Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Modern dünya derken kimleri kastediyorsunuz pek anlamadım ben.

Üzdağimiz tele1 de şu an.
O zaman bu video size bebeklinick ve bana gelsin Çok beğeniyorum Sevda Tunçer'i.. Bilmeyen için kendisi Zafer partili. Hatta Oğan'ın babala videosunda Ümit Özdağ'a laf edene:Şu an mültecilerin gönderilmesini konuşuyorsak onun sayesindedir"diyen kişidir

Bu hileli bir soru ya neyse
Dünyanın gelişmiş ülkeleri her anlamda
Değil aslında ama günümüz Türkiyesi ve modern dünya deyince merak ettim.
Modern dünya dediğiniz yerlerde aynı şey olsa yine ırkçı vs mı derler bir siyasetçi böyle söylediğinde yoksa uzak bir ülkede yaşanınca mı ırkçı vs söylemleri kolay kullanılan kelimeler mi olur onlar için onu merak ediyorum.
Yoksa yaşamadığın bir durum hakkında iyi,modern veya hümanist artık ne dersek olmak daha mı kolay

Irkçı derler mesela tramp cahil kaba ve ırkçıydı bu herkes için malumdur
Mesela her ülkenin bir ırkçı tabanı vardır
Irkçı ve faşizandır kendi tabanları dışındaki tüm insanlar için
en bariz örneklerden birini yaşadık aslında ülkeden dışarıya giden bazı insanlar orada ırkçı faşizan sağcı partilerdense sol demokrat partilere oy veriyorlar ırkçılıpa maruz kalmamak için
Ülkelerinde ise sağ partileri destekliyorlar aslında kınadıklarından farklı olmadıkları için

Son düzenleme:

İşin açıkçası ben eğitim konusunda yeterli bilgiye sahip değilim, tüm bilgim kızıma velilik yaptığım dönemlerde gözlemlediklerimden ibaret ama şunu söyleyebilirim, her ne kadar bizim dönemimiz yani 70’li yıllar ve 90’lara kadar ki eğitim sistemi pek kabul görmese de şimdiki sistemden çok daha iyiydi bence.
Sonrasında sürekli değişiklikler yapıldı çocuklar deneme tahtasına, eğitim sistemi yap-boza döndü, ücretsiz kitap dağıtmak iyi bir girişim olabilir ama eğitim bundan ibaret değil, bir kere fırsat eşitliği yok, kapitalist bir düzen söz konusu, paranız varsa veya kredi çekebilecek durumdaysanız çocuğunuz daha iyi eğitim alırken garibanın çocuğu iyi eğitim alma şansı bulamıyor, yanılıyorsam eğitimci arkadaşlarım Chelzy düzeltin lütfen, İstanbul gibi bir metropoldaki köylerde dahi en fazla 2 sınıflı 1-2-3 hatta 4. sınıfların bir arada eğitim gördüğü okullar mevcut, doğudaki çocuklarımızın hali ortada, uzaktan eğitim dönemi yaşadığımız pandemi zamanı o çocuklar internete erişimde bile zorlandılar.

Sistemi tam bilemiyorum, ne gibi girişimler yapıldı bunu da bilemiyorum, bilmeden yazıyorum kusura bakmayın ama mesela Chelzy’nin dediği gibi eğitimci geçmişli sistemi kökünden değiştirip öğrenci ve öğretmenlerin daha verim alabileceği, temeli sağlam bir sistem oturtabilecek biri gelebilirdi, nasıl ki okulda öğrenci öğretmen veli işbirliği başarı getiriyorsa eğitim sisteminde de başarının anahtarı öğretmenlerle istişare içinde olmak bence, sistemi en iyi eğitimciler bilir, eksikleri yanlışları değerlendirebilecek kişiler de öğretmenler.

Bunun iktidar veya muhalefet seçmeni diye düşünüp taraflı ele almamak öyle değerlendirmemek lazım, eğitim sistemi gerçekten önemli bir konu çünkü.

Abla birleştirilmiş sınıfli köylerde eğitim yüz yüze yapıldı pandemide. Hatta bu nedenle servis sıkıntısı yaşadı o dönem koy öğretmenleri. Çünkü diğerleri evden ders verdi bu nedenle servis ücreti sadece köye gidenlere kaldı çok eziyet oldu. Ziya Selçuk iyi bir eğitimci idi. Saygınlığı vardı ama onun da başını malum parti yanlısi sendika yaktı. Sendika kendinden olanları atamak istiyor her yere mudur olarak, ziya Selçuk daha Atatürkçü bir adamdı ve sendikanın dediklerini dikkate almıyordu. Bu nedenle sendika yedi başını. Tarikatcilarda sevmiyordu kendisini. Yeni eğitim bakanının şeriat kitabı var bu arada. Ben fırsatım olursa yurtdisina gönderirim çocuğumu böyle bakan olursa eğitim nice olur artık tarikatların yönetimine girer hepten eğitim

