Beklediğim sonuçlar geldi maalesef. Arkadaşlar bundan sonra yapacağım o %48le dayanışmak. Birine yardım mı edilecek? O %48den olacak. Ekonomi çok kötü gidecek. Kaçabilen kaçar da bu ülkede sıkışıp kalan o %48 e çok yazık olacak. Mümkün olan en az hasarla atlatalım. Çevrenizdekileri tanıyın :)
Kalan %52 için demiştim zaten. Su, itfaiye, hortum. İnşallah en kötü onlar etkilenir. İnşallah yaptıklarının bedelini masumlar değil onlar çeker demekten başka yapacak şey yok.
Arkadaşlar bu mesajım nedeniyle ceza almıştım dünden önceki gün. Nedeni mesaj olarak geliyor diye bekledim (özel mesajı cezalıyken okuyamıyormuşuz) ve yine anlamadım
mesaj şu:
"Merhaba Luthientr,
(Bu hafta sonu seçim vardı.....) başlıklı konuda yazdığınız yorum üslubunun site kurallarına uygun olmaması sebebiyle uyarı aldınız.
Kurallara aykırı davranmak yasak ve uyarı / ceza alma sebebidir. Lütfen site kurallarına uygun paylaşımlar yapınız.
Saygılarımızla"
Yine anlamadım ve sitenin kurallarına tekrar baktım. En benzeyen şöyle bir kural buldum:
"Forum içi yazışmalarda kullanılacak dil ve üslup, forumun verimli olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Bundan ötürü iletilerde küfür ve benzeri kaba ifadeler kullanılmaması ve başka birini küçük düşürücü, tahrik ve hakaret edici söylem ve tavırlardan uzak durulması özellikle gerekmektedir. Küfür içeren, aşırı laubali, başka bir kullanıcıya saldırı amaçlı veya genel olarak çirkin kabul edilen iletiler yöneticiler tarafından silinecektir. Aynı tutumu sürdürmekte ısrarlı davranan kullanıcı forum kullanımından süresiz men edilecektir. Bununla birlikte foruma katılan kullanıcıların seçtikleri kullanıcı isimlerinin de küfür içeren, diğer kullanıcıları taciz veya tahrik edecek özellikte olmaması gerekmektedir. Bu türde isimler doğrudan forum dışı bırakılacaktır. Aynı konu kullanıcıların avatar ve imzaları için de geçerlidir.
Forumla ilgi ve ilişkisi olsun olmasın, her türlü kişi, kurum ve kuruluşu küçük düşürücü, hakaret içerikli mesajların yazılması kesinlikle yasaktır."
Mesajımda küfür ve benzeri hiçbir şey olmadığı için herhalde "bir grubu tahrik edecek özellikte" olarak bulunmuş
bu yüzden cevap vermek istedim.
Tahrik olduğunu hisseden arkadaşlar için: arkadaşlar, eğer kötü bir şey olmadığını düşünüp oy verdiyseniz bu mesajın neresinden tahrik oldunuz ben anlamadım? Mesela kk %52 almış olup kazansaydı ve siz gelecek kötü ekonomiden bahsettikten sonra "inşallah en kötü oy veren %52 etkilenir. Masumlara bir şey olmaz" yazsaydınız ben bundan nasıl tahrik olurdum ki? Sonuçta bence her şey çok güzel olacak. Ekonomi de güzel olacak. Dolayısıyla oy verenler olarak kötü etkilenemeyiz
Yani şikayet edip tahrik olduğunu hisseden arkadaşlar da farkında mı yani ekonominin kötü olduğundan? O zaman vah ki ne vah. Bile isteye ülkeyi felakete sürüklemiş kim varsa yazıklar olsun.
Ama kurallardan birisi çok haklı. Beğenmeyen gitsin denmiş
sonuçta özel bir site.