Son zamanlarda sürekli Schengen vizesi sorunuyla alakalı haberler oluyordu hatta Volkan Konak Almanya vizesi alamamıştı. Yani bütün ab üyelerinde aynı kriz var. İşle mi ilgiliydi bu seyahat?D
Öncesinde gittiğiniz ülkeler yüzünden vermeyebilir yunanistan kk gibi banlamıştır o ülkeyidaha önce yaptığınız vize başvurularında aldığınız red cevabı ?! Daha önce aldığımız bir ret yüzünden Malta için vize almak istediğimizde bununla ilgili bir sıkıntımız olmuştu bizim birkaç defa denedik biraz zor oldu ama oldu alabilmiştik sonunda.
Ocak ayında bir arkadaşım sağdan soldan borç alıp banka hesabına 20 bin lira kadar gösterdikten sonra tek gidiş 2 haftalık alabildi yunanistan vizesini öyle tapuları filan da yok
Bizim tecrübelerimiz bunlardan ibaret yalnız iki ülke arasında yaşanan dönemsel problemler sebep olabilir
D
Öncesinde gittiğiniz ülkeler yüzünden vermeyebilir yunanistan kk gibi banlamıştır o ülkeyidaha önce yaptığınız vize başvurularında aldığınız red cevabı ?! Daha önce aldığımız bir ret yüzünden Malta için vize almak istediğimizde bununla ilgili bir sıkıntımız olmuştu bizim birkaç defa denedik biraz zor oldu ama oldu alabilmiştik sonunda.
Ocak ayında bir arkadaşım sağdan soldan borç alıp banka hesabına 20 bin lira kadar gösterdikten sonra tek gidiş 2 haftalık alabildi yunanistan vizesini öyle tapuları filan da yok
Bizim tecrübelerimiz bunlardan ibaret yalnız iki ülke arasında yaşanan dönemsel problemler sebep olabilir
Mantık arama, vizesiz gidilebildiğiniz ülkeleri baz alarak yapılan pasaport endeksi sıralamasında 52-55. sıralarda bir yerlerdeyiz, lafım yanlış anlaşılmasın ama adamlar bizi Afganistan Pakistan Suriye gibi pasaport endeksinde son sıralarda olan ülkelerle bir tutuyor.
Ekonomik durumları da baz alıyorlar galiba çünkü Japonya pasaport endeksinde ilk sırada ve ülkenin pasaport endeksinden bahsederken küresel ekonominin %98’ini oluşturan ülkelere vizesiz erişim sağlayabildiği belirtiliyor, paraları var ki gidiyorlar ekonomileri bu ülkelere vizesiz gitmeyi karşılıyor imajı veriliyor alttan alta.
Türkler bize iltica eder diye düşünüyorlar, ayrıca halkı için demiyorum aynı coğrafyada yüzyıllardır yaşıyoruz ama Yunan hükümeti bize ayrıca bir takık:)
Deniz adamı olduğun tekneyle sık sık açıldığın için benden daha fazla şey kulağına gelmiştir veya birebir yaşamışsındır, sıradan bir vatandaşsan ihtiyaçlar için tekneyle Yunan marinalarına yanaşınca ne zorluklar çıkardıklarını duymayan kalmadı.
İlk nedenlerden biride göç etme durumu,bunu düşünüyorlardır kesin ,ülkemizin para değerinin düşmesi mesela.3 ayrı kulüpten davetiye, şirketler, tapular ve banka hesabıma kadar herşeyi paylaşmışken Yunanistan benim vize başvuruma neden red verdi? Benim mal varlığımı eşim bile bilmezken uyduruk bir vize başvurusunda don rengine kadar herseyi neden paylaşıyorum? Bu arada pasaport full vize dolu 10 yıllık aktif Amerika vizesi var.
Bana mantıklı cevap vereni şimdiden selamlıyorum....
Kızım geçen sene red yedi Amerika'dan,birde iş için toplu olarak gideceklerdi,bir arkadaşıda öyle oldu reddi yedi.her sene gittiğim bir ülke vizem kalmadığı için yenilemek istedim. Kuzey Kıbrıs'tan bahsediyorsanız Kıbrıs'a kimlik ile girdiğim için bu bilgi onlarda yok.
Mune benim sınır ihlallerimi göremezler zira yakalanmadım daha zaten sınır tecavüzü de değil benim ki balık tutarken tekne o tarafa kayıyor sonra geri bizim tarafa çekiyorum.
