Seçeceğim alan konusunda ikilemdeyim,yardım!

Evet derslerine bakmıştım ve hoşuma gider diye düşünmüştüm.Kitap okumaya cidden bayılırım, İngilizceyi de seviyorum ama ikisini aynı şekilde yapmakta zorlanabilirim.Hem o bölüme Anadolu liselerinden dil okuyarak gelenler oluyor, İngilizcemin çok düşük seviyede olması korkusu hep içimde.Bölüme başlandığı an full İngilizce dersler ve sıfır Türkçe duymak nevrimi döndürür.İlk başlarda alıştırıyorlar mı yani takviye dersler gibi?
eğer hazılıklık okursan senin için iyi olabilir diyebilirim çünkü alanın dil olmadığı için 1 yıl hazırlık okumak zorunda kalacaksın .bende hazırlık okudum ama bana birşey katmadı diyebilirim çünkü benim lisedede alanım dildi oyüzden zorlanmadım çokta birşey öğrenmedim hazırlıkta.ama bölüme gelindiğinde öyle lisedeki , hazırlıktaki gibi geçmiyo dersler direkt edebi yönden ingilizceye giriyoruz lisedeki edebiyattaki söz sanatlarının ingilizceleride mevcut ünlü ingiliz şairlerinden onları işliyoruz ,ayrıca kompozisyon dersi oluyor ingilizce komposizyon yazıyorsun ve bunu seviye olarak ilerletmen gerek tabiki bütün derslerin dili ingilizce türkçe hiçbir ders yok sadece 1. sınıfta türk dili olarak bir ders görüyorsun oda zaten bütün bölümlerde aynı 1. sınıfta türk dili dersi olur 2. sınıfta inkilap. 3 ve 4 te ful ingilizce hiç türkçe ders yok biraz uzun oldu sanırım ama ne istersen sorabilirsin

Öncelikle herkese merhaba...
Ben lise son sınıf radyo ve televizyon bölümü öğrencisiyim yani meslek lisesinde okuyorum.Ve herkes gibi üniversite sınavı kapıma dayanmış durumda.Fakat beni ikilemde bırakan bir durumum var.Alan seçimi.

Çoğu öğrencide olduğu gibi benimde alan seçimi konusunda endişelerim var.
Dediğim gibi radyo ve televizyon öğrencisiyim ve bölümümde gayet başarılıyım, yeteneğim olduğu herkesçe çok bellidir. Ancak bu bölümde iletişim her şeyden çok önemlidir ve benim iletişim konusunda pek de iyi olduğum söylenemez.
Beni ikilemde bırakan bir diğer bölüm ise İngiliz dili ve edebiyatı.Ne yazık ki mükemmel bir ingilizcem yok fakat berbat durumda da değilim.Geçen yıl katıldığım mülakat sonucunda Erasmus programıyla 2-3 ülke görmüş bulundum ve bu beni ingilizceye daha da bir hevesli duruma getirdi.Ve karşıma iki yol sundu.İngiliz dili edebiyatı mı yoksa Radyo ve televizyon'dan devam mı?

Her iki alanı da çok seviyorum ve şimdiye dek karar vermiş olmam gerektiğini de çok iyi biliyorum.Ama ne kadar gecikirsem gecikeyim doğru olanı yapmak istiyorum.
İngilizcem orta seviyede, Radyo ve tv bilgim İngilizceden çok daha iyi durumda ancak ikisini de kendime çok uygun buluyorum.Meslek liseli çıkışlı olduğumdan İngiliz dili edebiyatını kazanmam belki bir seneme daha mal olacak ancak her ne kadar zaman geçerse geçsin istediğim alanda ilerlemem gerekiyor.İleride kendimi iki alanda da hayal edebiliyorum ve seçim konusunda ciddi sıkıntıdayım buraya yazarak değişik görüşlerinizi dinlemek istedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
ingiliz dil ve edebiyatı daha önü açık

eğer hazılıklık okursan senin için iyi olabilir diyebilirim çünkü alanın dil olmadığı için 1 yıl hazırlık okumak zorunda kalacaksın .bende hazırlık okudum ama bana birşey katmadı diyebilirim çünkü benim lisedede alanım dildi oyüzden zorlanmadım çokta birşey öğrenmedim hazırlıkta.ama bölüme gelindiğinde öyle lisedeki , hazırlıktaki gibi geçmiyo dersler direkt edebi yönden ingilizceye giriyoruz lisedeki edebiyattaki söz sanatlarının ingilizceleride mevcut ünlü ingiliz şairlerinden onları işliyoruz ,ayrıca kompozisyon dersi oluyor ingilizce komposizyon yazıyorsun ve bunu seviye olarak ilerletmen gerek tabiki bütün derslerin dili ingilizce türkçe hiçbir ders yok sadece 1. sınıfta türk dili olarak bir ders görüyorsun oda zaten bütün bölümlerde aynı 1. sınıfta türk dili dersi olur 2. sınıfta inkilap. 3 ve 4 te ful ingilizce hiç türkçe ders yok biraz uzun oldu sanırım ama ne istersen sorabilirsin

Peki çift anadal hakkında bir şey biliyor musun İngiliz dili edebiyatından başka bir bölümü de ek olarak okuyabilme ihtimalim var mı? Rtv yani..

