Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Dileğim ne çabuk gerçekleşmiş
İnşallah haber doğru çıkar da canım hemserilerim biner biner gelirler. Hep beraber kardeşlik, bolluk, refah içinde yasariz
Bitsin bu hasret
NE olur akp ye oy veren akp propagandası yapanları göndersinler
bizde onları göçmenlerle dolu şehirlerimize alalım
Lütfen lütfen

Hiciv. Divan'da j korkarlar, hatta Tahir efendiye köpek dediği şiir yüzünden 4.Murat uyarır.

Ziya Paşa(çoğu atasözü ondan çıkmadır) Tevfik Fikret hatta Namık Kemal gibi Tanzimat sanatçılarının bile çok iyi hiciv eserleri var.

Nefi'yi diyorsunuz. :) Aha aşağıya yazıyorum, müthiş bir laf sokmadır. Şeyhülislama köpek diyor bu arada. Dönemin paşalarına ha bire giydiriyor böyle. Zaten sonu da bundan ötürü oluyor.
Tahir Efendi bana kelb demiş
İltifâtı bu sözde zâhirdir
Mâlikîdir mezhebim zîrâ
İ'tîkâdımca kelb tâhirdir

Tasalanmiyorum merak etme Mevlâna yi nasıl okudunuz bilmiyorum bazılarınız hiç anlamamış burda Mevlanaya ve Şems Tebrize çok çirkin yakıştırmalar yapıldı...

Ömer hayyama gelince evet bu konu da haklısınız karistirdim bir başka isimle ...

Muhyiddin İbnü'l-Arabî ile ibni arabinin farklı isimleri vardı...bi an o sandım..

Ömer hayyam evet hatırladım bende şaşırmışım..dedim ne oluyor sarıklı falan birini paylaştılar derken ha dedim tamam tamam ...saskinligim geçti şimdi sizler şunu yazıcaksınız hani koz ya kullanicaksiniz buyurun gülme emojileri gelsin Allah hep yüzümüzü güldürsün..

Bir insanın bu kadar mesaja sarması için şu an kitap okuyor olmakla bildirim gelince cevap yazayım demek eş değer.

12 de yatıp 7 de kalkıyorum 9 5 iş mesaim. Sonrasında akşam 7 10 dersim var. Rutinim hiç azalmadı benim.

Ayrıca bilmiyorsunuz demedim ..güzelce size kitaplarını okuyun tavsiye ederim dedim ..bi tavsiye ama iste sizler iyi lafı bile dalgaya aldığınız için ve hiç degismiyeceginiz için neyse okumayın boşverin
Ben de bir tavsiye vereyim: George Orwell hayvan çiftliği müthiş bir kitaptır günümüz Türkiye'siyle uzaktan yakından alakası yok, sadece tavsiye niteliğinde

Boşluğu tam manasıyla doldurdunuz
Nefî şimdi yaşasa ne olurdu siz düşünün.

Ben de bir tavsiye vereyim: George Orwell hayvan çiftliği müthiş bir kitaptır günümüz Türkiye'siyle uzaktan yakından alakası yok, sadece tavsiye niteliğinde
1884 85 mi o da o minvalde bir esermiş
Bşr türlü kısmet olmadı

Boşluğu tam manasıyla doldurdunuz
Nefî şimdi yaşasa ne olurdu siz düşünün.
Siz ve diğer edebiyat sever kadınlarla karşılaşmaktan keyif duydum bu akşam. Edebiyat ve sanat hayatı daha güzel kılıyor bence. Bilgili, donanımlı kadınların olması hele çok mutluluk verici.

Değil mi magazinsel kısmı da ayrı heyecan katıyor.
Kitap okuyup sonra filmini izlemek ya kitap her türlü iyi demenin zevki de bir başka mesela:)
Harmanlamak da ayrı zevk.
Yüzüklerin Efendisi filmi çekildiğinden ben lisede idim birincisini izledim sonra aslında kitap serisi olduğunu öğrenince gidip üç kitabını da alıp kalan iki filme kitaplarını okuyup gitmiştim mesela.
Kitaplar da sinemaya ilham veriyor önce kitapta yazan bir olayı yıllar sonra sinemada veya gerçek hayatta görüyoruz.
Hayal gücünden doğan bir kavram veya olayın başka yerleri etkilemesine hatta bazen bütün olmasına bayılıyorum.
Edebiyat ve sanat insanı insan yapam değerlerden.
Edebiyatı evvelden gelen toplumlar kendini belli ediyor her türlü.
İran edebiyatı mesela çok iyi şairler çıkarmışlar topraklarından ve şimdi bile duygularından anlaşılıyor irdelenerek bakılırsa yan ve yöresindeki yerlere göre diyorum.
Konudan konuya atladım ama edebiyat candır yeter ki dolu eserler okunsun.

1884 85 mi o da o minvalde bir esermiş
Bşr türlü kısmet olmadı
1984 ne güzel anlatmış yazar hele o nefret günü veya günlük nefret dakikaları.
İnsanları birleştiriyor baştakiler ama güzel bir amaç için değil.
Kitlesel olarak başta garip gelse de onlara katılırken buluyor insan kendini falan.
Etkileyici ve vurucu

İran'ın muhteşem bir kültürel hazinesi var, tartışılamaz zaten.
Ben Harry Potter ile büyüdüm. :) Kitapları, filmleri vs. Harry büyüdü ben de büyüdüm. Yaşıtım gibi, çocukluk arkadaşım resmen. :)
Valla anneler varsa aramızda kitabı sevdirin diyorum. Kitapla büyüyen çocuk bir başka olur. :)

Maalesef yavaş yavaş kitapta anlatılanlara doğru gidiyoruz gibi bazen big brother bizi izliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…