Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Kim bilir ne davalar açılmıştır. Başı ağrıyan koşmuştur şikayete. En güzeli hiç karışmayacaksın. Salgın mı var; doğaya bırakacaksın, müdahale etmeyeceksin.
Kadının biri şikayette bulunmuş. Berlin’de hâkimler olduğu(!) için mahkemede şikayeti değerlendirmeye almış. Bu kadar, prosedür bu. Aşı olduğum müddetçe her gün İstanbul’u boydan boya gezen ben sapasağlamdım. Aşı olmadan geçirdiğim Korona ile feleğim şaştı. Üçüncü aşıyı yaz diye erteledim yine hasta oldum yine feleğim şaştı. Hastalığın yaptıkları aşının yan etkileri yanında devede kulak.

Ülkemde erken boşalan, başı ağrıyan, kalp krizi geçiren herkese de bahane oldu; sanki öncesinde bunlar olmuyordu. Aşı öncesinde de 18’inde bile sporcu olmasına rağmen kalp krizi geçiren insanlar yine vardı. Ve yine temel Türkçe dil bilgisi olmayan komplo teorisyeni tipler de ben demiştim diye ortalığa düşmüşler. Her şeyi de bunlar biliyorlar. Depremi de ABD’nin gelen gemisiyle yaptığına inananlar da bunlar.

Kadının biri şikayette bulunmuş. Berlin’de hâkimler olduğu(!) için mahkemede şikayeti değerlendirmeye almış. Bu kadar, prosedür bu. Aşı olduğum müddetçe her gün İstanbul’u boydan boya gezen ben sapasağlamdım. Aşı olmadan geçirdiğim Korona ile feleğim şaştı. Üçüncü aşıyı yaz diye erteledim yine hasta oldum yine feleğim şaştı. Hastalığın yaptıkları aşının yan etkileri yanında devede kulak.

Ülkemde erken boşalan, başı ağrıyan, kalp krizi geçiren herkese de bahane oldu; sanki öncesinde bunlar olmuyordu. Aşı öncesinde de 18’inde bile sporcu olmasına rağmen kalp krizi geçiren insanlar yine vardı. Ve yine temel Türkçe dil bilgisi olmayan komplo teorisyeni tipler de ben demiştim diye ortalığa düşmüşler. Her şeyi de bunlar biliyorlar. Depremi de ABD’nin gelen gemisiyle yaptığına inananlar da bunlar.
Bak gene uzaktan uzaktan laf atiyorsun😂 ama soyleyim.. madem almanyadan gelmissin iyi bak bakalim insanlarin bu asilarla ne hastaliklari tetiklendi.. kac kisi pihtilasma yuzunden vefaat etti.. tabii sen ve sen gibiler kendinizle tum istatiklere yon veriyorsaniz onu bilemem. Insanlarda kalp rahatsizliklari olustu daha bir suru sey.. yani bunlara erken bosalan filan diye dalga gecmen de senin kaliteni belli ediyor.

Ayrica 3 kez korona oldum cok sukur iyiyim. Tabii ben istatistiklerin icinde yer alabilirsem😂😐

Ben de olmadım aşı.
Olmadığım için de çok linç edildim
Iyi yaptiniz..bunlar teori filan degil kac kisi soyledi bana asidan sonra rahatsiz olduklarini vs. Ama iste bizdeki komplo teorisi hani ne gibi bir yarari varsa bana asi olmayanlarin.. bananesi

Bak gene uzaktan uzaktan laf atiyorsun😂 ama soyleyim.. madem almanyadan gelmissin iyi bak bakalim insanlarin bu asilarla ne hastaliklari tetiklendi.. kac kisi pihtilasma yuzunden vefaat etti.. tabii sen ve sen gibiler kendinizle tum istatiklere yon veriyorsaniz onu bilemem. Insanlarda kalp rahatsizliklari olustu daha bir suru sey.. yani bunlara erken bosalan filan diye dalga gecmen de senin kaliteni belli ediyor.

Ayrica 3 kez korona oldum cok sukur iyiyim. Tabii ben istatistiklerin icinde yer alabilirsem😂😐
Ihhh. Facebook’a hadi, senin klasmanın orası.