Mehmet Şimşekin gelmesi piyasalar icin iyi yorumlanıyor ama memurlar icin olumsuz. Kendisinin memur maaşları konusunda olumsuz bir tutumu olduğu söyleniyor. Bakalım maaş durumları nasıl olacak

Sorumun cevabı değildi yine de teşekkürler

Abla hep yorumlarınıza atlıyorum gibi oluyor ben de fikir belirtmek istedim :) benim gördüğüm ilkokulda dört işlem ve okuma yazma öğreniminde kalıyor cocuklarin çoğu. Üniversite sınavına bakıyoruz yaptıkları sorular basit dört işlem ve okuduğunu anlama basit sorular. Bence ortaokul ve lise müfredatına bir el atılmalı. İlkokulun üstüne ekstra bir şey konamiyor sanki. Yani yeterince konamiyor. Ya bu kadar çok ders olmayacak ya konuları azaltacaklar. Tam öğrenim olmuyor gibi gozlemliyorum gençleri. Bence biraz daha alanlastirmak lazım. Mesela sayisalcinin sözelle fazla işi olmamalı veya dil ile. Onu sayısal başarısında geliştirmek lazım. Bizde herbirinden biraz var. Onca kursa ek kaynağa rağmen hala olmuyorsa bir durup düşünmeli bakanlık. Kuzenimin çocukları avrupada okudu çok özeniyorum onların sisteme

Kılıçdaroğlu'na vatan haini diyenler oğlunun uzun dönem askerlik yaptığını, rtenin iki oğlunun da askerlik yüzü görmediğinden haberdarlar mı acaba
ya bunlara ne desen bos.. sabaha kadar anlat istersen yine ayni. bugun akpli bi akrabama altin yukseldi diyoruz dolar da. hayir diyo indi. acip netten gosterdik ben yazılana inanmam dedi şok oldum. gördüğüne bile inanmiyo. ha bu akp chp konusu icin degildi sadece dolar yukseldi falan dedik. bi basladi hayirrr hayirrr daha indi yalan o haberler diye yuh dedim pesss

Ziya bey eğitim camiası tarafından seviliyordu diyebiliriz o zaman, eğitimde böyle çekişmeler kutuplaşmalar olması veya amacından saptırılması çocukların zararına olur, tarikatlara duygusal bağı olanlar olabilir ama eğitimde uluslararası standartları yakalamamız gerekiyor, kaliteli bir eğitim için oluşumlar tarikatlar yerine dünyanın parmakla gösterdiği ülkelerin sistemlerine bakmamız şart.
Mehmet Şimşekin gelmesi piyasalar icin iyi yorumlanıyor ama memurlar icin olumsuz. Kendisinin memur maaşları konusunda olumsuz bir tutumu olduğu söyleniyor. Bakalım maaş durumları nasıl olacak
Sn. Nebati’nin Heterodoks ekonomi politikalarının aksine Sn. Şimşek serbest piyasa ve ortodoks ekonomi politikası uygulayan biridir, ki burada bir parantez açayım Heterodoks ekonomi politikası özellikle Güney Amerika ülkelerinde uygulanmış ve başarısız olmuş bir ekonomi modelidir çünkü karaborsa oluşturur, kaldı ki bizde de TCMB döviz kuru, bankaların uyguladığı döviz kuru ve Kapalıçarşı’daki döviz kuru arasında farklılıklar oluşmuş, TCMB ve Kapalıçarşı’daki döviz kuru makası açılmış, bir nevi karaborsa oluşmasına neden olmuştur maalesef.

Mehmet Şimşek’in para politikaları biraz sıkıdır, memurları emeklileri memnun etmez doğru ama yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmekte başarılı bir isimdir, şu an ne yazık ki döviz rezervimiz eksi bakiyede, enflasyon yüksek, Nebati beyin gözlerindeki ışıltıya rağmen sanayinin ihracat ayağı yeterli verimlilikte değil, dolar baskılanmış durumda, velhasıl yanlış uygulanan ekonomi politikaları yüzünden doğru giden hiçbir şey yok, Mehmet Şimşek ilk etapta işçiyi memuru emekliyi üzer lakin yatırım yapılmasını sağlayacak adımlar atarak başta bankacılık ve sanayi sektörünü toparlar, sonra yavaş yavaş tabana yayılarak halkı da memnun edecek atılımlar yapar.

Eğriye eğri doğruya doğru Akp’nin 21 yıllık ekonomi karnesinde en verimli zamanlar şimdilerde muhalefet partisi lideri olan Ali Babacan ve yeniden Maliye Bakanlığı’nın başına getirilen Mehmet Şimşek dönemlerinde olmuştur, 2013’ten sonra hafif tökezlemeler olsa bile, asıl baş aşağı seyir 2015’ten itibaren görüldü, Mehmet Şimşek 2009’da rahmetli Kemal Unakıtan’dan görevi devraldığında büyümemiz eksilerdeydi, rahmetli canımıza okumuştu ne yazık ki Mehmet Şimşek’ten sonra gara gara düşünmeye başlamıştık

Yineleyeyim Sn. Şimşek kararlarını bağımsız alıp uygularsa her şey zaman ister ama bir şekilde rayına oturur lakin bağımsız olabilecek mi yabancı yatırımcılar ve piyasa tarafından test edilecektir, bu ayın 22’sinde olması lazım TCMB politika faizi açıklanacak, faiz düşerse Mehmet Şimşek’in bağımsızlığı sorgulanır.

