• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makarnalar Sebzeli Bavette Yassı Spaghetti(Teremyağ Gurme Sponsorluğunda)

blackanqel90

Önemli Olan Poz Değil, O Anki Mutluluktur..
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
2.973
1.380
248
Merhaba hanımlar,durdum durdum bende katılayım dedim :)
Öncelikle tüm yarışmacılara başarılar dilerim.Gelelim tarifimize :

MALZEMELER :
- yarım paket yassı spaghetti
- 1 adet kabak
- 2 diş sarımsak
- 3 orta boy domates
- 5-6 adet mantar
- 2 yemek kaşığı teremyağ gurme
- tuz,nane(kuru),pul biber

YAPILIŞI :
Öncelikle makarnayı yaklaşık 10-13 dakika haşlıyoruz.Biraz diri kalması hem çatala gelmesini hem vitamininin kalmasını sağlar.Piştikten sonra süzgeçe alarak,soğuk suya tutup kenarda bekletiyoruz.

Sarımsağı,mantarlarımızı ve kabağımızı ortadan ikiye bölerek ince ince kesiyoruz.Mantar saplarını, daha sonra omlet yapmak için ayırdım.Domatesleride soyup küp küp doğrayarak sosun pişme aşamasına geçiyoruz.

Margarini tavada erittikten sonra,sırasıyla sarımsağı,mantarı,kabağıda ekleyip renkleri değişene kadar kavurduktan sonra domateslerimizide ekliyoruz.Sebzeler yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dk pişiriyoruz.Son olarakta tuz,bir tutam nane , bir tutamda pul biber ekleyerek altını kapatıyoruz.

Pişen makarnamızı servis tabağında sosuyla buluşturup dilediğimiz gibi süslüyoruz.

Afiyet olsun :)

Malzemelerimiz :

4R6Xm7.jpg

Pişirme :
G1Llqr.jpg

Ve Sunum :):KK72::KK72:

NbMm3Q.jpg

Mantar sapını omlete koyuldgnu blmıodum ii bilgi oldu bana sagol canm favorim sensin :KK55: başarılarrr:kk77:

Back