Seçeceğim alan konusunda ikilemdeyim,yardım!

Benim arkadaşımda 4 yıllık mezun iş bulamadı. K isimli büyük şirkette ilaç şirketilerinde staj yaptı ama nafile. Eger sen gerçekten ben iş bulabilirim diyorsan r.tv oku

İş bulma sıkıntısını düşünemiyorum bile öyle diyeyim.Derdim bu değil zaten iki bölümde de işsiz kalacağım korkusu yok bende.

Cift anadal yapiliyor bilmiyorum senin istediğin herhangi birine gittiginde cift anadal yapiliyor mu yanlis yönlendirmek istemem bilenler aydinlatsin..yani böyle bir şey de yapabilirsin

O konuyu araştırmaya çalıştım ama ne yazık ki hiç bir sonuç elde edemedim.Yani hem radyo televizyon hemde İngiliz dili okumak isteyenler yok galiba.Önce hangi bölümü kazanıp diğerini çift anadal yapabilirim ya da hangi üniversiteler bunu yapabilir onu bile bilmiyorum.Umarım burada bilen birisiyle karşılaşabilirim. :)

Güzel soru :)
Öncelikle birine basla hamgisinin is imkani daha fazla ise.. sonra cift anadal veya ayni anda 2. Üni okumaya calisabilirsin o zaman.

Çift anadal bu iki bölümde var mı hiç bilmiyorum.2.üni olayı da korkutucu geliyor yani 4 sene dil okuduktan sonra 4 sene de radyo televizyon okumak yerine çift anadalla aynı anda okumayı isterdim. :)

O konuyu araştırmaya çalıştım ama ne yazık ki hiç bir sonuç elde edemedim.Yani hem radyo televizyon hemde İngiliz dili okumak isteyenler yok galiba.Önce hangi bölümü kazanıp diğerini çift anadal yapabilirim ya da hangi üniversiteler bunu yapabilir onu bile bilmiyorum.Umarım burada bilen birisiyle karşılaşabilirim. :)

Cift anadal konusunda ankara, marmara uni gayet iyi. Hic alakasiz bölümler bile cift andal yapıyor. Bizim universitede alakan yoksa cift anadal yapamazsin gibi bir mantik vardı

Cift anadal konusunda ankara, marmara uni gayet iyi. Hic alakasiz bölümler bile cift andal yapıyor. Bizim universitede alakan yoksa cift anadal yapamazsin gibi bir mantik vardı

Radyo televizyonu önce okuyacaksam İstanbul dışı bir yerde okumam :) Marmara üniversitesini araştıracağım. :)

Radyo televizyonu önce okuyacaksam İstanbul dışı bir yerde okumam :) Marmara üniversitesini araştıracağım. :)

Istanbul calisma staj alani olarak kesinlikle cok iyi.
Ancak egitim olarak selçuk üniversitesi de iyi
Uygulama sahasi universitenin kendi radyosu televiyonu falan var. Zamanimda cok arastirdigim icin biliyorum:KK66:

Bölümün zorluklarını sormak istiyorum öncelikle :)
edebiyat olduğu için ingilizlerin tarihinden tut edebiyat kültür herşeyini bilmen gerek öyle zor derslerimiz vsr ki bazıları sırf ezber ingiliz edebiyatının piiri shakespeare olduğu için sırf shakespeare dersimiz bile var .edebiyattaki yazarların şiirlerini inceliyoruz okadar ayrıntıya giriyoruzki hangibirini sayayım :)

Istanbul calisma staj alani olarak kesinlikle cok iyi.
Ancak egitim olarak selçuk üniversitesi de iyi
Uygulama sahasi universitenin kendi radyosu televiyonu falan var. Zamanimda cok arastirdigim icin biliyorum:KK66:

Konya'da okuyamam her ne kadar imkanları çok iyi olsa bile.İstanbul'da belli yayın kuruluşlarına başvurabilirim eğer Rtv okursam.Kocaeli'de Rtv okumak başlı başına bir azaptı çünkü şimdi staj için İstanbul'a gidip gelmem gerekiyor. :) İstanbul'da okursam son sene stajımda da kolayca çalışabilirim. :)

Öncelikle herkese merhaba...
Ben lise son sınıf radyo ve televizyon bölümü öğrencisiyim yani meslek lisesinde okuyorum.Ve herkes gibi üniversite sınavı kapıma dayanmış durumda.Fakat beni ikilemde bırakan bir durumum var.Alan seçimi.