Peki çift anadal hakkında bir şey biliyor musun İngiliz dili edebiyatından başka bir bölümü de ek olarak okuyabilme ihtimalim var mı? Rtv yani..
Var diye biliyorum ama üniversiteden üniversiteye değişiyor onu istedigin bir ünv.nin sitesinden bakabilirsin her okulda farkli olduğu icin yanlis bilgi vermek istemem

Anladım..Peki vizeler ve finaller nasıl geçiyor? Çok mu zorlanıyorsunuz?
Bu senin calismana bağlı ben hergun ders çalışıyorum o yüzden pek zorlanmiyorum ama gerçektende calismadan gecilmeyen bir bolum gunu gunune calisirsan vede derslere hep girersen yaparsin.hani üniversitede derslere girmezler ama notlari alip calisip gecerler bizde durum oyle degil derse girmezsen birsey anlamazsin hep ic ice dersler ama sunu soyleyim calisinca oluyo

Bu senin calismana bağlı ben hergun ders çalışıyorum o yüzden pek zorlanmiyorum ama gerçektende calismadan gecilmeyen bir bolum gunu gunune calisirsan vede derslere hep girersen yaparsin.hani üniversitede derslere girmezler ama notlari alip calisip gecerler bizde durum oyle degil derse girmezsen birsey anlamazsin hep ic ice dersler ama sunu soyleyim calisinca oluyo

Peki bana ne önerirsin? Yani bir çok kişi farklı görüşler içerisindeler.Biri Rtv oku, ingilizceyi kurslardan öğrenip kendini geliştirebilirsin diğeri de İngiliz dili ve Edb. oku Rtv'den daha önü açık diyor.Benim hangi tarafı seçeceğim konusunda hiçbir fikrim yok.İki tarafı da yapabileceğimi düşünüyorum, çalışmayı hele ki ingilizce çalışmayı çok severim.Radyo televizyon bölümünde işsiz de kalma durumumun olmayacağına eminim.İki bölümünde nedense eşit derecede zorlukları var benim için.Cidden kafam çok karıştı.

Peki bana ne önerirsin? Yani bir çok kişi farklı görüşler içerisindeler.Biri Rtv oku, ingilizceyi kurslardan öğrenip kendini geliştirebilirsin diğeri de İngiliz dili ve Edb. oku Rtv'den daha önü açık diyor.Benim hangi tarafı seçeceğim konusunda hiçbir fikrim yok.İki tarafı da yapabileceğimi düşünüyorum, çalışmayı hele ki ingilizce çalışmayı çok severim.Radyo televizyon bölümünde işsiz de kalma durumumun olmayacağına eminim.İki bölümünde nedense eşit derecede zorlukları var benim için.Cidden kafam çok karıştı.

Peki sen ileride ne iş yapmak istiyorsun inglizce ile ilgili birsey mi yoksa tv ile ilgilimi

İletişim fakültesi mezunu olarak diyorum radyo TV seçme. Ankara gibi iletişim fakültesi meshr bir okulda bil altmış kişilik sınıftan en fazla on kişi kendi alanında calisiyor. Kalanlarimiz işsiz veya sigortacı sekreter falan.

Ozaman iyice düşünüp karar vermen gerek ayrica İngiliz dili kazanmak icin sinava ygs+lys 5 den girceksin yani önemli sinav lys 5 80 soruluk ingilizce sınavı sorularina baktin mi hic denemek icin yapabiliyor musun

Sorun tam olarak bu.İkisini de istiyorum.İleride kendimi kurgucu olarak da hayal edebiliyorum bir kitabı çevirirken de.İkisini de amatör olarak da olsa cidden severek yapıyorum.
önceleri orta karar konustum şimdi yazdıklarını okudum kendi fikrimi beyan ediyorum. rtv okumalısın. iki açıdan değerlendirdim şöyleki;
ingiliz dili edebiyatı zor ve seni yıpratacağını düşünüyorum ingilizcenin çok iyi olmamasına bağladım bu durumu lisenin ingilizce ağırlıklı olması gerekiyordu bence senin bu bölümü rahat okuyabilmen için
rtv bölümü istiyorsun ama çekingenim demiştin. orda da kamera ile iletişimin güzelse heyecan yapmıyorsan bu yeterli gibi geldi bana ama bu rtv de nerede olacağına bağlı tv de mi gazetede mi gerçi insan ufkunu genişletebilir açılabilirsin o daha kolay:))

İletişim fakültesi mezunu olarak diyorum radyo TV seçme. Ankara gibi iletişim fakültesi meshr bir okulda bil altmış kişilik sınıftan en fazla on kişi kendi alanında calisiyor. Kalanlarimiz işsiz veya sigortacı sekreter falan.