Son düzenleme:
maalesef

Estağfurullahokuduğunu anlamakta yetersiziz doğru, eğitimde oecd sıralamasında 76 ülke arasında 41.’ydik sanırım, ki bu hiç tatmin edici değil, eğitim harcamalarında da sonlardayız maalesef, yine oecd matematik başarı oranımız %4’lerde ki oecd ülkelerinin ortalaması %10’lardaydı yanılmıyorsam

Eğitim sistemimiz tümden değişmeli, çocukların başarılı olduğu dersler üzerinden değerlendirilmesi gerekir, dediğiniz gibi kimi sayısalcıdır, kimi sözelcidir, kimisi eşit ağırlıkçıdır, bu liseden değil bence ilkokuldan itibaren ele alınabilir belki, eğitime biraz çocukların yeteneklerine göre değerlendirmeler gelebilir, lgs yks gibi gençleri strese sokan, istedikleri veya yetenekleri doğrultusunda bir eğitim alabilecekken istemedikleri bölümü seçmek zorunda bırakan sınavlar kaldırılabilir, gençlerin okul başarı puanlarına göre okul listeleri oluşturulabilir, üniversite anlamında yanlış bilmiyorsam okul sıkıntımız yok, kaliteli eğitim sıkıntımız var, bir zamanlar Avrupa Birliğine girmek için uyguladığımız politikalardan biri üniversite okumuş sayımızı çoğaltmaktı diye hatırlıyorum, biz bunu eğitimde başarılı ülkelerin aksine çok yanlış anladık, diploma verdik vermesine ama kaliteli eğitim sunamadık.

Mesela bazı alanlarda MYÖ’ler biraz daha parlatılabilir, valla eğitimci değilim gelişine yazıyorum eğitimciler affedin lütfen, yurtdışında yaşayan gurbetçilerden duyuyorum üniversite yerine tercihini MYÖ’den yana yapan ve okuduğu alanda hemen iş hayatına atılan gençler oluyormuş ya da ne bileyim tamamen sallıyorum her yıl öğretmen mezun etmek ve öğretmenlikten mezunları açıkta bırakmak yerine, açığı olan ihtiyaca yönelik bölümlere ağırlık verilebilir, günümüz dijital dünyası, istesek de istemesek de bundan sonra işler yazılımlar üzerinden yürüyecek, dijital çağın ihtiyacı olan meslekler geleceğin meslekleri üzerinde durulabilir mesela, çok ilginç iş kolları oluşmaya başladı bulut mühendisliği diye bir şey var misal, dijital içerik yazarlığı var, çocuklar zaten teknolojiye doğuyor, yeteneği öğrenme kapasitesi varken bir sınav yüzünden kalkıp da hiç istemediği bir bölümde okuması çocukların potansiyelini de öldürüyor, temelden yani daha anaokulundan başlayarak potansiyellerine göre yetiştirmek gerek sanki.

Evet eğitimciler gozlemledigim ve duyduğum kadarıyla seviyordu ziya Selçuku. Pdr kökenli olması sebebiyle daha psikolojik ve motivasyon artırıcı eğitimlere yönelmişti sanırım aile okulu gibi uygulamalar baslatmisti. Şimdiki bakan hakkında olumlu bir yorum görmedim sosyal medyada. En çok merak ettiğim meb bakanı idi çünkü ben tekrar ziya Selçuk gibi Atatürkçü daha aydın birisi gelecek diye umuyordum.
Mehmet Şimşekin ilk zamanlarını anımsamiyorum fazlasıyla ama ismi bile insanları mutlu etti. Teşekkür ederim bilgilendim yazdıklarınızdan faydalı oldu benim için. Umarım bizler için güzel hizmetler yaparlar hepimiz mutlu oluruz

Seda kadıgılı sevıyorum nokta atısı yapıyor her konusmasında.

Bu konuda görüşlerinize kesinlikle katılıyorum, olmayınca olmuyor, zorla güzellik olmadıgı gibi

Umarım, ben kabinenin ekonomi kısmına biraz daha hakimim, eğitim sisteminde veli olmaktan başka vasfım yoktu, ondan da emekli oldum zaten :)) bunun dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kadın ve çocukların haklarının korunması, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, pedofili, cinsel saldırılar, çocukların evlendirilmesi gibi bizler için önemli olan konularda hassasiyet bekliyoruz, Adalet Bakanlığından eşitlik ve adalet beklentimiz var, bizlere yönelik işlenen suçlarda sosyal medyada yankı bulmasına gerek kalmadan gerekenin yapılması ve takipçisi olmaları talebimiz var.

Ekonomi düzelsin, en önemlisi herkes baskı altında bırakılmadan özgür ve güvende bir yaşam sürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…