Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Bahsettiğim arkadaşım haberlere de konu olmuştu kavga gürültü çıktı ama polise şikayet ettiği için evliliği engelledi o zaman.
Peki kiz zorla mi evlendiriliyordu? Ya adamlar dini nikah yapiyo yinede o evliligi gerceklestiriyo.. yapacak olan her turlu yapiyor

Illa tutturan kizlarda var, yasina basina bakmadan inanmazsin belki..intihar edeni biliyorum ha 15 degildir biraz daha buyuktur. Hos bana gore 17 ile 18 yas arasinda hic bir fark yok.
İşte buna çare olarak 15'inde evlensini mi öne sürelim o zaman?
Okulunu bitirmeden 15-17 yaşında kız çocukları evlenince sonları peri masalıyla mı bitecek? Ben daha hiç böyle evlenip de mutlu olanı görmedim.
Çok yakınımda biri de ölüyordu bitiyordu, vermezseler kaçıyordu güya. Aradan 10 sene geçti, hiç mutlu olamadı ve boşandı. Lise diploması bile yok, hayatında bir gün çalışmadı, beş parasız kalakaldı. Çünkü çocuk yaşta verilen kararlar ekseriyetle yanlış olur ve sonuçları da aha böyle olur.

Ya uzmanlık alanım da dil, bir türlü laf anlatamıyorum. İyi mi ya?
Allah'ını seven bir kontrol etsin, kanal mı değiştirdim, yabancı dilde mi yazıyorum acaba ben?
"Psikolojik ve Sosyal Engeller

İletişim sürecinde yer alan kişilerin sahip olduğu kişisel özelliklerden kaynaklanan bu engeller arasında ön yargılar, görüş ayrılıkları, algılama düzeyindeki farklılıklar, sosyo-kültürel farklılıklar, kişilerin bilgi seviyesindeki uyumsuzluklar ile kişilerin birbirlerine karşı olan tutum ve davranışları bulunmaktadır."

ben 15 inde evlensin demiyorum zaten. Kendim 28 de evlendim. 15 te birak evliligi ip atliyordum.
Ama anne babalarin caresiz kalabildigini anliyorum. Herkes ben gibi olmak zorunda degil..benim gozum evlilikte yoktu.. liseden bir arkadasim 17 sinde evlendi suan cok mutlu mesela.. biyunca cocuklari var..bazi kizlar istiyor, istedigi olmayinca intihar ediyor evden kaciyor..bunlar bence cok kotu seyler. Disardada basina ne gelir ebeveynler icin zor bir durum.

Zorla ya da değil 15 yaşında bir insan ev le ne mez! Arkadaşım verebileceği en iyi tepkiyi verdi o zaman fotoğrafları çekip parasını alıp gitmedi.
Merak ettim sadece.. diyorum ya resmi nikah olmamistir ama adamlar kafaya koyduysa bir sekilde zaten o evliligi gerceklestirmislerdir

Abi daha ben cevap alamadım yazdığım birçok yazısına sen de çok beklersin cevap Aha dayanamayıp sinirini bozmuşsun.

İşte "bazı kızlar" evlenmek için intihar ediyor diye çocuk gelinliği yasal hale mi getirmeliler peki sence?
Ne yapılmalı buna? Önerin nedir?
Pakistanlı biri 13 yaşında ortaokul öğrencisini aldı, ülkesine kaçırdı mesela. 3 tane de çocuk doğurmuş kız şimdi. 18 yaş altında 3 çocuk annesi, resmi nikahı bile yok, orada kaçak yaşıyor büyük ihtimalle. Bu kız da hala çok seviyorum vs. diyor, Youtube'da kanalı var. Böyle kızların eylemleri meşrulaştırılırsa sence bu tip olayların önü daha mı açılır yoksa kapanır mı?

E onlar kandırıldılar bunu bilemiyor olamazsınız aşk olsun.
Şey demişte olabilirler
Asıl fötöcüler meclisteler zaten yabancı değiller birbirlerine
Ya cidden fötünün ne olduğunu düşünüyorsunuz
sırf konuşmak için mi konuşuyorsunuz yoksa gerçek anlamda bu musunuz?

Biz karşıyken hocaefendi diyorlardı şimdi biz fetöcü olduk. Şu an yine başka cemaatleri övüyorlar. Atam zamanında hepsinin tehlikeli olduğunu anlayıp önlem almak istemiş. Keşke onun aklının zerresi şimdikilerde olsa.

13-15 bunlar cok kucuk zaten..bazi durumlarda zorunda kalabilir aileler diyorum. Sadece.. 17 de filan evleniliyodu eskidende ailenin rizasiyla..18 de kendin karar veriyorsun.. az once dedim ya 17 de aileden izin al 18 de izne gerek yok.. sacmalik bana gore arada bir fark yok cunku…

Onerim o herifi omur boyu cezaevine atmalari…

Ohoooo e ama şimdi sen biz de dahil bilmem kaç ülkenin belirlemiş olduğu yasal sınıra saçma diyorsun.
O zaman sınır kalksın. 13 yaş da 17 yaş da istediğini yapsın diyorsun.
Bu denli serbest bir fiil ehliyetinin sonuçlarını bir hayal etsek ohooo...

yok oyle demiyorum.. ama 17 ve 18 arasinda bir fark yok diyorum.

Yeni tehlikemiz Menzil...Her yerdeler
"Türkiye’deki tarikat ve cemaat guruplarının belli başlıları:
1) İsmail Ağa Cemaati (Önderi Mahmut Ustaosmanoğlu)
2) Fetullah Gülen Grubu
3) İskender Paşa Cemaati. (Zahit Koktu, Esat Coşan ve şimdi oğlu Nurettin Coşan)
4) Erenköy Cemaati (Muradiye Vakfı) Önderleri: Tahir Büyükkörükçü-(Gazeteci) Ahmet Taşgetiren ve Topbaşlar
5) Süleymancılar. Önderleri: Kemal Kaçar’ın torunları Denizongun kardeşler.
6) İhlasçılar (Enver Ören)
7) Kırkıncı Hoca ve Yazıcılar gibi diğer Nurcu guruplar
8) Nakşibendi Yahyalı Cemaati…. Önderi Ramazan Dinç.
9) Melamiler. Önderi: Ahmet Arslan.
10) Hakikatçiler: Önderi: Ömer Öngüt.
11) Hazneviler: Önderi:
Muhammet Muta Haznevi
12) Menzilciler: Önderi: Abdulbaki Erol.
13) İcmalciler. Önderi: Prof. Haydar Baş.
14) Uşşakiler. Önderi: Fatih Nurullah.
15) Cerrahiler Önderi: Ahmet Misbah Ermenkul.
16) Kadiri Muhammediye: Önderi Muhammet Ustaoğlu.
17) Hizbül Tahrir.
18) Tillocular
19) Galibiler. Önderleri Hacı Galip Hasan Kuşçuoğlu
20) Halveti Tarikatının Şabaniye kolu"

19 olsa mesela, o zaman da 18 saçma gelecek. Bunun sonu yok.
20 ustu iyidir. Buarada bizler burda cocuk gelin diyoruz ama sabah lgbt den bahsetmistm.. lgbtq vs vs harfler cogaliyor gittikce pedofiliyide normallestiriyorlar.. yani insanin duygulari oldugunu ve bir cocugada duygu beslersen bu senin sucunun olmadigi vs.vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…