnı doyarken, atanamayan öğretmenin kendini öldürmesinin hakkını kim ödeyecek ?
Çoluğu çocuğu açta açıkta kalmış annelerin babaların hakkını kimden isteyeceğiz ? Biz elimizi taşın altına koyuyoruz. %20 vergi ne demek ? Birde bunun görünmeyen tarafları..
Ödediğim faturalardan tutun marketten aldığım en ufak şeye kadar vergi ödüyorum. İktidardan karşılığını istemek ne zaman nankörlük oldu ki ? Siz etrafınıza hangi gözlük ile bakıyorsunuz bilmiyorum ama aynı pencereden bakmıyoruz biz sizinle. Siz sadece siz ve sizin gibi tuzu kuru insanların adına konuşuyorsunuz. Allah'a çok şükür güzel kazancım var. Ancak emin olun ki bi o kadar giderim var. 2 kişiyiz evde, akşamdan akşama TV açılır onun dışında bişeyim yok ödediğim elektrik 470₺ idi bugün. Hak mı bu ? Varsayın ki asgari ücretli bir aile. İki bireyde asgari ücret alıyor, 23 bin. Oda daha yeni bu ay alıyorlar. Market masrafları ne durumda haberiniz var mı ? Geçen market sırasında 1 bebekli ailenin masrafına şahit oldum. İnanın ki fuzuli birşey yoktu yada keyfi. Bebek bezleri mamaları evin bakliyat yağı vs. 3000 ödediler. 23 bin kazanan insan, 3 bin markete en az 10 bin eve öderse, ayın sonu nasıl gelecek? Neden bu kadar bencil davranıyorsunuz ? Millet rahatsız artık ? Millet artık gerçekten çaresiz ve rahatsız. Bu rahatlık nereden geliyor ? Zengin, zenginlik katıyor. Fakir daha fakirleşiypr. Çünkü alım gücümüz öldü. Sınır ülkeler daha ucuz diye sınırdan geçip bizde market alışverişi yapıyor ya ne kadar büyük utanç bu. Marketlerimiz ucuz değil arada 30 birim fark var çünkü
Rica ediyorum, süslü camlarınızdan sıyrılıp, geçinemeyenlerin pencerelerinden içeriyi süzün. İnsanlar kötü durumdalar.
Bir kanal bunun listesini yapmıştı. Birkaç sene önce kaç simit alınıyor şuan kaç tane diye. Bazı insanlara basit hesaplar yapılması lazım ki açıklayıcı olsun. Depremdeki evlerden bahsedilmiş. İyi de ordaki evler devletin değildi ki tapuluydu, insanlar yıllarca çalışarak aldı onları. Şimdi devlet yenisi için yine para istiyor. Marmara depremi deniliyor. Ne canlar gidecek ne mallar.Gelmiş burada kriz yok herkes et de yiyor tatile de gidiyor yazmış ya bu kadar olmaz! İlkokul seviyesinde matematik hesapları da yok bunların kıymanın kilosunu ve asgarî ücreti hesaplasa yetecek ama yok!