Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Son zamanlarda sürekli Schengen vizesi sorunuyla alakalı haberler oluyordu hatta Volkan Konak Almanya vizesi alamamıştı. Yani bütün ab üyelerinde aynı kriz var. İşle mi ilgiliydi bu seyahat?

Son düzenleme:

her sene gittiğim bir ülke vizem kalmadığı için yenilemek istedim. Kuzey Kıbrıs'tan bahsediyorsanız Kıbrıs'a kimlik ile girdiğim için bu bilgi onlarda yok.

Mune benim sınır ihlallerimi göremezler zira yakalanmadım daha zaten sınır tecavüzü de değil benim ki balık tutarken tekne o tarafa kayıyor sonra geri bizim tarafa çekiyorum.

Şu anda çok ciddi bir red var, 2 başvurudan birini red ediyorlar ki ben resmi davet ile yarışmaya gidecektim.

özetle avrupa Türkiye'den girişlerin önünü kapadı hadi benim ki çok önemli değil iş için gidenler ? eğitim için gidenler ne olacak ?

İlk nedenlerden biride göç etme durumu,bunu düşünüyorlardır kesin ,ülkemizin para değerinin düşmesi mesela.
Helede kaçak yollardan ülkemize giren göçmenleride kesin baz olarak alıyorlardır,bir nevi kendi ülkelerine kaçış gibi görüyorlar.

Yunanistan'a bizde gidemiyoruz Kıbrıs'a yeşil pasaportla giriş çıkış yaptığımız için adamlar tokat gibi suratımıza çarpıyorlar şimdi.

Kızım geçen sene red yedi Amerika'dan,birde iş için toplu olarak gideceklerdi,bir arkadaşıda öyle oldu reddi yedi.
Asker çocukları birde dedik acaba onunlamı alakalı diye,bir kaç sonra aramışlar 10 yıllık vizeyi aldı sonunda.
Almanya 3 ay vermiş fuar için gitmişti.

Son zamanlarda sürekli Schengen vizesi sorunuyla alakalı haberler oluyordu hatta Volkan Konak Almanya vizesi alamamıştı. Yani bütün ab üyelerinde aynı kriz var. İşle mi ilgiliydi bu seyehat?
Eşim iş insanı olduğu için sık sık seyahat ediyor ya da birlikte ediyoruz 12 yıldır böyle. Ama arada görmek istediğimiz ülkelere de gidip birkaç gün gezip görme amaçlı gidiyoruz tabi bunlarda daha çok vizesiz gidilebilen yerleri seçmeye gayret etsekte arada öyle ülkeler oluyor ki eşim ısrarlarıma dayanamıyor o arada yaşıyoruz böyle sıkıntıları uzun beklemeler ya da red cevabı. Mesela İspanyayı çok görmek istemiştim. Biz uzun yıllar eşimin işi dolayısıyla Tahranda da yaşadık ilk önce vizeye red cevabı alınca İrandan dolayı red aldığımızı düşündük ancak öyle değilmiş. Daha önce aldığımız redden kaynaklı imiş yazılı açıklama yapıyorlar zaten neden başvurunuzun reddedildiğini. Sonuçta aldık ama biraz uğraşmamız gerekti.
Şaşırdığım arkadaşım olmuştu biz alamazsın yapma etme derken 10 günde başvurusu tek seferlik 2 haftalığına neticelenmişti zaten kendisi gezip görme amaçlı gitti. Dediğim gibi kızcağız bir şeyin sahibi de değil. Senin pozitif olman güzel yüreğinle alâkalı demiştim hatta

Reddin maddiyata ilgisi yok Schengen başvurusu yapmıştı ve ret almıştı ülkemiz. Hatta Rusya'nın ret oranı daha düşük Türkiye'ye göre. Onun için sürekli ret alması bunu etkiliyor olabilir.

Gördüğüm kadarıyla seyahat çok sorun olmuyor ama ticari olursa sıkıntı.

