Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Devralmak terimi bana çok saçma geliyor. Başkasının bıraktığını yarattığını devralirsin. Bunlar getirmedi mi ekonomiyi bu hale? Benden mi devraldığı? 20 senedir kendileri çaldılar kendileri oynadılar. Neden devralmak deniyor ben anlayamiyorum
kathy kathy Chp mi yonetiyodu ulkeyi coknozur dilerim. Ben yanlis biliyorum heralde. Kusura bakma

😒

Eklentiler

• IMG_20230611_004300.jpg
    IMG_20230611_004300.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 71
Bazı şeyler öngörülebilir MaHlass, ben Reuters değilim, siyaset dünyasından hiçbir tanıdığım yok, siyaset ve ekonomi üzerine hiçbir eğitimim de yok ama biraz yurtdışı neler yapıyor, biraz içeride neler oluyor, biraz da ekonomik göstergeleri takiple şu şöyle olabilir bu böyle olabilir diye kurgulayabiliyorum, ki yeni kabine açıklandıktan birkaç gün sonra TCMB başkanı Hafize Gaye Erkan olacaksa neden açıklanmıyor haberleri başladı, dün akşam haberlerinde bile bu konuyla ilgili haberler dönüyordu, Cumhurbaşkanı‘nın siyaset tarzını biraz takip edince onu da öngörebiliyorsunuz, eğer Hafize hanımı getirecekse bunu Cuma günü yapacağını Cuma günkü resmî gazetede yayınlanacağını biliyordum, genelde bu tip atama veya görevden almaları Perşembe gecesi yapar Cuma günü resmî gazetede yayınlanır, ortada dolaşan çok fazla dedikodu döner bu da piyasayı etkileyecekse açıklamayı bir sonraki Cuma gününe kadar erteler, Cuma gecesi açıklar ki haber haftasonu sindirilsin😬

Mehmet Şimşek gibi bir adam olursanız, ki adamı parlatmak köpürtmek için demiyorum çevre olarak nasıl bir çevreye sahip olduğunu düşününce yakınındaki insanların az çok görüşmelerden karşılıklı taleplerden haberi vardır ve bunları bizden önce yurtdışına haber olarak uçururlar zira yurtiçinde halkı ilgilendiren ekonomik sıkıntılar sadece bizi ilgilendiriyor, yabancılar senin benim alım gücümüze bakmaz ama Maliye Bakanımız kim olacak, TCMB başına kim geçecek ilgilenirler çünkü ülkeye para sokacaklarsa cazip fırsatlar sunacak birileri olsun isterler.

2014’te Leyla Alaton’un Hafize Gaye Erkan‘la ilgili attığı tweet yine gündem olmuş.
Eki Görüntüle 3259167
Hafize hanımın davası var deniyor olabilir, ABD Halkbank davasını defalarca gördü, bir ara davayı rafa kaldırdı, sonra yine raftan çıkardı.
Reuters bile şöyle haber başlığı atmış.
Reuters, haberi "ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbanka'a suçlamalardan kaçmak için bir şans daha tanıdı" başlığı ile verdi.

CAATSA yaptırımları defalarca gündeme geldi ama eski başkan Donald Trump buna engel olmuştu misal.
Ülkelerin kendi iç meselelerinde uyguladıklarıyla, başka ülkelerle kurdukları siyasi ilişkilerde davranış biçimleri farklı olabiliyor, gayet siyasi mahkeme kararları da çıkabiliyor.
Hafize Hanım daha hiçbir icraat yapmamışken, yapacaklarını görmeden bazı medya gruplarında eleştirilmesi yanlış geliyor.
Bu basın grupları da Akp hükümetinin yaptığını yapıyorlar, icraat görmeden eleştirip yıpratma yoluna gidiyorlar.
Chp iktidar olsa ne olurdu?
tahminim Avrupa’nın onay vereceği daha popüler bir isimle anlaşma yapılmadığı takdirde Maliye Bakanlığına Ali Babacan getirilirdi, TCMB başına da hem arkadaşı hem de bakanlık yaptığı zamanlarda birlikte çalıştığı eski TCMB başkanı Erdem Taşçı getirilirdi çünkü Babacan’ın son bağımsız TCMB başkanı dediği kişidir Sn. Başçı.
Reuters Ali Babacan’ı da yazmış :))

Bu habere göre akıldaki TCMB başkanı Taşçı olabilir, adam 2012 de Avrupa ve dünyada en başarılı merkez bankası başkanı ödülü almış.