Çoğu öğrencide olduğu gibi benimde alan seçimi konusunda endişelerim var.
Dediğim gibi radyo ve televizyon öğrencisiyim ve bölümümde gayet başarılıyım, yeteneğim olduğu herkesçe çok bellidir. Ancak bu bölümde iletişim her şeyden çok önemlidir ve benim iletişim konusunda pek de iyi olduğum söylenemez.
Beni ikilemde bırakan bir diğer bölüm ise İngiliz dili ve edebiyatı.Ne yazık ki mükemmel bir ingilizcem yok fakat berbat durumda da değilim.Geçen yıl katıldığım mülakat sonucunda Erasmus programıyla 2-3 ülke görmüş bulundum ve bu beni ingilizceye daha da bir hevesli duruma getirdi.Ve karşıma iki yol sundu.İngiliz dili edebiyatı mı yoksa Radyo ve televizyon'dan devam mı?

Her iki alanı da çok seviyorum ve şimdiye dek karar vermiş olmam gerektiğini de çok iyi biliyorum.Ama ne kadar gecikirsem gecikeyim doğru olanı yapmak istiyorum.
İngilizcem orta seviyede, Radyo ve tv bilgim İngilizceden çok daha iyi durumda ancak ikisini de kendime çok uygun buluyorum.Meslek liseli çıkışlı olduğumdan İngiliz dili edebiyatını kazanmam belki bir seneme daha mal olacak ancak her ne kadar zaman geçerse geçsin istediğim alanda ilerlemem gerekiyor.İleride kendimi iki alanda da hayal edebiliyorum ve seçim konusunda ciddi sıkıntıdayım buraya yazarak değişik görüşlerinizi dinlemek istedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Tabii ki Radyo Televizyon ve bu bölümü okurken de İngilizce'yi akıcı hale getirme ve mümkünse bir yabancı dil daha. İngilizce'yi çok sevmekle İngiliz Dili ve Edebiyatı sevmek aynı şey değil. İngilizce'yi çok seviyorsunuz diye İngiliz dilini ve İngiliz edebiyatını o kadar ayrıntılı öğrenmenize gerek yok bence. Yine de siz bilirsiniz. Bu bölümü okumuş kişilerden de bilgi alın bence.

edebiyat olduğu için ingilizlerin tarihinden tut edebiyat kültür herşeyini bilmen gerek öyle zor derslerimiz vsr ki bazıları sırf ezber ingiliz edebiyatının piiri shakespeare olduğu için sırf shakespeare dersimiz bile var .edebiyattaki yazarların şiirlerini inceliyoruz okadar ayrıntıya giriyoruzki hangibirini sayayım :)

Evet derslerine bakmıştım ve hoşuma gider diye düşünmüştüm.Kitap okumaya cidden bayılırım, İngilizceyi de seviyorum ama ikisini aynı şekilde yapmakta zorlanabilirim.Hem o bölüme Anadolu liselerinden dil okuyarak gelenler oluyor, İngilizcemin çok düşük seviyede olması korkusu hep içimde.Bölüme başlandığı an full İngilizce dersler ve sıfır Türkçe duymak nevrimi döndürür.İlk başlarda alıştırıyorlar mı yani takviye dersler gibi?

Tabii ki Radyo Televizyon ve bu bölümü okurken de İngilizce'yi akıcı hale getirme ve mümkünse bir yabancı dil daha. İngilizce'yi çok sevmekle İngiliz Dili ve Edebiyatı sevmek aynı şey değil. İngilizce'yi çok seviyorsunuz diye İngiliz dilini ve İngiliz edebiyatını o kadar ayrıntılı öğrenmenize gerek yok bence. Yine de siz bilirsiniz. Bu bölümü okumuş kişilerden de bilgi alın bence.

Teşekkür ederim :) Elbette öyle ama dediğim gibi iki taraftan da çekebileceğim zorluklar var.Rtv bölümü içine kapanık, iletişimi zayıf insanlara göre değil.Ve ben kendimi bildim bileli bu haldeyim.İngiliz dili edebiyatına gelirsek de ingilizce seviyemin orta olması beni zorlayacaktır.Bu durum karşısında ne yapacağını bilemiyorum.İngilizce dersleri bölüme gidip ders görmekten daha çok sevmiştim hep.Ancak yetenklerim Rtv alanında çok daha fazla.

İngilizce nin her şekilde ekmeğini yersin.hele de iyi bi bölümde okursan. öğretmen olabilrsin ki atamaları da iyi

Radyo tv sektöründe tutunmak zor.hadi biri tuttu elinden iyi yerlere geldin.bi aile düzeninin olması zor.setler uzun vs bi çok neden.aslınsa sen de biliyorsun
:)

İş bulma ihtimallerini bilmiyorum. Onları da öğrenip ona göre karar vermek lazım tabii.

İngiliz dili ve edebiyatı oku sonrasında radyo tv'ye yönel bence ki radyo televizyon konusunda da iyi olduğunu söylüyorsun. İkisini harmanlayarak bir alan yaratabilirsin kendine.

X