NE olur akp ye oy veren akp propagandası yapanları göndersinlerDileğim ne çabuk gerçekleşmiş
İnşallah haber doğru çıkar da canım hemserilerim biner biner gelirler. Hep beraber kardeşlik, bolluk, refah içinde yasariz
Bitsin bu hasret
Hiciv. Divan'da j korkarlar, hatta Tahir efendiye köpek dediği şiir yüzünden 4.Murat uyarır.Eski Türk Edebiyatı dersi aldığım için biraz biraz biliyorum kızlar ben de. Tasavvuf edebiyatında hele ne şiirler var, şimdi birini bir mecliste okumaya kalksak abooooDivan edebiyatının hepsi gazel, mesnevi değil; tasavvuf edebiyatının da hepsi naat münacaattan oluşmuyor.
Tartışmanızın arasına bir anda fırladım kızlar kusura bakmayın. Varsa bir edebiyatçı meslektaşım, o daha derin bilgilidir tabi. Ben daha dil ağırlıklı bir eğitim aldım. Saygılar efendim.
Kendisinin şarap ve haram ile ilgili de güzide bir anekdotu var ama arkadaş daha iyi bilirÇoh mu büyükmüş Eki Görüntüle 3255084
Nefi'yi diyorsunuz. :) Aha aşağıya yazıyorum, müthiş bir laf sokmadır. Şeyhülislama köpek diyor bu arada. Dönemin paşalarına ha bire giydiriyor böyle. Zaten sonu da bundan ötürü oluyor.Hiciv. Divan'da j korkarlar, hatta Tahir efendiye köpek dediği şiir yüzünden 4.Murat uyarır.
Ziya Paşa(çoğu atasözü ondan çıkmadır) Tevfik Fikret hatta Namık Kemal gibi Tanzimat sanatçılarının bile çok iyi hiciv eserleri var.
Sizin sorununuz da bu msspare, chpye oy atan herkesi din karşıtı sanıyorsunuz biz sadece din ve devlet işleri ayrı yürütülsün, mesela camilere siyaset sokulmasın istiyoruz. Ömer Hayyam'ı da okuduk Mevlana'yı da Tebrizli Şemsi de.. tasalanma sen
Bir insanın bu kadar mesaja sarması için şu an kitap okuyor olmakla bildirim gelince cevap yazayım demek eş değer.Orayı baz alma dönem dönem fazla sarıyorum telefona sen de haklısın kendince mesela şuan kitap okuyorum sana ispat etmek zorunda mıyım hayır herkesin uyuma saati aynı değildir kimisi 8 saat uyur kimisi 5 6 saat gecenin ilerleyen saatlerinde sessizlikte kitap okur ama kesinlikle internet okuma ve faydalı işler için biraz engelleyici
Ben de bir tavsiye vereyim: George Orwell hayvan çiftliğiAyrıca bilmiyorsunuz demedim ..güzelce size kitaplarını okuyun tavsiye ederim dedim ..bi tavsiye ama iste sizler iyi lafı bile dalgaya aldığınız için ve hiç degismiyeceginiz için neyse okumayın boşverin
Boşluğu tam manasıyla doldurdunuzNefi'yi diyorsunuz. :) Aha aşağıya yazıyorum, müthiş bir laf sokmadır. Şeyhülislama köpek diyor bu arada. Dönemin paşalarına ha bire giydiriyor böyle. Zaten sonu da bundan ötürü oluyor.
