Abla geç yazdım yoğunluğumdan kısacık cevap vermek istemiyorum bu konuya mühim bir konu. Türkiye de çok az şey öngörülüyor zaten. Mesela zamları artık öngörebiliyoruz oran tahmin edemesek de.
Yakıt, alkol ve tütün grubu ile başlıyor ekmek, ulaşım ile son buluyor.
Ancak siyasi gelişmeler çok nadir öngörü içine giriyor. Bahsettiğim olay kulisten çok uzak zira kulis haberi yakın geçmişi baz alıyor. Yoksa Reuters'un tahminin çıkmadığı çok haberler de oldu. Önemli olan dış basın kaynaklarının iç basından bazen çok iyi çalışıyor olması.
Bunu da Rusya, İspanya ve Pakistan'daki arkadaşlarımın bizim ülkemizde neler olup bittiğini çok kısa bir sürede öğrenmesinden ve bana sormasından anlayabiliyorum.
Basın grubuna gelince onların eleştirisini çok dikkate almayıp geçmişte bu işle meşgul olmuş birinin ekonomi yorumlarını bir tık önemli bulurum. Yeni merkez bankasının başkanı için bayağı yazmış. Endüstri mühendisi olduğunu ekonomi alanında sadece banka geçmişi olduğu. Doktorasını dahi mühendislik alanında yaptığı vs.
Bu arada Türkiye'den ayrılırken manşet olmuş. Habere göre arkasında kimse yoksa bunun haber değeri neydi de manşette anlamadım.
Merkez Bankası Başkanı 21 yaşında manşet olmuş: “Türkiye’de ben hayal kırıklığına uğradım” | Gazete Pencere