Ölsün dediniz ya hatta yetemedi öfkeniz kininiz ölmesin sürünsün dediniz
Ben de sanatçıların özel hayatını didiklemeyi çok sevdim hep hatta özel hayatları sayesinde eserlerini öğrenmiştim üniversite yıllarında.Tabi canım. Ben en çok Yeni Türk edebiyatından hoşlanmıştım ama. Tanzimat dönemi ve sonrasını kapsıyor. İşin magazinsel boyutu da o zamanlarda başlıyor tabi. İşim gücüm dedikodu malum.Edebi çekişmeler, kavgalar, dissleşmeler ooo neler var neler. Biri birine dekadan diyor, öteki Avrupa özentisi. Edebiyat güzeldir ya, kitaplar olmasaydı dünyada çok şey eksik kalırdı. Kitaplar ve sinema olmasa ölürüm ben. :)
Ben kitaplarını okumayı tercih edenlerdenim gurur ve önyargı'nın filmini izledim çok kırpılmıştı o duyguyu veremedi.Cesur Yeni Dünya'yı da tavsiye ederim hanımlar. Daha fütüristik ama bence güzel. Kitabı okuyamam Rozi diyenler dizisine de bakabilir. Ütopya, distopya sevenler için güzel bence.
O da ayrı bir dünya. Mesela ben o kitabı geleceği etkileyen kitaplar diye bir başlıktan okuyup merak edip almıştım.Cesur Yeni Dünya'yı da tavsiye ederim hanımlar. Daha fütüristik ama bence güzel. Kitabı okuyamam Rozi diyenler dizisine de bakabilir. Ütopya, distopya sevenler için güzel bence.
Ömer Hayyam ın değil yalnız bu dörtlük,internetten okuyorsunuz galiba.Bir kere üslup olarak bile belli,onun olmadığı.Rubailer kitabının tamamını okuyun.
1000 Kitap'a üye misin? Ben uzun zamandır kitap okuyamıyorum kullanamadım o uygulamayı da çok güzel alıntılar paylaşılıyor.Ben de sanatçıların özel hayatını didiklemeyi çok sevdim hep hatta özel hayatları sayesinde eserlerini öğrenmiştim üniversite yıllarında.
Tomris Uyar'ın kimleri peşinden koşturduğuCemal Süreya için git gez deyip kapının önünde saatin dolmasını beklettiği
Teşekkür ederim ...bazı ulkelerde yasaklanmıştı oyle hatrim da kalmış yanlış değilseBen de bir tavsiye vereyim: George Orwell hayvan çiftliğimüthiş bir kitaptır günümüz Türkiye'siyle uzaktan yakından alakası yok, sadece tavsiye niteliğinde
Tomris Uyar benim idolümdür ya. Dört büyük şairi dümdüz etmiş kadın aşkından. :)Ben de sanatçıların özel hayatını didiklemeyi çok sevdim hep hatta özel hayatları sayesinde eserlerini öğrenmiştim üniversite yıllarında.
Tomris Uyar'ın kimleri peşinden koşturduğuCemal Süreya için git gez deyip kapının önünde saatin dolmasını beklettiği
Evet1000 Kitap'a üye misin? Ben uzun zamandır kitap okuyamıyorum kullanamadım o uygulamayı da çok güzel alıntılar paylaşılıyor.
80 lerde belki, şu an kitap yasaklanan ülke var mı bilmiyorum ama doğru olabilir, o yüzyılın yazarları çok daha cesur, bu kimsenin işine gelmez.Teşekkür ederim ...bazı ulkelerde yasaklanmıştı oyle hatrim da kalmış yanlış değilse
Ben kimseye ölsün diye dua etmemÖlsün dediniz ya hatta yetemedi öfkeniz kininiz ölmesin sürünsün dediniz
Ya ettiğiniz o dua size dönüp gelse ya insan ağzından çıkana dikkat edicek
Can veren Allahtır alacak.olanda Allah bi yaradanın işine karışmadınız onuda yaptınız
Bir insana ölsün demek kadar saygısızlık vicdansizlik olamaz ...kim olursa olsun ..
Yahya Kemal’e bir öğrencisi evime öğretmen olarak girdin başka türlü giremezsin demiş ya da beklenen şiiri üniversitede kimin için yazılmış falan.Ben de sanatçıların özel hayatını didiklemeyi çok sevdim hep hatta özel hayatları sayesinde eserlerini öğrenmiştim üniversite yıllarında.
Nasıl anladım amaEvetama yoğunluktan ben de aynı durumdayım. Atanırsam devam..
Tamam arkadaşım siz biliyorsunuzÖmer Hayyam ın değil yalnız bu dörtlük,internetten okuyorsunuz galiba.Bir kere üslup olarak bile belli,onun olmadığı.Rubailer kitabının tamamını okuyun.
Kendisi Nazım Hikmet'tir. Piraye Piraye deyip sonra ona da ihanet etmesi peki?Yahya Kemal’e bir öğrencisi evime öğretmen olarak girdin başka türlü giremezsin demiş ya da beklenen şiiri üniversitede kimin için yazılmış falan.
Baya meraklı toplumuz ya böyle şeyler de katılınca daha iyi öğreniyoruz her türlü
Aaa diye şaşırırken daha iyi giriyor kafamıza
Şahsiyet Rötarı.Tomris Uyar benim idolümdür ya. Dört büyük şairi dümdüz etmiş kadın aşkından. :)
Hikayeyi bilmeyenler için Tomris Uyar ile Cemal Süreya aşk yaşıyorlar. Adam fena aşık dibinden ayrılmıyor kadının tabi. Kadın da bir süre sonra git biraz eşinle dostunla vakit geçir. Her akşam damlıyorsun erkenden eve diyor.Bunu duyan Süreya ise çaresiz kabulleniyor durumu, peki diyor. Sonra geç gelmeye başlıyor eve, bir dün hanımefendi bir bakıyor ki adam kapının önünde bekliyor saat geçsin de eve gideyim diye.
Nazım Hikmet'in hocası kendisi ve annesine aşık olmuşYahya Kemal’e bir öğrencisi evime öğretmen olarak girdin başka türlü giremezsin demiş ya da beklenen şiiri üniversitede kimin için yazılmış falan.
Baya meraklı toplumuz ya böyle şeyler de katılınca daha iyi öğreniyoruz her türlü
Oralar çok karışık, sus sus şimdi kadını linç ettirme.Şahsiyet Rötarı.
Örtü silkmek için kısmında biz bu kadın evi kaç günde temizliyor diye gıybet yapıyordukAyrıca ikisinin de tanıştığında evli olmadı tam BDV'lik konu.
Ya Instagram'da paylaşımı dönüp duran bir şey var "Tolstoy karısı ölünce çok acı çekmiş, bunu hemen gidip karıma anlatmam lazım filan demiş" oysa adam karısından önce ölmüş, benim gibi işin magazinsel boyutunu çok önceden araştırmamış olanlar inanıp yapıştırıp paylaşıyorYahya Kemal’e bir öğrencisi evime öğretmen olarak girdin başka türlü giremezsin demiş ya da beklenen şiiri üniversitede kimin için yazılmış falan.
Çok sağ olun amin amin amin..Nasıl anladım amainşallah atanırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?