Tahir Efendi bana kelb demiş
İltifâtı bu sözde zâhirdir
Mâlikîdir mezhebim zîrâ
İ'tîkâdımca kelb tâhirdir
1884 85 mi o da o minvalde bir esermişBen de bir tavsiye vereyim: George Orwell hayvan çiftliğimüthiş bir kitaptır günümüz Türkiye'siyle uzaktan yakından alakası yok, sadece tavsiye niteliğinde
"Bütün hayvanlar eşit, ama bazı hayvanlar daha eşit" /George Orwell- Hayvan ÇiftliğiBen de bir tavsiye vereyim: George Orwell hayvan çiftliğimüthiş bir kitaptır günümüz Türkiye'siyle uzaktan yakından alakası yok, sadece tavsiye niteliğinde
Siz ve diğer edebiyat sever kadınlarla karşılaşmaktan keyif duydum bu akşam. Edebiyat ve sanat hayatı daha güzel kılıyor bence. Bilgili, donanımlı kadınların olması hele çok mutluluk verici.Boşluğu tam manasıyla doldurdunuz
Nefî şimdi yaşasa ne olurdu siz düşünün.
1984 daha genişletilmiş hali bence, kahramanlar ayrı ama anlattığı şey aynı.1884 85 mi o da o minvalde bir esermiş
Bşr türlü kısmet olmadı
Değil mi magazinsel kısmı da ayrı heyecan katıyor.Tabi canım. Ben en çok Yeni Türk edebiyatından hoşlanmıştım ama. Tanzimat dönemi ve sonrasını kapsıyor. İşin magazinsel boyutu da o zamanlarda başlıyor tabi. İşim gücüm dedikodu malum.Edebi çekişmeler, kavgalar, dissleşmeler ooo neler var neler. Biri birine dekadan diyor, öteki Avrupa özentisi. Edebiyat güzeldir ya, kitaplar olmasaydı dünyada çok şey eksik kalırdı. Kitaplar ve sinema olmasa ölürüm ben. :)
Cesur Yeni Dünya'yı da tavsiye ederim hanımlar. Daha fütüristik ama bence güzel. Kitabı okuyamam Rozi diyenler dizisine de bakabilir. Ütopya, distopya sevenler için güzel bence.1984 daha genişletilmiş hali bence, kahramanlar ayrı ama anlattığı şey aynı.
1984 ü de okumadıysanız muhakkak okuyun."Bütün hayvanlar eşit, ama bazı hayvanlar daha eşit" /George Orwell- Hayvan Çiftliği
1984 ne güzel anlatmış yazar hele o nefret günü veya günlük nefret dakikaları.1884 85 mi o da o minvalde bir esermiş
Bşr türlü kısmet olmadı
İran'ın muhteşem bir kültürel hazinesi var, tartışılamaz zaten.Değil mi magazinsel kısmı da ayrı heyecan katıyor.
Kitap okuyup sonra filmini izlemek ya kitap her türlü iyi demenin zevki de bir başka mesela:)
Harmanlamak da ayrı zevk.
Yüzüklerin Efendisi filmi çekildiğinden ben lisede idim birincisini izledim sonra aslında kitap serisi olduğunu öğrenince gidip üç kitabını da alıp kalan iki filme kitaplarını okuyup gitmiştim mesela.
Kitaplar da sinemaya ilham veriyor önce kitapta yazan bir olayı yıllar sonra sinemada veya gerçek hayatta görüyoruz.
Hayal gücünden doğan bir kavram veya olayın başka yerleri etkilemesine hatta bazen bütün olmasına bayılıyorum.
Edebiyat ve sanat insanı insan yapam değerlerden.
Edebiyatı evvelden gelen toplumlar kendini belli ediyor her türlü.
İran edebiyatı mesela çok iyi şairler çıkarmışlar topraklarından ve şimdi bile duygularından anlaşılıyor irdelenerek bakılırsa yan ve yöresindeki yerlere göre diyorum.
Konudan konuya atladım ama edebiyat candır yeter ki dolu eserler okunsun.
Maalesef yavaş yavaş kitapta anlatılanlara doğru gidiyoruz gibi bazen1984 ne güzel anlatmış yazar hele o nefret günü veya günlük nefret dakikaları.
İnsanları birleştiriyor baştakiler ama güzel bir amaç için değil.
Kitlesel olarak başta garip gelse de onlara katılırken buluyor insan kendini falan.
Etkileyici ve vurucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?