• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Evim var, çocuğuma yetecek maddi imkanım var, geleceği için birikimim var. Canımızın istediğini alıp yiyecek maddi imkana sahibiz. Ben bütün çocuklar eşit olsun isterdim. Mesela o çok zenginlerin çocuğu koleje gidiyorsa benim çocuğumda gitsin isterdim ve benim çocuğum istediğini istediği an alıp yiyip içiyorsa istediği oyuncağı alabiliyorsa bütün çocuklar istediği herşeye ulaşsın isterdim. Bize lüks olarak görülen şeyleri misliyle yaşayanlara alkış tutan bi zihniyetle asla aynı noktada olamam. Ülke elden mi gitsin diyenler ülke borç içinde ve büyük felaketlerin eşiğinde. Emeği olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum.
Ama bu dediğiniz dönemin her zamanı aynı her zaman bir alt gelirli ve bir üst gelirli ve ultra zengin. Var ve hiç değişmeyecek bişey

Yarın zorla hepimizi burkaya sokmayacaklarının garantisini verebiliyor musunuz? Özellikle de mülteci nüfusu 40 milyona ulaştığında?
Adamlar ellerinde satırla sokakta insan doğrayacaklar. Kadınların sokağa çıkmasını yasaklayacaklar. Bunlar olmaz diyebilen kesimden misiniz bilmiyorum,sizi çok tanımıyorum ama,şahsen başını normal şekilde çenesinin altından bağlayan anneannem öğretmenlik yapmıştı o şekilde. Yaşlarını tahmin etmeniz zor değil, 1920 doğumluydu. Devlet dairelerine de girerdi. Yani bir de artık dünya değişiyor, 19 mayıs tatilinde yurt dışında bir festivale katıldım, arkadaşım bana bulunduğumuz bölgeyi tanıtırken “heygidi günler,35 yıl önce bu meydanda Türkçe konuştuk diye 5 birim para ceza yemiştik,şimdi Türkçe şarkılar söyleniyor” dedi. Bu olay bizim ülkede yaşansa herkes Tayyip bey sayesinde oldu derdi eminim. Ama orada devlet başkanına mal edilmiyor bu konu,dünya değişiyor denilip geçiliyor. Medeniyet işte böyle bir şey. Benim zoruma giden bu.

Ayrıca,yeri gelmişken kolay kolay anlatmadığım bir konuyu anlatayım size,hep başörtüsü mağduriyetini dinliyorum ama,rahmetli babam Deniz Gezmişin ve abisinin çok samimi arkadaşıydı,okuldan beraber atılmışlardı, sağlam solcuydu. Benim de onun kızı olduğumu bilen üniversite dekanımız,bölüm başkanımız benim asla akademik kariyer yapamayacağımı söyledi yüzüme. Ales sınavına girip derece yaptığımı öğrendiği gün. Hiç umurumda olmadı. Zaten akademik kariyer hedeflemiyordum,özel sektördü amacım. Benim uğradığım mağduriyet ne olacak peki? Benim yerimde başkası olsaydı 35-40 yıl anlatılırdı bu konu, ben kolay kolay anlatmam. Burada birkaç defa dile getirmişimdir,reel hayatta annem dahi bilmez mesela.
Neden öyle bir şey olsun saçma buluyorum ben değişmeyecek 4 madde var

Bunlar geçmişte kaldı taaaaaaaaa geçmişte .başı açık başı kapalı herkes yaşıyor özgürce bu ülkede .kk ya buyuzden takiksiniz anladimda hiç gerek yok geçti bitti canım onlar adam özür diledi bitti işte. ..
Yahu hanımefendi bir şey yazdı ona istinaden yazdım geçmişi didikleyen mi var valla bir sürü insan okuyamadı onlar konuşsa daha makbul olur geçmişte yaşandı işte öyle özgür olmayan günler geçirdi bu ülkede

Bitmiyor kardeşim bitmiyor.daha ekonomi mülteci hizbullah hakında bir yorum bi düşünce okuyamadım daha.kk nın torunu(çocuk doğduğuna pişman olmuştur)fi tarihindeki ssk batışı demirtaş.

Ha birde ekremin çocuklarını ıskalamaması.
Takmışlar kafayı canım bunlara.

Yahu hanımefendi bir şey yazdı ona istinaden yazdım geçmişi didikleyen mi var valla bir sürü insan okuyamadı onlar konuşsa daha makbul olur geçmişte yaşandı işte öyle özgür olmayan günler geçirdi bu ülkede
Adı üstünde geçmiş gitmiş

Ama bu dediğiniz dönemin her zamanı aynı her zaman bir alt gelirli ve bir üst gelirli ve ultra zengin. Var ve hiç değişmeyecek bişey
Ben o yorumu yazanın üst gelirden olduğunu sanmıyorum.
Evim var demiş birçok kişinin var evlerim var dememiş.
Şu evim,arabam var çocuğumu da kurtarırım bir şekilde ben sizler düşündüm diyenler de komik geliyor bana.
Çoğumuz öyleyiz o zaman.
Alt gelir üst gelir hep varmış orası ayrı ama hala kendini üst gelir sanmak ayrı bir durum.

Neden öyle bir şey olsun saçma buluyorum ben değişmeyecek 4 madde var
Sürekli olarak başörtüsü goygoyuna tutunuyorlar ama arkadaşım.
Bakın ben de yaşadığım mağduriyeti anlattım. Bunun benzeri bir şeyi daha önce duydunuz mu? Duymadınız çünkü dile getirilmiyor,benim gibi düşünenler böyle şeyleri dert etmiyorlar.
Ama başörtüsü konusundan sürekli olarak beslenenler var.
Değişmeyecek 4 maddeye güvenmeyin. Onları da değiştirmek Tayyip beyin hedefinde.
Zaten o değiştirmese bile ülkedeki mülteciler yeterince çoğaldıklarında parti kurup bunu yapacaklar. O zaman siz belki dert etmeyeceksiniz ama ben dert edeceğim.

Hı hı. Nasıl Osmanlı karşıtlığı kokuyor yazınız. Bi siz tarih okudunuz
Nasıl kokuyor?
Bir bakın,aşağıya fotoyu koyuyorum. Kendinizi bu aileden mi görüyorsunuz gerçekten? Ne gibi benzer yönünüz var?
IMG_4090.webp

Back
X