Öncelikle herkese merhaba...
Ben lise son sınıf radyo ve televizyon bölümü öğrencisiyim yani meslek lisesinde okuyorum.Ve herkes gibi üniversite sınavı kapıma dayanmış durumda.Fakat beni ikilemde bırakan bir durumum var.Alan seçimi.
Çoğu öğrencide olduğu gibi benimde alan seçimi konusunda endişelerim var.
Dediğim gibi radyo ve televizyon öğrencisiyim ve bölümümde gayet başarılıyım, yeteneğim olduğu herkesçe çok bellidir. Ancak bu bölümde iletişim her şeyden çok önemlidir ve benim iletişim konusunda pek de iyi olduğum söylenemez.
Beni ikilemde bırakan bir diğer bölüm ise İngiliz dili ve edebiyatı.Ne yazık ki mükemmel bir ingilizcem yok fakat berbat durumda da değilim.Geçen yıl katıldığım mülakat sonucunda Erasmus programıyla 2-3 ülke görmüş bulundum ve bu beni ingilizceye daha da bir hevesli duruma getirdi.Ve karşıma iki yol sundu.İngiliz dili edebiyatı mı yoksa Radyo ve televizyon'dan devam mı?
Her iki alanı da çok seviyorum ve şimdiye dek karar vermiş olmam gerektiğini de çok iyi biliyorum.Ama ne kadar gecikirsem gecikeyim doğru olanı yapmak istiyorum.
İngilizcem orta seviyede, Radyo ve tv bilgim İngilizceden çok daha iyi durumda ancak ikisini de kendime çok uygun buluyorum.Meslek liseli çıkışlı olduğumdan İngiliz dili edebiyatını kazanmam belki bir seneme daha mal olacak ancak her ne kadar zaman geçerse geçsin istediğim alanda ilerlemem gerekiyor.İleride kendimi iki alanda da hayal edebiliyorum ve seçim konusunda ciddi sıkıntıdayım buraya yazarak değişik görüşlerinizi dinlemek istedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.