Ablacım kadının doktorası finansal mühendislik üzerine, ABD’de yönetim bilimleri ve liderlik üzerine de eğitim almış, yurtdışında okuduğu okullar dünya üniversite sıralamasında ilk 5’te yer alan okullar, çalıştığı ilk banka da sıradan banka değil Goldman Sachs, bu banka bildiğim kadarıyla herkesi bünyesine almıyor, Türkiye’de endüstri mühendisliğinden mezun olmuş olabilir ama Amerika’da yönünü finansa çevirip bu yönde eğitimler almış.
Goldman Sachs gibi bir yer yazık kendi ülkesinde açıkta kalmış biz iş verelim sevaptır demez bir ışık görmüşler de bünyelerine katmışlar.

TCMB başındayken ne yapar başarılı olur mu onu zaman gösterir ama eğitimlerine okuduğu okullara bakınca kadın hırslı, azimli ve başarılı bir öğrenciymiş, goldman sachs geçmişine bakınca da gelecek görülmüş ki iş verilmiş.

Son cümleni anladım😌 orasını bilemem öyledir böyledir de diyemem ama vaktiyle ülke için çok parlak buluşları olup bu buluşları tv kanallarında tanıtan ama devlet kurumlarından ilgi ve destek görmediği için yurtdışına gidenler oldu, bugün onlardan birisi Türkiye‘de önemli bir göreve getirilse arşivlerden katıldıkları programlar çıkarılır, destek göremiyoruz şu buluşumun patentini alamıyorum vs diye.
Finansal mühendislik ekonometri gibi çalışmaz yalnız. Genelde işletmelerin risk/getiri analizini yapan hatta istatistiki veriler hazırlayan bir mühendislik dalıdır.

Endüstri mühendisi kuzenim var, her sektörde çalışabilir olmaları mühendislikten bağımsız iş yapmadıkları anlamına gelir. Ve doktorasının finans alanında olması mühendisliğinden bağımsız bir alan sağlamıyor. CDS türünde hesapları yapabilir mesela. Onların risk uzmanı olması ekonomiyi çok iyi bildiklerini de göstermiyor.

Bu arada uzmanlığını konuşmak değildi amacım. Umarım başarılı olur, bir kadın olarak bunu temenni ederim.

Dilipak ve ekibi. Aşı olmasaydım nasıl geçirirdim hastalığı hiç bilme şansım yok. Herkeste farklı semptomlar oldu. Kimisi ağır kimisi hafif geçirdi. Çok kişi de dayanamadı. Olmama şansı zaten tanımadılar, aşırı baskı vardı orası ayrı, hiç hoşlanmadım o baskılardan ama ben olmayı tercih ettim. Bir tarafta dediğin gibi niteliksiz komplocu paranoyaklar bir tarafta bilim. Her iki taraf da aşırı korku yükledi. Yine millet ikiye bölünmeyi başardı. Yer arıyoruz zaten bir şey çıksa da savaşsak, bir davamız olsa diye. Küresel güçlere boyun eğdi diye hükümete ateş püskürenler yine gitti oyunu verdi 😏 Zulüm diye isyan ediyorlardı oysaki.

Dilipak ve ekibi. Aşı olmasaydım nasıl geçirirdim hastalığı hiç bilme şansım yok. Herkeste farklı semptomlar oldu. Kimisi ağır kimisi hafif geçirdi. Çok kişi de dayanamadı. Olmama şansı zaten tanımadılar, aşırı baskı vardı orası ayrı, hiç hoşlanmadım o baskılardan ama ben olmayı tercih ettim. Bir tarafta dediğin gibi niteliksiz komplocu paranoyaklar bir tarafta bilim. Her iki taraf da aşırı korku yükledi. Yine millet ikiye bölünmeyi başardı. Yer arıyoruz zaten bir şey çıksa da savaşsak, bir davamız olsa diye. Küresel güçlere boyun eğdi diye hükümete ateş püskürenler yine gitti oyunu verdi 😏 Zulüm diye isyan ediyorlardı oysaki.
Evet çok konuda olduğu gibi yine tezatlar ülkesiyiz. Ben gönüllü oldum, hamileydim hemde imza aldılar.
Ama aşı olduğum halde belki bünyem güçsüz, baya sıkıntılı 3 kez covid oldum.biri doğuma 1 ay kala, biri doğumdan 15 gün sonraydı, nefes alamıyordum korkunçtu.
Aşı öncesi yerlerde bayılanlar vardı, kendi kendine ölenler vs.
Ne olduğu belli olmayan bir hastalık mikrobu vardı ortada.
Tekrarı olmasın umuyorum 🙏

