İnandıramazsınız zira sağ olsun bir zamanlar maliye bakanlığını yapan Berat beyin Ahmet Hakan’a dediği gibi dolarla mı maaş alıyorlar, dolar borçları mı var, dolarla bir işi mi var:)) maaşı da ödemeleri de Türk Lirası üzerinden, arabasına aldığı akaryakıta, kullandığı doğalgaza, gıdadan kırtasiyeye gelen zamlara doların etkisini bilmiyor kiya bunlara ne desen bos.. sabaha kadar anlat istersen yine ayni. bugun akpli bi akrabama altin yukseldi diyoruz dolar da. hayir diyo indi. acip netten gosterdik ben yazılana inanmam dedi şok oldum. gördüğüne bile inanmiyo. ha bu akp chp konusu icin degildi sadece dolar yukseldi falan dedik. bi basladi hayirrr hayirrr daha indi yalan o haberler diye yuh dedim pesss
Çok güzel yazmışsınız kesinlikle katılıyorum. Yanlış bilmiyorsam avrupada tam da dediğiniz gibi yeteneğine göre yonlendirme sistemi var. Bu sayede daha mutlu gençler. Biz de 3 milyon insan sınava giriyor dediğiniz gibi her yer üniversite. Eğitimde bir devrim şart bizim ülke içinEstağfurullahokuduğunu anlamakta yetersiziz doğru, eğitimde oecd sıralamasında 76 ülke arasında 41.’ydik sanırım, ki bu hiç tatmin edici değil, eğitim harcamalarında da sonlardayız maalesef, yine oecd matematik başarı oranımız %4’lerde ki oecd ülkelerinin ortalaması %10’lardaydı yanılmıyorsam
Eğitim sistemimiz tümden değişmeli, çocukların başarılı olduğu dersler üzerinden değerlendirilmesi gerekir, dediğiniz gibi kimi sayısalcıdır, kimi sözelcidir, kimisi eşit ağırlıkçıdır, bu liseden değil bence ilkokuldan itibaren ele alınabilir belki, eğitime biraz çocukların yeteneklerine göre değerlendirmeler gelebilir, lgs yks gibi gençleri strese sokan, istedikleri veya yetenekleri doğrultusunda bir eğitim alabilecekken istemedikleri bölümü seçmek zorunda bırakan sınavlar kaldırılabilir, gençlerin okul başarı puanlarına göre okul listeleri oluşturulabilir, üniversite anlamında yanlış bilmiyorsam okul sıkıntımız yok, kaliteli eğitim sıkıntımız var, bir zamanlar Avrupa Birliğine girmek için uyguladığımız politikalardan biri üniversite okumuş sayımızı çoğaltmaktı diye hatırlıyorum, biz bunu eğitimde başarılı ülkelerin aksine çok yanlış anladık, diploma verdik vermesine ama kaliteli eğitim sunamadık.
Mesela bazı alanlarda MYÖ’ler biraz daha parlatılabilir, valla eğitimci değilim gelişine yazıyorumeğitimciler affedin lütfen, yurtdışında yaşayan gurbetçilerden duyuyorum üniversite yerine tercihini MYÖ’den yana yapan ve okuduğu alanda hemen iş hayatına atılan gençler oluyormuş ya da ne bileyim tamamen sallıyorum her yıl öğretmen mezun etmek ve öğretmenlikten mezunları açıkta bırakmak yerine, açığı olan ihtiyaca yönelik bölümlere ağırlık verilebilir, günümüz dijital dünyası, istesek de istemesek de bundan sonra işler yazılımlar üzerinden yürüyecek, dijital çağın ihtiyacı olan meslekler geleceğin meslekleri üzerinde durulabilir mesela, çok ilginç iş kolları oluşmaya başladı bulut mühendisliği diye bir şey var misal, dijital içerik yazarlığı var, çocuklar zaten teknolojiye doğuyor, yeteneği öğrenme kapasitesi varken bir sınav yüzünden kalkıp da hiç istemediği bir bölümde okuması çocukların potansiyelini de öldürüyor, temelden yani daha anaokulundan başlayarak potansiyellerine göre yetiştirmek gerek sanki.
