• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 3255081
:KK53::KK8:
Ciddimisin ömer hayyam gerçekten büyük birimiymiş
Hiç dumamıştım bilmiyordum
Allah allah🤣
Ayrıca bilmiyorsunuz demedim ..güzelce size kitaplarını okuyun tavsiye ederim dedim ..bi tavsiye ama iste sizler iyi lafı bile dalgaya aldığınız için ve hiç degismiyeceginiz için neyse okumayın boşverin

Her laf her söz doğru değil onun için dedim okuyun diye görsellerden paylaşmayla değil

Onlar sahte kırpma bölme montaj sahte

o kadar çok mevlana sözleri varki aslı olmayan neyse konu bu değil

Cidden okuyun ne büyük bir din adamıdır....

.
Ömer hayyam şarap yazarıdır😁

Her laf her söz doğru değil onun için dedim okuyun diye görsellerden paylaşmayla değil

Cidden okuyun ne büyük bir din adamıdır....

.
Din adamı kısmı hariç büyük bir alimdir diyelim

ÇOk severim ben ömer hayyamı
Sadece rubaileri değil matematik astronomi ilmiylede çok ilerlemiş biridir
0 bulan adam
Niye bulmuş anlamış değilim ya neyse :KK53:

Yok şimdi olsa şeriatçi,yobaz dermişiz ama…
Kendisi herhangi bir bilgi verse bari biliyor da konuşuyor desek o da yok.
Bilim insanı bir kere edebi yönünün dışında yok yobaz dermişiz.
Kızdırıyorlar insanı durduk yere.
Eski Türk Edebiyatı dersi aldığım için biraz biraz biliyorum kızlar ben de. Tasavvuf edebiyatında hele ne şiirler var, şimdi birini bir mecliste okumaya kalksak aboooo :KK53: Divan edebiyatının hepsi gazel, mesnevi değil; tasavvuf edebiyatının da hepsi naat münacaattan oluşmuyor.
Tartışmanızın arasına bir anda fırladım kızlar kusura bakmayın. Varsa bir edebiyatçı meslektaşım, o daha derin bilgilidir tabi. Ben daha dil ağırlıklı bir eğitim aldım. Saygılar efendim.

Ayrıca bilmiyorsunuz demedim ..güzelce size kitaplarını okuyun tavsiye ederim dedim ..bi tavsiye ama iste sizler iyi lafı bile dalgaya aldığınız için ve hiç degismiyeceginiz için neyse okumayın boşverin
Siz anlatsanıza biraz belki anlattıklarınız merak uyandırır,ilgi çeker insanlar da okuma hissi uyandırır.
Bu şekilde dikkat çekmez ama ne büyük din adamıdır derken rubailerini kimlere yönelik yazmış falan bir anlatın lütfen ya?

Eski Türk Edebiyatı dersi aldığım için biraz biraz biliyorum kızlar ben de. Tasavvuf edebiyatında hele ne şiirler var, şimdi birini bir mecliste okumaya kalksak aboooo :KK53: Divan edebiyatının hepsi gazel, mesnevi değil; tasavvuf edebiyatının da hepsi naat münacaattan oluşmuyor.
Tartışmanızın arasına bir anda fırladım kızlar kusura bakmayın. Varsa bir edebiyatçı meslektaşım, o daha derin bilgilidir tabi. Ben daha dil ağırlıklı bir eğitim aldım. Saygılar efendim.
Ben de Eski Türk Edebiyatı dersi aldım ilk baş ne sıkıcı bu dedim hatta ilk dönem kaldım🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Sonra vauv çok iyi bir kelime ile bile neler anlatıyorlar dedim bir sardı beni ikinci dönem baya yüksek not alarak geçtim.
Diğer dönem alt sınıfla tekrar aldım daha da bağlandım.
Türk Dili ve Edebiyatı okuyan arkadaşım vardı odada onun kitaplarına dadanmaya falan başlamıştım😀
Ama okumaya,anlamaya biraz ara verince köreliyor insan tabii.

