Merhaba Kadınlar Kulübü Yemek Yarışması Sakinleri:KK3::KK200:
Bizi takip ettiğiniz için hepinize teşekkür ederizEn Büyük KK:KK200:
Pilav yarışmasının son günlerine yaklaşırken ben de tarifimi yaptım ve diğer tariflerin arasına kaynamak için geldim.:KK37:.Tabi tüm tarifler birbirinden güzel:KK9:yapacak pilav bırakmadılar.:bicak:Kolay ve lezzetli bir pilav umarım beğenirsiniz:KK37:.Şimdiden teşekkür ederim:KK36:

Tarifime malzemelerden başlayarak geçmek istiyorum:kk77::KK45:Pilavımız 6 kişiliktir..Ölçüyü azaltarak yapabilirsiniz..

1.jpg

:KK200:Malzemeler :KK200:
-3 su bardağı pirinç
-1 kase haşlanmış nohut
-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 tatlı kaşığı tuz

-300 gr kuşbaşı et
-3 adet sivri biber
-2 adet domates
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kori(isteğe bağlı)
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 yemek kaşığı karışık salça
-Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Etleri düdüklü tencereye koyup 3 su bardağı su ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.Düdüklü tencereniz yoksa tencerede etler yumuşayana kadar pişiriyoruz..
2.jpg

Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri çok az kavuruyoruz..
3.jpg

Pişen etleri ve 1 kaşık tereyağını kavurduğumuz soğan ve biberin üzerine ekliyoruz ,kavuruyoruz..
4.jpg

Salçayı,baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha kavurup domatesleri ekliyoruz..
5.jpg

Yarım çay bardağı su ekleyip domatesler pişip suyu çekilene kadar pişiriyoruz..
6.jpg

Şimdi sıra geldi pilavımızı yapmaya:kk77:
Tavamıza 2 yemek kaşığına yakın tereyağını ekliyoruz..Pilavı şehriyeli yapacağım zaman şehriyeyi sıvı yağ ile kavurup pirinci ekleyince tereyağı koyuyorum.Böylelikle pilavımız beyaz oluyor..
10.jpg

Pirinçleri suyu berrak olana kadar yıkıyoruz ve erittiğimiz tereyağına ekleyip kavuruyoruz.
11.jpg

Kavrulan pirinçlerin üzerine nohutları koyup tuz ekleyip karıştırıyoruz..
12.jpg

Nohutları genelde haşlayıp buzluğa tek kullanımlık koyuyorum..Böylelikle pilav,yemek ve çorbalarda pratik oluyor..
13.jpg

Daha sonra 6 su bardağı soğuk su ekliyoruz(1 bardak pirinç için 2 su bardağı su ekliyorum.Şehriyeli pilav yaptığımda yarım su bardağı fazla ekliyorum).
Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatıyoruz.Suyunu çekene kadar pişiriyoruz..
14.jpg

Pilavımız pişti üzerine havlu veya havlu peçete ile kapatarak 10-15 dakika dinlendiriyoruz..
15.jpg

:KK200:Şimdi gelelim sunumumuza :kk77::KK200:

16.jpg

20170516_184616.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

20170516_184839.jpg

21.jpg

20170516_184621.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

Fotoğraf Kolajlayıcı_hCkAeA.png

Fotoğraf Kolajlayıcı_SkrQjk.png

Fotoğraf Kolajlayıcı_VfWP8w.png

Servis tabağına oğlumun önüne koyunca tabağında süsleme yapmış onu çekmemi istedi.Onuda ekleyeyim:anne::kk77:
30.jpg

Nevom ellerine sağlık güzelliğim ...

Çok iştah açıcı bir pilav , et nohut pilav üçlüsü ..ıhhhmmm daha ne olsun :kk77::kk77:

ama itiraf ediyorum en güzel sunum tabii ki de paşanın :KK9:

Nevom ellerine sağlık güzelliğim ...

Çok iştah açıcı bir pilav , et nohut pilav üçlüsü ..ıhhhmmm daha ne olsun :kk77::kk77:

ama itiraf ediyorum en güzel sunum tabii ki de paşanın :KK9:
Teşekkür ederim Aus'cum:KK200:
Buna katılıyorum:KK45:
Ekleyeceğime söz verdim.Birde konuyu açarken kontrol etti:70:
Bundan sonra havaya girip sunumlarıma müdahale edebilir:bicak:

Teşekkür ederim Pinkom:KK60:
Oğlumda alışmış sunum yapmaya:KK70:
Harbi ile Portaklı ördek örnek alsınlar:KK70:
Ellerine sağlık canım nevrestem :KK200: enfes görünüyor. Annemin yanındayım bugün yaptık nohutlu pilav.. :KK28: mis mis :KK68:

Ben zaten portakal sulu ördeğe diyorum sunumu Betül'e yaptır diye :ıslık: Oğlundan da gördüğümüz üzere çocuklar daha estetik :-):KK36:
:olamaz::olamaz::KK12::63:

Enfes,muhteşem olmuş ellerine sağlık..Çok iştah çekici olmuş sunumun:confused:.Kimse hayır diyemez bu masaya ,başarılar dilerim.:KK37:
Teşekkür ederim canım:KK60:
Oğlunun sunumuna da ayrıca bayıldım.Anasına bak oğlunu al :KK45:
Evet çocuk sunumdan anlıyormuş.:KK45:Birde yorumları okuttum:skandal: o zaman bundan sonra ben katılırım diyor:KK70:Havaya girdi:skandal:

Back
X