Tüm yazdıklarınıza aminnn diyorum. Ben şuan ev almak istesem kredi bile vermiyorlar kiramiz yüzde yüz zamlandi henüz bu ay. Kendimiz için başımızı sokacak ev alamıyoruz. İnşallah ekonomi düzelir en önemli beklentim bu açıkçasıUmarım, ben kabinenin ekonomi kısmına biraz daha hakimim, eğitim sisteminde veli olmaktan başka vasfım yoktu, ondan da emekli oldum zaten :)) bunun dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kadın ve çocukların haklarının korunması, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, pedofili, cinsel saldırılar, çocukların evlendirilmesi gibi bizler için önemli olan konularda hassasiyet bekliyoruz, Adalet Bakanlığından eşitlik ve adalet beklentimiz var, bizlere yönelik işlenen suçlarda sosyal medyada yankı bulmasına gerek kalmadan gerekenin yapılması ve takipçisi olmaları talebimiz var.
Ekonomi düzelsin, en önemlisi herkes baskı altında bırakılmadan özgür ve güvende bir yaşam sürsün.
Size gerekli cevap verilmiş hem de süperNiloya gerçekten alintiladigim tweeti okudun mu?
Topikte ne var diye bakayım derken önüme yine kedi geldiSize tatlış kediler bırakıyorum.
Evine almak isteyen olursa arkadaş şehir içi şehir dışı ulaşım sağlıyor.
Dişi kediler. Canlar.
Eki Görüntüle 3256119
Araba modellerinin yüksek olması ülkenin refah seviyesine gösteriyor son 1.5 yıl hariç ödeme ve alma imkanı varmış ki almışsınız ülkede iş varmış ki para kazanabiliyormuşsunuz ki almışsınız bankalar kredi verebiliyormuş ki almışsınız 1.5 yıl öncesini kimse konuşmuyor devletin yaptıklarını is olmasa kim nasıl alacak bu kadar arabayi trafikte 10 araçtan 7 si neredeyse 2000 model hatta 2005 model üstü anlatamıyorum bilmem nasıl anlatayım en basitinden size söyleyim şuan piyasada iş yok işşş bunun getirisi olacak küresel bir kriz söz konusu Avrupa ile bağlantılı araba fabrikaları yüzde yüz mesai yaparken şuan haftada 1 gün iş yok kimi zaman 2 gün iş yok hatta korona zamanı 15 gün çalışmayıp 3 gün çalışıp sonra bir 10 gün daha çalışmayıp 2 gün çalışmaya gidildi getirisi de maalesef böyle ekonomiyi etkiliyor hemen devlet ekonomiyi iyi yönetemedi salgından çıktık salgının maliyetine baktınız mı işyerleri kepenk kapattıİnsanların araba sahibi olmasının ayıp bir tarafı yok. Ben ciddi borçlanarak araba sahibi oldum,çocuklarımı kurstan kursa otobüsle taşımak benzin parasında pahalıya geliyordu. Kişisel araç bir lüks değil ihtiyaçtır. Herkes gücünün sonunu zorlayarak alabildiği en iyi aracı almaya çalışıyor ki uzun zaman kullanabilsin. Ben gidip murat 134 alsam sanayiden çıkarıp kullanamam ki niye alayım. Ayrıca her şık görünen araç lüks demek değil. Bizim arabamız 12 yaşında 270bin kmde ama dışarıdan bakınca gayet alımlı bir araba, şimdi konforlu bir arabaya bindiğim için suçlu mu oluyorum ben. Lazımdı aldım. Bu ülkede hala arabası olandan fazla olmayan var. Nesi batıyor size araba sahibi olanların. Bu zenginlik göstergesi mi yani