Şu anda çok ciddi bir red var, 2 başvurudan birini red ediyorlar ki ben resmi davet ile yarışmaya gidecektim.
özetle avrupa Türkiye'den girişlerin önünü kapadı hadi benim ki çok önemli değil iş için gidenler ? eğitim için gidenler ne olacak ?
Eşim iş insanı olduğu için sık sık seyahat ediyor ya da birlikte ediyoruz 12 yıldır böyle. Ama arada görmek istediğimiz ülkelere de gidip birkaç gün gezip görme amaçlı gidiyoruz tabi bunlarda daha çok vizesiz gidilebilen yerleri seçmeye gayret etsekte arada öyle ülkeler oluyor ki eşim ısrarlarıma dayanamıyor o arada yaşıyoruz böyle sıkıntıları uzun beklemeler ya da red cevabı. Mesela İspanyayı çok görmek istemiştim. Biz uzun yıllar eşimin işi dolayısıyla Tahranda da yaşadık ilk önce vizeye red cevabı alınca İrandan dolayı red aldığımızı düşündük ancak öyle değilmiş. Daha önce aldığımız redden kaynaklı imiş yazılı açıklama yapıyorlar zaten neden başvurunuzun reddedildiğini. Sonuçta aldık ama biraz uğraşmamız gerekti.Son zamanlarda sürekli Schengen vizesi sorunuyla alakalı haberler oluyordu hatta Volkan Konak Almanya vizesi alamamıştı. Yani bütün ab üyelerinde aynı kriz var. İşle mi ilgiliydi bu seyehat?
Reddin maddiyata ilgisi yok Schengen başvurusu yapmıştı ve ret almıştı ülkemiz. Hatta Rusya'nın ret oranı daha düşük Türkiye'ye göre. Onun için sürekli ret alması bunu etkiliyor olabilir.Eşim iş insanı olduğu için sık sık seyahat ediyor ya da birlikte ediyoruz 12 yıldır böyle. Ama arada görmek istediğimiz ülkelere de gidip birkaç gün gezip görme amaçlı gidiyoruz tabi bunlarda daha çok vizesiz gidilebilen yerleri seçmeye gayret etsekte arada öyle ülkeler oluyor ki eşim ısrarlarıma dayanamıyor o arada yaşıyoruz böyle sıkıntıları uzun beklemeler ya da red cevabı. Mesela İspanyayı çok görmek istemiştim. Biz uzun yıllar eşimin işi dolayısıyla Tahranda da yaşadık ilk önce vizeye red cevabı alınca İrandan dolayı red aldığımızı düşündük ancak öyle değilmiş. Daha önce aldığımız redden kaynaklı imiş yazılı açıklama yapıyorlar zaten neden başvurunuzun reddedildiğini. Sonuçta aldık ama biraz uğraşmamız gerekti.
Şaşırdığım arkadaşım olmuştu biz alamazsın yapma etme derken 10 günde başvurusu tek seferlik 2 haftalığına neticelenmişti zaten kendisi gezip görme amaçlı gitti. Dediğim gibi kızcağız bir şeyin sahibi de değil. Senin pozitif olman güzel yüreğinle alâkalı demiştim hatta
Gördüğüm kadarıyla seyahat çok sorun olmuyor ama ticari olursa sıkıntı.Kızım geçen sene red yedi Amerika'dan,birde iş için toplu olarak gideceklerdi,bir arkadaşıda öyle oldu reddi yedi.
Asker çocukları birde dedik acaba onunlamı alakalı diye,bir kaç sonra aramışlar 10 yıllık vizeyi aldı sonunda.
Almanya 3 ay vermiş fuar için gitmişti.
Bunlar birde işle ilgili gitmeleri gerekiyordu bakanlığa bağlı hatta.Gördüğüm kadarıyla seyahat çok sorun olmuyor ama ticari olursa sıkıntı.
Anlıyorum 15 Temmuz 2016 dan sonra biz de Kıbrıs’a gitmiştik ancak o dönemde yurtdışına kaçışlar olduğu için biz pasaportla çıkabilmiştik kimlik yeterli değildi.her sene gittiğim bir ülke vizem kalmadığı için yenilemek istedim. Kuzey Kıbrıs'tan bahsediyorsanız Kıbrıs'a kimlik ile girdiğim için bu bilgi onlarda yok.
