• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Öyle bir şey olmaz ne yazık ki😬

Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, hasta bakıma muhtaç ve engelliler alınabilirdi ama röportajdaki erkekler ülkeleri ve çocuklarının geleceği için mücadele edebilecek sağlamlıktalar.

Dediğiniz gibi zulüm başka bir şey ki, afganlar madem Taliban var zulüm var neden çocuklarını eşlerini analarını bacılarını bıraktı?
Zulüm bir tek erkeklere miydi? Kaldı ki bizim insanımız Kurtuluş Savaşında kadın erkek çoluk çocuk demeden mücadele etti değil mi? Allah muhafaza bugün benzer şeyler yaşansa yine hepimiz vatan için mücadele ederiz.

Öyle röportajlar var ki insan kızıyor, bazısı çok pişkince sınır dışı edileyim ne olmuş yine gelirim diyor, bulamadım o röportajları bulsam ekleyeceğim, hepsi kayıt altında olsa, kanunlara göre, bizim topluma göre yaşasalar zaten kimse huzursuz olmaz.

Ben Avrupa’yı bilmem ama Avrupa’ya kabul edilen mülteciler hemen böyle elini kolunu sallaya sallaya topluma katılabiliyor mu?
Kayıtsız topluma entegre edilmeden Avrupa’da yaşayan mülteci var mı?
Herkes kendi ana dilini konuşabilmeli elbette ama gittiği Avrupa ülkesinde dil öğrenmeden yaşayabiliyorlar mı mesela?

Benim yaşadığım bölgeye Rusya Ukrayna savaşı sonrası iki ülkeden de insanlar geldi Ege diye, İngilizler de vardı zaten, son 2 yıldır Afrikalılar da var, buraya adapte olmak için Türkçe öğreniyorlar, bir kısmı henüz tam konuşamıyor ama Türkçeyi anlıyor, belki sizlere ters gelecek ama nasıl ki ben Avrupa’ya yerleşsem onların dillerini öğrenmek zorundaysam, ülkeme yerleşen İngiliz de olsa Afgan da olsa Suri de olsa benim dilimi öğrensin isterim.

Kusura bakmasınlar yine biraz ters karşılanabilir lakin yurtdışında yaşayan ülkem insanı elbette sürekli maruz kaldığı dile daha aşinadır ağzı o dile kayar ama Türkiye’ye geldiklerinde bana direkt Almanca Fransızca İngilizce konuşmalarını garipsiyorum, ikaz da ediyorum sen bu ülkenin insanısın ülkene gelmişsin karşısında konuştuğun insan senin ülkenin insanı, Türkçeyi de biliyorsun bana niye nayn davut diyorsun, aynen zıvaynen mi diyeyim ne diyeyim sana🤷‍♀️
Hiç ters gelmedi bana. Ben herkesin her yerde yaşayabilmesinden yanayım ama öyle elini kolunu sallaya sallaya değil. İhtiyaç vardır, faydan olur, gidersin, seversin, uyum sağlarsın. Her ülkenin kuralları vardır. Yok öyle kültürünü yerleştirme, benimsetme çabası. Kültürünü memleketinde yaşarsın. Gittiğin yeri kendine göre dönüştürmek yayılmacılıktır.

Bugün haberturkte koca kirmizi pontolrla geçtiler başlık cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : 1000.000 suriyeli evine gidiyor.
Orada ev yapıp göndereceği o kadar. Kaldı 9 milyon. Onlara da ev yapacak gücümüz var mı?