Belkide kitaplarını okuduğum ve başarılı bulduğum için belki eğitim modeli düşüncesi ve bunu uygulaması,tam olarak nedir bilmiyorum ama MEB te görmek istediğim tek bakan Ahmet Şerif İzgören...Öğretmen değilim eğitim sisteminin içinde herhangi bir görevim yok üniversiteden mezun olalı uzun zaman oldu. Ancak burada temelden sorun olduğunu düşünüyorum. En son 2018 yılında öğretmenlik alan bilgisi testi değerlendirme raporunda genç öğretmenlerin temel bilimlerde 50 sorudan 10 nu doğru yaptığını okumuştum bu konuda haberler yapıldı o yıllarda. Şu anda da bu durumun çok değiştiğini düşünmüyorum. Bir yerlerde yanlış var yapılıyor ama nerede bilemiyorum
Ya bırak kime neyi anlatıyorsun nilo... Anlamak isteyenlere anlat gerisini boşver..Araba modellerinin yüksek olması ülkenin refah seviyesine gösteriyor son 1.5 yıl hariç ödeme ve alma imkanı varmış ki almışsınız ülkede iş varmış ki para kazanabiliyormuşsunuz ki almışsınız bankalar kredi verebiliyormuş ki almışsınız 1.5 yıl öncesini kimse konuşmuyor devletin yaptıklarını is olmasa kim nasıl alacak bu kadar arabayi trafikte 10 araçtan 7 si neredeyse 2000 model hatta 2005 model üstü anlatamıyorum bilmem nasıl anlatayım en basitinden size söyleyim şuan piyasada iş yok işşş bunun getirisi olacak küresel bir kriz söz konusu Avrupa ile bağlantılı araba fabrikaları yüzde yüz mesai yaparken şuan haftada 1 gün iş yok kimi zaman 2 gün iş yok hatta korona zamanı 15 gün çalışmayıp 3 gün çalışıp sonra bir 10 gün daha çalışmayıp 2 gün çalışmaya gidildi getirisi de maalesef böyle ekonomiyi etkiliyor hemen devlet ekonomiyi iyi yönetemedi salgından çıktık salgının maliyetine baktınız mı işyerleri kepenk kapattı
Az önce böyle dedim ben de kendime kime neyi anlatıyorum tutturmuşlar bankadan aldık ödedik kendi paramızla deyip duruyorlar iş olmasa devlet ülkeye iş getiremese neyi ödüyorsun yahu ahanda işte misal şuan kimse araba alamıyor hatta bayiye gitsen arabalar yok yazılıyorsun 3 aya anca elinde oluyor bir de çekiliş varmış sira varmış yaaa işte böyleYa bırak kime neyi anlatıyorsun nilo... Anlamak isteyenlere anlat gerisini boşver..
Çok severim Ahmet Şerif Izgoreni kitaplarını okudum hediye ettim çevreme TÖMER Dil kurucusudur kendisi siyasete girmediyse bunca zamandır girmezBelkide kitaplarını okuduğum ve başarılı bulduğum için belki eğitim modeli düşüncesi ve bunu uygulaması,tam olarak nedir bilmiyorum ama MEB te görmek istediğim tek bakan Ahmet Şerif İzgören...
nilocum şunu izle verdiğim oy ile gurur duyuyorum... Sanada tavsiye ederimAz önce böyle dedim ben de kendime kime neyi anlatıyorum tutturmuşlar bankadan aldık ödedik kendi paramızla deyip duruyorlar iş olmasa devlet ülkeye iş getiremese neyi ödüyorsun yahu ahanda işte misal şuan kimse araba alamıyor hatta bayiye gitsen arabalar yok yazılıyorsun 3 aya anca elinde oluyor bir de çekiliş varmış sira varmış yaaa işte böyle
Twl İnandıramazsınız zira sağ olsun bir zamanlar maliye bakanlığını yapan Berat beyin Ahmet Hakan’a dediği gibi dolarla mı maaş alıyorlar, dolar borçları mı var, dolarla bir işi mi var:)) maaşı da ödemeleri de Türk Lirası üzerinden, arabasına aldığı akaryakıta, kullandığı doğalgaza, gıdadan kırtasiyeye gelen zamlara doların etkisini bilmiyor ki
Aldığı maaşın dolar kuru karşısında eridiğini bile fark etmiyor.
