Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Aynen öyle Niloya bizim de geçim sıkıntımız yok ama bu susup oturacağım anlamına gelmiyor, benim iki kedinin bile dağ kadar masrafı var çocuklu ve asgarî ücretliler ne yapacak şu pahalı hayatın içinde.
Ben de sokak kedilerini besliyorum en ucuz mama 45 tl arada salamla ekmek karışımı harç yapıyorum salamlar olmuş 750 gr 40 küsür lira onu da trendyol marketten geçen hafta indirimli aldım 3 tanesi 95 küsür şimdi baktım zam gelmiş 2 tane aldım yine napayim hayvanlar aç mı gezsin

Ben de sokak kedilerini besliyorum en ucuz mama 45 tl arada salamla ekmek karışımı harç yapıyorum salamlar olmuş 750 gr 40 küsür lira onu da trendyol marketten geçen hafta indirimli aldım 3 tanesi 95 küsür şimdi baktım zam gelmiş 2 tane aldım yine napayim hayvanlar aç mı gezsin
Mama lüks tüketim katagorisinde zaten kdvsi %20 🙄

Gerçekten kdv %20 mi oldu çuvalı en son Şubat ayında almıştık şuan mamacıdan kiloyla alıyorum daha hesaplı bir yer buldum kdv den haberim yok valla fiş de kesmiyor
Birkaç ay önce kedimin maması 1250tl idi. 10 kg.
Şuan en son 2 binin üstüne çıkmıştı. Evde besliyorum yemeğini de vereceğiz veterineri ne de götüreceğiz. En boş masrafı bile haftalık malt, maması, kumu, aşısı derken binlerce lira.

Mama lüks tüketim katagorisinde zaten kdvsi %20 🙄
Sokak hayvanları aç gezsin de insanlara saldırsın dimi çok pardon onları da bi kürekle öldürüyorlar ne beslemesi beslemeye gerek var mı giden paraya bak mamalar pahalanmis köpek mamalarini bilmiyorum onu da kardeşim aliyor sokak hayvanlarının aç olduğundan bahsetmiyorum bile geçen mezarlık önünde hayvan gelip duruyor üzerime dedim kesin aç bu çantamda büyük bir çıtır vardı hepsini bitirdi köpek çıtır yer mi yer aç çünkü aç

Sokak hayvanları aç gezsin de insanlara saldırsın dimi çok pardon onları da bi kürekle öldürüyorlar ne beslemesi beslemeye gerek var mı giden paraya bak mamalar pahalanmis köpek mamalarini bilmiyorum onu da kardeşim aliyor sokak hayvanlarının aç olduğundan bahsetmiyorum bile geçen mezarlık önünde hayvan gelip duruyor üzerime dedim kesin aç bu çantamda büyük bir çıtır vardı hepsini bitirdi köpek çıtır yer mi yer aç çünkü aç
Emeklileri bile ülkeye yük gören zihniyet hayvanları hiç düşünmez.

Fiyatları takip etmek mümkün değil ki asgari ücretli artık et yemesi pek kolay değil kiralar burada en ucuzu 8bin
Geçen sırf canım istedi diye çok özür diliyorum et fajita yaptık evde. Eti malzemesi masrafı 500 lirayı geçti. 1 öğün yemek ve 2 kişilik. Ot mu yiyecek bu millet? Hiç mi vücudun ete ihtiyacı yok ? Çok acıkan kolunu mu kemirsin?

Emeklileri bile ülkeye yük gören zihniyet hayvanları hiç düşünmez.
Yaşlıların 65 yaş üstü ücretsiz kartları yük oluyor diye bazı illerde iptal edilmeye başlanmış diye okudum. Denetimleri arttırsınlar, usulsüz kullanımlarda kullanana ceza verilsin, herkes kendi kartını kullansın; ama tamamen bu haklarını almak çok üzücü. Yahu bu insanlar kıt kanaat geçiniyor, hepsi hasta, hepsi toplu taşımayla hastaneye gidiyor, indirimden iki ürün alıp kâr etmek için bilmem neredeki markete gidiyor, çoğu zaten gençken ağır işlerde ezildiği için dizleri, eklemleri, kemikleri haşat olmuş, zaten yetersiz besleniyorlar. Maaşları kuş kadar 7500, çalışacak hâlleri zaten yok; her şeye üzülmeye başladım.

Yaşlıların 65 yaş üstü ücretsiz kartları yük oluyor diye bazı illerde iptal edilmeye başlanmış. Denetimleri arttırsınlar, usulsüz kullanımlarda kullanana ceza verilsin, herkes kendi kartını kullansın; ama tamamen bu haklarını almak çok üzücü. Yahu bu insanlar kıt kanaat geçiniyor, hepsi hasta, hepsi toplu taşımayla hastaneye gidiyor, indirimden iki ürün alıp kâr etmek için bilmem neredeki markete gidiyor, çoğu zaten gençken ağır işlerde ezildiği için dizleri, eklemleri, kemikleri haşat olmuş, zaten yetersiz besleniyorlar. Maaşları kuş kadar 7500, çalışacak hâlleri zaten yok; her şeye üzülmeye başladım.
7500 TL kira harici 2 hafta bile yetmez ki bunun faturası var market alışverişi var... Ölsün mü bu insanlar.

Geçen sırf canım istedi diye çok özür diliyorum et fajita yaptık evde. Eti malzemesi masrafı 500 lirayı geçti. 1 öğün yemek ve 2 kişilik. Ot mu yiyecek bu millet? Hiç mi vücudun ete ihtiyacı yok ? Çok acıkan kolunu mu kemirsin?
Allahtan vejetaryenim ama eşim etçil o da beyti sever bana almasın napayım 🤣

7500 TL kira harici 2 hafta bile yetmez ki bunun faturası var market alışverişi var... Ölsün mü bu insanlar.
Ölüyorlar zaten. Gözlerinde fer yok. Yedikleri çorba makarna peynir ekmek. Hani canları çekse şunu alayım yok, cami kahvesinde içtikleri çayın hesabını yapıyorlar. Sen hayırdır camideki emekli dayıların da nabzını tuttun bilmem kaç binlik çantanla Ateist hâlinle, halkın arasına iner miydin diyenleriniz olacaktır, çıkıyor ya aradan sırf bana saldırmak için bir iki zırtlak; ama babamın arkadaşlarından bazıları babam hastayken geldiler evimize, hepsini ağırladım ve tanıştık, arada araçla hepsini alır gezmeye götürürdüm, sohbet ederiz. Babam vefat etmesine rağmen hâlâ hal hatır sorup evlerine de gidiyorum. Yaşlı eşlerine mutfakta yardım ederken dolabı ucundan görüyorum, inanın dolapları buzlukları bomboş. Giderken elim dolu gitmeye çalışıyorum. İmkânsız zaten geçinmeleri, beslenmeleri; gözleri gülüyor ya duygulanıyorum.

Zaten kaynanam da annem de emekli. Maaşları ek gelirler olmasa evlatları olmasa yetmiyor. Annemin babamdan kalan mülklerden kira gelirleri var;ama kaynanama biz takviye yapıyoruz.

X