Chp iktidar olsaydı bu seferde Ali Babacan ve Erdem Başçı üzerinden akpye yakınlığıyla bilinen basın yıpratma politikası uygulayacaktı.

Siyaset ve cilveleri, mantık ve objektifliği kenara bıraktırıyor siyasilere ve onlara yakın basın gruplarına.

Abla geç yazdım yoğunluğumdan kısacık cevap vermek istemiyorum bu konuya mühim bir konu. Türkiye de çok az şey öngörülüyor zaten. Mesela zamları artık öngörebiliyoruz oran tahmin edemesek de.
Yakıt, alkol ve tütün grubu ile başlıyor ekmek, ulaşım ile son buluyor.

Ancak siyasi gelişmeler çok nadir öngörü içine giriyor. Bahsettiğim olay kulisten çok uzak zira kulis haberi yakın geçmişi baz alıyor. Yoksa Reuters'un tahminin çıkmadığı çok haberler de oldu. Önemli olan dış basın kaynaklarının iç basından bazen çok iyi çalışıyor olması.

Bunu da Rusya, İspanya ve Pakistan'daki arkadaşlarımın bizim ülkemizde neler olup bittiğini çok kısa bir sürede öğrenmesinden ve bana sormasından anlayabiliyorum.

Basın grubuna gelince onların eleştirisini çok dikkate almayıp geçmişte bu işle meşgul olmuş birinin ekonomi yorumlarını bir tık önemli bulurum. Yeni merkez bankasının başkanı için bayağı yazmış. Endüstri mühendisi olduğunu ekonomi alanında sadece banka geçmişi olduğu. Doktorasını dahi mühendislik alanında yaptığı vs.

Bu arada Türkiye'den ayrılırken manşet olmuş. Habere göre arkasında kimse yoksa bunun haber değeri neydi de manşette anlamadım.
Merkez Bankası Başkanı 21 yaşında manşet olmuş: “Türkiye’de ben hayal kırıklığına uğradım” | Gazete Pencere

Abla geç yazdım yoğunluğumdan kısacık cevap vermek istemiyorum bu konuya mühim bir konu. Türkiye de çok az şey öngörülüyor zaten. Mesela zamları artık öngörebiliyoruz oran tahmin edemesek de.
Yakıt, alkol ve tütün grubu ile başlıyor ekmek, ulaşım ile son buluyor.

Ancak siyasi gelişmeler çok nadir öngörü içine giriyor. Bahsettiğim olay kulisten çok uzak zira kulis haberi yakın geçmişi baz alıyor. Yoksa Reuters'un tahminin çıkmadığı çok haberler de oldu. Önemli olan dış basın kaynaklarının iç basından bazen çok iyi çalışıyor olması.

Bunu da Rusya, İspanya ve Pakistan'daki arkadaşlarımın bizim ülkemizde neler olup bittiğini çok kısa bir sürede öğrenmesinden ve bana sormasından anlayabiliyorum.

Basın grubuna gelince onların eleştirisini çok dikkate almayıp geçmişte bu işle meşgul olmuş birinin ekonomi yorumlarını bir tık önemli bulurum. Yeni merkez bankasının başkanı için bayağı yazmış. Endüstri mühendisi olduğunu ekonomi alanında sadece banka geçmişi olduğu. Doktorasını dahi mühendislik alanında yaptığı vs.