Garantili geçiş sözleşmesi imzaladığımız köprüler için hedeflenen araç sayısını tutturamazsak ABD tüketici fiyatlarındaki artışa endekslendiğini, dolar üzerinden ödeme yaptığımızı da bilmiyor.
Airfyer ve robot süpürge gibi ev aletlerinde ithalat gözetim uygulaması getirildiğini, gözetim belgesi olmadan ithal edildiklerinde airfyerlara 100 dolar, robot süpürgelere 200 dolar üzerinden vergi ödeneceğini, bunun da tüketiciye yansıyacağını tahmin etmiyor.
Bir üst geçit aylardır yapılmamış oranin esnafı TV de bangır bangır bağırıyordu terimizi soğutmayalim bu topik 9 ay sonra yerel seçimlere hazır Ankara İzmir bu aralar yıkılıyiii botlarla yüzüyorlar mübarek belediye başkanları genel seçimlerden şehre bakmaya fırsatları olmadı şimdi seçimlere az kala çalışırlarNereye bağlamam gerekiyordu siz istanbuldaysanız bilirsiniz bozulan metrobüslerin, yollarda cayır cayır yanan otobüslerin yüzünden trafikte neler yaşandığını
Ooğğ yeah ben de pişman değilim Erdoğannilocum şunu izle verdiğim oy ile gurur duyuyorum... Sanada tavsiye ederim
... Süleyman Soylu gibi oooooooohhhhhh...ohhhh
Ama olur mu onlar saha adamı.....Bir üst geçit aylardır yapılmamış oranin esnafı bangır bangır bağırıyordu TV de terimizi soğutmayalim bu topik 9 ay sonra yerel seçimlere hazır Ankara İzmir bu aralar yıkılıyiii botlarla yüzüyorlar mübarek belediye başkanları genel seçimlerden şehre bakmaya fırsatları olmadı şimdi seçimlere az kala çalışırlar
Bunlar lak lak eder biz proje üretiriz bosverrrAma olur mu onlar saha adamı.....Ekocu ve Manucular şimdi gelir ,ya hani su hani taşkın ,hani botlar,çizmeler derler....
Şeye benzetiyorum böyle derken kaçak elektrik kullanan adam vardı ,lov hani panu,hani gablu,
Derecesine
Yalnız sabah sabah ben namaza kalktım sonra uykum kaçtı bir hamur yoğurdum öyle krep gibi yapıyorum bol tereyağlı sevgili eşime kahvaltı,sen neden ayaktasın nilocum?Bunlar lak lak eder biz proje üretiriz bosverrrMansur İmamoğlu anca km yapsınlar
Ben de sabah namazıma kalktım biraz yağmuru izledim dedim yaz gelmeyecek galibaYalnız sabah sabah ben namaza kalktım sonra uykum kaçtı bir hamur yoğurdum öyle krep gibi yapıyorum bol tereyağlı sevgili eşime kahvaltı,sen neden ayaktasın nilocum?
Belli bir kesimi gözardı edince burası çok huzurlu geliyor banaYalnız sabah sabah ben namaza kalktım sonra uykum kaçtı bir hamur yoğurdum öyle krep gibi yapıyorum bol tereyağlı sevgili eşime kahvaltı,sen neden ayaktasın nilocum?
Şimdiden ellerine sağlık canım afiyet olsunBen de sabah namazıma kalktım biraz yağmuru izledim dedim yaz gelmeyecek galibadeyip uzandım kaldim burada Allah kabul etsin canım ellerine de sağlık bu arada ben de pankek yapayım bari bu sabah kahvaltısına çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?