Demek ki okusaydım o 10 kişinin içinde bende olurmuşum.İş bulma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.Bölümden devam etmeyenler bölüme kendini uygun görmeyenlerdendir.Bizim sınıf 26 kişiydi ve şuan toplasan 4-5 kişi bu bölümden devam edecek.Diğerleri pdr,öğretmenlik falan istiyor.Şunu bunu seçme'den ziyade bölüm hakkında biraz bilgi alabilir miyim sizden?

Ozaman iyice düşünüp karar vermen gerek ayrica İngiliz dili kazanmak icin sinava ygs+lys 5 den girceksin yani önemli sinav lys 5 80 soruluk ingilizce sınavı sorularina baktin mi hic denemek icin yapabiliyor musun

Evet sınav sistemini çok araştırdım sorulara da baktım ancak kelime bilgim az.Soruyu anladıktan sonra bir kelime çıkıyor tüm cevabı etkiliyor.Bu yüzden cidden sıkı çalışmam gerekecek.

Ne yazık ki yeteneğe bakmıyor artık bu alan.
Ulusal bir kanala stajyer olarak girip bir buçuk sene çalıştım ilk kadro küçülmesinde sutlandim. Sonrasında bir yere kapağı attım ama uc kuruşa zamsiz eşek gibi çalıştırdılar bayramın ilk uc günü hep bendeydi nobt ne hikmetse...
Yeter artık kaç senedir emek veriyorum dediğim anda yine şut
Koskoca Erhan Karadagin tazminatını vermemek için işten çıkardılar yeteneğe bakilmiyor ne yazık ki.. bir sene işsiz kaldı Erhan Karadağ ile.
Ki o ulusal kanallarda da bizim gibi okullu uc kişiyi geçmezdi ya dayısı kose yazarıdır ya birinin sevgilisidir falan.
Hepsini geçtim kalıcı olsan bile basın kartı vermemek için ne hileler yaparlar sigortanın yaparlar ama asgariden yaparlar. Ve bunun karşılığı da torpilliler güzel haberler peşindeyken sen geç gündüz mesai yaparsın.

Demek ki okusaydım o 10 kişinin içinde bende olurmuşum.İş bulma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.Bölümden devam etmeyenler bölüme kendini uygun görmeyenlerdendir.Bizim sınıf 26 kişiydi ve şuan toplasan 4-5 kişi bu bölümden devam edecek.Diğerleri pdr,öğretmenlik falan istiyor.Şunu bunu seçme'den ziyade bölüm hakkında biraz bilgi alabilir miyim sizden?

Dediğin gibi olsaydı emin ol daha timecode la desifreyi ayırt edemeyen kızlar kalirken ilk haberi ana habere giren kizlar işten çıkarılmazdi.
Emin ol senetlerini verip daha fazla somurulmeycegim diye ayrıldım. Büyük aşkla yaptığım mesleği bıraktım.

Evet
Evet sınav sistemini çok araştırdım sorulara da baktım ancak kelime bilgim az.Soruyu anladıktan sonra bir kelime çıkıyor tüm cevabı etkiliyor.Bu yüzden cidden sıkı çalışmam gerekecek.[/QUOT. Evet çok kelime bilmen gerek hatta bir kelimenin en az 4 ayri alanda anlamı var oyle bilmen gerek ve cok phrasal verb bilmen gerek

önceleri orta karar konustum şimdi yazdıklarını okudum kendi fikrimi beyan ediyorum. rtv okumalısın. iki açıdan değerlendirdim şöyleki;
ingiliz dili edebiyatı zor ve seni yıpratacağını düşünüyorum ingilizcenin çok iyi olmamasına bağladım bu durumu lisenin ingilizce ağırlıklı olması gerekiyordu bence senin bu bölümü rahat okuyabilmen için
rtv bölümü istiyorsun ama çekingenim demiştin. orda da kamera ile iletişimin güzelse heyecan yapmıyorsan bu yeterli gibi geldi bana ama bu rtv de nerede olacağına bağlı tv de mi gazetede mi gerçi insan ufkunu genişletebilir açılabilirsin o daha kolay:))

İnan bana dışa dönük bir insan olsaydım tereddüt dahi etmezdim Rtv'yi seçerken.Ancak lisede zorlandığım zamanlar oldu.Bilgisayar programları kullanırken çok rahattım Photoshop,Edius derken geçinip gidiyordum ancak arada öyle dersler oluyordu ki...
Hocalarımız bize her zaman uygulamalı eğitim vermeye çalıştı ve bazı durumlarda gerçekten çok bunaldım.Proje teslim ödevlerimizde kendimi hiçbir zaman kamera önüne atmadım, daha sosyal olanlar kamera karşısında sunum yaptı ben ya çektim ya da kurguladım.Kamera önü korkusu yenmeyi de denedim ama nafile.Ben daha çok yalnız çalışmayı isteyen biriyim.Bu son senemdeki stajımda Fox Tv'de ayakta tutunmayı diliyorum.Baya endişelerim var ama öğrenmeye çalışacağım.

X