Anlıyorum 15 Temmuz 2016 dan sonra biz de Kıbrıs’a gitmiştik ancak o dönemde yurtdışına kaçışlar olduğu için biz pasaportla çıkabilmiştik kimlik yeterli değildi.
Size bu konuda yazılı dönüş yapılmadı mı? yapmaları gerekli. Ya da siz talep edin sonrasında tekrar başvuru yapsanız. Eğitim için gidenlerin vize sorunu olmadığını okumuştum tabi net bir bilgim yok ancak iş için gidenleri bilemiyorum.

Kazen her sene gittiği ülke olduğunu vizenin süresi bittiği için tekrar başvuru yaptığını söylemiş bu durumda ilk neden biraz saf dışı kalıyor gibi. Sonuçta kendisinden yana bir problem bunca yıldır yaşanmamış. Kazenin de dediği gibi kim giderse gitsin iç çamaşırın rengine kadar öğreniyorlar.
Yunanistanın bizimle çekişmesi hiçbir dönem bitmedi bitmeyecekte galiba. Ben korktuklarını düşünüyorum tabi bu benim fikrim. Türk büyük lokma onlar için. Vasıflı olduğunu düşündükleri için problem çıkartıyor olabilirler.
Mülteci konusu etkili olabilir bu konuda size katılıyorum. Kendi karasularında botları batırıp adam öldüren bunlar.

Bunca yıl hep yurt dışı gidişleri var tabi,bu sene böyle acayip bir red olayı var nedense.
Yunanistana hep gitmek istedik işte yeşil pasaport kullanınca hayaller yıkıldı bende,kimlikle Kıbrıs'a giriş yapsaydım zaten sıkıntı olmayacaktı.
Mülteci konusunda gördük zaten botları nasıl batırdıklarını acımasızca hemde öldürdüler insanları.

Yok yok tekneyle seyir halindeyken yaşananlardan bahsetmiyorum Kazen, buradan çıkış yaptın güzergahın belli çıkış iznin tüm evrakların tamam Yunan adalarından birinin marinasına birkaç gün demir atacaksın diyelim, marinada çok zorluklar çıkarıyorlarmış, Türk bayraklı tekne sahiplerinin çok şikayetleri vardı, amatör telsizcilik yapan Yunanları bir dinlesen, Türkler hangi frekanstaysa hemen o frekansa konuşlanıyorlar konuşturmuyorlar bile.

Bizim ülkemize karşı resmiyette yoğunluk gibi gösterilen ama aslında gizli bir yaptırım bu vize işleri, senin de red yemen mantıksız ama dediğin gibi okumak için gitmek isteyenler ne olacak veya tedavisi sadece yurtdışında olan bir hastalık durumunda insanlar ne yapacak?

Bunun bizimle ne alâkası var
Bazen iş arkadaşlarıyla topluca gittiğimiz seyahatler oluyor. Misal pasaport polisinden biz çabuk geçerken bazı arkadaşları soru yağmuruna tutanlar olabiliyor.
Her ülke girişinde bu tür problemler yaşanabilir adam tipini beğenmiyor cihazdan geçtiği halde aç çantanı bakacağım diyor.
İlla bir yerden dokunduracaklar yok Türkiye yüzyılı yok togg yok iha siha. Oldu mustafa hocam sen iste biz yapmayalım.
Yeni kitap mı çıkartıyor acaba eh reklamın iyisi kötüsü olmaz

Siz de ki hazımsızlığı anlayabiliyorum öfkenizi de anlayabiliyorum da yapacak birsey yok. Ödünüz kopuyor değil mi tekrar aday olacak diye. Sürekli kazanan bir adam sonuçta herkes kıskanır
Neden kıskançlık olarak görüyorsunuz?
Sonuçta TC vatandaşı olan herkes ülkesinde rahat ve refah seviyesi yüksek bir yaşam ister, görüşlerimiz farklı olabilir ama şunu unutmayın KİMSE KİMSEYİ kıskanmaz, Abd nin bizi kıskanmadığı gibi, böyle bir konumda özellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…