Ya bu okadar canımı sıktı ki.diğer söylenen bir sürü şeylerle.tekrar tekrar yazmak istemiyorum.
Yuhaladılar adamı yaa yazik ya yarin birgun bu adami yolda lincleseler ne olcak sonunu hiç düşünmüyorlar mi secim kazanılmış zaten neden daha adama karşı nefret tohumları ekmeye devam ediliyor herkanalda ayni kk istifa etmeli tamam etmeli ne olcak edecek yerine biri gelecek onudaki yuhlatcaksiniz butun haber kanalları buna tuz biber ekiyor. Ya sunucu kk nin kaybettiğini söylerken kahkaha atıyor. Cumhurbaşkanımız butun herseyi not ettik buyuksehirlerode alıcaz elinden diyor

Kutlama yaptılar ya aklım almadı.
Onca insanın kanı yerde kalmışken,sahtekarların yaptığı binaların altında ezilip yok olmuşken ve bir kişiye dahi yargı hesap sormamışken kutlama yaptılar. Şimdi ben bu insanlara ne diyeyim?
Fatih portakal bugun bisey dedi kutlama yapanlarin haline tavrina bakin taskinliklarina bakin sevdiklerinin hareketleri neyse bunlarda boyle dedi

Bugün haberturkte koca kirmizi pontolrla geçtiler başlık cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : 1000.000 suriyeli evine
Yuhaladılar adamı yaa yazik ya yarin birgun bu adami yolda lincleseler ne olcak sonunu hiç düşünmüyorlar mi secim kazanılmış zaten neden daha adama karşı nefret tohumları ekmeye devam ediliyor herkanalda ayni kk istifa etmeli tamam etmeli ne olcak edecek yerine biri gelecek onudaki yuhlatcaksiniz butun haber kanalları buna tuz biber ekiyor. Ya sunucu kk nin kaybettiğini söylerken kahkaha atıyor. Cumhurbaşkanımız butun herseyi not ettik buyuksehirlerode alıcaz elinden diyor
Herkes bir tuhaf oldu ya.bir kesimde insanlık öldü.inanılmaz bir ayrışma var maalesef sosyal medyalarda insanlar sürekli tartışıyor.erdoğan 2023 te eyalet sistemini getireceğiz falan dedi.bunun referandumu olsa kabul eder herkes valla

30 Ağustos bu kadar kutlanir mi merak ediyorum
Bunu bende merak ediyorum görücez bakalim 29 ekimde cumhuriyet 100 yaşına giriyor bizim icin cok önemli 100.yok bakalim sokaklarda kac arana dolaşacak daarrrttttt daaart diye türk bayraklariyla

Herkes bir tuhaf oldu ya.bir kesimde insanlık öldü.inanılmaz bir ayrışma var maalesef sosyal medyalarda insanlar sürekli tartışıyor.erdoğan 2023 te eyalet sistemini getireceğiz falan dedi.bunun referandumu olsa kabul eder herkes valla
Acayip ayrıştık cok üzülüyorum :(

En kritik sorum gelıyor 🤣eşinizin ardından gitmek için Bi süre bekleniyor ya 🥹🥹🥹ne kadar ayrı kaldınız

Kafayı yerim de ben
Her gunum gozu yaşlı gecer yapışık Bi kadınım ben🤣
3 hafta bedelli yaptı da ölcem sanmıştım🤣
yanlis hatirlamiyorsam ekim’de basvuru yaptik, normalde ortalama 6 ayda cikiyor ama basvuru yogunluguna ve hangi ulkeden basvurduguna gore degisiyor. 6 aydan erken alan da var tam zamaninda alan da..
Bizim sansimiz 2 ay bekledikten sonra mail geldi Home Office’den. Iste kisi basi 500£ odeme yaparsaniz vizeniz 5 is gunu suresinde vizeniz sonuclanacaktir yaziyordu. Odeme yaptik vize cikti Allaha sukur vermisler pozitifti😂
Yani 2-5 3 ay gibi bir surede gelmis oldum.
Benim esim zaten 6-7 yasindan bu yana buradaydi, ben sonradan geldim.😂😂🥲

Encok merak ettigim seyler 1. Hudapar cumhuriyet bayramı 29 ekim 19 mayıs törenlerine gelecek mi
2. Okullarda ayri eğitim dedi fatih erbakan bunu uygulayacaktı o şartla gelirim cumhur ittifakına diye

