Muharrem ince kimseyi satmadı yengeç. Bunu kendisi de anlattı, chp'den onunla birlikte ayrılanlar da, bazı gazeteciler de. Muharrem inceye veri akışı sağlanmadı. Bu kasten ve bilerek yapıldı. Kimin yaptığını ve kime yarar sağladığını anlamak zor değil. Sayamadığım kadar seçim kaybetmiş bir adam yaninda bir gölge istemedi ve ondan bu şekilde kurtuldu. Muhalefet olarak kalmaktan da memnun. Sorumluluk taşımıyor ne de olsa.
Senin gibi düşünen bir sürü insan var biliyorum. Şans vermek istemedikleri için dinlemiyorlar da onu. Babala tv'deki videosunu izleyebilirsin. Memleket partisinin bu konudaki yazdıklarını da gonderebilirim sana özelden.
Muharrem İnce fetöye tek bir samimi duygu beslememiş, yıllardır bu ülkenin gercek sorunlarını konuşan ve çözüm arayan, Atatürk'e laikliğe cumhuriyete sonuna kadar bağlı şerefli biri. Onun kadar Atatürk'e sahip çıkan bir siyasetçi görmüyorum. Kimseyi satmadı. Öyle göstermek istediler gölgesi altında ezilmemek için. Genel başkanı anlatmayayim hiç. Seçimlerden birinde oy kullanamadı adam. Yanina vazo da koysan pasif kalacak. O sebeple kimseyi istemedi. Yine seçilmeyecek birini aday gösterecekler. Adım kadar eminim.
Düşün bak Akp seçmeni bile Mansur aday olursa oy vereceklerini söylerlerken bunu hiç gündeme bile almadilar. Halk sana doğrudan seçim kazanmanin yolunu gosteriyor. Anketlerde herkesi geçiyor mansur. Niye bu bir seçenek olmuyor? Çünkü kimsenin gölgesinde kalmak istemiyor genel başkan. Muharrem İnce'yi de tam bu sebeple harcadı. Biraz düşün bunu lütfen. Istersen seçim gecesi floodunu özelden gonderebilirim.
Ben de şans vermek istemediğim için dinlemiyorum bile. Öyle biri yok sayiyorum. Halk ona çok büyük bir umutla bağlandı. Ama karşıligini resmen halkı ghostingleyerek verdi
"Sandıkları terketmeyin" dedi, binlerce insan hiç bilmediği yerlerde gece yarısına kadar oy pusulası nobetinde bekledi.
Öteki çıktı zafer konuşması yaptı, sokaklarda silahlar patladı (çok net hatırlıyorum,Üsküdar'da arkadaşlarımla seçim sonuçlarını izliyordum. Hepimiz yol boyunca tekinsiz, kalabalık insan grupları görmüştük. Hatta endiselenip çok geç olmadan evlere dağıldık).
Bu arada herkesin kulağı ince'de, adamdan ses yok. İnsanlar senaryolar yazıyor yok kaçırıldı yok şöyle yok böyle
O ara bir yetkili çıktı, seçim ikinci tura kalacak,sandıkları terketmeyin dedi. Saat olmuş gece yarısı, insanlar hala bir umut oy pususlasi nöbetinde.
Bir başka grup insan destek için CHP binasına gitmiş,ince orada da yok..daha doğrusu bir muhatap yok.
sokakta kutlamalar, silahlar,saçma sapan insanlar...
Derken adam "açıklama yapacagim" diyor.
Benle bekle, açıklama yok. Herkes endişeli, paranoyak senaryolar dolanıyor. Şöyle mi oldu böyle mi oldu.
Derken biri mesaj gösteriyor, bir gazeteciye 'adam kazandı' yazmış
bizimki de onlarca insan ondan haber beklerken bir cümle kurmadan , bekleyenlere teşekkür etmeden, 'yarın konusucam' diyor. Ertesi gün de saçma bir açıklamayla ortadan kayboluyor
İnsanlar ne büyük umutlarla ona bağlandı. Bu yaptığı resmen hayal kırıklığı oldu.
Seçim bu, kazanmak var, kaybetmek var. İnsanlar kaybettigni düşündüğünde de ona destekti. eğer adam o gün sandığa sahip çıkan halk kadar sandığına sahip çıksaydı, insanların yanında olsaydı, hayalet gibi kaybolmasaydi sonraki seçimlerde kimse onu bırakmazdı.
Yaptığı büyük bir terbiyesizlikti.
Hatta o olaydan iki yıl sonra belarusta eylemler oldu, seçime hile karıştı falan . milyonlar başkan adaylarına destek vermek için sokaklara cikti , bir sürü insan hayatını kaybetti,bir o kadarı fişlendi , hapse girdi, üniversiteden, meslekten, ülkeden atıldı. Yine de insanlar günlerce, canla başla başkan adaylarını savundular.
Sonra başkan adaylarından haber kesildi. Onlar da bizim gibi endiselendi, senaryolar; kaçırıldı mı, iskence mı görüyor falan - aynı hikaye
Derken başkan adayi kadın açıklama yaptı 'cocuklarim için ülkeyi terkettim. Siz de kendi canıniza mukayet olun'
Behlül kaçar
Belaruslu -eylemlere katılarak kendini tehlikeye de atmış - arkadaşımla buluştuğumuzda onun hislerini anladığımı söyleyip bizim İnce hikayesini anlattım. O da bana, bizim gibi ülkelerin değişime dair bir küçük umut ışığı için yapamayacagimiz şey olmadığını , ama sonunda yine mutsuz olanın biz olduğunu söyledi