Ne yazık ki yeteneğe bakmıyor artık bu alan.
Ulusal bir kanala stajyer olarak girip bir buçuk sene çalıştım ilk kadro küçülmesinde sutlandim. Sonrasında bir yere kapağı attım ama uc kuruşa zamsiz eşek gibi çalıştırdılar bayramın ilk uc günü hep bendeydi nobt ne hikmetse...
Yeter artık kaç senedir emek veriyorum dediğim anda yine şut
Koskoca Erhan Karadagin tazminatını vermemek için işten çıkardılar yeteneğe bakilmiyor ne yazık ki.. bir sene işsiz kaldı Erhan Karadağ ile.
Ki o ulusal kanallarda da bizim gibi okullu uc kişiyi geçmezdi ya dayısı kose yazarıdır ya birinin sevgilisidir falan.
Hepsini geçtim kalıcı olsan bile basın kartı vermemek için ne hileler yaparlar sigortanın yaparlar ama asgariden yaparlar. Ve bunun karşılığı da torpilliler güzel haberler peşindeyken sen geç gündüz mesai yaparsın.
ah anacım beni de ikilemde bıraktın Allah iyiliğini versin:))İnan bana dışa dönük bir insan olsaydım tereddüt dahi etmezdim Rtv'yi seçerken.Ancak lisede zorlandığım zamanlar oldu.Bilgisayar programları kullanırken çok rahattım Photoshop,Edius derken geçinip gidiyordum ancak arada öyle dersler oluyordu ki...
Hocalarımız bize her zaman uygulamalı eğitim vermeye çalıştı ve bazı durumlarda gerçekten çok bunaldım.Proje teslim ödevlerimizde kendimi hiçbir zaman kamera önüne atmadım, daha sosyal olanlar kamera karşısında sunum yaptı ben ya çektim ya da kurguladım.Kamera önü korkusu yenmeyi de denedim ama nafile.Ben daha çok yalnız çalışmayı isteyen biriyim.Bu son senemdeki stajımda Fox Tv'de ayakta tutunmayı diliyorum.Baya endişelerim var ama öğrenmeye çalışacağım.
Valla hakkinda hayirlisi olsun baska bolum dusundun mu hic ikisinden baskaİki taraf da çok zor diyor ya ne yapayım okumayayım mı hiçbir şey hahaha
Anlıyorum mesleğin getirdiği zorluklar bunlar tabii.Fakat tanıdığım birkaç kişi daha var bizim lisemizden mezun olup şuan kanal kanal çalışan.Benim düşüncem sevdiğim bir iş varsa o işi sonuna kadar devam ettiririm.Eğer dil okursam iş bulana kadar çabalarım, atıldığım an yeniden iş ararım, yılmam.Aynı şekilde Rtv'de de.İşsiz kalmayı kimse istemez tabii ama bu zamanlarda kamuda çalışmayanların hiçbirinin zaten iş güvencesi yok.
ah anacım beni de ikilemde bıraktın Allah iyiliğini versin:))
Hayır hiç düşünmedim.Okumayı yazmayı seven biriyim ve sayısalım hiç yok.Bu durumda da önümde sevdiğim sadece iki şey beliriyor. :)Valla hakkinda hayirlisi olsun baska bolum dusundun mu hic ikisinden baska
Kamudaki ne göre bin beter şartlar.
Ne yazık ki alaylilarin televizyona kapak atma hevesi her şehire acila iletişim fakülteleri sayesinde artan mezunlarla beraber televizyon kanalları bedava senelerce suren stajyerrle yetiniyorlar kadroyu vermiyorlar. Verselr de turlu çeşit hilelerle veriliyor.
İzin zaten hikaye. Seçim olur sabahla önemli dava olur mesai ne bileyim bayramı yılbaşında falan hep mesai sana kilitlenir. Hakkını alsan yine neyse de o da yok.
Zorlukları her sene artıyor mr yazık ki. Ben bu nedenle kimseye onermiyorum
Kamuda yok mu zorluk var elbette. Ama en azından sigortan maastan yatar, basladigin an sigortan başlar ve en önemlisi her sene zam ayinda kovulacqk miyim gerginliğini yasamazsin. Dedikodu ve rekabetin olduruculugundn bahsetmiuorum bile.
Umarım sen şanslı olur başarılı olursun ama bence o siteleri yaşamaktansa İngilizceye yönetmen olur elbette.
Sen yinede kendine güven cok calisirim yaparim diyosan yap bende demistim bolum zor ama calisirsan yaparsin gerçektende oyle calisirsan oluyo .sende henüz gencsin ve hala gec kalınmamıs birsey iyice dusun taşınHayır hiç düşünmedim.Okumayı yazmayı seven biriyim ve sayısalım hiç yok.Bu durumda da önümde sevdiğim sadece iki şey beliriyor. :)
olayı çözdüm ben o zaman kendinde cevaplaman gereken iki soru var.
getirileri götürüleri boşver ingilizceyi dibine kadar öğrenmek mi kolay dışa dönük olabilmek mi o zmn doğru cevabı bulabilirsin bence
Sen yinede kendine güven cok calisirim yaparim diyosan yap bende demistim bolum zor ama calisirsan yaparsin gerçektende oyle calisirsan oluyo .sende henüz gencsin ve hala gec kalınmamıs birsey iyice dusun taşın
Öncelikle başarılar.
Seçeceğin bölümün öncelikle iş imkanına bakman gerekir. Ben de yeni mezun oldum ve İngiliceyi zaten hazırlık sınıfında aldım. Yani İngilizceyi istediğin her an öğrenebilirsin. Bana göre yeteneğin doğrultusunda Radyo-Televizyon okumalısın. Bir yandan İngilizce de öğrenir işe girmeni kolaylaştırırsın. Bir diğer yandan ortalık hem İngilizce öğretmeni, hem tercüman, hem çeviriciler varken iş imkanın olmayabilir İngilizce okursan.
Rica ederim kafana birsey takildiginda yine yaz cevaplarim :))Çok teşekkür ederim yardımların için.İyice düşünüp son kararımı vereceğim.
Rica ederim kafana birsey takildiginda yine yaz cevaplarim :))
Teşekkür ederim.Ama iki tarafında iş imkanlarının kısıtlı olduğunu fazlasıyla öğrenmiş bulunmaktayım.İş imkanına bakmaya devam edersem hedefsiz kalacağım bu gidişle :)
Artık mühendisler bile işsiz kalıyor ,artık yandık :) Zaten işsiz kalan insanlar genelde özelliği olmayan, kendini geliştirmemiş insanlar. Ben üniversite eğitimim boyunca ( 1 sene hazırlık+4 yıl bölüm ) ne kadar eğitim,seminer,kurs vs. şeyler varsa hep atladım Allah'a şükür her şey yolunda. Senin de yolun açık olsun :)
Radyo ve Tv mi okudunuz? :)
Hayır ama üniversite dönemimde çok setlere gittim ,yani sevmiştim mesleklerini. İngilizce İşletme okudum :)