Ayrıca herkesin her yorumda siz dahil fikrini görmüyoruz çoğu zaman geyik muhabbeti.
Ve benim kimseye kendimi kanıtlamak gibi bir çabam yok. Burası bir platform ve ben bazen bilgilenmek bazen de bir şeyler paylaşmak için geliyorum ama maalesef çoğu zaman hakaret işittim. Ve tabi ki rapor ettim birçoğu da karşılığını aldı. Beğenip beğenmeme meselesi ne kadar çok acıtıyor bazılarını. Artık bu konuda yorum yapmayacağım.
Beni incitmez, sonuçta kimse kimsenin düşüncelerini beğenmek zorunda değil, herkese açık topik herkeste fikrini açıkça beyan edebilir.
Bahsettiğiniz mesajı bu şekilde paylaşmamışsınız mesajın içeriği doğru olabilir tavır yanlış. “İstese yapabilir yapmıyor, Doları o mu yükseltiyor yok canım ben yükseltiyorum”
Bu tabirleri siz yazmışsınız; size göre doğru olabilir bana göre değil bu yüzden beğenmemişim.
Mesajın içeriğinde haklısınız kabine yeni kuruldu görelim bakalım neler olacak? Aceleci davranmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Hangi makûl projeye imza atmamış cumhurbaşkanı.?
Mevcut, makûl projelerle ilgili paylaşım yapar mısınız gerçekten bu konuda bilgi sahibi değilim.
Benim görüşüm bu yönde yapabilir, ben daha önce hep kendisini destekledim ama ülkemizin kalkınması için yeterince çalışmalar yaptığını görmedim, projeden kastım örnek veriyorum: üretim yapıp dış ülkelere bunların satışını yapmak, sadece üretim yetmez
Hizmet, tarım, sanayi, bu üçünde çok iyi gelişebilecek kadar herşeye sahibiz ama sadece sahibiz icraat yok yeterince
Tank fabrikasını satmasındaki amacını merak ediyorum

İyiki olmadın, ben yan etkileriyle hala uğraşıyorum bu konuda biraz öfkeliyim 🤦

Bu konuda çok farklı yazılar okudum ancak yorum yapabilecek durumda değilim.
Hala kafam çok karışık.
Bir kere covid oldum.
Kasım ayında buzlu icecek içtim.
Ertesi sabah sesim gitti.
Doktora gittim pozitif çıktı sonuçlarım.
Normal soğuk algınlığı idi bana göre.
Bu aşılar sonuçta dünya Sağlık örgütünün onayından geçmiştir.
Bilemiyorum.
Siz de nasıl bir yan etki gösterdi?

Iyi yaptiniz..bunlar teori filan degil kac kisi soyledi bana asidan sonra rahatsiz olduklarini vs. Ama iste bizdeki komplo teorisi hani ne gibi bir yarari varsa bana asi olmayanlarin.. bananesi
Kardeşim olmadı ben 3 tanesini de oldum. İkimiz de hayattayız. Benim yan etki olmadı. Ben bilime inanıyorum kardeşim kendine. İkimizin de birbirini sorgulaması kimseye fayda sağlamayacak.

O yüzden aşı konularına hassasiyet göstermenizi rica ederim. İyi ki olmamışsın demekle iyi ki olmuşsun demek aynı türde o insanın hakkına girmek demek. Neyin doğru olup olmadığını bu süreçte kimse bilemezdi. Yıllarca pandemi içinde büyümedi kimse.

Kardeşim olmadı ben 3 tanesini de oldum. İkimiz de hayattayız. Benim yan etki olmadı. Ben bilime inanıyorum kardeşim kendine. İkimizin de birbirini sorgulaması kimseye fayda sağlamayacak.

O yüzden aşı konularına hassasiyet göstermenizi rica ederim. İyi ki olmamışsın demekle iyi ki olmuşsun demek aynı türde o insanın hakkına girmek demek. Neyin doğru olup olmadığını bu süreçte kimse bilemezdi. Yıllarca pandemi içinde büyümedi kimse.
Olmasaydinda belki birsey olmayacakti ama..olanda olecekse oluyordu.. kaldi ki bir cok insanda yan etki olmussa, yani etki olusmasi riski varsa neden olasin? Ayni sekilde korona oluncada olabilir. Hic birseyin garantisi yok elbette ama baya bildigin dunyayi kandirmislar bu asilarla.. cunku baya baya birisi cikip korona uzerinde ise yarayip yaramadigini bilmiyoruz dedi sonradan.. kaldi ki birsuru asi karsiti insan var.. gidin onlara hassasiyetinizi dile getirin. Ben korona asisina karsiydim cunku guvenmedim.. bilim adami dediginiz cogu insan bizi aptal yerine koymaya calisti.. ben kendi adima diyebilirm ki iyiki olmadim

X