Bu arada Türkiye'den ayrılırken manşet olmuş. Habere göre arkasında kimse yoksa bunun haber değeri neydi de manşette anlamadım.
Merkez Bankası Başkanı 21 yaşında manşet olmuş: “Türkiye’de ben hayal kırıklığına uğradım” | Gazete Pencere

Okudum şaşırdım açıkçası. Star gazetesi de uzan'lara aitti. Bi ilgisi var mıdır bilemiyorum.

Okudum şaşırdım açıkçası. Star gazetesi de uzan'lara aitti. Bi ilgisi var mıdır bilemiyorum.
Orasını bilemem ama şu anki iddialar oradaki mahkemenin süreceği ve bu yüzden ordan kaçtığı yönünde. Ayrıca mühendis birini Amerika'da bankanın ceo'su yapmak aşırı garip.

Orasını bilemem ama şu anki iddialar oradaki mahkemenin süreceği ve bu yüzden ordan kaçtığı yönünde. Ayrıca mühendis birini Amerika'da bankanın ceo'su yapmak aşırı garip.
İlginç iddialar gerçekten. Nice başarılı olup destek bulamayınca yurtdışına giden öğrenciler var hiçbirinin manşet olduğunu görmedim, tuhaf 🤷

kathy kathy Chp mi yonetiyodu ulkeyi coknozur dilerim. Ben yanlis biliyorum heralde. Kusura bakma
Birincisi beğenmediğime beğenmedim atmak için size soracak değilim. İkincisi burası babanızın topiği değil selametle diyemezsiniz istediğim zaman gelir istediğim zaman mesaj yazar ve istediğim zaman emoji kullanırım bunun da hesabını size vermem.
Ayrıca beğenmedim atmamın en önemli nedeni “sizin beğenmedim attığım mesajınıza ve sizin alıntıladığınız mesaja” aynı arkadaşlar beğeni atmışlar 😂 Hangisi doğru.
Ne kadar aklınız karışık bizimkiler atsın mutlaka doğrudur hali gülüyorum size.

Kendisi beğenmez, beğenmeyenlere hesap sorar. Kimseye hesap vermez 😎
Yanlış biliyorsunuz çok fazla beğenmedim atmam bakın mesajlarımın altına beğenmedim dolu.
Bir tane neden beğenmedin diye kimseye mesaj atmadım.
Bunlar sizin probleminiz isterseniz 100 tane beğenmedim atabilirsiniz benim için sorun değil haklı olduğumu bilmem yeterli kimseden onay beklemem 😎

Birincisi beğenmediğime beğenmedim atmak için size soracak değilim. İkincisi burası babanızın topiği değil selametle diyemezsiniz istediğim zaman gelir istediğim zaman mesaj yazar ve istediğim zaman emoji kullanırım bunun da hesabını size vermem.
Ayrıca beğenmedim atmamın en önemli nedeni “sizin beğenmedim attığım mesajınıza ve sizin alıntıladığınız mesaja” aynı arkadaşlar beğeni atmışlar 😂 Hangisi doğru.
Ne kadar aklınız karışık bizimkiler atsın mutlaka doğrudur hali gülüyorum size.
Ne diyon annem sen. Chp mi yonetti bu ulkeyi 20 yildir. Ekonomiyi bu hale getirdi? Buna cevap vermiyosun ama laf salatasi girla

Ne diyon annem sen. Chp mi yonetti bu ulkeyi 20 yildir. Ekonomiyi bu hale getirdi? Buna cevap vermiyosun ama laf salatasi girla
Bu ne biçim hitap hiç şaşırtmıyorsunuz. Size mi soracağım beğenmedim atıp atmayacağımı. Bu sizin görüşünüz bakın siz diyorum. Mesafeyi koruyun. Bir beğenmedimle aklınız başınızdan gidiyor. Size açıklama yapmak zorunda değilim

Bu ne biçim hitap hiç şaşırtmıyorsunuz. Size mi soracağım beğenmedim atıp atmayacağımı. Bu sizin görüşünüz bakın siz diyorum. Mesafeyi koruyun. Bir beğenmedimle aklınız başınızdan gidiyor. Size açıklama yapmak zorunda değilim
Cevqp vermeyerek sen de beni sasirtmiyosun

X