Niloya burada attığın mesaj sayısı bu söylediğini yalanlıyor.🤣 Benim üyeliğim ve mesaj sayımızla mukayese edebilirsin bunu 🤷‍♀️
Orayı baz alma dönem dönem fazla sarıyorum telefona sen de haklısın kendince mesela şuan kitap okuyorum sana ispat etmek zorunda mıyım hayır herkesin uyuma saati aynı değildir kimisi 8 saat uyur kimisi 5 6 saat gecenin ilerleyen saatlerinde sessizlikte kitap okur ama kesinlikle internet okuma ve faydalı işler için biraz engelleyici

Bunun bir de referandumda neye evet dedikleri kısmı var 2017 anayasa değişikliği ile verilen sınırsız yetkiler Buyurunuz!!
Görmezler duymazlar
Kaynak isterler gösterirsin yalan derler
O zaman kandırıldık derler
Çözüm süreciydi derler
Derler de derler 🥹

Cidden okuyun

.
Şöyle bir rubaisi var

Beni yaratan sen
Ne yapacağımıda yazmışsın önceden
Peki spruyorum nedir bu cenennet ve cehennem

Bu bir sorgulamadır
İçinde zeka ve felsefe var
Bence siz ömer hayyamın kim olduğu bilmiyorsunuz

Matematikte bişeyleri sıfırlıyordu onu biliyorum bu kesin😊
Sıfırı yorumlayan,rakam olarak kullanan,Avrupa’s taşıyan falan hep farklı sanırım.
Kızıma öğretmeni matematikle ilgili kitap aldırmıştı onu okumuştum.
Orda Hintli buldu diyordu karısı da al bak tencere de boş ne işe yaradı senin boş rakam bulman vs diyordu.
Çocukların aklında kalsın ve ilgisini çeksin diye komiklik katarak yazmış yazar benim de ordan aklımda kaldı.
Bir şeyi okuyucunun dikkatini çekerek,akılda kalmasını sağlayarak yazmak ne kadar önemli örneğini anlatmış oldum.
Ee okuyun hadi öğrenin deyince çoğu insan er hadi okuyayım demez içinden gelerek.

Simdi Ömer Hayyam bu devirde yaşasa ve bu sözü dese sizler dersiniz ki
Sarıklı cübbeli yobaz şeriatçı ne karışıyor siyasete kıyafete bak laik değil cahil ...sakala bak takkeci bir dünya şey...

Bazen sasirtiyorsunuz...cidden

Ömer hayyamın hayatını kitaplarını biliyor musunuz okumadıysanız tavsiye ediyorum okuyun
Sizin sorununuz da bu msspare, chpye oy atan herkesi din karşıtı sanıyorsunuz biz sadece din ve devlet işleri ayrı yürütülsün, mesela camilere siyaset sokulmasın istiyoruz. Ömer Hayyam'ı da okuduk Mevlana'yı da Tebrizli Şemsi de.. tasalanma sen☘️

Ben de Eski Türk Edebiyatı dersi aldım ilk baş ne sıkıcı bu dedim hatta ilk dönem kaldım🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Sonra vauv çok iyi bir kelime ile bile neler anlatıyorlar dedim bir sardı beni ikinci dönem baya yüksek not alarak geçtim.
Diğer dönem alt sınıfla tekrar aldım daha da bağlandım.
Türk Dili ve Edebiyatı okuyan arkadaşım vardı odada onun kitaplarına dadanmaya falan başlamıştım😀
Ama okumaya,anlamaya biraz ara verince köreliyor insan tabii.
Tabi canım. Ben en çok Yeni Türk edebiyatından hoşlanmıştım ama. Tanzimat dönemi ve sonrasını kapsıyor. İşin magazinsel boyutu da o zamanlarda başlıyor tabi. İşim gücüm dedikodu malum. :KK53: :KK53: Edebi çekişmeler, kavgalar, dissleşmeler ooo neler var neler. Biri birine dekadan diyor, öteki Avrupa özentisi. Edebiyat güzeldir ya, kitaplar olmasaydı dünyada çok şey eksik kalırdı. Kitaplar ve sinema olmasa ölürüm ben. :)

Ben de demin bir video izledim, Paris'te bir ferrarili Eyfel kulesinin önünde açmış son ses dombra çalıp akp bayrağı salliyor.
o kadar istiyroum ki bir dahaki seçimlerde Almanya'da, Fransa'da, Hollanda'da aşırı sağcılar kazansın, şunlara ülkeyi dar etsin. O zaman anlarlar belki Avrupa'nın göbeğinde yaşayıp Türkiye'de gerici sağ partiye oy atmayı.
O kadar Allah kitap inanıyorlar hesapta. Eğer varsa vatandaş olarak hakkım , kendi keyif içinde yaşayıp bizi bu zulme birakan bir kişiye bile helal etmiyorum
Dileğim ne çabuk gerçekleşmiş 😂
İnşallah haber doğru çıkar da canım hemserilerim biner biner gelirler. Hep beraber kardeşlik, bolluk, refah içinde yasariz💕💕
Bitsin bu hasret

Back