Mune benim sınır ihlallerimi göremezler zira yakalanmadım daha zaten sınır tecavüzü de değil benim ki balık tutarken tekne o tarafa kayıyor sonra geri bizim tarafa çekiyorum.
Şu anda çok ciddi bir red var, 2 başvurudan birini red ediyorlar ki ben resmi davet ile yarışmaya gidecektim.
özetle avrupa Türkiye'den girişlerin önünü kapadı hadi benim ki çok önemli değil iş için gidenler ? eğitim için gidenler ne olacak ?
Çok fazla ret varmış. Hatta siber saldırı var denmişti haberlerde dolandırıcılık sistemi ile işlemlerinizi hızlı yapıyoruz şeklinde sayfa oluşturmuşlar, dikkatli olun demişlerdi.Bunlar birde işle ilgili gitmeleri gerekiyordu bakanlığa bağlı hatta.
Dün akşamdı herhalde haberlerde red yiyince neden diye sormayıda engellenmiş .Çok fazla ret varmış. Hatta siber saldırı var denmişti haberlerde dolandırıcılık sistemi ile işlemlerinizi hızlı yapıyoruz şeklinde sayfa oluşturmuşlar, dikkatli olun demişlerdi.
Kazen her sene gittiği ülke olduğunu vizenin süresi bittiği için tekrar başvuru yaptığını söylemiş bu durumda ilk neden biraz saf dışı kalıyor gibi. Sonuçta kendisinden yana bir problem bunca yıldır yaşanmamış. Kazenin de dediği gibi kim giderse gitsin iç çamaşırın rengine kadar öğreniyorlar.İlk nedenlerden biride göç etme durumu,bunu düşünüyorlardır kesin ,ülkemizin para değerinin düşmesi mesela.
Helede kaçak yollardan ülkemize giren göçmenleride kesin baz olarak alıyorlardır,bir nevi kendi ülkelerine kaçış gibi görüyorlar.
Yunanistan'a bizde gidemiyoruz Kıbrıs'a yeşil pasaportla giriş çıkış yaptığımız için adamlar tokat gibi suratımıza çarpıyorlar şimdi.
Bunca yıl hep yurt dışı gidişleri var tabi,bu sene böyle acayip bir red olayı var nedense.Kazen her sene gittiği ülke olduğunu vizenin süresi bittiği için tekrar başvuru yaptığını söylemiş bu durumda ilk neden biraz saf dışı kalıyor gibi. Sonuçta kendisinden yana bir problem bunca yıldır yaşanmamış. Kazenin de dediği gibi kim giderse gitsin iç çamaşırın rengine kadar öğreniyorlar.
Yunanistanın bizimle çekişmesi hiçbir dönem bitmedi bitmeyecekte galiba. Ben korktuklarını düşünüyorum tabi bu benim fikrim. Türk büyük lokma onlar için. Vasıflı olduğunu düşündükleri için problem çıkartıyor olabilirler.
Mülteci konusu etkili olabilir bu konuda size katılıyorum. Kendi karasularında botları batırıp adam öldüren bunlar.
Yok yok tekneyle seyir halindeyken yaşananlardan bahsetmiyorum Kazen, buradan çıkış yaptın güzergahın belli çıkış iznin tüm evrakların tamam Yunan adalarından birinin marinasına birkaç gün demir atacaksın diyelim, marinada çok zorluklar çıkarıyorlarmış, Türk bayraklı tekne sahiplerinin çok şikayetleri vardı, amatör telsizcilik yapan Yunanları bir dinlesen, Türkler hangi frekanstaysa hemen o frekansa konuşlanıyorlar konuşturmuyorlar bile.her sene gittiğim bir ülke vizem kalmadığı için yenilemek istedim. Kuzey Kıbrıs'tan bahsediyorsanız Kıbrıs'a kimlik ile girdiğim için bu bilgi onlarda yok.
İlahiyatçı birinden bunları duymak onore edici bence.
Bunun bizimle ne alâkası var
Neden kıskançlık olarak görüyorsunuz?Siz de ki hazımsızlığı anlayabiliyorum öfkenizi de anlayabiliyorum da yapacak birsey yok. Ödünüz kopuyor değil mi tekrar aday olacak diye. Sürekli kazanan bir adam sonuçta herkes kıskanır
Seçimi cihad olarak görenlerin yurtdışına çıkacak ne nitelikleri ne de paraları var. Onlar için sorun değil ki bunlar.