Bunu bende merak ediyorum görücez bakalim 29 ekimde cumhuriyet 100 yaşına giriyor bizim icin cok önemli 100.yok bakalim sokaklarda kac arana dolaşacak daarrrttttt daaart diye türk bayraklariyla
Çok ilginçsin, kendi merak ettiğin şeyi sen de merak ediyorsun 😅 Milli bayramların keyfi kaçalı çok oluyor burada. Hepimiz bunalıyoruz. Eski Türkiye diyor kendinden önceki döneme. İkiye ayrıldı Türkiye tarihi; RTEÖ, RTES olmak üzere.

En kritik sorum gelıyor 🤣eşinizin ardından gitmek için Bi süre bekleniyor ya 🥹🥹🥹ne kadar ayrı kaldınız

Kafayı yerim de ben
Her gunum gozu yaşlı gecer yapışık Bi kadınım ben🤣
3 hafta bedelli yaptı da ölcem sanmıştım🤣
Bir de ukrayna savasi yuzunden priority vize islemleri durmustu, ama simdi yeniden acildi sanirim arastirmak lazim. Parayi veren dudugu caliyor.🥲
Ek ucret odersen cok cok daha once cikanlar var, 1 is gunu icinde bile cikiyor yani.

Canim afrika ülkelerinde rte kardeşlik ve dayanisma hastaneleri ve yardim derneği var oralara turkiyeden doktorlar gitti afrikaya yıllardır ordalar. Ordaki halk ucretsiz bakılıyor salgın hastalıkla mucade ediliyor oralarda ucretsiz ilac tıbbi malzeme veriliyor türk ve afrikalı doktorlar birlikte çalışıyor

Goruldugu gibi metro hatlari cok iyi.
Evet biscuits biliyorum. Benim 25 sene önce ilk yurtdışına çıktığım ülkeydi İngiltere. Ve hala Amerika’dan sonra en gelişmiş, medeni, saygılı ülke olarak aklımda yer etti. Havası kapalı olmasaydı yaşayabilirdim. Eskiden yurtdışını çıktığımda 2 hafta sonra memleket özlemi çeker, dönmenin yoluna bakardım. Artık kendimden önce düşünmem gereken 2 kız evladım var. Benim planım Teksas’ta yaşamak. Hayırlısı.

Çok ilginçsin, kendi merak ettiğin şeyi sen de merak ediyorsun 😅 Milli bayramların keyfi kaçalı çok oluyor burada. Hepimiz bunalıyoruz. Eski Türkiye diyor kendinden önceki döneme. İkiye ayrıldı Türkiye tarihi; RTEÖ, RTES olmak üzere.
Yanlis olduda ondan kafam durdu🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Artık öğrenin ama. Milli Bayram söz konusu olduğunda Müge Anlı’daki Zeynep Ergül gibi bir sürü hastalık sayıyorlar. Hırtlak kanseriyim, guatırım var, şekerim var, tansiyonum var. Serumlu poz paylaşıyorlar.

Evet biscuits biliyorum. Benim 25 sene önce ilk yurtdışına çıktığım ülkeydi İngiltere. Ve hala Amerika’dan sonra en gelişmiş, medeni, saygılı ülke olarak aklımda yer etti. Havası kapalı olmasaydı yaşayabilirdim. Eskiden yurtdışını çıktığımda 2 hafta sonra memleket özlemi çeker, dönmenin yoluna bakardım. Artık kendimden önce düşünmem gereken 2 kız evladım var. Benim planım Teksas’ta yaşamak. Hayırlısı.
Wawwwww harika .

Artık öğrenin ama. Milli Bayram söz konusu olduğunda Müge Anlı’daki Zeynep Ergül gibi bir sürü hastalık sayıyorlar. Hırtlak kanseriyim, guatırım var, şekerim var, tansiyonum var. Serumlu poz paylaşıyorlar.
🤣🤣🤣 yada yurtdışında toplanti

Back